icon

Údeniny počas diéty

25. jún 2023

Jete počas diéty šunku, salam, párky? Ak áno, aké?
A syry? Nakoľko tie sú tiež dosť tučné.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
viestta
25. jún 2023

sunky absolutne bez problemov, cim viac masa, tym viac bielkovin. Syry ktore ako ale celkom casto jem syry, hlavne kvoli bielkovinam, ktore pri dietach casto chybaju

denkabemommy
25. jún 2023

Treba sa pozrieť na stravu kompelxe, samozrejme, že si môžeš dať všetko na čo máš chuť, ak sa vieš udržať v kalorickom deficite. Áno, aj tuk telo potrebuje na správne fungovanie, z tuku v potravinách sa nepriberá, priberá sa zo zle vyváženej stravy, z vysokého kalorického príjmu a tiež z toho, že si človek doje*e organizmus všelijakými na prd diétami 🙂

aduskatt
25. jún 2023

Počas akej diéty? Redukčnej, zdravotnej?

majamat
25. jún 2023

suhlasim s @denkabemommy

jedavam aj vyprazany syr, ale robim ho len na omastenej panvici

sunky bezne, syr nizkotucny Leerdamer lightife, Kleopatru, olomoucke syrecky, mozarelu light, strazim mnozstvo,
parky som minule mala spiske, dam podla toho kolko mozem kalorii 1-2ks. jednoducho dam mensie mnozstvo kalorickeho jedla.,
kedysi som si dala aj klobasu,a le len 20g napr na kapustu, pre dochutenie.

vcera som zjedla aj zakusky a dala si liker. bola som s babami, co sa chystali na svadbu, tak ma ponukli.bola som u nich par hodin. a aj tak som za cely den zjedla 1700kcal.
mam nadstavene 1660kcal - to je pri minimalnej aktivite a vcera som nejaku tu aktivitu mala, cize par kcal navyse mi neublizilo.
pouzivam KT a sacharidy boli na 100%, tuky aj bielkoviny na 93%. kcal som prekrocila vdaka alkoholu. ten sa nezapisuje do makronutrientov, aj napriek tomu dodava kcal.

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
denkabemommy
25. jún 2023

@nikaa951 preboha, to kto vymýšľa takéto blbosti 😅🤦‍♀️. Však to musí mať strašný dopad na zdravie, už len skrz ten tuk a samozrejme aj skrz nízke množstvo kcal.

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
enoula
25. jún 2023

Aky prinos maju tieto potraviny? Udeniny su nezdrave, plne soli. Ani pri beznej strave by nemali byť.
Kvalitny syr je super doplnok bielkovin

autor
25. jún 2023

Je nejaká kuchyňa ktorú preferujete pri chudnuti, zdravom stravovaní?

autor
25. jún 2023

Nakoľko mám pocit, že stále jem to isté dookola, tak by som sa rada inšpirovala aj niečím novým

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
denkabemommy
25. jún 2023

Pri zdravom stravovaní sa doporučuje najmä stredomorská kuchyňa 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
denkabemommy
25. jún 2023

@nikaa951 neverím tomu, že všetci boli dlhodobo zdraví a bez jojo efektu, ak sa vrátili k bežnej strave. Najmä teda z toho, čo si vypísala by bola tak jedine rakovina hrubého čreva pri najmenšom a nie fit človek.
No mám pocit, že si myslela keto diétu, dostať sa do ketózy nie je ani zdravé a ani trvalo udržateľné, takže všetko čo sa zdravotne "upravilo" sa pokazí ešte viac

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nikaa951
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nikaa951
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
denkabemommy
27. jún 2023

@elizabet173 nemusí to byť nezdravé schudnúť 15kg za mesiac, záleží od toho z akej váhy chudol, je iné keď niekto chudne zo 70kg a iné keď má človek 150kg. Nemôžeš v tomto smere paušalizovať, že je to nezdravé. U niekoho je to zdravé.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nikaa951
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
27. jún 2023

Tie potraviny by si nemala vôbec jest, ani pri plnom zdraví a bez nadváhy.

denkabemommy
27. jún 2023

@elizabet173 môžem povedať, že keď 50kg prežije to, že za 2 týždne zhodí 7kg (zdravotné problémy), tak pri váhe nad 100kg to za mesiac je úplne v poriadku, prvé 2-3 mesiace, potom samozrejme nižšiu hmotnosť 😅. Záleží veľa od stavby tela, predošlých aktivít, lebo je rozdiel v tom, či má 120kg z toho 100kg svalov alebo 120kg z toho 100kg tuku (obrazne povedané), proste je tam veľa premenných, pri ktorých sa dá polemizovať, čo je pre koho zdravé, no určite sa to nedá všeobecne povedať. Samozrejme, treba myslieť na to, ako človek chudne, ketóza zdravá nie je, ani iné extrémy.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
denkabemommy
27. jún 2023

@elizabet173 viem, o čom píšem, roky sa tomu venujem. Niektorým stačí naozaj málo k tomu, aby začali chudnúť viac kg a nijak drasticky, ja som úplne proti drastickým metódam, lebo nemá žiadny účinok a je to v konečnom dôsledku ďalšia frustrácia. Ale pri chudnutí je lepšie rátať percentá, koľko schudnúť, než kg, pri 150kg človeku je 1% 1.5kg, pri 50kg je 1% 0.5kg, takže ak chudnú obaja dajme tomu 5% svojej váhy u 150kg je to 7.5kg, zatiaľ čo u 50kg to bude 2.5kg. U ani jedného by to nebolo drastické, aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, preboha ako veľa ten 150kg človek chudne naraz.

Ak ti to príde stále veľa, tak sa skús počas mesiaca každý deň vážiť, úplne bežne je, že (najmä ženám, skrz cyklus) váha behá hore dole +/- 2%.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal