icon

Zdravé chudnutie bez diét

betina1984
30. dec 2012

Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂

lola11
9. jan 2013

fu tá šunka má dokonca 96% maska 😀 😀 😀

betina1984
autor
9. jan 2013

@lola11 potraviny kupujem bežné, niektoré nízkotučne...
Jeden recept som mala, ale musím ho ešte lepšie pozrieť. Bola to fajn desiata alebo olovrant na cestu. Zmiešali sa 2 alebo tri tvarohy (ja dávala nizkotučný), balík ovsených vločiek a balík hrozienok, da sa to na plech, upiecť, rozkrajať a dať do mrazáka, keď potrebuješ, vytiahneš...
Ja mám rada napr. polovicu nízkotučného tvarohu s roztlačeným banánom.
Kuracie prsia na milión spôsobov, sóju...

lola11
9. jan 2013

@betina1984 dakujem -no musím znovuobjaviť soju 😀 😀 začnem asi s tofu 🙂 🙂

takyna
9. jan 2013

@lola11 na tofu davali baby z podobnej temy zaujimavy receptik, orestujes udene na kocky nakrajane tofu mozes aj na cibulke hodis do toho vajcia ako prazenicu spravis a do zltej papriky vlozis,
mnam , skusim spravit aj ja 🙂

lola11
9. jan 2013

@takyna no super, tak kočeny ak máte takéto receptíky, tak smelo dotoho - pekne ich tu písnite 🙂 🙂 🙂

wikinap
9. jan 2013

@betina1984 ja som pocula a dost je to aj spominane ze velmi dolezite je pohyb a cvicenie ,myslim ze to jedno s druhym ma na seba vpliv

wikinap
9. jan 2013

takze zajtra a piatok fitko a sobota velkaaaaaaa oslava dufam ze to tam zvladnem lebo to bude tazkeeeeeeeee nezjest kolaciky atd

wikinap
9. jan 2013

@betina1984 teda aspon u mna je cvicenie asi potrebne mam take ritisko ze mi je az zleeeeeeeee 😀 moja vaha 71 pi vyske 165cm pfuj

katarina789
9. jan 2013

Do leta 10kg dole dat by bolo uzasne 🙂

papuka
9. jan 2013

@wikinap moja 74 pri výške 164 ☹ ☹ ☹ 😠 😠 😠 chcem aj ja začat nejak len nemám pevnú volu, pri mojich chlapoch ☹ aj dnes ráno doniesol mm taký chrumkavý chlebík 😒 no nezjedz ho aspon kusoček

betina1984
autor
9. jan 2013

@wikinap pohyb mas aj prechadzky, nemusis sa driet v posilke...

cebukajko
9. jan 2013

@betina1984 ahojček. Mohla by si mi bližšie popísať túto diétu. Začala som držať dukanovu diétu, ale bez celozrnného pečiva, ovocia a zeleniny je to pre mňa veľmi náročné. Za odpoveď vopred ďakujem. Marta 😀

betina1984
autor
9. jan 2013

@papuka no nezjem... 🙂 , raz ked sa zatnem, tak mozem mat pred sebou aj pecene holuby a nedam si...

wikinap
9. jan 2013

@papuka presne tolko som mala pred tyzdnom 74,5 a dnes 71,3 takze sme na tom rovnako pridaj sa ku mne a zvladnemme to ja nejem chlebo uz tyzden je to kriz lebo ho zboznujem iba 1 celozrnnu zemlu denne a nejem sladkosti co je tiez tazke lebo ho milujem

betina1984
autor
9. jan 2013

@cebukajko ahojky. Toto nie je dieta, je to styl. Ja ti to len v skratke, viac docitas na www.chudnutie-ako.sk. Jest 5x denne, vyvazene mensieporcie, pit minimalne 2-2,5 litra tekutin, vody, caju, nie bublinkove, lebo prides o hrdlo, ani sladke... Jest v 2,5-3 hod.intervaloch, najneskor 2 hodiny pred spanim, cez den minimalne 500 g zeleniny, doobeda 1 kus ovocia mozes. Mam tu supnute jedalnicky, tak mozes okukat...

