Zdravé chudnutie bez diét
Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂
no ja si dnes na obed robim file na pare+zemiaky+brokolica a mrkva - všetko sa mi to akurat parí - tak sa tesím na obedík 🙂 🙂
ja planujem rybu na veceru so zeleninovym salatom
Ahojte. Ja som dnes mala ako jedalny listok o
7,00- celozrna žemla,syreček fitnes, 4 platky šunky,rajčina+oaorika+uhorka.,
10.00-musli+activia biela sladka
13,00- kuracie prsia +omačka +činske rezance tak na tanierik
16.00-to čo na ranajky
18.00-krabie tyčinky,ale len 4ks plus zelenina.,
@betina 1984 Inak sa chcem spýtat aké pomazanky by som mohla nejaky fajn recept. Paštety velmi nechcem davat A šalat by mohol byt ajcestovinovy či vlastne všetko z mierou.. Inak dnes som mala pochvalu,že vidno že som schudla no neviem neviem,ale teším sa🙂
@kika050 natierky mozes, skus tvarohovu, aj sardinkovu, ale skor z cervenych ryb s minimom masla, alebo ja neviem, ja si to nerobievam...
aj ja pridam na ispiraciu moj vcerajsi jedalnicek, s kazdym jedlom si davam 3dcl vody, plus voda kedykolvek pocas dna
R - 3 ryzove chlebicky s 3 polievk. lyzicami sojoveho jogurtu, za hrst cucoriedok z mraznicky, 3 dcl vody zmiesanej so stavy z 2 pomarancov
D - za hrst vlasskych orechov
O - losos upeceny v trube - 120g, po upeceni pokvapkany citronom a sezamom, zeleninovy salat - salat, rajciny, zeler, sezam, mandle, 1 lyzica oliv oleja, 1 lyzica balsamica, zeleny caj s par kvapkami citronovej stavy
O - 2dcl ryzoveho mlieka plus sa hrst cucoriedok a lad - rozmichovane
V - hneda ryza s cicerom a cesnakom - 1 salka v uvarenom stave a na tom postruhane udene tofu, varena brokolica k tomu ako priloha
pre vsetky co mate vo svojej strave vela zeleniny, skuste salaty z cerstvej zeleniny na obed a vecer skor varenu resp dusenu zeleninu. skusam to tak v mojom jedalnicku druhy tyzden a citim, ze mi to takto viac vyhovuje a lepsie sa mi v noci travi tepelne upravena zelenina, nez surova 🙂 mozno niekoho aj toto inspiruje
Cavte hlasim ubytok 1kg 🙂
aj ja sa chcem podelit s mojim prvym ubytkom za 8 dni su prve 2 kg dole 🙂 a presne ako je uvedene velakrat v tejto teme: upravovou stravy, pravidelnym jedenim, pohybom, vylucenim sladkosti.. drzim palce vsetkym.. moj ciel je 5-7kg za 2 mesiace.. ale nenahnevam sa ak to bude aj za mesiac 🙂
@ada1981 - krasny ubytok 😉 a tepelne upravenu zeleninu jedavam aj ja vecer, musim si davat dost pozor co vecer jem lebo potom mam v noci problem so spankom, neviem spat prip. sa mi snivaju strasne kraviny 😝 , ale takto upravena zelenina, grilovana rybka alebo ten tvarohovo-vlockovy mls je uplne v pohode 🙂.
@tara2 viem, ze by sa nemali moc uhlohydraty na vecer, ale skus pridat k rybe, kuracine a tej zeleniny malu porciu uhlohydratu.. napr. hnedu ryzu.. v pomere zelenina 1 salka, ryza 1/2 salky. okrem hnedej ryze mozes pouzit aj pohanku, quinou, ryzove cestoviny - vsetko je to bezlepkove, zdrave a moze Ti prave toto pomoct so spankom.. sama trpim chronickou nespavostou a dost mi to pomaha.. takisto ak mi to cas, praca umozni cvicit okolo 17h a potom mat veceru, spim dobre.. ak cvicim moc neskoro alebo rano, neviem zaspat 🙂
@ada1981 ahoj pozerám ti na jedálniček a más tam cicer - ako ho pripravujes? Som si ho kupila a idem to robit prvý krat - poradís. Mám ho namocit na 12h, a potom sa kolko este vari. Chcela by som uvarit celé vrecuško a dat ho do mrazaku. Budem ho robit v tlakovom hrnci - asi pol hodku - máš s tým skusenosti? Díky
@lola11 - ja som varila cicer na veceru a namocila som si ho len na obed.. 6hod mu stacilo.. varila som ho ako cestoviny 🙂 netreba varit cele balenie a mrazit.. ja som varila v jednom hrnci salku hnedej ryze a v druhom hrnci salku ciceru a ked to bolo uvarene bolo toho kopec.. 🙂 ak si ho namocis vecer a budes varit na dalsi den, myslim, ze doba varenia bude este kratsia. ten moj sa varil ani neviem ako dlho ale mozno 30min a v obycajnom hrnci to bolo.. kupovala som v konzerve a teraz som presla na takuto formu a je to v pohode 🙂 ja ho davam aj do polievok, sa z neho robit aj humus, taka natierka. je to velmi zdrave.. kamaratka to robieva, mozem zistit recept
Ahojte rada by som sa k Vam pridala s mojimi kilami. Narychlo som si precitala tychto 22 stran a paci sa mi, ze sem pridavate jedalnicky, recepty a hlavne miery, takto sa mozme navzajom podporovat 🙂 Ja som zacala v pondelok, tak uvidim o tri dni aky bude vysledok.
