Váha stojí napriek deficitu. Čo robiť?
Mám 168 cm a 82 kg, jem približne 1700 kcal denne. Sladké som obmedzila a hýbem sa viac než predtým. Prvé dve kilá išli dole, ale už skoro tri týždne ukazuje váha stále to isté, maximálne pár stoviek gramov hore-dole.
Je možné, že len zadržiavam vodu, alebo mám príjem ešte znížiť?
@biba_18 vsetko som skusala co radis a mne to nechuti to uz radsej nejem nic
@anonym_b46af2 to je také detské, sorry… ale ako som vravela - dá sa dosiahnuť deficit aj inak. aj makrá sa dajú dosiahnuť inak… niekto na to ide jednoducho a niekto zložito 🤷♀️ nemusíme hádať komu to vydrží dlhšie 🤭
@anonym_b46af2 to je také detské, sorry… ale ako som vravela - dá sa dosiahnuť deficit aj inak. aj makrá sa dajú dosiahnuť inak… niekto na to ide jednoducho a niekto zložito 🤷♀️ nemusíme hádať komu to vydrží dlhšie 🤭
@biba_18 co je detske? ze proste mi nechutia jedla podla zasad? Myslim si ze nie som jedina, ktora s tym bojuje.
No ja som mala rano tvaroh so slivkami a skorica, obed karfiolove halusky, karfiol uvareny 300g preliaty 60g bryndze a vecer cottage, tuniak a horcica zmixovane do takej kvazi tresky. No veru nechuti mi to lebo to su take jedla povedzme ine ako som cely zivot mala
@anonym_b46af2 ako som pisala vyssie, ja jem aj klasicke jedla, upravujem iba velkost porcie. Jem aj chlieb a cestoviny. Ja som dnes jedla - ranajky- tvaroh, pistaciove maslo, broskyna, orieskove musli. Desiata - kava s mliekom, keksik (120kcal), obed pecena ryba s feniklom a porom, zemiakova kasa, olovrant - grecky jogurt, cucoriedky, lyzicka semienok. Veceru este neviem, asi spagety s avokadovym pestom a parmezanom a proteinovy shake. Inak nezvyknem desiatovat, sladkost mavam po obede vacsinou. Ranajky mavam zvycajne tie iste, na obed vcera som mala sosovicovy pastiersky kolac a pol cottage cheese. a na veceru 2 krajce chleba, vajce, hummus, udeny losos a velky salat ( salat, spenat, uhorka, paprika, paradajka, trosku balsamica). A kopcek coko zmrzliny. Myslim, ze jem uplne normalne…
@biba_18 co je detske? ze proste mi nechutia jedla podla zasad? Myslim si ze nie som jedina, ktora s tym bojuje.
@anonym_b46af2 podľa akých zásad?? kde je napísané že máš jesť kuracie maso?? alebo cottage?
vieš prečo to ľudia jedia? lebo to sú suroviny ktoré majú dobrý pomer makroživín pri malom objeme… nechutí ti cottage? daj si 1/2 kila fazule… nechutí ti biely jogurt? daj si ovocný, ale už si nedaj chlebík k vajíčkam na večeru… budeš to tak zvládať? 🤷♀️
preto píšem -že niekto na to ide rozumom - a niekto rozum odmieta… ale dá sa to oboma spôsobmi…
@anonym_b46af2 a aj preto vravím že to nie je problém surovín - ale to že neviete variť alebo dochucovať (ako, chápem, nie každý to dokáže)- ja napr. netuším o akom jedení cottage píšeš - ja čistý cottage nezjem ani za nič! samozrejme že ani mne takto nechutí. komu by chutil? 😒
ale napr. keď robím zapečenú cuketu so schwartzwaldskou šunkou, cornflakmi a srirachou, a na to cottage - vtedy ten cottage úplne inak chutí…
alebo keď si robím wafle … s ovocím, cottage a na to čakankový sirup…
@anonym_b46af2 a aj preto vravím že to nie je problém surovín - ale to že neviete variť alebo dochucovať (ako, chápem, nie každý to dokáže)- ja napr. netuším o akom jedení cottage píšeš - ja čistý cottage nezjem ani za nič! samozrejme že ani mne takto nechutí. komu by chutil? 😒
ale napr. keď robím zapečenú cuketu so schwartzwaldskou šunkou, cornflakmi a srirachou, a na to cottage - vtedy ten cottage úplne inak chutí…
@biba_18 tak napr ja by som ani to co varis ty nejedla tiez mi to nepride chutne ak ti to chuti ok, len si vopchata v kazdej teme aj o chudnuti, aj o dokonalej postave aj o menopauze takze ktovie ako realne vyzeras ci naozaj nie si 50tnicka za zenitom ktora tu sedi cele dni
