icon

Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si

luci78p
7. nov 2012

Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....

mimikyky
9. jan 2013

@miskap2111 práve pre too aj ja nosím tangáče, tiež mi v mojom obľúbenom obchode povedali, že už sa nenosia 😀 ale neva, mne to tak vyhovuje a basta 😉

@luci78p moja st puboška nosí aj tangáče, menej jej zavadzajú pri cvičení.. a mladšia, tá len bedrové boxerky, iné ani za svet 😀
@lubica69 kuskus je mňamka , a hlavne rýchlovka 😉
@vichrica asi neskôr pokukám po takom tielku 😉 len sa bojím, že po tých moji 4cicavcoch mi nebude stačiť 😖
@sandrikacsg mne býva zle pri rannom cvičení, doslova odpadávam pri kardiu, nemôžem ho preto robiť úplne na lačno,
a v posilke niekedy, keď som fakt vyčerpaná, a málo alebo zle jem cez deň.. treba si asi odkúšať, po akom jedle lepšie budeš vládať, dlhšie vydržíš 😉 .... a u mňa je to dosť aj o psychike, keď pri cvičení musím rozmýšľať nad inými vecami a nedokážem sa poriadne sústrediť, nevládzem, a býva mi zle 😝

@ankalv1 ten čas si jednoducho musíš nájsť... stačia malé jedlá, ale naozaj často, pravidelne... časom si zvykneš, aj keď zo začiatku budeš mať pocit, že nerobíš nič iné, iba stále ješ...

mimikyky
9. jan 2013

@rainbow1 sacharidy na mozog 😉
@sbosorka taký muffin určite nieje prehrešok 😉

@borkavan
@lubica69 tá kniha je naozaj super 😉 ja ju mám už dlho, a rozmýšľam nad 2.č, či sa dozviem niečo nové
@iconka nieje to veľa, podľa mňa tak akurát 😉 ale záleží od rozloženia sacharidov, tukov a bielkovín...

kilonka
9. jan 2013

@borkavan ahoj holky. Tak jsem se podívala i na tuto diskuzi jinak jsem na diskuzi Jillian Michaels, vyměňme si zkušenosti. Ale mám trochu času a tak si čtu i další příspěvky. Táto diskuze je hlavně ve slovenštině a naštěstí s ní nemám problémy. Píšeš, že sis koupila knihu od Havlíčka. Já nakoupila snad všechny knihy o hubnutí na českém trhu. Bohužel ve všech jsou jen samé recepty na jídla, a to není ono. Univerzální recept pro všechny neexistuje. Havlíček je sice dobrej, ale kmihy má už jako byznys. Co potřebuješ je se něco dovědět o obezitě, metabolismu, jo-jo efektu, stravě a dalšáích. Ale co je potřebné je se naučit si sama sestavit jídelníček a cvičební plán. To jsem až donedávna nikde v knihách nenašla. Nedávno jsem objevila knihu Jak zhubnout krok za krokem - Hemzal. o je to co jsem sháněla. Nenajdeš v ní žádný recepty na papku, ale najdeš tam všechno co potřebuješ vědět pro úspěšné hubnutí. Je tam skvěle popsán metabolismus, tuková tkáň, výběr stravy, sport a jakej lze volit, jo-jo efekt, látky v přípravcích na hubnutí a mnoho jiného. Ale je tam popsán způsob jak se setavuje jídelníček přímo pro sebe. Stojí za to těch pár kaček za to dát.

mimikyky
9. jan 2013

@kilonka super tip 😉 skúsim pogoogliť 😉

erika0802
9. jan 2013

ahojte zienky tak som v tejto skupine nova tiez chcem nejake to kilko dat dole som po dvoch porodoch tak brucho ostalo z je mensie ale stale neni pekne...dakujem a rada sa k vam pridam len musim viac pocitat...

luci78p
autor
9. jan 2013

@erika0802 tak vitaj 😵

erika0802
9. jan 2013

@luci78p dakujem pekne.. ja som v roku 2012 schudla 10.5kg ale este potrebujem dat dole brucho a budem uz spokojna

mimikyky
9. jan 2013

@erika0802 erika vitaj 🙂 😉

mimikyky
9. jan 2013

@luci78p myslím na Teba s tou tabuľkou, len večer som už nestihla 😠 robili sme referát 😝

sbosorka
9. jan 2013

@erika0802 vitaj... pozerám že máme tiež Nelky, len moja je o 2 mesiace staršia 🙂
baby tak som si ten muffin dala ale len s kávou a bez acidka 😉 , piekla to maminka kvôli mne 😀 dnes mám viac oddychový deň, len pred pol hodinkou som vstala, pri mojej malej neposednici musím pracovať v noci, aby som všetko stíhala
Jillian Michaels som si stiahla, tak dnes hádam vyskúšam, ale budem musieť skôr vymyslieť cvičenie mimo domu, lebo doma sa neviem prinútiť k tomu a hlavne vždy si nájdem niečo iné čo robiť 😀

iconka
9. jan 2013

Ja by som zase najradsej cvicila s niekym, lebo sama je to take nijake, ale zatial ma to bavi a nech je uz teplo, nech mozem skusit ten beh, uz sa tesim 🙂

