Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si
Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....
čo sa zajtra chystá na obedík ??????? 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@luci78p Asi to bolo preto, ze som si chudnutie (a teda pocet KJ, ktore mam prijat za den) nenastavila prilis nizko. Sice tym padom slo chudnutie pomaly, ale aspon isto. Niektore baby si dali uplne najnizsie hodnoty KJ, a potom sa automaticky stalo, ze ked zacali jest normalne tak pribrali.
Tiez som do nedodrziavania presla postupne a aj ked som si to uz nezapisovala do tabulky, tak som zhruba vedela kolko mam zjest aby to bolo OK. Aj ked musim sa priznat, ze som sem tam zhresila cokoladkou, orieskami, reznikom a pod... 😀
@mimikyky Velmi podobne som papala aj ja - najdolezitejsie je najst si v zdravych potravinach a jedlach take, ktore Vam budu naozaj chutit. Pradajky ale aj inu zeleninu som sa snazila jest po 100 g ku kazdemu jedlu (okrem sladkych) 🙂
Zboznujem lososa, pecene kura a pod... Jedla pre sebe som nevarila osobitne - ale napr. hlavne jedlo som si presne odvazila k tomu nejaky salat, alebo calamadu a pod. to som mala na obed. A polievku som si dala po 3-4 hodinach na olovrant.
@majka35 ja by som len doplnila, ze dobre je zacat tym - vypocitat si presne na tvoju vysku a vahu, pripadne aktivitu pri cviceni - kolko by si mala zjest za cely den KJ a kolko z toho maju byt bielkoviny, sacharidy a tuky... A celkovy prijem na den potom staci vydelit 5timi a mas kolko ma mat kazde jedlo do dna KJ aj ake priblizne zlozenie.
Inak to moze vyjst mne pri mojej vahe a vyske ako tebe.
Tiez je dobre si povedat kolko mesacne chces schudnut. Nesnaz sa ale chudnut prilis vela KG mesacne, pretoze to moze mat neskor jojo efekt - pokial take male porcie nebudes jest do konca zivota. 🙂
Vsetko som vycitala zo stranky www.chudnutie-ako.sk
@luci78p ja mám dnes dosť nabitý deň, pošta,nákup,pracák, fitko 😀 a syn má krúžok, tak fičím pre neho ja dnes... rodinka si rozkázala guľášovú polievku a žemľovku... ja si do rožku pekáča spravím trošku z cz pečiva pre seba, ale inak bude tuniakový šalát 😉
@jankastubka ja som KJ počítala na jar, bolo to dosť o hubu 😝 potom som zo zdravotných dvôvodov chudnutie musela prerušiť,myslím to aktívne, ale neprejedala som sa, no pribrala som... teraz to ide aj bez počítania, mám aj rozpis od trénera, tak ten som si upravila... no na jar určite zase pritvrdím!!!
vlastne najdôležitejšie je držať sa správneho množstva sacharidov, tukov, a hlavne bielkovín 😉
@mimikyky veľmi pekne ďakujem 😉
tak a dnes začínam s pravidelným stravovaním... zajtra idem na stacionárny bicykel a vo štvrtok plávať 😵
moja dnešná váha: 76 kg 😕 😕 😕 😕 pri výške 174 cm ... chcem sa dostať na svoju pôvodnú váhu a to je 65 kg, ktorú som si držala roky ... dokonca po prvom pôrode som schudla za 6 mesiacov 15 kg a po druhom som takto pribrala 😝
@majka35 DRŽÍM PALCE 😉
Dobré by bolo, keby si sa odvážila, pomerala sa, prípadne ak máš možnosť daj si zmerať tuk, a všetko si zapíš. 😉
Sprav si foto, v plavkách, v tesnom oblečení...aby si mohla vždy po mesiaci sledovať pokroky 😉
Zbytočne sa neváž skôr, váha môže kolísať podľa množstva vody v tele,a mohlo by Ťa to zbytočne deprimovať dôležitejšie ako kg, sú cm!!! 😉 cm=tuk čiže ak náhodou na váhe neubudne veľké číslo, nieje to zlé, pokiaľ budú ubúdať cm, lebo to znamená, že chudneme z tuku, strácame teda tuk,nie svaly a vodu... voľné nohavice sú najlepším ukazovateľom, že je všetko na dobrej ceste kg budú tiež miznúť, ale úplne stačí 3-4kg mesačne...väčší úbytok znamená stratenú vodu, a neskôr svaly ale svaly sú potrebné, sú najlepší spaľovač
Nieje zlé ani zapisovať si, čo všetko cez deň zješ... aby si vedela, kde si zhrešila, ako často, a ako to nabúralo, prípadne nenabúralo ďaľšie chudnutie... Viem, že času nieje veľa, ale celkom to funguje 😉
Tiež je dobré si dopredu plánovať, čo budeš jesť tak na dva tri dni... 😉
Večer si môžeš jednotlivé jedlá nakrabičkovať, aby boli vždy poruke, a v rýchlosti si sa nevrhla na niečo blé 😉
Jesť aspoň !! 5x denne!!! aby sa metabolizmus neulieval, ale aby bol stále v pohybe a neprepínal sa na šetriaci režim -- teraz mi nedá,tak toto si uložím do zásoby, sem pekne do bruška, do zadočka...--- 😀
Ja mám nastavené na mobile pripomienky, aby som jedla 😉
Veľa piť !!asi 2-3l denne -- toto je môj obrovský problém :((( ale snažím sa... mám stále pri sebe pohár vody... 😉
@jankastubka no,to je presnéééé,ja som tak robila zo začiatku,že som začala málo jesť a tým pádom mi to nevydržalo,teraz sa snažím jesť viac
@majka35 držím palčeky,daj vedieť ako ti to ide 😀
@mimikyky pekne popísané 😀 😀 😀 na to pofotenie sa aj ja chystám,ale neviem či urobím taký pokrok,aby to bolo vidieť 🙂 a tiež si zapisujem čo jem pre takú motiváciu 😀 😀 😀 a snažím sa aj papanie chystat, a inak čo jete pred cvičením a v akom odstupe,myslím časovom.ja ked idem po obede,tak po 2 hodinách,ale dnes idem do obeda,tak si dám asi hod.pred cvičením banán a acidko,cvičiť budem asi 2 hod.,kým prídem domov....potom mám vždy hlad po cvičení....poradte 😵
@mimikyky ďakujem za radu ... s pitím asi jediným problém nemám, milujem čistú vodu a naučila som ju piť aj moje deti ... denne v pohode vypijem 2,5 l vody ... mám problém s pečivom, síce jem cereálne pečivo ale sama mám pocit, že mi veľmi neprospieva, po zjedení mi narastie brucho a mám pocit, akoby so zjedla balvan ... a moja najväčšia neresť ... sladkosti 🙄
urobím si aj ten zoznam ... 😵
dnes ráno som mala problém do seba dostať raňajky,akosi sa mi žalúdok búril,dala som si 2 knäckebroty,asi 40g cottage,pažítku, a 1 pomaranč - stačí to ako plnohodnotné raňajky?????
