Schudnutie z veľkej váhy
Ahojte ... Mám 25 rokov tri detičky som dosť sedavy typ ženy ľúbim veľmi papat sladké ..a piť sladené nápoje nemám absolútne žiadnu motiváciu mám 159cm a 92 kg bojím sa že sa dostanem na trojciferne číslo a preto som sa rozhodla niečo zo sebou robiť bojím sa že sa manželovi zapáči krajšia chudsia a to nedovolím .. chcem schudnúť . Lenže vôbec neviem ako začať nejaké rady typi motivácia ktorej sa podarilo schudnúť viac ako 30kg a nemá ovisnutu kožu 🥴 dakujeeeem 😍
@natalyasurova aspoň pre predstavu mi ho môžeš poslať teda ak sa ti dá určite 🙂 sa obzriem po niečom a teda budem dávať pozor na to a dbať hlavne na psychiku a podporu od najbližších dúfam že tento krát to dotiahnem do šťastného konca
@srnka79 veľmi pekne ďakujem za radu 😊 tie sladené nápoje určite vylúčim a teda dúfam že sa mi podarí aj kávu postupne ja v podstate ani veľa nejem ja nejem ked sa nad tým zamyslím vôbec skôr keď som hladná hodila som do úst kakaové rezy čokoladku zapila Kofolou atď keď sa chcem najesť nedokážem zjesť veľa Max jednu žemľu s niečím alebo krajec chleba a viac do seba nedám cítim sa ťažká .. z vnútra keď chcem jesť neviem ako to vysvetliť 🙈
@ivetka1445 to je obrovsky mytus, ze zdrava strava je nakladna. Opak. Spocitaj si mesacne, kolko minies na sladkosti, keksy, bagety, tu nieco zobnes, tam cosi…. to je ovela drahsie, ako kupit si zeleninu, ovocie, cottage, tvaroh, maso,.. na zobkanie si namiesto 90c chipsov kup mrkvu za 1€, garantujem ti, ze budes aj syta, na rozdiel od chipsov
jeden cottage (cca 1€), jedna uhorka (cca 1€), jedna paprika (80c) a este budes mat problem to zjest na veceru, ake je to syte
ale zdrave - bielkoviny, vlaknina
@ivetka1445 vsak to je fajn, ze vela nzejes, kalorie dvihas hlavne sladkostami. a tam idu kalorie hore vlemi rychlo.
@ivetka1445 Skús len vysadiť sladké nápoje a obmedziť sladkosti. Radšej keď budeš mať chuť si daj ovocie. Už len to podľa mňa uvidíš zmenu. K tomu nejaké prechádzky, pol hodina, hodina a pôjde to. Potom môžeš pridať toho viac. Za mňa je lepšie ísť na to postupne ako seknúť naraz.
@hapipa skúsim dnes je 12.1. nemala som ani kúsok keksíku ani nič sladké píla som len čistú vodu a jednu kávu od zajtra pomalí pridám prechádzky a pod . takto o mesiac sa odvážim teda koľko som zhodila
@ivetka1445 drzim palce.
@ivetka1445 zaregistruj sa do schudni s dave 🙂 5-6 tyzdnov s nimi a mam -10kil (mala som 83 kil pri 170 cm) bez toho aby som sa citila v nepohode, nic drasticke..dostanes jedalnicek, velmi rozmanity a chutny, zaroven nic komplikovane, dostupne potraviny..ja som prvych 5 tyzdnov necvicila a az tento tyzden zacinam 🙂
@ivetka1445 ale presne, ako radia aj ostatne zeny - nechod na to hrr stylom, ze teraz uplne vsetko vysadis a budes len zeleninu jest.
to je neudrzatelne. postupne - najskor vyluc sladke napoje, obmedz sladkosti, ked jedavas dajmetomu 2 horalky denne/obden, daj si jednu a tak postupne
@zuzuliennka1 určite to bude takto pretože aby som dala zo dňa na deň skoro všetko preč to by som nedala a vzdala to za pol hodinu takže pekne pomalí .. 🙂
@ivetka1445 ahoj 🙂
Písala si že nemáš motiváciu. Páčiť sa manželovi, ako si spomínala by som brala za motiváciu, taktiež si mladá a keď schudneš budeš sa aj ty lepšie cítiť.
