icon

Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si

luci78p
7. nov 2012

Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....

mimikyky
11. nov 2012

@sisanka ja? takto nejako 😀

Raňajky:
- cz pečivo, chlieb (1rožk, žemľa, chlieb cca60gr) + trošku masla , občas mäkký syr ligt, tvrdý syr, lučina syr, šunka, vajko, nátierky.... + zelenina
- cereálie, najlepšie nie také zapekané, lepkavé, hrudkové... cz cereálie od emco, bonavita, dobrá vláknina , čisté ovsené vločky ... + nízkotučné (0,5% príp 1,5%) mlieko, alebo s bielym jogurtom (50gr domlieka, 30gr do jogurtu)
- kaše z ovsených vločiek - sú aj hotové,instantné čo len zaleješ, ale majú dosť veľa cukru-ja občas dávam, niekedy ich robím pol na pol s ovsenými vločkami, a dolievam mliekom... varené z ovsených vločiek s vodou, s mliekom...
dochucujem ich orieškami, mandľami,škoricou, ovocím, sušeným ovocím...
- všelijaké palacinky, lievance z ovsených vločiek, k tomu ovocie, oriešky, mlieko... mňam mňam 😉
-čaj, káva s ml, riedený 100%džús s vodou 1:2

desiata:

-väčšinou jogurt s cereáliami, vločkami, ovocím - banán,hrozno, granátové jablko... + trocha-tak za hrsť max. orechy vlašské,mandle
- jogurt má tak cca 125-150gr a do toho cca 30gr cereálií, vločiek a 1/2 banána,cca 10hrozienok...
-ja nejako presne nevážim, vážila som zo začiatku, naučila som sa odhadom, a držím sa-snažím sa teda aby nemalo jedlo viac ako 200gr

-občas nejaký cz koláč, káva
-cereálie s mliekom + ovocie
-ovocný tanier + tvrdý syr
-rôzne knacky so syrom a zeleninou

obed
mäso: kuracie, morčacie (najlepšie prsia, ale prestriedam aj so stehnom,a samozko, že bez kože) , hovädzie, ryby (treska, losos...), a občas aj chudé bravčové, pečienka (kuracia)
mäso: dusené , na štave, na prírodno, na zelenine.... parené v paráku... na panvici len tak na prírodno... grilované (panvica,el gril) ... pečené... varené
príloha : ryža (natural,parboiled) , zelenina!!! sladký zemiak, cz.cestoviny, kuskus, quiona
zeleninové šaláty ako prílohy, dusená zelenina, grilovaná zelenina....

polievky:
čisté zeleninové vývary, mäsový vývar, a rôzne zeleninové krémové... nikde nedávam múku!!! keď potrebujem trošku dohustiť, tak troškou ovsených jemných vločiek,,,,, zjemňujem smotanou na varenie -10%

zapekaná zelenina.... miešaná,s ml mäsom, brokolica so syrom, cuketa s kuracím mäsom....

také moje srdcovky ... kuracie pečené na kyslej kapuste, ryba na zelenine, kuskus alebo quinoa s mäskom na šťave ala čína... mäsko na špenáte.

olovrant:
podobne ako desiata, ale tu už pridávam bielkoviny a uberám sacharidy
-jogurt miešam s tvarohom 1:1, a pridám orechy, škoricu, javorový sirup, prípadne ovocie-mandarínka, kiwi,ananás
-tvaroh s troškou javorového sirupu, rozmixovaný s ovocím, s troškou lekváru light....
-hotový kúpený ovocný tvaroh "ovofit" (kaufland, hypernova)
-cottage syr s paradajkami, so zeleninou, ako šalát so zeleninou,syrom,šunkou... prípadne nasladko
-tuniak so zeleninou
-poľa potreby dopĺňam buď cz chlebom, ale polovičnou dávkou ako doobeda... alebo krehkými chlebíkmi,papierovými
-acidko
-tvrdý syr, zelenina, vajko
-mliečny drink

večera:
-mäsko, ryba ako na obed, ale už len so zeleninou
-cottage, tuniak, tvaroh.... so zeleninou
-vajíčka: 2ks na mäkko+papierový chlebík,zelenina.... volské oko + zelenina.... praženica s 1celé+2bielky + zelenina,papierový chlebík.... natvrdo 1+2bielky + zelenina..... omeleta 1celé+2bielky so zeleninou, paprikou, šampiňonmi, šunkou, syrom.......