@betina1984 super vysledky za 4 tyzdne, len tak dalej 🙂
Ahojky. Dnes je mesiac, co chudnem...
01.01.2013 - 97,4 kg
01.02.2013 - 90,4 kg
Spolu. - 7 kg
Miery:
01.01.2013 - 115-112-128
01.02.2013 - 106-101-120
Spolu. - 9 - 11 - 8
@betina1984 krasne cisla smerom dole, len tak dalej. Ak sa mozem opytat co robis, ze Ti to tak pekne ide? Je to len zmena stravy a cvicenie?
@ria007 nie, len zmena stravy, ja nemám ani sekundu na cvičenie. Teda ako sa to vezme... Od rána do večera behám okolo detí, občas nejaká prechádzka. Ono sa ten pokles spomalí, lebo už bude nižšia váha, to len teraz z takej vysokej...
@ada1981 - vyskusam, buduci tyzden nakupim suroviny a zacnem testovat, co mi robi dobre. Dakujem za radu 😉
A aj ten cicer urcite vyskusam, na ten sa chystam uz dlho...
ozaj baby mam otazku, momentalne som chora (mam chripku) a nechuti mi jest, mam jest nasilu doterajsie porcie alebo si ich mozem docasne znizit kym mi nebude lepsie? Nerada by som pribrala naspat to kilo co som schudla 😅
11.1.2013 - 69 kg
18.1.2013 - 67 kg
25.1.2013 - 66 kg
1.2.2013 - 65 kg
miery.
11.1.2013 102 - 95 - 103
1.2 .2013 100 - 90 - 101
@betina1984
@silvia07
super vysledky mate za mesiac. blahozelam, len tak dalej 🙂
@silvia07 wow super gratulujem ... akurat si mi pripomenula ze sa chcem odmerat... ci som schudla... lebo podla vahy velmi neviem kedze cvicim dost z cinkami a tym sa nabera svalova hmota a ta je tazsia ako tuk...chodim cvicit skoro kazdy den tak minimalne na hodinu a niekedy aj hodinu a pol... bavi ma to, malokedy vymeskam a deti su zatial vo fitku v "skolke" takze ony sa tam super vyhraju a ja si zacvicim... 😉 😵
@betina1984 wow este lepsie.... no co to robis ked ti to tak ide dole???
ja som začala na stepperi večer čo večer 20 min,pijem 3-4 litre vody, 5 krát denne polov.porcie a po 17 hod už nič ...začalasom 10.01.2013 vtedy som mala vahu 75,7
31.01.2013 vaha 71,1 a som maxspokojná budem pokračovať...
tak uz viem co je cicer... kamoska Arabka z toho robi ten humus ale urcite to skusim aj do polievky moze to byt dobre....
tak som sa akurat merala, merala som sa 1.1.2013 a teraz znovu 1.2.2013 (tu je polnoc) a schudla som zo vsadial 0.5cm a z prs 3 cm no ide ma slak trafit a to cvicim tak 6 krat do tyzdna,snazim sa zdravo stravovat tak neviem co robim zle??? neviete poradit????
@bronia13 urcite poznas.. cicer je chickpeas http://en.wikipedia.org/wiki/Chickpea
co sa tyka Tvojho merania, podla mna je to pekny vysledok.. ide to pomalsie, ale ide to.. a kedze vela cvicis, keby si das zmerat tuk predtym a teraz je tam urcite pokrok.. mimo temy otazka pozeravas novu seriu The Biggest loser s Jillian? Byva to raz tyzdenne
@andreasko za 20 dni krasny ubytok.. ale myslim, ze kludne by si mohla jest veceru aj neskor ako o 17h..ja by som do rana skolabovala 🙂
aj.ja.chcem.3kg 😵
Adka práve to ,že po tej 17 hodine vobec nepocitujem hlad a ráno si vždy dam vydatnejšie ranajky ...prve dni boli take kriticke ale je to o discipline a teraz už je to v pohode...

@silvia07 ale inac su dobre ked ich nemas rozmrazene aj trosku osmahnut na oliv. oleji 🙂 🙂 mnamy