Mám 167cm a momentálne 64kg. Keď som šla rodiť mala som 91kg (totálny masaker).. po pôrode 83kg, cítila som sa nemotorna, veľká a žiadne veci tie ktoré som chcela nosiť mi nesedeli. Tak som šla do toho každý deň 7km chôdza, neskôr som pridala aj trosku beh. Doma som trosku povvicila. vynechala som sladké úplne. Raz do dňa som si urobila ranajkovu kávu s medom. Schudla som na 68 kg za 5 mesiacov. Jedla som normálne lebo som kojila. Ďalšie 3kg som dala dole s C9 detoxom z forever. Potom som chudla ďalej podarilo sa mi na 60 lenže minuly rok od septembra som sa opäť spustila a dala som to na 64 🤦♀️. Takze v decembri som si kupilala v predpredaji výzvu 2023 s Matusom spirkom cena bola veľmi priateľna 36€ a na 60 dňovú výzvu som sa dala v pondelok. Odporúčam ti to skúsiť keby si sa chcela ešte prihlásiť dá sa to ale stojí to tuším už v plnej cene 46€. Cvičenia sú na doma, veľa motivačných videí, jedalnicek, atd .
Jednoznačne si musíš nadstavit myslenie ináč, potrebuješ nakopnúť. Výsaď úplne tie sladené vody, keksíky a kadečo sladké ktoré má zbytočne vysokú energ.hodnotu .. daj si radšej ovocie, lyžičku kvalitného medu.. musíš v seba veriť, viem že to nebude jednoduché, ale uvidis ten dobrý pocit aký budeš mat keď sa budeš posúvať v pred 👍👌 aj mne by sa niekedy spridal človek s kým by som mohla cvicit a podporovať sa navzájom.
@ivetka1445 niekedy keď je človek smädný, mne sa to tak stava ...ide sa najesť....ak dostaneš chuť mlsat, napi sa vody....s minerálkami opatrne...ak ti voda nechuti rob si nesladeny ovocný čaj, alebo bylinný..
@ivetka1445 nežrať.... iba jesť
@ivetka1445 ja sa teraz snažím dať dole aspoň 6-8kg... Pijem málo vody...treba aspoň 2-2,5litra....mám konvicu, ktorá ma liter, tak sa snažím každý deň aspoň dve-tri vypiť. Skús chodiť pešo, nie výťahom. Kam si chodila autom, busom...skús ísť pešo.... Stiahni si apku do mobilu ktorá meria kroky.... Všelijako sa dá, nemusíš hneď ísť za trénerom. A vytrvalosť ....
@ivetka1445 nechoď na to rychlo, lebo dlho nevydržiš. Ak chceš schudnúť natrvalo, musíš zmeniť životný štýl a teda hlavne stravovacie návyky. Na kalorické tabuľky kašli, to ti zaberie veľa času, váženia a kým na to prídeš to potrvá. Oni pomôžu na predstavu čo máš jesť, ale nedá sa s nimi žiť večne. Na začiatok vylúčiť sladené nápoje a obmedziť sladké, daj si napr iba v nedeľu niečo sladké. A snaž sa dodržiavať časy raňajky napr o 9:00, obed 13:00 a večeru 18:00 a dosť, potom už nič. Žiadne tyčinky, chrumky ani ovocie. Ovocie si daj ako desiatu doobeda, olovrant napríklad jogurt podľa možnosti biely. Pre začiatok jedz všetko, ale menej, napr raňajky 1 krajec chleba, s plátkom syra a paradajku; obed polievka a ryža pečené stehno taká normálna porcia, večera omeleta s uhorkou...denne vypiť aspoň 2,5l čistej vody. A k tomu prechádzky aspoň pol hodinu 3-4 x do týždňa. Keď budeš chudnúť pomalšie, nebudeš mať ani ovisnutu kožu. Za mesiac 2-3 kg,neskôr začneš s cvičením... Typ na jedlo nájdeš na stránke fitrecepty.sk
@ivetka1445 ešte nám tu odfot makrá ja mám takyto prijem v kcal a určite iný podstatne v zložení keď mám 600-700kcal treningy 2-2:30 hodiny a ťažké silové
@ivetka1445 super držím palce skús sa ale hlavne merat. Zo začiatku vaha pôjde dole ale potom vaha až tak rapídne padat nebude dolezite sú miery .
@elenajezova dobrý večer ja mám 168cm a teraz tak 69kg a chcem aspoň tiež 10 dať dole, môžem sa spýtať na stravu? Viem že tam to začína čomu sa vyhnúť?
