icon

Schudli ste systémom jedno jedlo denne?

4. okt 2022

Baby schudla ste niektorá systémom - len jedno jedlo denne? Ja sa snažím schudnúť, mám problémové hlavne boky a pás, tam sa mi tuk ukladá najviac. Zmenila som stravu s vyradila cukor, sladkosti, sladké malinovky, nezdravé jedlá. Ale zmenu nevidím. Zaradila som cvičenie - drepy, mŕtvy ťah a tak ďalej.
Tak som sa rozhodla pre radikálnejší krok a to jedno jedlo denne.
Máte niektorá skúsenosti a schudli ste?

lilope
4. okt 2022

@bashee toto je dobré akurát tak na prepracovanie sa k anorexii. Silno pochybujem, že je to dlhodobo udržateľná metóda. Akonáhle začne človek po takejto ,,diéte" o čosi viac jesť, jojo efekt ako vyšitý. Každý extrém je zlý, a toto je už poriadny extrém. Pre ľudské telo nie je prirodzené jesť raz denne samý tuk.

evica17
4. okt 2022

@bashee skôr ten nádor zožerie to telo,ak sa budem spoliehať na 18 hodinový post.
A fakt to musí byť fasa, dolslova zožrať celý kaloricky príjem za hodinu.

bashee
4. okt 2022

Kazdy mame svoje presvedcenie a informacie. Je v poriadku, ze sa Vam nepaci, damy 🙂👍

chadkroeger
4. okt 2022

ak ta trapi TUK tak jednoznacne nizkosacharidovú dietu v kombinácii s prerusovanym postom, znizit denný príjem

lilope
4. okt 2022

@bashee však napíš ako dlho sa už takto stravuješ, koľko si schudla a či je to roky udržateľné a neohrozuje to z dlhodobého hľadiska zdravotný stav.

miskaska
4. okt 2022

Mas 175 cm, vazis 61 kg a chces jest jedno jedlo denne, aby si sa zbavila tukov? Mne to pride uletene.

autor
4. okt 2022

@miskaska Mám vysokú hodnotu tuku v tele.

bashee
4. okt 2022

@lilope stravovala som sa tak asi 3 mesiace. Zmizlo mi pcos, hrcky v prsiach. 🙂👍Odvtedy 18/6 ako kedy 🙂 2 roky som sa ohladne tejto stravy vzdelavala. Ked chces nieco robit, najprv sa edukuj. 🙂

fodorka
4. okt 2022

ja tiez dodrzujem 16/8 plus sem tam zacvicim a schudla som a spokojna,,,,takze stravujem sa tak aj nadalej telo si zvyklo a mne to vyhovuje 🙂

ckocka
4. okt 2022

Ak chceš svaly namiesto tuku musíš sa hýbať.

bluka2
4. okt 2022

Tak sprav z toho tuky svaly. Máš peknú váhu, na jedálničku by som menila malo a postupne, aby to bolo udržateľné. Sustred sa na ten pohyb.

85miska
4. okt 2022

@1angelika ďakujem pekne

simca06022011
4. okt 2022

Inak ten prerušovaný post si treba naštudovať, su rôzne intervaly aj podla veku. Ja som roky super fungovala na podobnom (jedla som 10-17) ani som nevedela, ze je to nejaka dieta a fungovalo to super. Az ked drahý sa rozhodo, ze musím často jest islo vsetko postupne do kelu. Tiez radšej sa najem raz a dam este dajme tomu desiatu a olovrant ako cely den riešit jedlo(do too intervalu sa to zmesti). V júli a auguste som tak dala dole 7kg ale skončilo to, kedze toto nedokážem držať v rodinnom zhone a podstatné je aj co sa je... Ja som vyhodila na cas vyvary, zemiak, prišla ryza, zelenina, mäso menej ako zvyčajne. A pohyb.
Autorka myslim ze tebe bude treba cvicit, lebo vahu mas v poriadku. Ak nie je tajomstvo, kolko %tuku ti napisala vaha?

evelyn246246
4. okt 2022

..dlho sa mi nedarilo schudnut..taketo experimenty ako 1 jedlo denne su dlhodobo neudrzatelne .. mne pomohlo ked som uplne vylucila sladke.. uz su to 2 mesiace a 5,5 kg dole ...jem vsetko, sladkosti nie ..doprajem si sladke jedine v podobe " bez pridaneho cukru" alebo ovocie .. som velmi spoko ...mozem kludne jest, zlepsila sa mi plet..citim sa lepsie ...je to az neuveritelne ..skus ..

