icon

Spolubojovníčka na chudnutie

lejla783
8. apr 2023

Ahojte najde sa tu niekto komu sa dlhodobo nedari schudnut a ma zaujem sa navzajom podporovat? Som uz zufala cvicenie nepomaha viem ze problem je strava ,mam pocit ze nejem vela ale asi to tak nebude ked mi to nejde

Strana
z2
lejla783
autor
8. apr 2023

@zmrzlinka2021 ako sa vola ten podcast

gabika128
8. apr 2023

@lejla783 na ráno kaša a arašidovym maslom alebo pečivo(1krajec), šunka, nátierka, zelenina, čo máme, desiata ovocie, obed rôzne klasické jedlá, snažím sa teraz k tomu šalát dať, napríklad aj halušky s bryndzou bez slaninky už si dávam ( minule som prvý krát skúsila si do nich dat cottage a bolo to super), olovrant jogurt a večera väčšinou varená, ale potrebujem prejsť na šaláty viac

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lejla783
autor
8. apr 2023

@elizabet173 desiatu nedavam ...ako hentak jest by som vedela len te veceri sa neviem krotit umna to zacina vzdy od olovrantu zacnu chute

gabika128
8. apr 2023

@lejla783 skús si nájsť podcasty Break the rules s Nikol Vujisic, ten posledný mala s výživovou poradkynou. Ale celkovo má viac podcastou aj na témy porúch príjmu potravy

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
8. apr 2023

@lejla783 podcast všeobecne o zdraví

Ale odporúčam aj podcasty, kde sú rozhovory s Michalom Pálenikom

lejla783
autor
8. apr 2023

@gabika128 jabuz mam tolko knih nastudovanych aj od palenika aj podcasty kadejake .....ale nic...mam roztiahnuty zaludok potrebuje sa zrejme stiahnut a zial hlad musim vydrzat teras lezim v posteli z malou zaspala ...ja som hladna ako blazon ale chcem to vydrzat ...zajtra hodim dve vajcia na ranajky jeden slatinsky a zeleninu ...budu to dostatocne ranajky??

gabika128
8. apr 2023

@lejla783 trvá pár dní kým si telo zvykne, že má menej, že sa nedotlačíš tým koláčom a druhou večerou. Ja musím napríklad ubrať aj z tukov, oleje, syry, orechy, maslo... viem tohto dať veľa a je to ozaj kalorické a nezasyti ma to. Na raňajky 2 vajcia, krajec chleba a zelenina je dosť. Je tu jar leto, zeleniny bude viac takže to pôjde šup šup. 😊 môj syn keď kričí, že je ešte hladný občas a viem, že zjedol toho veľa, tak mu poviem "napi sa vody" 😂 Naozaj to funguje

michal158
8. apr 2023

@lejla783 Ahoj ak chceš schudnúť je potrebné dodržať kaloricky deficit. Stiahni si kalorické tabuľky. Tam si pekne zapiš čo všetko si počas dňa jedla a vypočíta ti to samo koľko kalorii si cez deň prijala.
Ak chceš schudnúť podľa mojich vedomostí skúsenosti je potrebné dodržiavať prísun sacharidov tukov a bielkovín v optimálnom množstve
@lejla783
@lejla783

svetlonos
8. apr 2023

@lejla783
uz si uvazovala nad psychologom? Teda definovat problem a nasledne riesit pricinu a nie nasledky?
Tam by si mohla docielit sk tr ale vysledky a nie kratkodoby oblb.

lejla783
autor
9. apr 2023

@gabika128 vecer som sla spat taka hladna🤣vydrzalasom to dufam ze to pojde a prestanem zajedat tu nespokojnost a ano napila som sa vody😊a tebe sa dari momentalne?

gabika128
9. apr 2023

@lejla783 ja som momentálne na dovolenke,takže ťažko, 😂 ale zajtra už budem doma.
Nechodievaj spať úplne hladná, to ťa neskôr doženie a preješ sa.