@ivetka1445 všetko čo visí je mäkké 😉 (i)
@ivetka1445 aj na instagrame je kopec krasnych fotiek s roznou kombinaciou zdraveho jedla co by ta ani nenapadlo, mozes si pripravit zdrave pomazanky, vyzivne chutne malokaloricke polievky a sladke vody vymen za caje a vodu
Zdravím, dovolím si prispieť aj svojou troškou. Vylúčenie nejakých potravín, ktoré ste zvyknutá jesť celý život, nie je dlhodobo udržateľné. Nehovorím, že treba zostať v kolotoči jedenia 3 čokolád denne. Isté obmedzenia musia rozhodne nastať. Dobrý začiatok je napríklad obmedziť sladené nápoje a sladkosti, pretože koniec koncov to nášmu telu ani veľa výživy nedá. Takisto nie je dlhodobo udržateľné začať hneď zhurta behať 7 dní v týždni hodinu ráno nalačno a poobede hodinu v posilňovni. Základ je ale rozhodne strava. Treba si uvedomiť, že neexistujú 'zlé' a 'dobré' potraviny. Ale všetko treba jesť s mierou a rozumom. T.j. napríklad, že večer si dám radšej vajíčka (áno, s čistým svedomím aj s pečivom) a so zeleninou, cottage, parenicu... A nie chlieb s lekvárom, müsli... A taktiež na úvod by mohlo pomôcť týždeň jesť normálne ako doteraz, ale všetko si poctivo zapísať. Aj keď zjete 'len' hrsť orieškov. A tak budete mať prehľad, čo, kedy, koľko zjete a kde máte resty, na čom treba zapracovať. Prípadne existuje super aplikácia 'Kalorické tabuľky', ale to by som zo začiatku úplne neriešila. Držím palce, a prajem vám konzistentnosť a vytrvalosť! ✊
@ivetka1445 pridaj sa do skupiny cesta k mojej premene
@ivetka1445 Vyhodu mas, ze jes vela sladkeho. Ked trochu sladke obmedzis, vaha pojde dole pravdepodobne dost rychlo. Ja som sa roky snazila schudnut, neslo. Nakoniec som sa na to vykaslala a povedala som si, ze ked uz neviem schudnut, budem aspon zdrava. A zacala som jest zdravsiu stravu, ani som si nezakazovala sladke, casom som na to prestala mat chut prirodzene, ked bola zdrava vyvazena strava. Zacala som sa prirodzene viac hybat, co sa mi chcelo, co ma bavilo. Potom som uz aj skusila nieco normalnejsie zacvicit, lebo ma motivovalo, ze sa citim silnejsia. No a zrazu vaha zacala ubudat ani neviem ako. Potom som otehotnela, tak sa to aj zastavilo, ale to je uz druha vec 😀 .
Vela ludi robi chyby, ze drzia diety, co je riesenie len na isty cas. A takisto ked si das prisny rezim, dlhodobo sa to neda dodrzivat vacsinou, vynechas cvicenie, nestihnes sa najest pri detoch a zobnes raz nejaku blbost, druhykrat... A si vela ludi potom povie, ze je to nanic, zlyhala som, nikdy neschudnem, idem sa prezierat, ved to aj tak nema zmysel. Takze radsej pomaly, postupne si davat male ciele. Co ja viem, zjes denne 4 Horalky? Zjedz len 3 a povazuj to za prvy uspech. Pijes len sladke vody? Daj si za ciel, ze vypijes dva tri pohare cistej vody alebo nesladeneho caju a o to menej potom tej sladkej vody. A podobne. Lahsie sa ti to aj dodrzi, ked to bude postupne.
Aj si myslim, ze sa to berie niekedy prilis zlozito. Treba nieco vediet o zdravej strave a cvicit tak, aby sme si neublizili. Ale po studovani si nejakych veci casto maju ludia pocit, ze pomaly nic nie je zdrave a nic nemozu jest a cvicenie nie je efektivne, ked necvicia presne nejaky cas alebo presne nejake cviky... Ked clovek uz chudne posledne kila alebo je vrcholovy sportovec, tak su aj tieto veci dolezite, ale na bezne schudnutie to netreba brat az tak zlozito, lebo to clovek moze vzdat s tym, ze je to prilis zlozite nanho. Poznam podla seba zial.
Mne pri chudnuti dost pomaha aj cvicenie, kedze teraz nemam moznost chodit cvicit mimo domu, zaplatila som si clenstvo na stranke fitshaker a tam su rozne cvicenia, rozne obtiaznosti, co mi vyhovuje a cvicim ked mam chut a cas. Aj dobre vysvetlia veci, aj videa o stravovani tam su. Mne to velmi vyhovuje, plati sa 9,90€ mesacne, co nie je take strasne a za sladkosti clovek da bezne viac za mesiac.
Inak co sa pytas na ovisnutu kozu, to je aj dost geneticky podmienene, niekto tej koze nema vela, lahko sa mu stiahne, niekto jej ma kopu aj ked neschudol prilis vela. Odporuca sa chudnut pomaly, nie rychlo, aby koza stihala sa stiahnut pomaly. Sama som zvedava ako to u mna bude, 10kg som dala dole a nie je vidno ziaden extra rozdiel, tak uvidime ako to pojde dalej.