@luci78p raňajky v pohode 😉
ja si dávam pred posilkou kľudne ovsenú kašu, alebo cz pečivo s nejakou bielkovinou, kvoly pomalým sacharidom, aby mi vydržala energia.. cvičiť začínam tak 1,5hod po jedle... po tréningu dám ovocie hneď cestou z posilky - jablko napr, a doma nejaké bielkovinové jedlo, buď drink, alebo tvaroh s jogurtom, cottage, tuniak, prípadne obed, lebo tiež chodím väčšinou doobeda alebo tak okolo obeda cvičiť...
a keď cvičím len doma, tak nejako podobne...
a tie fotky skús, uvidíš,že budeš vidieť rozdiely 😀
@majka35 sladkosti 😠 mne dosť pomáha chrom, 200mg denne, a také zdravšie kekse, ovsené...
@luci78p mne tréner po posilke v neskorších poobedňajších hodinách odporúčal citrus..pomaranč,grep,ananás,kiwi 😉
ale u nás je posilka vtedy totálne plná, a doma kopa ľudí vtedy, tak ja sa snažím posilku absolvovať radšej skôr, prípadne doma už vtedy len kardio
kočky, čo dnes varíte?
ja som chodila mesiac do fitka, nie každý deň, 3-4 dni v týždni. Tuky mi išli dole, ale zhrubli mi nohy, stehná...
@veverka83 to bola dávka myslím na 4porcie... ja mám z toho na 3dni raňajky, vždy si spravím po dve také menšie, to foto čo som dala, to je fotené na malom dezertnom taniery....
ja cvičím 3-4x do týždňa posilovací tréning, buď vo fitku alebo doma +na záver 20-40min kardio, a plus ešte doma sa snažím aspoň 4x kardio ešte stihnúť, pás alebo stacionár -.... skúšala som aj JM, ale pre mňa bola jedna lekcia málo..a ja nejsom zrovna typ na skákačky podľa hudby 😝
Ahoj 🙂 Poraďíte mi něco na zrychlení metabolismu? Díky 🙂
@mimikyky no já si říkala, já snědla tak třetinu a byla sem nacpaná 😉 😉 ale moc dobré
Taky sem se na začátku přeměřila,zvážila,vyfotila--to byl největší šok.člověk se vidí ve skutečnosti úplně jinak, pořád sem si říkala, není to tak hrozné, ale ta fotka mi ukázala, že je,tak doufám, že bude změna vidět 😎 😎
@veverka83 výborné, však? ale veď ja neradím zlé veci 😀 😀 ak budeš mať, môžeš pridať nabudúce aj ľanové semienko drvené...
super,že si sa pomerala, pofotila... tak najlepšie zistíš, ako sa Ti mení telo, a budeš môcť upravovať stravu, cvičenie...ale odváž a pomeraj sa až tak o 14dní, o mesiac!! skôr nie 😉
ahojte baby, ja cvicim podla tejto stranky. su to uplne jednoduche cviky ale je to v Aj. http://www.bodyrock.tv/ som po porode 18 mesiac a spevnila som sa. Je pravda, ze strava robi urcite svoje. Jedavam vsetko maso, ale bez omacok, prilohy su len zelenina ci uz dusena, alebo surova. Dam si aj kura, marinovane, dusene,pecene ale bez koze adt.... Pridat nejake cili trosku. Po cviceny zjest nejake proteiny. Kludne moze byt rybacia past,ale bez syra vo wrape so zeleninkou, salatom. Na veceru moze byt aj dusene kura a znovu zelenina. Mala zje to iste, len jej uvarim zemiaky, ryzu, cestoviny a u chlapa tiez 🙂 Tak dufam, ze som trosku pomohla. Jednoznacne musi byt vola a chut naozaj schudnut, vysledky sa vypotia pri cviceny. Potenie je len plac tuku 😉
@veverka83 ja cvičím vo fitku - kardio a posilka - niečo na strojoch a jednoručky,neaké cviky na zemi a tak - čo mi ukázala obsluha,aby som mala precvičené celé telo.
@mitchelstown že potenie je plač tuku 😀 😀 😀 😀 😀 😀 heeeeeh,dobréééé 😀 😀 😀 😀 😀

@mimikyky jasné že pri posilke 🙂 predtým som cvičila všetky partie v jeden den,teraz si to už delím,ale kvoli robote mi to pravidelne proste nevychádza,cvičím,ked mám volno 😀