missviolet
9. apr 2023

prvykrat po 10 rokoch sustavneho priberania (dokopy skoro 50kg!!!) som na správnej ceste a 30kg dole a ani to tak strasne ,neboli'... a jednoznacne mas problem v jedálničku

lejla783
autor
9. apr 2023

@missviolet tak co by si mi poradila

missviolet
9. apr 2023

@lejla783 mas v strave malo proteinu, treba si vazit jedlo na kuchynskej vahe (ale fakt ze vsetko) a ist podla kalorickych tabuliek poctivo, nezabudat zapisat aj olej lri varení atd. v kazdom jedle by malo byt 30-40g proteinu idealne (ak len nie si velmi drobna, vtedy aj 25-30) - lebo protein zasyti, v deficite obmedzis stratu svalov a telo najviac spali travenim proteinu (vyslovene spalis travenim - a o dost viac nez ked porovnas s inymi skupinami jedal). takisto treba zabezpecit vlakninu 20+ gramov denne. poctivy pitny rezim 2,5 l. najst menej kalorické potraviny. olej v spreji (menej ovela minies). moj jedalnicek jr napr: tvaroh rajo - 240 kcal, 30g proteinu. obed: zeleninova polievka bez zaprazky, kuracie maso 150g-200g s brokolicou a napr curry omackou. 450 kalorii a slusna davka proteinu (35-46gramov). olovrant skyr napr bohusovicke.mlekarne, 13gramov protein 125kalorii. vecera mozzarella light, kuracia sunka, cherry fajciny - 300kalorii, 30g proteinu. ovocie a zeleninu pocas dna ako mas chut....

elia9
9. apr 2023

Ahoj🙂nie som žiadny výživový poradca, tak ma ber prosím s rezervou, ale ako úplný laik ti skúsim poradiť. Podľa mňa papáš proste veľa, ale to asi sama veľmi dobre vieš..pozrela som si tvoj jedálniček a dych mi vyrazilo pri množstve pečiva, ktoré za 1 deň skonzumuješ. Nie som žiadna modelka, som taká akurát 170 CM a 60 kg, ale ja si dovolím za deň zjesť jeden kúsok pečiva, ideálne na raňajky (obloženú celozrnnú buchtu) milujem pečivo a nedávno som fičala na bielom, ale zvykla som si na celozrnné a nakoniec mi chutí oveľa viac ako biele. Na večeru si pečivo nemôžem dovoliť, teda ak nechcem pribrať. Kľudne si uvarím 2 párky, keď mi idú na chuť alebo vajíčka ale dám si k nim len suchár..obed klasika, ale menšie porcie a ako milovníčka sladkého si dovolím 1 sladkosť za deň ku káve, ideálne do 15:00 neskôr už nie...milujem Pepsi a všetky tie sladké žbrndy, ale odporúčam si dať Max jeden pohár denne pre chuť a radšej byť verná čistej vode a nesladeným čajom..🙂strava je fakt základ, niekedy stačia malé zmeny a budeš chudnúť až sa budeš čudovať..pohyb je len milý bonus...teraz máš pravdepodobne roztiahnutý žalúdok, ale časom sa ti stiahne..tiež som mala problém s nočným prejedaním, občas ma prepadne chuť zajedať nejaké veci, ale to je naozaj najhoršie čo pre seba môžeš urobiť..snažím sa večerať najneskôr o šiestej, siedmej a to chodím spať v noci..ak ťa prepadne naozaj šialená chuť, tak si daj len zeleninu alebo tekvicové semienka k telke..to len pár takých rád odo mňa, ktoré celkom fungujú..drž sa🙂

deusa
9. jún 2023

@lejla783 ja som najprv zacala detoxom Neera, ked som si pomyslela ze tyzden mam pit iba to,tak som sa zhacila a myslela som ze vydrzim len den...ale naozaj som nebola hladna(vzdy ked ma prepadol hlad som si dala napoj a fungovalo to)
Naucila som sa pit, naucila som sa fungovat tak,ze nezmlsnem to co vidim, po tyzdni zmizla celulitida, citim sa lahucko,zaludok sa stiahol a stacia mi male porcie. Dala som dole 4kila a pokracujem dalej

Strana
z2