Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si
Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....
@miskap2111 a s čím si dáš ten cottage? len taký samotný? inak klobúk dolu s tým behaním. a to si vydržala v kuse bežať? no ja ani neviem, ako dlho by som musela bežať 10 km. To si si predtým odmerala tu drahu? Kedysi som to robila - som si predtým odmerala drahu na biku a potom ju behávala. Alebo na aute :D Ale to bolo v Anglicku. Tu v meste mam iba 300 m koliečko, ble a potom park, tam je aspoň 500 m koliečko. Ale teraz v zime je tam tma, tak sa tam bojím. Je tam málo svetiel.
@iconka inak tie vločky by mi tiež nechutili. Urob to tak, že si ich daj na noc odmočiť a potom si ich zalej teplým mliekom. Alebo ich strakaj všade, aby si sa ich zbavila. Do palaciniek, tej špadlovej kaše...
Ten obed vyzerá,že mňamky, Tiež si robím niečo podobné občas. Ale mne sa tie ryžové nudle rozvaria. Aj ked ich len namočím na chvílku predtým.
baby, dajte nejaky dobry recept co z tofu...dik
@borkavan no ved daco vymyslim 🙂
tieto nudle robi vyhradne moja polovicka, tiez dlho skusal, rozvarali sa mu, bolo to ako blato, ale napokon zistil ako ich ma robit, oni sa maju iba namocit na par hodin do studenej vody, vobec nevarit a potom sa nakoniec pridavaju do toho scedene od vody a sprudka sa to opeka, je to velmi rychlo hotove a su fakt dobre. Ak budes chcciet cely recept, tak ti ho napisem.
@iconka vločky si si kúpila dobré, sypané, nie zapekané... ak Ti nechutia len tak so studeným mliekom, ávaj si ich do jogurtu, uvar z nich kašu...
@miskap2111 to je baba od nás z mesta 😉 daj potom vedieť, čo si sa dočítala..
@miskap2111 @borkavan ten cottage je naj naj naj 😉 ja si dávam len s cherry paradajkami, alebo ako šalát : primiešam trošku šunky na kocky, papriky červenej,žltej,zelenej, kocky syra, cherry, (čo chladnička dá) a papám s cz bagetkou, mňam... a občas ma chytia chute, tak dám do neho lyžičku granka, a jem také sladko-slané 😉
@iconka včera som na tofu špekulovala, teda ani tak ja ako mm a som mu povedala, že dnes nie, že aj tak neviem, čo s ním 😀
palacinky:
4porcie
1 šálka mlieka
1 šálka drvené ovsené vločky
2 vajcia
1kl PDP
1/2kl soľ
2PL med
2PL olivový olej
V mixéry zmiešame vločky ( ja robím ponorným, najprv si ich teda rozbijem) s mliekom, na hladkú zmes bez hrudiek.Pridáme vajká,PDP,soľ,med,olej.
palacinky :
1porcia
1/2 šálky ovsených vločiek
1kl drvené ľanové semienko
2bielky
1/2šálky cottage
(protein.prášok)
Zmiešame v mixéry, a necháme odpočinúť 3min v chladničke.
kaša:
1/2šálky ovsených vločiek
1 1/2 šáky vody
1/kl škorice
2PL brusníc
1/4šálky drvené orechy
1PL ľanové semienko
1šálka mlieka
Vodu dáme variť, pridáme vločky a varíme 5min. Posypeme škoricou, brusnicami, orechami, ľanovým semienkom...podávame s mliekom
jogurtové palacinky s čučoriedkami a ľanovým semienkom:
6porcií (12stredne veľkých)
2šálky biely jogurt
4bielky
1/4 šálky medu
1 1/2 lyžičky PDP
2šálky cz múka
2lPl drvené semienka ľanové všetko spolu zmiešať v mixéry, pridať 1šálku čučoriedok. 20minút nechať odležať.
Inak ahojteee
Aj ja som sa fotila po novom roku a že hrúza Kebyže sme súkromka aj jednu hodím ale takto verejne ee 😀
@borkavan no ved to brucho mi robi vrasky a preto to vsetko menim, uz sa na to vazne neviem pozerat, vsak obvod brucha mam 90cm! 😠
A ten recept:
Opekané ryžové rezance s kuracím mäsom
Na dávku pre 2 osoby potrebujeme:
- cca 250g ryžových rezancov (rice vermicelli),
- cca 300g kuracích pŕs, vykostených,
- olivový olej,
- svetlú sojovú omáčku,
- soľ,
- 2 rozšľahané žĺtka,
- čínsku kapustu, cca 4 listy,
- mrkvu, 2-3 kusy,
- polovicu póru.
Príprava:
Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na menšie, ploché rezančeky. Vytvoríme jednoduchú marinádu z olivového oleja, soli, čierneho korenia a pár kvapiek sojovej omáčky. Mäso si zatiaľ odložíme do chladničky.
