Rozumné chudnutie bez jojo efektu - poraďme si
Primeraným stravovaním a cvičením som už niečo schudla, ale keď som povolila, kilá sa mi začali vraciať späť. Rozhodla som sa, že to len tak nenechám a skúsim to znovu. Bola by som rada, keby sme sa tu stretávali viaceré a vzájomne sa podporili a vyrozprávali zo svojich pocitov, prípadne poradili. Začala som len v pondelok a ide mi to veľmi ťažko....
@strasska ano, sú to polysacharidy, čiže ich nemožno porovnávať napr. s čokoládou, a zároven sú aj zdrojom bielkoviny - konkrétne tá šošovica na foto - len som uvarila šošovicu s cibulou a solou do mäkka - žiadna zápražka, nič .... takisto sa dá polievka so zeleninou ... dá sa zahustiť napr. zemiakom 😉
@strasska fazuľu moc nemusím, varila som asi len 2x a to v čase ked som nechudla, takže klasiku 😀 😀 😀 😀 ale chystám sa kúpiť v plechovke, videla som z toho normálne koláčik - brownies - vyzeralo to super, jedna kočka ho tu aj skúšala 😀 😀 😀 toť moj vzťah k fazuli 😀
inak šošovicu milujem, sóju takisto 🙂
inak fazuľa sama o sebe obsahuje velké množstvo bielkovín a vlákniny takže myslím,že ani nič pridávať nemusíš - aj ked ma napadol možno tofu syr nakrájať do polievočky - ale to nemám odskúšaneee!!!!!!! to bol len nápad 😀 😀 😀 😀 😀
@luci78p Jasnačka, že můžu, tady je receptna kuřecí kari: http://www.svet-zdravi.cz/recepty/hlavni-jidla/...
Jo a holky, měla jsem dneska zase dýňovou polévku....rozplývám se ještě teď 🙂
@engie35 ahoj
1. lievance - základ je asi hrnček celozrnnej múky, vajíčko, štipka soli, voda - tuhšie cesto ako na palacinky, do toho som dnes dala vločky, ale dá sa dať hocičo, oblubený mám napr mak do cesta a upečú sa. a navrch hocičo - tvaroh,jogurt,ovocie,dzem,orechy....
2.šošovica - je to len uvarená šošovica s cibulkou a vajicka uvarené
3.do sklenenej zapekacej misy som dala trolinku oleja, osolene kuracie prsia, zeleninku(mrkva,zel.fazulka,karfiol,hriby - mozes dat hocico, aj cibulu) a este cesnak,prikrité alobalom som nechala piect cca 25 min. 🙂 🙂 🙂
baby a dnes som robuila toto
http://varecha.pravda.sk/recepty/baklazan-pecen...
supeeeeeeeeeer, odporucam
ja som schudla na serveri http://www.foodlogic.eu/, este v case ked sa len rozbiehal a fungovalo to len na pozvanky. Mam dve deticky a nevedela som ako mam schudnut. Islo ani nie tak o kila, ako o kvalitu postavy. Kazdemu tam odporuca potraviny, ktore ma zjest, podla toho aky ciel ma - schudnut, naberat svaly, zdravo sa stravovat. Da sa to pekne nastavit. Za dva mesiace som zhodila tuky a konecne sa mi zacala aj tvarovat postava vo fitku. Nemenila by som. Odporucania su podla najnovsich info medicinskych, nie tych ktore si clovek volne precita na nete. Som velmi spokojna. Takuto postavu som nemala ani v 18. Ked citam ako sa zenicky trapia s chudnutim, tak mi to pripomina seba. Presne viem, aky je to pocit ked je clovek stale hladny a unaveny popri detickach.
zuzana030 ahoj,ja som schudla s norbi update (kody,a nie jeho vyrobky a hotove jedla),a ocistnu kuru som robila neeru, maju aj stranku ak chces pozri sa na nu www.neera.sk
@grimaska4
dakujem pokukám, ja som mala norbi, keď som pracovala v banke, ale teda skôr mi pomohol stres z práce v chudnutí, aspoň na mňa to platí, norbi mi moc nechutil už neskôr, lebo stále dokola viacmenej podobné chute, ale mávala som len obed, sem tam sladkosť ale dosť drahé boli tie štrudličky aj všetky tie produkty od nich, tak to som si nedovolila kupovať 😀 😀 😀
@strasska hmmmm taky mňamina 😝
Ostatní holky: vám se fakt líbí to, když zhubnete nárazově nějakou očistnou kúrou a pak to naberete zase zpátky hned po tom, co zase s tou očistkou skončíte? nebylo by lepší zkusit nějakou změnu, abyste už žádné diety, očistné kůry a podobné věci držet nemusely..? A tak jak říká grimaska po těchto různých dietách přicházá jojo efekt, organismus se bojí, že příjde další hladovění a tak si ukládá více zásob než dříve.. projistotu..
@karolin54
ocistna kura sa ale nerobi kvoli chudnutiu,ale kvoli ociste organizmu 🙂,chudnutie je vedlajsi efekt ocisty.Kazdy ma na ocisty svoj nazor,vela ludi je za,vela proti,ja ju robim 2x niekedy 3 x rocne a som v pohode,ten posledny som robila 3 dnovy len na vode.
Ale kto chce robit ocistu len kvoli chudnutiu tak to nema vyznam
@grimaska4 3 dny jen o vodě? a to jako žádné jídlo? no tak to je síla... to bych nezvládla, nevydržím bez jídla, to si raději najdu nebo nechám poradit nějaký pročišťující jídleníček na pár dní a budu baštit třeba pořád vlákninu nebo si koupím i nějaký ten produkt, třeba zelenou kávu nebo prostě cokoli, ale jíst musím, bez jídla bych umřela ☹
@luci78p no pridaj nejaké foto čo dobré si vyvárala 🙂
ja som tu nová, iba som čítala fórum, na zdravej strave som cca 2 týždne. škoda že sa to presmerovalo do súkromky...skúšala som aj iné témy o chudnutí tu na MK, ale tie bláboly sa nedajú čítať, toto tu bolo super a dúfam že sa to tu opäť nejak rozbehne
@gabriellka 😉 tak ťa vítam, nie je času akosi ale budúci týždeň snád napravím 🙂 🙂 🙂
@gabriellka pridaj sa sem do skupinky https://www.modrykonik.sk/group/4628/ celkom v pohode je to 😉

@luci78p Táááák už jsem to konečně vyzkoušela a je to trošku nezvyklé, jíst rýži s vajíčkama, ale je to taky dobré, můžeš vyzkoušet sama 🙂 To sójové masko nevypadá vůbec špatně 😉