@biba_18 tak napr ja by som ani to co varis ty nejedla tiez mi to nepride chutne ak ti to chuti ok, len si vopchata v kazdej teme aj o chudnuti, aj o dokonalej postave aj o menopauze takze ktovie ako realne vyzeras ci naozaj nie si 50tnicka za zenitom ktora tu sedi cele dni
@anonym_b46af2 mne je jedno čo si ty myslíš o mojom varení 🤷♀️ už len preto že si nikdy nejedla, takže je to len také bla bla ☺️
@anonym_b46af2 a nie, nie som reálne 50- nička, mám 56 a sa tým ani netajím ☺️ takže asi preto píšem do tém o menopauze, má to logiku že…
@biba_18 no ale mne to tak nevyjde do kalorickych tabuliek. A to nejem chlieb takmer vobec. Mne to vyjde jedine takym sposobom, ze jem dookola iba vajcia, cottage, tuniaka (vo vlastnej stave alebo max paradajkovej omacke), 150g platok kuracie prsia (v surovom stave) kilo zeleniny (ani to mi nechuti, zjem ale kazdy den neviem aku zeleninu si mam dat na pol taniera a stale to iste neviem jest, to je smrt) uz ani ked si dam broskynu tak mi to nevychadza v tych tabulkach. Ani cakankovy sirup si nemozem dat do jogurtu lebo jednoducho mi to tam nevojde. Uz len ked si nieco pripravis na lyzici oleja, tak to v tabulkach tak vyskoci ze uz mozem vecer chrumat len cisty salat.
Ja budem len rada ked mi niekto poradi chutne jedla, ktore budu nizkokaloricke. Lebo to co som zatial skusala bolo nieco strasne. A potom je clovek samozrejme frustrovany.
@anonym_b46af2 a nie, nie som reálne 50- nička, mám 56 a sa tým ani netajím ☺️ takže asi preto píšem do tém o menopauze, má to logiku že…
@biba_18 no tak to potom hovori o vsetkom skoda ta registrovat a reagovat na teba
@biba_18 no ale mne to tak nevyjde do kalorickych tabuliek. A to nejem chlieb takmer vobec. Mne to vyjde jedine takym sposobom, ze jem dookola iba vajcia, cottage, tuniaka (vo vlastnej stave alebo max paradajkovej omacke), 150g platok kuracie prsia (v surovom stave) kilo zeleniny (ani to mi nechuti, zjem ale kazdy den neviem aku zeleninu si mam dat na pol taniera a stale to iste neviem jest, to je smrt) uz ani ked si dam broskynu tak mi to nevychadza v tych tabulkach. Ani cakankovy sirup si nemozem dat do jogurtu lebo jednoducho mi to tam nevojde. Uz len ked si nieco pripravis na lyzici oleja, tak to v tabulkach tak vyskoci ze uz mozem vecer chrumat len cisty salat.
Ja budem len rada ked mi niekto poradi chutne jedla, ktore budu nizkokaloricke. Lebo to co som zatial skusala bolo nieco strasne. A potom je clovek samozrejme frustrovany.
@anonym_221d57 a aký máš nastavený príjem že ti to nevojde? 😲
@anonym_221d57 presne toto som riesila s trenerkou a len vravela ze si treba zvyknut dava mi aj recepty ale tie ma tiez nejako neohurili takze uplne chapem. Ja jem nasilu a stava sa ze si jedlo davam aj na viackrat kedze to ozaj do seba tlacim
Ja mam napr 1500kal po inbody analyze
@anonym_221d57 a aký máš nastavený príjem že ti to nevojde? 😲
@biba_18 1669
@anonym_221d57 presne toto som riesila s trenerkou a len vravela ze si treba zvyknut dava mi aj recepty ale tie ma tiez nejako neohurili takze uplne chapem. Ja jem nasilu a stava sa ze si jedlo davam aj na viackrat kedze to ozaj do seba tlacim
Ja mam napr 1500kal po inbody analyze
@anonym_b46af2 je to nechutne no.. oproti dobrej slovenskej strave… tak ale su dve moznosti- zmierit sa so sebou a dobre sa najest, alebo jest tieto fitnes grcy, byt stihla a frustrovana :D
Pre mna je to horor, neviem ako dlho to vydrzim. Ja mam rada aj ovocie, pizzu.. ale ked si mam dat jeden trojuholnik pizze tak z toho sa nenajem.
@anonym_b46af2 je to nechutne no.. oproti dobrej slovenskej strave… tak ale su dve moznosti- zmierit sa so sebou a dobre sa najest, alebo jest tieto fitnes grcy, byt stihla a frustrovana :D
Pre mna je to horor, neviem ako dlho to vydrzim. Ja mam rada aj ovocie, pizzu.. ale ked si mam dat jeden trojuholnik pizze tak z toho sa nenajem.