Zeleninu si nakrájame na tenké rezančeky s výnimkou póru, ktorý narežeme na tenké krúžky. Zelenina okrem póru bude rozdelená priamo do jedla a ako príloha.
Ryžové rezance namočíme do studenej vody na približne 30 minút. Tento bod je fintou číslo jeden. Môj predošlý pokus o toto jedlo stroskotal na tom, že som sa pokúšal cestoviny variť. Hoci len kratučkú chvíločku cca 2 minúty, aj tak sa pri následnom praženi vo woku rozvarili. Keď cestoviny namočíme do studenej vody mierne zmäknú a pri pražení sa takmer okamžite uvaria vo vode ktorú absorbovali. V receptoch na internete sa udáva, že cestoviny stačí namočiť na 10 minút, ale pri type cestovín, ktoré som mal k dispozícii ja, to nestačilo. Boli stále veľmi tvrdé, suché a zlepené.
Fintou číslo 2 pri tomto recepte je mať všetko vopred pripravené tak, aby keď začneme variť bolo všetko po ruke a nemuseli sme sa zdržiavať. Pripraviť toto jedlo kvalitne znamená nestráviť od zapnutia sporáku po servírovanie viac ako 10 minút!
Toto jedlo musíte pripraviť do niekoľkých minút!
Vo woku rozohrejeme olej. Vlejeme vajíčka a stále miešame. V tejto chvíli musím zdôrazniť, že horák nastavíme na maximum a počas celej prípravy jedlo rýchlymi pohybmi miešame. Keď praženica začne hustnúť pridáme mäso. (pozn.: Poradie mäso a vajíčka by možno nebolo zlé prehodiť, popisujem spôsob ako som to robil ja.) Miešame a opražíme ho po oboch stranách - 3 minúty budú stačiť. Pridáme pór a krátko opražíme. Vsypeme časť kapusty a mrkvy a kratúčko ohrejeme. Po túto chvíľu by sme nemali presiahnuť 5 minút od zapnutia sporáku! Pridáme cestoviny, dobre premiešame so zvyškom a dochutíme sojovou , prípadne soľou. Keď sú cestoviny hotové, ihneď podávame.
Spomínal som, že realizácia tohto receptu mala v mojom podaní ešte zopár nedostatkov. Rád sa s nimi podelím. V prvom rade som nemal k dispozícii svetlú sojovú omáčku. Podcenil som jej dôležitosť a použil som jedinú, ktorú som doma našiel a tá bola naopak superior dark... Dosledkom tohto detailu boli cestoviny príliš tmavé a málo ochutené. Nemohol som totiž pridať dostatok tejto omáčky, lebo by som dostal čierne nechutne vyzerajúce jedlo. Keďže som až príliš opatrne narábal so soľou, predpokladajúc že to sójová omáčka dotiahne, jedlu chýbala chuť. Ďalším problémom bolo opraženie mäsa. Akokoľvek som sa snažil dodržať kratučký čas jeho praženia, stihlo pustiť šťavu a mierne ztuhnúť. Preto odporúčam opražiť mäso len veľmi zľahka. Dovarí sa pri pridávaní ostatných surovím. Posledným nedostatkom mojho výtvoru bola absencia mungo klíčkov. V originálnom recepte z Bistra ich pridávajú so zeleninou ako posledné. Nepodarilo sa mi zohnať mungo fazuľky a tak som klíčky vynechal. Dnes som v Tescu videl, že pri zelenine predávajú aj čerstvé klíčky, takže najbližšie si ich určite zoženiem...
skopirovane, my sme si ho trochu upravili
namiesto tej roznej zeleniny davame velke balenie mrazenej cinskej, thajskej u a pod. zmes, ale dnes sme mali doma len tri rovnake balenia madarskej zmesi, co je skor na polievku, ale nevadilo 🙂
@borkavan ten cottage jedávam hocijako- mám to rada s nakrájanou šunkou, alebo s vajíčkom a cibuľkou, alebo aj so surimi tyčinkami, alebo s nakrájanou paradajkou a paprikou... Prostes hocičím - "co dum dal" 🙂 Čo sa týka toho behu- jasné, že to behám naraz. Dovolím si povedať, že 10km je pre mňa už nie dlhá vzdialenosť. Behávam aj dlhšie trate, aj keď na maratón som si zatiaľ ešte netrúfla, ale plánujem tento rok. Zabehla som však už polmaratón (21,1km) a pohode. Mám športtestery - hodinky, ktoré merajú vzdialenosť, rýchlosť (tempo) a srdcovú frekvenciu. Zabehnúť 10km sa dá už aj po mesiaci behu, a možno aj skôr. Len treba chodiť pravidelne, začínať pomaly, postupne pridávať a všetko sa dostaví.