wikinap
9. jan 2013

@betina1984 ja viem ale to ma trochu nutit ked som si kupila pernamentku a citimm sa lepsie nie taka nafukla

betina1984
autor
9. jan 2013

@wikinap ja jem pecivo len rano, vynimocne na olovrant, na veceru si pravidelne robim zeleninovy salat s krabimi tycinkami, alebo mozarelou.

cebukajko
9. jan 2013

@betina1984 ďakujem. Ak nebudem niečo vedieť, tak sa ozvem.

betina1984
autor
9. jan 2013

Dnes som nestihla desiatu, tak som si dala skor obed a trosku vacsiu porciu... 😠 . Poobede budem len striedmo papat...

wikinap
9. jan 2013

@betina1984 ja tiez len rano a to cerealnu jednu zemlu a na veceru si dam ovocie

papuka
9. jan 2013

@wikinap ok, som rada, bude mi lepšie a hlavne lahšie, ked niekto na mna dozrie 😀 lebo mm sa pačim takáto jemu nevadí nič, a nechce aby som schudla z mojej zadnice, vraj za čo ma bude chytat 😀 😀 😀 sladkosti som nemusela do tohot tehu ale odvtedy možem aj každy den aspon kusoček

wikinap
9. jan 2013

@papuka ok moja takze ziadny chleba a ziadne sladke ok inak sups supe trosku cvicit ja idmem rano do fitka

lola11
9. jan 2013

@betina1984 prosím ta ako si robíš tie krabie tyčinky do salatika? Musí sa to nejako upraviť,či sa to len tak nakraja bez tepelnej úpravy?

lola11
9. jan 2013

@wikinap pohyb je fajn ked máš naň čas a energiu-ja mam tiež šťasže sa dostanem 2x do tyzdna zumbu-nie je mocv moc vhodná pri chudnuti,ale ja chodim mooc rada 🙂 Do fitka tiež rada chodím,ale zavreli mi moje obľubene☹

betina1984
autor
9. jan 2013

@lola11 len nakrajam rajcinu,papriku, uhorku, polovicu balika krabich tyciniek, jednu dam tak na 5-6 kuskov. Bud si ich vytiahni skor, aby ti povolili, alebo ja ich obcas prihrejem v mikrovlnke, ked ich mam zmrznute, zalejem jednym citronom, povegetujem a dam taku 1-2 lyzice olivoveho oleja.

betina1984
autor
9. jan 2013

Nasla som ten receptik na jedlo do "terenu"... 🙂

750 g hrudkoviteo alebo jemneho tvarohu (3 ks) - ja osobne davam nizkotucny, zalezi od vas
400 g ovsenych vlociek, to je jedno balenie
90 g hrozienok, pripadne ineho suseneho ovocia, ale s mierou

Zmiesat, vykydnut na plech vylozeny papierom, piect v predhriatej rure na 180 stupnov do ruzova. Nakrajat na 9 kusov, mozme odlozit do mrazaka a postupne vyberat.

Plus som k tomu teraz nasla, ze to mozete posypat jednym vanilkovym cukrom, lebo same o sebe to nie je sladke, plus posypat troskou lieskovych orechov alebo mandlami. Ja som uvazovala namiesto vanilky o umelom sladidle, ale je to zase na vas...moze, nemusi, kto nemusi sladke, tak cukor nedavat.

betina1984
autor
9. jan 2013

Tu je link na kopec jedal, akych len chcete. Treba len poprezerat...

http://www.chudnutie-ako.sk/forum/viewforum.php...

erulka77
9. jan 2013

caute na tejto stranke su celkom dobre videjka na cvicenie ale je tam potrebna registracia http://www.fithall.sk/

betina1984
autor
9. jan 2013

@wikinap no, len na fitko treba mat aj cas. Ja som z dediny, musela by som dochadzat do mesta a tri deti len tak neodlozim... Pripadne aj na hocico ine by som musela dochadzat, u nas s acvici maximalne aerobic a zumba a k tomu ja vztah nemam. Radsej to fitko, ale to bude musiet pockat. Pohybu mam za cely den dost popri detoch, plus prechadzky von...

betina1984
autor
9. jan 2013

@lola11 ja mam skor radsej soju v kockach, alebo rezancoch ako tofu, ale zjem aj to...