Zdravé chudnutie bez diét
Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂
@lum11 v pohode... Od mamy som dostala krabičku s Rafaellom, ešte ju mám neotvorenú. Od manžela Milku bonboniéru, akurát teraz som si dala jedno srdiečko. Ostatné mi zje dcéra...🙂
@betina1984 fúúha, tak to ti závidím, že si takto odolala 🙂 Ja som urobila manželovi na večeru chlebíčky, bábovku a dala som si. Neodolala som a večer ešte trošku čokoládky :( a to som nemala robiť, lebo odvtedy mám stále chuť na niečo ☹ ☹ ☹ Celý mesiac som sa pekne držala.... a teraz mám strašné chúťky, ako to prekonať?
@lum11 vieš, ono je v tom ten problém, raz keď si dáš, potom ťa to už pokúša... Radšej si nedať... Mne muž nakúpil čokolád v pribehu januára... Aj si ich sám pojedol...🙂.
@betina1984 a keď máš chuť na niečo sladké, čo si dáš? 🙂
@lum11 Keď to sladké nemám v zornom poli, tak naň chuť ani nemám...🙂. Mám 14 mesačné dvojčatá, papávajú krupicovú kašu. Keď nechcem, aby sa zašpinili a kvapkalo nám z lyžicky, občas ju zospodu olíznem...🙂. A inak sladké, ani moc nie. Piekla som koláč pred pár dňami, dala som si jeden kúsok, dnes jedno srdiečko z bonboniéry od muža na Valentína... Doobeda mávam jogurt, ten je sladký...
@betina1984 ja som na tom rovnako - ked to nevidím, tak si nedám - včera karneval - každá mamina doniesla co napiekla ☹ ☹ ale dala som si asi tretinu co by som normálne keby som nechudla. Vecer sme boli este gratulovať kámošom - nic som nepila, len som si hodila trosku tlacenky - ani kolac nic - tak to som bola na seba pyšna 🙂 🙂 Mám teraz akurát po MS, tak to zase pojde lepsie 🙂 🙂 Peknú nedelu
@betina1984 jaj a este aj ja som dostala od manzela na valentina rafaelo - moja najoblúbenejsia sladkost 🙂 🙂 Som ho vcera doniesla kámoške co sme jej gratulovali..... 🙂 🙂 To je najväčšia istota u mna ze to neotvorím 😀 😀 😀
Ahojky. Dávam dnešný jedálniček....
Raňajky: 1 celozrnný rožok, tenká vrstva Veto light, 1 trojuholník Lunex light, žltá paprika, rajčina
Desiata: 1 banán
Obed: 1/2 balíčka sóje /namočená do vriacej vody, trochu vegety/, cibuľka, trošku oleja, koreniny, 1/2 balíčka Anglickej mrazenej zeleniny, udusené, k tomu sterilizované baranie rohy /zajtra bude k obedu druhá polovica/
Olovrant - večera: bol to neskorý olovrant alebo skorá večera...🙂. Boli sme u svokry, tak nám dala pečené kuriatko a ryžu, bolo toho trošku viacej, tak už som doma nevečerala....
@betina1984 obdivujem tvoju pevnu vôlu 🙂
Ahojky. Dávam dnešný jedálniček....
Raňajky: 1 celozrnný rožok, 1 trojuholník Lunex light, 6 plátkov šunky, paprika, rajčina
Desiata: 1 banán
Obed: 1/2 balíčka sóje /namočená do vriacej vody, trochu vegety/, cibuľka, trošku oleja, koreniny, 1/2 balíčka Anglickej mrazenej zeleniny, udusené, k tomu sterilizované uhorky
Olovrant: 1/2 celozrnného rožka, malá konzerva Calvo tuniak v paradajkovej omáčke /tuším 52 g má/, rajčina
Večera: 1/2 celozrnného rožka, 3/4 konzery tresčej pečene (olej vyliaty), rajčina
Ahojte, je to velmi motivujuce si pozriet tabulky vah niektych z vas!
Chcela by som sa s vami vsak poradit. Viacere pisete, ze po 18tej, ci dokonca 17tej uz nejedavate. Ja si to tiez viem predstavit, pride mi to vydrzatelne, hlavne ked viem, ze hned rano sa mozem najest. Ale moj problem je nasledovny. Spavat chodim povedzme o 22.30. Dovtedy ak od 18tej nic nezjem som urcite hladna. Neznamena to, ze sa mi spomali metabolizmus a budem chudnut pomalsie? Vy vecer nebyvate hladne?
