icon

Zdravé chudnutie bez diét

betina1984
30. dec 2012

Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂

wikinap
9. jan 2013

@betina1984 to ti verim ja tiez chodim o pol siedmej rano ked este spia a je muz doma inak sa nedostanem nikam pri mojich dvoch babax ale uvidime .a ty si jedla uplne vsetko len v mini porciach

lola11
9. jan 2013

@emilly ahoj mozem sa ta prosim opytat kolko kalorii mal ten tvoj jedálniček co si davala vcera? Aspon priblizne ak vies - je toho dost vela, ja asi jem malo podla tvojho ☹ ☹

lola11
9. jan 2013

ozaj kočky jete aj kysle ryby - zavináče, pripadne lahodkové sledove filety - som si kupila take mnam v lidli 🙂 🙂

lola11
10. jan 2013

dobré ránko kočeny - idem sa pochváliť - od nedele 2kilečká dole 🙂 🙂 🙂 sa vytešujem a je to super motivácia do dalsieho boja 🙂 🙂

emilly
10. jan 2013

@lola11 Cca 6500 kJ, 100 g bielkoviny, 185 g sacharidy a 50 g tuky

papuka
10. jan 2013

@wikinap ahoj, tak včera som dodržala nepapat chlebík ani nič sladké, dakujem vždy som si spomenula na teba, ešte musím začat cvičit, fitko nehrozí,kedže mám malé bábo ale doma mám stac. bike tak na ten sa dám no a prechádzky máme denne, dúfam že ani dnes nepopustím 😉

betina1984
autor
10. jan 2013

@wikinap takmer, nejedla som sladke jedla, bravcove a hovadzie minimum, lebo to maso ani nejak neoblubujem, samozrejme sladkosti, ani slane som nejedla...

lola11
10. jan 2013

@emilly dakujem za odpoved 🙂 🙂

emilly
10. jan 2013

@lola11 nie je za co 🙂 snazim sa aby mi to vychadzalo tak okolo z´tych 7000 kJ ale nie vzdy sa podari 🙂

betina1984
autor
10. jan 2013

@emilly nevadí, plus, mínus 300 kJ je OK...🙂

lola11
10. jan 2013

@emilly no ale teda podla tvojho jedalnicka musim pridat jedenia ako som pozerala 🙂 🙂

nelinka79
10. jan 2013

ahojte .. chcem sa spytat jedlo si pekne vazim a davam pozor aby to bolo do 6200 kj ako mi vyslo v BMI kalkulacke ale mam pocit ze jej strasne vela ..

lola11
10. jan 2013

ja by som mala jest tak 7547kj/den - ale sa mi to zda dost vela, či? Chcela by som tento mesiac schudnut viac - pred plesom a potom uz mozem aj pomalsie. Čo by ste poradili?

lola11
10. jan 2013

@nelinka79 presne tento problem mam aj ja - bojime sa ze je to vela a ze budeme skor priberat ze? Este to nemame overene...

emilly
10. jan 2013

@betina1984 tak ja som doobea vzorna ale olovrant a vecera to je hruza, moc nestiham jest

betina1984
autor
10. jan 2013

@emilly ja zas skôr doobeda nestíham. Ešteže si mi to pripomenula, idem si po Acidko a nejaké ovocie...🙂

emilly
10. jan 2013

@lola11 no radsej pridaj lebo sa ti to vrati ako bumerang - bud budes mat vseliake chute alebo ak vydrzis tak neskor v jojo

betina1984
autor
10. jan 2013

@nelinka79 6200 kJ je minimum, nechoď už pod menej, radšej chudnúť pomalšie pri viac kJ, ako ísť na hrane hladovky. Telo si zvykne na nízky príjem a potom s každým väčším sústom budeš priberať. Skôr by som ešte pridala aspoň na 6500 kJ...

betina1984
autor
10. jan 2013

@lola11 ako som písala @nelinka79 , neuberaj na jedle, lebo telo si zvykne na málo a potom keď pridáš kJ, tak budeš priberať. Kľudne choď na tých 7000-7200 kJ.

