Spolubojovníčka na chudnutie
Ahojte najde sa tu niekto komu sa dlhodobo nedari schudnut a ma zaujem sa navzajom podporovat? Som uz zufala cvicenie nepomaha viem ze problem je strava ,mam pocit ze nejem vela ale asi to tak nebude ked mi to nejde
@lejla783 na ráno kaša a arašidovym maslom alebo pečivo(1krajec), šunka, nátierka, zelenina, čo máme, desiata ovocie, obed rôzne klasické jedlá, snažím sa teraz k tomu šalát dať, napríklad aj halušky s bryndzou bez slaninky už si dávam ( minule som prvý krát skúsila si do nich dat cottage a bolo to super), olovrant jogurt a večera väčšinou varená, ale potrebujem prejsť na šaláty viac
@elizabet173 desiatu nedavam ...ako hentak jest by som vedela len te veceri sa neviem krotit umna to zacina vzdy od olovrantu zacnu chute
@lejla783 podcast všeobecne o zdraví
Ale odporúčam aj podcasty, kde sú rozhovory s Michalom Pálenikom
@gabika128 jabuz mam tolko knih nastudovanych aj od palenika aj podcasty kadejake .....ale nic...mam roztiahnuty zaludok potrebuje sa zrejme stiahnut a zial hlad musim vydrzat teras lezim v posteli z malou zaspala ...ja som hladna ako blazon ale chcem to vydrzat ...zajtra hodim dve vajcia na ranajky jeden slatinsky a zeleninu ...budu to dostatocne ranajky??
@lejla783 trvá pár dní kým si telo zvykne, že má menej, že sa nedotlačíš tým koláčom a druhou večerou. Ja musím napríklad ubrať aj z tukov, oleje, syry, orechy, maslo... viem tohto dať veľa a je to ozaj kalorické a nezasyti ma to. Na raňajky 2 vajcia, krajec chleba a zelenina je dosť. Je tu jar leto, zeleniny bude viac takže to pôjde šup šup. 😊 môj syn keď kričí, že je ešte hladný občas a viem, že zjedol toho veľa, tak mu poviem "napi sa vody" 😂 Naozaj to funguje
@lejla783 Ahoj ak chceš schudnúť je potrebné dodržať kaloricky deficit. Stiahni si kalorické tabuľky. Tam si pekne zapiš čo všetko si počas dňa jedla a vypočíta ti to samo koľko kalorii si cez deň prijala.
Ak chceš schudnúť podľa mojich vedomostí skúsenosti je potrebné dodržiavať prísun sacharidov tukov a bielkovín v optimálnom množstve
@lejla783
@lejla783
prvykrat po 10 rokoch sustavneho priberania (dokopy skoro 50kg!!!) som na správnej ceste a 30kg dole a ani to tak strasne ,neboli'... a jednoznacne mas problem v jedálničku
@missviolet tak co by si mi poradila
@lejla783 mas v strave malo proteinu, treba si vazit jedlo na kuchynskej vahe (ale fakt ze vsetko) a ist podla kalorickych tabuliek poctivo, nezabudat zapisat aj olej lri varení atd. v kazdom jedle by malo byt 30-40g proteinu idealne (ak len nie si velmi drobna, vtedy aj 25-30) - lebo protein zasyti, v deficite obmedzis stratu svalov a telo najviac spali travenim proteinu (vyslovene spalis travenim - a o dost viac nez ked porovnas s inymi skupinami jedal). takisto treba zabezpecit vlakninu 20+ gramov denne. poctivy pitny rezim 2,5 l. najst menej kalorické potraviny. olej v spreji (menej ovela minies). moj jedalnicek jr napr: tvaroh rajo - 240 kcal, 30g proteinu. obed: zeleninova polievka bez zaprazky, kuracie maso 150g-200g s brokolicou a napr curry omackou. 450 kalorii a slusna davka proteinu (35-46gramov). olovrant skyr napr bohusovicke.mlekarne, 13gramov protein 125kalorii. vecera mozzarella light, kuracia sunka, cherry fajciny - 300kalorii, 30g proteinu. ovocie a zeleninu pocas dna ako mas chut....
Ahoj🙂nie som žiadny výživový poradca, tak ma ber prosím s rezervou, ale ako úplný laik ti skúsim poradiť. Podľa mňa papáš proste veľa, ale to asi sama veľmi dobre vieš..pozrela som si tvoj jedálniček a dych mi vyrazilo pri množstve pečiva, ktoré za 1 deň skonzumuješ. Nie som žiadna modelka, som taká akurát 170 CM a 60 kg, ale ja si dovolím za deň zjesť jeden kúsok pečiva, ideálne na raňajky (obloženú celozrnnú buchtu) milujem pečivo a nedávno som fičala na bielom, ale zvykla som si na celozrnné a nakoniec mi chutí oveľa viac ako biele. Na večeru si pečivo nemôžem dovoliť, teda ak nechcem pribrať. Kľudne si uvarím 2 párky, keď mi idú na chuť alebo vajíčka ale dám si k nim len suchár..obed klasika, ale menšie porcie a ako milovníčka sladkého si dovolím 1 sladkosť za deň ku káve, ideálne do 15:00 neskôr už nie...milujem Pepsi a všetky tie sladké žbrndy, ale odporúčam si dať Max jeden pohár denne pre chuť a radšej byť verná čistej vode a nesladeným čajom..🙂strava je fakt základ, niekedy stačia malé zmeny a budeš chudnúť až sa budeš čudovať..pohyb je len milý bonus...teraz máš pravdepodobne roztiahnutý žalúdok, ale časom sa ti stiahne..tiež som mala problém s nočným prejedaním, občas ma prepadne chuť zajedať nejaké veci, ale to je naozaj najhoršie čo pre seba môžeš urobiť..snažím sa večerať najneskôr o šiestej, siedmej a to chodím spať v noci..ak ťa prepadne naozaj šialená chuť, tak si daj len zeleninu alebo tekvicové semienka k telke..to len pár takých rád odo mňa, ktoré celkom fungujú..drž sa🙂
@lejla783 ja som najprv zacala detoxom Neera, ked som si pomyslela ze tyzden mam pit iba to,tak som sa zhacila a myslela som ze vydrzim len den...ale naozaj som nebola hladna(vzdy ked ma prepadol hlad som si dala napoj a fungovalo to)
Naucila som sa pit, naucila som sa fungovat tak,ze nezmlsnem to co vidim, po tyzdni zmizla celulitida, citim sa lahucko,zaludok sa stiahol a stacia mi male porcie. Dala som dole 4kila a pokracujem dalej

@zmrzlinka2021 ako sa vola ten podcast