-2hodiny pred spaním si dám buď pohár acidka, čistého (zákys,cmar) alebo kúsok tvrdého syra, bielko na tvrdo...

VEĽMI dôležité je jedlá obmieňať, striedať...aj rôzne druhy,značky...lebo sa niečoho obješ, a potom to vylúčiš, nebudeš schopná to už jesť, a bude ti to chýbať
Raz za čas (napr v nedeľu) si treba dať aj "normálne" jedlo, trošku zhrešiť, aby sme metabolizmus trošku šokovali, a nakopli ho do ďaľšej etapy

a samozrejme pohyb treba tiež 😀 😀

sisanka
11. nov 2012

@mimikyky dakujem za tak velmi obsirne vypisanie jedal 😉

veverka83
11. nov 2012

@mimikyky hodíš receptík na ty palačinky z ovesných vloček? 😉 díky

mimikyky
11. nov 2012

@veverka83
najobľúbenejšie:
1šálka mlieka
1šálka drvené ovsené vločky (dávam jemné ovsené vločky)
2vajcia
1kl prášok so pečiva
1/2kl soľ
2pl med
2pl olej (olivový)
v mixéry zmiešame mlieko+ vločky na hladkú zmes, pridáme vajíčka,prášok do pečiva, soľ, olej, med... zmes necháme chvíľu odležať v chladničke. ja si dozdobím ovocím,orechami,mandľami,prípadne polejem javorovým sirupom 😉

veverka83
11. nov 2012

@mimikyky to vypadá dobře,,mňááááám 😀 teď sem zrovna docvičila a toto na mě vykoukne..na snídani budou asi palačinky 😀 😀

mimikyky
11. nov 2012

@veverka83 sú výborné, ja ich moc moc ľúbim 😉 a v chladničke mám aj na dva dni cesto spravené, a ráno po kardiu len vytiahnem,šup na tefalku a mňam mňam 😀 ... ešte robím jedny bielkovinové s cottage syrom, len mm mi berie noťas tak už nestíham dať recept...
k raňajkám prajem dobrú chuť 😉

veverka83
11. nov 2012

@mimikyky ale teda nedovedu si představit ol.olej v palačince,musím vážně vyzkoušet 😉

veverka83
11. nov 2012

@veverka83 a ten recept, je na jednu dávku?to je supr,že se to dá nachystat dopředu.Právě sem přemýšlela, že budou všichni nadšení,když po ránu vytáhnu mixer 😀 😀

luci78p
autor
12. nov 2012

@veverka83 pozriem tie videá,a bebe sú fakt hrozne kalorické,daj si radšej vločky do mliečka,oriešky,hrozienka,ovocie .... 😀

luci78p
autor
12. nov 2012

@mimikyky super popis stravy 🙂

veverka83
12. nov 2012

@luci78p jj jsem si toho vědoma, že hřeším 😀 😀 😀

luci78p
autor
12. nov 2012

@veverka83 to je v pohode 😀 😀 😀 ja som cez vikend zhrešila úplne 🙂 ako to s dietou nemá nič spoločné 😀 😀 😀

mimikyky
12. nov 2012

@luci78p
@veverka83
ale veď občas treba zhrešiť 😉

veverka83
12. nov 2012

@mimikyky že jo 😀 😀

mimikyky
12. nov 2012

@veverka83 ale fakt, mám to vyskúšané 😀 a som zástanca teorie, že keď je veľká chuť na niečo sladké,slané.. treba si kúštik dať, inak neskôr zožeriem aj celú kravu milku,nie len čoko 😝

veverka83
12. nov 2012

@mimikyky přesně,já si taky myslím, že když si čas od času něco dopřeju, tak pak nejsem jak urvaná z řetězu a nesežeru všechno co vidím 😉

veverka83
12. nov 2012

Holky mám dotaz, cvičím každý den,ale to asi není dobře, že?Stačí třikrát týdně?Co myslíte?