@miskap2111 no obdivujem, ja som to skúšala v lete s behom, no nikako ma to moc nenadchlo, síce je to šport, ktorý naozaj môže zvládnuť každý .. no po týždni som najak už len hľadala výhovorky prečo nemôžem ísť ☹ .. nemám pevnú vôľu ...
@mimikyky tvarohové lievance od teba som už skúsila včera, a jedli ich aj baby a aj manželík, tieto receptíky som si uložila a určite vyskúšam 😀
@iconka tak to by som si dala hneď ... ryžové rezance som zatiaľ robila len raz, no toto vyzerá veľmi dobre
@sbosorka beh sa dá obľúbiť a dokonca veľmi, len niekto na to potrebuje dlhší čas. Ja beh milujem. Mne by sa skôr zišla už aj posilka, ale k silovým cvičeniam sa zase ja neviem dokopať.
@miskap2111 tiež mám beh rada, ale až keď je svetlo a nad 12 stupňov. Lebo potme sa bojím, zima mi ani nevadí. Keďže som kedysi behávala na lyžiach závodne. Teraz sa modlím nech napadne sneh, nech zas vybehnem na lyže. Ten šport milujem proste.
Nad tými sporttestermi som aj ja uvažovala min. rok keď som behala... ale potom som otehu a už som sa na všetko vykašlala.
A akým spôsobom merajú tie kroky? na otrasy? a tú frekvenciu? vyznáš sa v tom troška? aké sú najlepšie?
@borkavan ja mám sporttestery s GPS - Garmin 110 HR. Takže pomocou GPS, čo je veľmi presné. A čo sa týka tepu - to máš taký pás okolo hrudníka, čo sníma srdcovú frekvenciu a informáciu vidíš potom na hodinkách a dá sa to preniesť aj do počítača. Ak človek pravideľne behá, tak sa to určite oplatí si zadovážiť. Inak aj ja radšej behám keď je teplejšie, ale v podstate nad 5 stupňov je to pre mňa úplne ok. Dážď mi nevadí, len silný mráz. A horúčavy sú tiež nepríjemné- toto leto bolo dosť úmorné, čo sa týka teplot.
@miskap2111 no veru toto leto bolo horúce na behanie. je šťastie, že mi tu máme ten park. Tam je to ráno v pohode aj počas horúčav. Ale aj tak som chodila plávať na kupko radšej. Sakra, keď si pomylsím.. na svoju ako-tak športovú minulosť... aspoň urdžiaviaciu ale po tom čo sa mi stalo (potrat a rozchod)... nič, ani zabrať. Zatial chodím len do tých schodov. Viac sa mi nechce. Ale pevne verím, že sa nejako rozhýbam zas. Iná možnosť nie je.
Aj si na nejakom behacom fóre?
@borkavan neboj, ťažké chvíle prejdú! A uvidíš, za chvíľu sa vymakáš a všetko príde! 🙂 Na bežeckom fóre som len tu na Koníkovi. Inak som len pasívny čitateľ roznych našich aj zahraničných bežeckých fór a diskusií. Ale čítam aj literatúru - kupujem si časopis Run a zahraničný Runner's World.
@miskap2111 môj otec si kupuje RUN tak ho čítam. Mne sa celkom páči. Ten druhý som videla len vo výklade, ale ešte som ho nečítala.
Tak dúfam, že do jari sa nejako pozbieram a postupne vybehnem von.
Inak ja mám takú historku z jedného bežeckého fóra. Kedysi dávno som sa tam zaregistrovala a tam som našla, že suseda oproti beháva. sranda. Ale aj tak sme spolu nikdy nebehali, lebo ona má iné trasy a iné tempo.
Zavidim vam to odhodlanie k behaniu a fitku, do toho stadia sa ja nikdy nedostanem. Este volakedy sme v skole behavali povinne, na kratke som bola dobra, vlastne asi najlepsia z triedy, ale akonahle sme bezali 1200m a viac, tak koniec, po prvom kole som nevladala dychat a konce som vzdy dokracala. A do fitka som chodila asi 3mesiace pravidelne, ale nikdy som necitila radost z cvicenia, skor som to brala ako povinnost, lebo sme sa dohodli s kolegynou a ja som jej nemohla spravit to, ze s nou prestanem chodit...
Tak som si dnes kupila to svihadlo, dala som si prvych 300 preskokov, okrem toho 50brusakov, 60vypadov a este take, co neviem ako sa volaju, tiez 60 😀
fatima 30
když tedy jdeš spát okolo 12, tak si dej zelninu!! Dej si sallát. Udělej si ho den dopředu, třeba čínské zelí se skvělou zálivkou, kterou máš ráda, a teš se na něj..

@miskap2111 - ano, suhlas...ich cotage je jednoznacne najchutnejsi....