Drzim prsty, nech sa ti dari v chudnuti.
@ivetka1445 schudla som viac ako 70kg. Relatívne rýchlo. Len pohyb a strava. Žiadne zázraky.
Skus sa pozriet aj na www.fitshaker.sk, cvicenie je sice spoplatnene na 9.90mesacne ale su tam zdarma recepty.
@ivetka1445 no a to je tá jenväčšia chyba. Lebo taká čokoládka má cca 250 kcal, čo je cca 150 g restovaných kuracích pŕs + k k tomu veľa zeleniny a si viacej zasýtená ako z tej čokoládky.
@zuzuliennka1 toto ja vždy vravím.
Stačí sa pozrieť, čo majú ľudia v nákupných vozíkoch a aké sumy platia za nákup.
Zdravá strava predsa neznamená, že jeme iba lososy, králičie filety a prepelicie vajcia...
@ivetka1445 ahoj....som úplne tvoj typ :D no raz som sa videla v odraze okna a videla ako mi nechutne trčí brucho po pôrode mi zostali kila mala som 95 kg pred pôrodom.
Začala som študovať všelijaké stránky.
Nekupuj žiadne hlúposti jedálničky a pod.
Napr. Banán nie je vhodný(jeden banán ma okolo 90kalorii) žiadne sušené ovocie. Je v ňom veľa cukru.
Ja som si vedela dat každý deň sladké ale napr. Dala som si z horálky 1/3 na deň.
Raňajky ovsené vločky so škoricou a medom.
Tie výborne zasýtia.
Potom jablko.
Obed prílohu max 100g ja som si vážila.
Mäso pozor bravčové ma viac kalórií.
A olovrant zase nejaké ovocie niekedy aj dve jablka alebo pomaranč.
A večera už iba jogurt.
Nikdy nesmieš byť hladná!!!!
Inak príde vlci hlad a zješ co uvidíš!
Prvé dni chudneš zo svalstva to je ôk to vydržíš telo na 10 deň spozornie a tam končia diety ľudí. Až vtedy začína telo upustat z tuku a preto máš väčší hladná to trvá pár dní pokiaľ si telo zvykne mne pomohli veľmi jablká. 🙂
Daj si občas aj pečivo ale iba celozrnné pretože biele ma vysoký glykemický index a po ňom si hneď hladná to isté robí sladké. Vločky a celozrnné pečivo ta dlhšie udrží plnejšiu.
Mne pomohla nízko kaloricka dieta.
Za 3 mesiace som schudla 15kg a dala som si každý deň niečo sladké.
Žiaden jojo efekt už dva mesiace a idem na zvyšných 10kg .
@ivetka1445 skús si stiahnuť kalorické tabuľky, ja som začínala tak (potom som , ale začala aj cvičiť) minulý rok a do leta som zhodila 13kg 😉

@ivetka1445 v prvom rade vysadit cukor, je to tiez len "droga" a niekto povie, ze aj "jed". Netreba na zaciatok uplne, ale obmedzit. Nie tak casto, mensie porcie kolaca a podobne. Sladene napoje su uplne zle, poznam osobne 2 pripady (vratane kolegu), ktory dohodobo pil 2 litre coly denne a mal okolo 100 kg. Ked zacal mat busenie srdca a zdravotne problemy, tak to vysadil a do dvoch mesiacov brutalne schudol, ja som nechapala😀. Osobne som si to vyskusala na sebe - vysadila som kavu (2 kavy - 4 lyzicky cukru) a prvy den, dva to bolo o hubu, normalne abstak - migrena a potom zrazu ok, postupne uz som ani nemala chut a pre mna paradoxne - mala som viac energie. Aj teraz si dam sladke, ked obcas pride chut, ale neprehanam to. Zabera tiez jest castejsie a mensie porcie, obmedzit prisun mucnych jedal a samozrejme aj pohyb. Extremne diety podla mna su najvacsie zlo. Poskusat, co zaberie (kazdy mame iny metabolizmus a inu predstavu o tom, co je to velka porcia☺️) a skusit pri tom chvilu vydrzat, lebo nic sa neda zo dna na den. Drzim palce. Tiez sa chystam zlepsit kondicku a rozhybat sa, zaklad je len v hlave - rozhodnut sa, donutit sa, proste zacat a uz to pojde🙂 motivacia? Okrem vzhladu tiez lepsie zdravie a spokojnost sam so sebou, to staci... pekny vecer.