mimikyky
12. nov 2012

@veverka83 treba aj pauzu,aby telo regenerovalo 😉 a čo konkrétne cvičíš?

veverka83
12. nov 2012

@mimikyky Už sem tu dávala odkaz na to cvičení, začala sem jen s tou první lekcí 😉 Těstíčko na palačinky mám v ledničce a ráno se do nich pustím 😵 😵

No a jinak kde jste??já nechci hubnout sama ☹ ☹

majka35
12. nov 2012

ahojte, chcem, či nechcem, musím sa k vám pridať...teoreticky by som aj zvládala, čo a ako sa stravovať, cvičiť, už sa len jednoducho prestať napchávať po večeroch hlúposťami... nikdy som nevážila toľko, k akej váhe som sa dopracovala teraz... po druhom pôrode...za rok a pol som pribrala 1O!!!kg... a už koniec 🙄

majka35
12. nov 2012

@mimikyky približne koľko má vážiť jedna porcia jedla na obed? 😵

lubica69
12. nov 2012

Ahojte
@mimikyky super jedálniček Pekne si nám to tu napísala Mňamka

lubica69
12. nov 2012

@veverka83 vidíš ma ani nenapadlo,že ol.olej 😕

lubica69
12. nov 2012

@majka35 vitaj v klube 😉

lubica69
12. nov 2012

@veverka83 ja necvičím zatiaľ vôbec 😅

majka35
12. nov 2012

@lubica69 ďakujem 😉 musím sa dať znovu na tú pravidelnú stravu, na mňa to neskutočne zaberalo a k tomu kalanetika... no ale teraz som lenivá a pažravá 😔

mimikyky
12. nov 2012

@veverka83 ja do tých palaciniek dávam olej olivový so slnečnicovým spolu... ale vlastne ako kedy 😉 striedam...
takže cvičíš JM... no, ten program je spravený na každodenné cvičenie tuším, ale ja som za pauzu.... aspoň 1-2x za týždeň,napr. pri tomto cvičení môžeš systém 3dni cvičiť a jeden deň voľno... veď uvidíš sama, ako Ti to pôjde 😉
pri posilovaní je dobré 3-4x týždenne, a kardio kľudne aj 5x za týždeň ak vládzeme 😝 najhlavnejšie je ale pekne pomaly, a postupne 😉 😉 😉

mimikyky
12. nov 2012

@majka35 vitaj 😉
na obed 100g mäska, 50g prílohy a zeleninový šalát 100g ... 120g mäska a150g zeleninky.... 100gcestoviny alebo ryža so 100g zeleniny... večer 120g mäska a zelenina... ja mám spravený taký rozpis, ale momentálne jedlo presne nevážim, teda nie všetko stále 😉 ... darí sa mi tie -3kg - 4kg mesačne dávať dole (a podľa merania zatiaľ z tuku), vážim až keď to začne škrípať 😀

luci78p
autor
12. nov 2012

@veverka83 medzi cvičením by mal byť čas aspoň 48 hod na oddych a hlavne regeneráciu svalov 😀 😀 😀 ale ja ked nestíham niekedy cvičím dva dni po sebe a potom aj tri dni nič...

mimikyky
12. nov 2012

@luci78p takéto pauzy by mali byť vždy pri posilovaní jednej danej partie, že dať jej oddych 48hodín 😉 😉 ja mám rada pri posilovaní systém 2+1 😉 .... tá JM je trošku jemnejšia 😀