1angelika
4. okt 2022

@simca06022011 ja som tiež verila v mýtus, že viac jedál denne a menšie porcie...no neosvedčilo sa mi to, potom som celý deň voľačo jedla. teraz si naplánujem 3 jedlá denne, tie zjem a nešpekulujem čo by som si ešte tak dala.

viestta
4. okt 2022

Tuky najlepšie spaľuje pohyb. A žiaľ, nebude spalovat len tie, ktoré chces ty, ale z celého tela rovnomerne. Schudnúť len z brucha alebo len zo zadku sa nedá pri žiadnej diéte ani "diéte" a ani pri špecializovanom cvičení. Cvičením spis slaninu, pri dobre vybratom cvičení posilnís svaly. Brusaky neodburaju len sadlo z brucha ale posilnia brušnú stenu, brucho potom toľko nestrci.

simca06022011
4. okt 2022

@evelyn246246 Len nie kazdy je pribratý lebo jedol sladke, co ked nemas co vylúčiť? Cize toto je uplne individuálne, vzdy ale platí nižší prijem ako vydaj, tebe to bez tých sladkosti sadlo, iny mozno musi vysadiť slané, syry, hocičo ine co mu kalorické tabuľky označia ako problém.

zuzinka888
4. okt 2022

Tak tu sedi kazdemu nieco ine. Treba prist na tvoje ideal stravovanie. Je to akoby niekto povedal,ze vsetci musime chodit spat o 21h. Pre niekoho ideal.pre niekoho nepredstavitelne lebo chodi spat so " sliepkami" o 20.h a a niekto o pol noc ci sj neskor. Tak aj v strave neexistuje model co je to najlepsie pre vsetkych. Ciest je vela tak hladaj tu spravnu pre teba nie to co je dobre pre kamosku, kolegynu....

yoxinka
4. okt 2022

Kočka, ty pri tej výške a váhe musíš vyzerať super. Neviem, či ti stojí za to, dosrať si totálne metabolizmus takou hovadinou ako je jedno jedlo denne. To, že máš veľa tuku v tele, to ti nejaká váha domáca ukázala, či ký ďas? Lebo tie váhy moc músre nie sú. Keď chceš pomerať tuk, choď k nejakému kondičnému trénerovi alebo kto také veci robí. Vec sa má tak, že keď budeš jesť jedno jedlo denne a pri tom budeš robiť silový tréning a neviem, čo si to tam ešte písala, tak skolabuješ. Keď cvičíš, potrebuješ živiny. Svaly ti nenarastú z luftu, potrebujú bielkoviny. Takže, vybodni sa na jedno jedlo, chceš formovať, tak formuj, ale musíš pri tom aj zdravo vyvážene jesť. Ďalšia vec je, že niektoré genetické predispozície postavy nezmeníš, aj keby si neviem čo robila.

zuzinka888
4. okt 2022

@evelyn246246 pre nma je vyradit sladke dlhodobo neudrzatelne. Neviem si predstavit leto bez zmrzliny a posedenie na teraske s ladovou kavou ( aj teraz). Ale fasting mi to umoznuje bez pocitu zlyhania a vycitiek.

vilma7
4. okt 2022

@bashee môže sa piť počas hodín kedy sa nemá jesť?

1angelika
4. okt 2022

@vilma7 áno ale len voda a nesladený čaj, káva, inak nič

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
1angelika
4. okt 2022

@elizabet173 presne alebo slané chipsy či sladké nápoje, vyprážané jedlá, cola atď. To ako prvé odporúčajú vyradiť a keď to človek vôbec nekonzumuje tak čo má vyradiť?

zuzuliennka1
4. okt 2022

mozes jest VSETKO, ale s mierou, nie jedno jedlo denne, normalne sa najest.
odporucam kaloricke tabulky, uvidis, kolko coho prijimas, kde treba naopak navysit prijem - napr. bielkoviny a kde znizit - tuky.
treba jest s mierou, udrzatelne, nie vymyslat skratky - jedlo v prasku, jest raz denne, nejest po 17 a podobne sprostosti.
akurat si totalne dodrbes metabolizmus. Jedlo je palivo, energia, tu potrebujes. A nesmies v prijime ist pod svoj bazalny metabolizmus, takze urcite kcal prijat musis.
Ja mam napr. pri svojej vyske a vahe nastaveny denny prijem na 1750kcal a to je tak uz aj hranicne, resp. to je minimum, kde prijimam dostatok a chudnem. Menej ako 1750 je kravina.
Nastuduj si to trochu, nechaj si poradit od odbornikov. y

myela
4. okt 2022

To nie je zdrave. Mala by si jest pravidelne. Mohla by si skusit kaloricke tabulky okrem samozrejme zdravsej stravy a nejakeho cvicenia. Kamosi schudli s kalorickymi tabulkami.

autor
4. okt 2022

No veď ja som aj strašne hladná. Dnes som mala ráno banán a na obed zeleninu a okrem toho nič. Strašne som hladná. Váha ukazuje menej, ale za akú cenu.

januska12323
4. okt 2022

Normálne sa najedz!

myela
4. okt 2022

To je malo, na desiatu tiez nieco a na obed zeleninu len to je malo. Skus pripadne pozriet nejakeho vyzivoveho poradcu alebo odporucania na nete mozno najdes nieco aj bezplatne. Hlavne pravidelne normalne porcie aby dokopy za den dali odporucany objem kalorii. Ak si jedavala vavsie objemy a mas roztiahnuty zaludok, chvilu to potrva kym si zaludok zvykne a sa trochu stiahne.

1angelika
4. okt 2022

dlho to nevydržíš a pribereš to nazad a ešte aj viac....radšej sa najedz, len treba si strážiť koľko a čo..