sbosorka
9. jan 2013

@iconka to by som aj ja bola najradšej, no zatiaľ som si nenašla parťáčku na cvičenie, väčšina kamošiek majú buď veľmi malinké bábo, alebo sú tehotné, alebo sú chudunké, že im cvičiť netreba ☹ , navyše mám fitko ďalekoo od domu a ja nešoférujem (mala by som sa prefackať za to, ale tento rok to už chcem konečne zmeniť )

iconka
9. jan 2013

@sbosorka Ja mam kolegynu, ktora je zaroven aj suseda, tiez stale "DRZI DIETY" ale nikdy neschudne, tak som sa s nou bavila, ze mozeme spolu, ale s nou je to tazke, viem, ze ona by sla napr. behat tak mozno kazdy treti krat, lebo by sa jej nechcelo...volala ma na Zumbu, ale to ani nezacnem radsej, lebo ona chodi tak, ze napr. 2dni v tyzdni ju to bavi potom napr. za 2tyzdne sa dokope ist raz, potom zase 2tyzdne nic a proste takto strasne nepravidelne a to ja tak nechcem, dalsia, ktora by asi bola ochotna zase robi v Rakusku a je doma len 2 tyzdne, niekedy len tyzden z mesiaca...takze smola. A fitko nechcem, to nie je pre mna.

lubica69
9. jan 2013

@erika0802 Ahoj vitaj
A ako sa ti podarilo minulý rok zhodiť???

iconka
9. jan 2013

Este mam otazocku (dalsiu) 😀 tento chleba mozem? http://www.bonavita.sk/active-trvanlivy-chlieb-... tu cenu si nevsimajte, to je nejaka blbost, stal asi 1.80e. Zjem tak jeden krajcek denne, ale nie kazdy den na olovrant (1krajec ma asi 80g) s cottage cheesom...?

lubica69
9. jan 2013

@iconka vyzerá dobre snáď baby poradia či je vhodný

erika0802
9. jan 2013

@lubica69 ahoj no ja schudla vdaka tabletkam zo zahranicia..za nesiac a pol som dala dile tych 10,5kg ale fajn pribrala som iba kg cez sviatky takze som rada..ale ziaden jojo efekt tam neni to je najhlavnejsie

lubica69
9. jan 2013

@erika0802 aha tak to nič pre mňa ja nechcem tabletky a už vôbec nie 10kg za mesiac a pol
To podľa mňa nie je zdravé schudnutie 😢

erika0802
9. jan 2013

@lubica69 ja viem ze to neni zdrave ale potrebovala som schudnut rychlo lebo sme isli na svadbu a nemala som si co na sebq obliect..takze asi preto potom som ich uz nebrala a vaha sa mi drzi stale rovnako...

lubica69
9. jan 2013

@erika0802 no mňa by takýmto spôsobom nedonútil nik schudnúť ani na vlastnú svadbu 😀 😀 😀
Ale tak nikoho samozrejme neodsudzujem Je na každého vlastnom zvážení čo a ako robí 😅

vichrica
9. jan 2013

Už 3. deň sused vŕta :( Práve mi zobudil malú. Vrrrrr
@borkavan Je to pravda. Ja keď si dám na raňajky jogurt, tak som do hodinky hladná. No, keď si dám vločky, tak tie ma zasýtia na dlhšie.
@iconka Každopádne je každý človek iný a treba hlavne počúvať svoje telo 😉
@mimikyky 😀 Si super 😀 Veď oskúšaš.

filipal
9. jan 2013

@mimikyky
@kilonka
ahoj kocky! 🙂 🙂 🙂
inac, co sa tyka teorie a chudnutia, dobre to vysvetluje vo svojej knihe "teraz to zide" aj Mudr. Bukovsky
tu je link na jeden clanok z tej knihy. je napr. aj pribeh nasho metabolizmu atd....
http://www.akv.sk/index.php?option=com_content&...

mimikyky
9. jan 2013

@iconka ten chlebík je fajn 😉

mimikyky
9. jan 2013

@filipal ahoj, tú mám stiahnutú v noťasi, ešte som sa k nej ale nedostala 😠

filipal
9. jan 2013

@mimikyky prestuduj, su tam zaujimave info....ked sa to spoji s Mirom Veselym a cvicenim a upravou stravy, tak sa to da! 😅

ankalv1
9. jan 2013

Ok kočky, tak ešte raz pre tých čo pomalšie chápu (teda mňa) 😀 jesť často a málo- znamená jesť každé 3 hodiny, ale koľko? napr. raňajky- 1/2 rožka, alebo môže byť 1 celý? ďakovala 😉
inak som dnes bola v Tescu a že rotačný disk- 4,49€, no nekúp to 🙂 už som ho aj odskúšala 😉

borkavan
9. jan 2013

@ankalv1 ja som si objednala z internetu za 8 € a zajtra mi donde. už sa tiež teším, že sa budem rotovať

erika0802
9. jan 2013

@lubica69 ja by som to toho asi tiez nesla keby ze nevidim ako to potom islo kamoske dole myslim vaha a ked vysadila nic nepribrala...preto ma to nalakalo..ale ano mas pravdu neni to urcite zdrave... 😒 😒 😒 😒

lubica69
9. jan 2013

@erika0802 tak keď to vieš prečo si to robila??? 😀 😀 😀
Nechcem maľovať čerta na stenu ale takéto pofidérne chudnutia majú vždy jo jo efekt 😢 nevravím,že hneď ale časom 😒
@ankalv1 no ak rožok tak isto nie ten biely ale nejaký celozrnný A kľudne aj celý