wikinap
10. jan 2013

@papuka ahoj moja super vidis ono staco zavcat a ide to ja som uz zacinala 100 krat ale teraz mam taku pevnu volu prvy krat hi ,ja som priam prisla z fitka tak papam ted len pomaranc tie milujem vela krat mi zaxranili zivot od hladu

nelinka79
10. jan 2013

@betina1984 ja nemam problem sa najest 🙂 ale ked som si to vcera chystala tak manzel sa ma pyta ci to mam bodovu dietu a zbodnem vsetko .. skusim napisat co mam dnes na jedalnicku

ranajky - pecivo - 58 g 447 kj , syr 16g 179 kj, sunka 53 g 179 kj + zelenina
desiata - kesu 40 g 975 kj , mandarinka
obed ma spolu 1200 kj - kuracie prsia, cuketa, spenat, troska cestovin
olovrant syr 76g 1087 kj , hrozno 101 g 289 kj
vecera to si spravim tuniakovy salat ..

poradte ak niekde robim chybu ...

betina1984
autor
10. jan 2013

@wikinap ale po fitku by si mala dať nejakú bielkovinu... Acidko, jogurt, pomaranč je veľmi málo.

betina1984
autor
10. jan 2013

@nelinka79 poobede nemáš moc zeleniny, doobeda chýba bielkovina, tých orechov by som dala menej, tak 10-20 gramov, fakt len pár zrniečok a radšej tam daj jogurt, alebo Acidko. Raňajky, obed fajn. Olovrant aký syr? Poobede sa snaž už ovociu vyhýbať, zvlášť banánom a hroznu, obsahujú množstvo cukru. Večera tuniak OK.

betina1984
autor
10. jan 2013

Môj dnešný jedálniček.

Raňajky: 1 grahamový rožok, 1/2 Cottage Cheese pažitka, veľká rajčina, paprika
Desiata: 1 jablko, 1/2 Acidko malina
Obed: tofu na cibuľke s kečupom a koreninami, trochu cestoviny
Olovrant: tuniak vo vlastnej šťave, paprika, rajčina
Večera: zeleninový šalát s mozzarelou

nelinka79
10. jan 2013

@betina1984 dakujem musim si to nejak poupravovat ..

nemozes napisat typy co jedavas na ranajky a tak postupne ?

ale zas musim sa aj pochvalit vcera som odolala Mcdonaldu ktory ja milujem ..

lola11
10. jan 2013

no tak som si pozrela ako som jedla včera - 6447kj, 111bielkoviny, 81sacharidy, 86tuky, - z čoho mi vychádza, že som zjedla málo ☹ ☹ Vypočítané mám 7547Kj, 94bielkovin, 217sacharidov, 86tukov - takže všetko zle.

@betina1984 nie je tych sacharidov nejak vela?

betina1984
autor
10. jan 2013

@nelinka79 pozri jedálniček nad tvojou správou. Raňajky mám väčšinou rovnaké, pečivo, Veto alebo syr, šunka, zelenina. Desiata buď jogurt, alebo Acidko, ovocie. Obed sója, kuracie mäso, ryby, zemiaky, ryža, zelenina. Olovrant tiež buď pečivo s niečim, alebo vajíčka na nejaký spôsob. Večeru sa snažím už vynechať pečivo, dať veľa zeleniny a buď tuniak, mozarella, krabie tyčinky. Včera som mala polovicu tofu na cibuľke s dvoma vajíčkami a paprikou.

betina1984
autor
10. jan 2013

@lola11 nie, práveže ty si ich zjedla veľmi máličko. Bielkoviny a tuky sú OK, ale pridaj buď pečivo jedno, alebo ryžu, zemiaky, jogurt... Napíš mi jedálniček zo včera.

lola11
10. jan 2013

@betina1984 som myslela co ich nie je vela co musim zjest vies 🙂 🙂 No idem to kuknut 🙂 🙂

betina1984
autor
10. jan 2013

@lola11 sacharidy sú tiež dôležité... 🙂