Zdravé chudnutie bez diét
Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂
@lola11 potraviny kupujem bežné, niektoré nízkotučne...
Jeden recept som mala, ale musím ho ešte lepšie pozrieť. Bola to fajn desiata alebo olovrant na cestu. Zmiešali sa 2 alebo tri tvarohy (ja dávala nizkotučný), balík ovsených vločiek a balík hrozienok, da sa to na plech, upiecť, rozkrajať a dať do mrazáka, keď potrebuješ, vytiahneš...
Ja mám rada napr. polovicu nízkotučného tvarohu s roztlačeným banánom.
Kuracie prsia na milión spôsobov, sóju...
@betina1984 dakujem -no musím znovuobjaviť soju 😀 😀 začnem asi s tofu 🙂 🙂
@betina1984 ja som pocula a dost je to aj spominane ze velmi dolezite je pohyb a cvicenie ,myslim ze to jedno s druhym ma na seba vpliv
takze zajtra a piatok fitko a sobota velkaaaaaaa oslava dufam ze to tam zvladnem lebo to bude tazkeeeeeeeee nezjest kolaciky atd
@betina1984 teda aspon u mna je cvicenie asi potrebne mam take ritisko ze mi je az zleeeeeeeee 😀 moja vaha 71 pi vyske 165cm pfuj
Do leta 10kg dole dat by bolo uzasne 🙂
@wikinap pohyb mas aj prechadzky, nemusis sa driet v posilke...
@betina1984 ahojček. Mohla by si mi bližšie popísať túto diétu. Začala som držať dukanovu diétu, ale bez celozrnného pečiva, ovocia a zeleniny je to pre mňa veľmi náročné. Za odpoveď vopred ďakujem. Marta 😀
@papuka no nezjem... 🙂 , raz ked sa zatnem, tak mozem mat pred sebou aj pecene holuby a nedam si...
@cebukajko ahojky. Toto nie je dieta, je to styl. Ja ti to len v skratke, viac docitas na www.chudnutie-ako.sk. Jest 5x denne, vyvazene mensieporcie, pit minimalne 2-2,5 litra tekutin, vody, caju, nie bublinkove, lebo prides o hrdlo, ani sladke... Jest v 2,5-3 hod.intervaloch, najneskor 2 hodiny pred spanim, cez den minimalne 500 g zeleniny, doobeda 1 kus ovocia mozes. Mam tu supnute jedalnicky, tak mozes okukat...
@betina1984 ja viem ale to ma trochu nutit ked som si kupila pernamentku a citimm sa lepsie nie taka nafukla
@wikinap ja jem pecivo len rano, vynimocne na olovrant, na veceru si pravidelne robim zeleninovy salat s krabimi tycinkami, alebo mozarelou.
@betina1984 ďakujem. Ak nebudem niečo vedieť, tak sa ozvem.
Dnes som nestihla desiatu, tak som si dala skor obed a trosku vacsiu porciu... 😠 . Poobede budem len striedmo papat...
@betina1984 ja tiez len rano a to cerealnu jednu zemlu a na veceru si dam ovocie
@betina1984 prosím ta ako si robíš tie krabie tyčinky do salatika? Musí sa to nejako upraviť,či sa to len tak nakraja bez tepelnej úpravy?
@lola11 len nakrajam rajcinu,papriku, uhorku, polovicu balika krabich tyciniek, jednu dam tak na 5-6 kuskov. Bud si ich vytiahni skor, aby ti povolili, alebo ja ich obcas prihrejem v mikrovlnke, ked ich mam zmrznute, zalejem jednym citronom, povegetujem a dam taku 1-2 lyzice olivoveho oleja.
Nasla som ten receptik na jedlo do "terenu"... 🙂
750 g hrudkoviteo alebo jemneho tvarohu (3 ks) - ja osobne davam nizkotucny, zalezi od vas
400 g ovsenych vlociek, to je jedno balenie
90 g hrozienok, pripadne ineho suseneho ovocia, ale s mierou
Zmiesat, vykydnut na plech vylozeny papierom, piect v predhriatej rure na 180 stupnov do ruzova. Nakrajat na 9 kusov, mozme odlozit do mrazaka a postupne vyberat.
Plus som k tomu teraz nasla, ze to mozete posypat jednym vanilkovym cukrom, lebo same o sebe to nie je sladke, plus posypat troskou lieskovych orechov alebo mandlami. Ja som uvazovala namiesto vanilky o umelom sladidle, ale je to zase na vas...moze, nemusi, kto nemusi sladke, tak cukor nedavat.
Tu je link na kopec jedal, akych len chcete. Treba len poprezerat...
caute na tejto stranke su celkom dobre videjka na cvicenie ale je tam potrebna registracia http://www.fithall.sk/
@wikinap no, len na fitko treba mat aj cas. Ja som z dediny, musela by som dochadzat do mesta a tri deti len tak neodlozim... Pripadne aj na hocico ine by som musela dochadzat, u nas s acvici maximalne aerobic a zumba a k tomu ja vztah nemam. Radsej to fitko, ale to bude musiet pockat. Pohybu mam za cely den dost popri detoch, plus prechadzky von...
@lola11 ja mam skor radsej soju v kockach, alebo rezancoch ako tofu, ale zjem aj to...

fu tá šunka má dokonca 96% maska 😀 😀 😀