@anonym_221d57 ja nastastie nejem dlhodobo tieto fitnes jedla, kedze ja sa vazim raz tyzdenne a vahu si roky udrziavam rovnaku len teraz po 4 rokoch a operaciou mi to vyskocilo nad limit tak pocitam polroka pokial sa dostanem na povodnu vahu a zas potom budem dlhsie v norme
Ja som 7kg chudla od januara do viac ako polky juna...no uz budem mat 50 a chudla som z ,58 kg. Teraz po dovolenke mam ,2kg znova hore
@anonym_221d57 urcite sa ti to vojde, len treba mensiu porciu, napr ubrat zo zemiakov, dat menej masla…ked hovoris, ze jogurt si nemozes osladit - no treba dat o par gramov menej jogurtu a mozes sladit. Mne sa napr vzdy aj pol pizze zmestilo do tabuliek v pohode. Mojim problemom - aj teraz - je to, ze mam vacsi apetit, ako odporucany pocet kcal 🙈
@anonym_221d57 napríklad ja mám dnes:
raňajky vločky s jogurtom a mangom
desiata 1/2 acidka a vege protein
obed vege rezeň so zemiakmi pečené v rúre (resp. teplovzdušnej fritéze), k tomu zeleninový šalát (bez zalievky, používam olej v spreji)
olovrant tvarohová “zmrzlina” (tvaroh rozmixovaný s mrazenými jahodami), hrsť gumených cukríkov
večera cícerové kari s proteínovým chlebíkom, za tým gaspacho
večer ešte 1/2 sáčku popkornu v kine
@biba_18 👍👍👍mne by u teba veľmi chutilo, všetko 😋 neviem o akej nechutnej fitness strave tu píšu a čo ich frustruje, potraviny majú svoju prirodzenú chuť, na ktorú už ľudia zabudli.
Ja som si všimla, že mne stačí len trochu sa vychýlit z obmedzení a mám problém.. je to veľmi frustrujúce 😕
No ja som mala rano tvaroh so slivkami a skorica, obed karfiolove halusky, karfiol uvareny 300g preliaty 60g bryndze a vecer cottage, tuniak a horcica zmixovane do takej kvazi tresky. No veru nechuti mi to lebo to su take jedla povedzme ine ako som cely zivot mala
@anonym_b46af2 ako dlho sa takto stravujes? Lebo mne sa to zda velmi malo, a z dlhodobeho hladiska neudrzatelne.
@supermuz s tymto nesuhlasim: “Ziadne sladke,slane pochutiny,kolace,keksiky,nikdy,zbytocne kalorie
Ziadne sladke vody,dzusi,nikdy,zbytocne kalorie
Ziadne klobasky,jaternicky,bocik,mastne meso celkovo”.
Pre cloveka, ktory toto vsetko jedol a mal rad, to moze byt privelka obeta, pripadne si nevie predstavit - a ani nechce - si nikdy nedat tortu, pizzu, klobasku. Toto zvladnu iba extremne disciplinovani ludia. Kluc je podla mna v striedmosti. Kusok torty ci klobaska naozaj nikoho nezabije - ak sa neje denne. Pre mnoho ludi je prijatelnejsie si tieto jedla raz za cas dopriat ako sa ich uplne vzdat. A to hovorim ako dost disciplinovany clovek, schudla som 20kg a aj ich 2 roky drzim. A kusok cokolady, maslovy keksik ci kopcek zmrzliny mavam prakticky denne. Niekedy si dam vhodne mnozstvo pizze - lebo ju mam rada a nechcem sa jej vzdat. Predstava “uz nikdy cokolada” je pre mna desiva 😅 Mne sa velmi paci tato baba na instagrame, ukazuje vhodne porcie a kombinacie jedal a na obed ma vzdy aj KitKat 😉
@simsalabim vyborny prispevok, dakujem🙏
Tiez sa snazim schudnut ale keby som jedla len kuracie a cottage a trochu ryze, hned by ma to preslo 😀
Ja som dnes na ranajky mala tortilu ohriatu na panvici, vnutri dve vajcia a dva platky leerdammer light. Na troche oleja v spreji. K tomu dve lyzice ajvaru. Na obed som mala v jednej panvici uvarene cestoviny s drtenymi rajcinami. Navrch som dala mozzarellu light. Olovrant bol tvaroh s ribezlami a cakankovou vlakninou. Na veceru som mala zmrzlinu a stale mam cca 500kcal deficit. A zabudla som, ze rano som este mala matchu 😀

@anonym_b46af2 ja som nikdy nejedla ovocné jogurty tak neviem 🤷♀️ daj si do bieleho jogurtu med alebo čakankový alebo javorový sirup, steviu, kakao… možností je kopec…
@biba_18 vsetko som skusala co radis a mne to nechuti to uz radsej nejem nic