@jasminka7 je to len o zvyku. Na napr. jedávam najneskôr o 17.30-18.00, spať idem okolo 22.00 hod. a nie som hladná. Vypijem večer kávu a už nemám na nič chuť. Ale kľudne si môžeš dať ešte Acidko, mlieko, alebo chrúmať zeleninu...
Ahojky, dnes takto:
1.1.2013 - 97,4 kg
8.1.2013 - 94,8 kg
15.1.2013 - 93,9 kg
22.1.2013 - 92,8 kg
29.1.2013 - 91,4 kg
5.2.2013 - 90,4 kg
12.2.2013 - 89,6 kg
19.2.2013 - 88,8 kg
--------------------------
spolu za 7 týždňov - 8,6 kg
A miery:
1.1.2013 - 115-112-128
12.2.2013 - 105-98-118
19.2.2013 - 104-97-118
-------------------------------
Spolu za 7 týždňov - 11 - 15 - 10
no my máme všetci horúčky, takze zase bude slabý týžden☹ ☹
Ahojte kočky, neskoro som našla vašu tému, rada by som sa ale aj dnes pridala...ja mám 70kg, 160cm. Som rok po pôrode. Tesne po pôrode som vážila 86kg, teraz mám teda tých 70 a potrebujem schudnúť minimálne 10...od včera sa snažím cvičím, diétujem. Doteraz som schudla len cvičením, nemala som nejakú extra diétu. Teraz už nekojím, tak začínam aj s ňou. Dúfam, že sa mi bude dariť ako mnohým vám🙂
@betina1984 nestiham za tebou, ja sa stale mocem a mocem na 89 hore...ide mi to na nervy.....
neviem si skonsolidovat spravne jedalnicej, nevies mi pomoct?
nejako napisat na cely tyzden? z tvojho repertuaru nieco?
dakujem krásne miery 🙂
@takyna to nevadi, ani mne to obcas nejde na 100%. Len treba vydrzat a mat pevnu volu...
A ten jedalnicek... No, ja ho mam takmer kazdy den skoro rovnaky...
Ranajky vzdy: 1 celozrnny rozok, 5-6 platkov sunky, zelenina, bud 1 trojuholnik Lunex light alebo tenka vrstva Veto light, alebo polovica Cottage Cheese
Desiata: vacsinou nestihnem ako stihnem a ak aj, tak jede kus ovocia, podla toho, co mame doma, vacsinou banan, a 1 jogurt, bud Activia biela alebo citronova, alebo jednotacky nizkotucny jogurt ovocny, alebo Jogobella light, smotanove nemam rada
Obed: ak sa mi to hodi, tak si dam to, co mame navarene. Ale malu porciu, napr. Trochu kase, ryze, zemiakov, platok masa... Ak nie, urobim kuracie alebo morcacie prsia na cibulke, minimum oleja, rozne koreniny a vysypem cely sacok mrazenej zeleniny, tu striedam. Alebo mozes dat len mrazenu brokolicu, karfiol, co mas rada... Z toho zjem 1/2. Ktomu si davam vacsinou nejaku sterilizovanu zeleninu, uhorky, kapustu, cibulku. Malokedy si k tomu dam prilohu, vacsinou nie. Alebo si namocim sacok soje a spravim presne tak isto ako maso, alebo tofu... A v case nudze mam doma Vifon polievky, neviem, ci ich mas rada, ja ano, tie rezance s roznymi prichutami... To si dam ozaj len vtedy ak nemame nic uvarene alebo nestihnem ja si uvarit... Maju cca 1000 kJ, zajedz ju este nejakou zeleninou a hotovo... Neni to zdrave, ale niekedy ina moznost neni
Desiata: minimalne 1/2 celozrnneho rozka, niekedy aj cely, ak bol slabsi obed, k tomu bud maly tuniak v paradajkovej stave, alebo sardinky v rajcinach, alebo tuniak vo vlastnej stave, alebo to co rano...
Vecera: maximalne 1/2 rozka alebo vobec, a zase na striedacku to, co nebolo na olovrant, alebo zeleninovy salat s krabimi tycinkami, alebo to, co mi zostalo z obeda, ale uz bez prilohy...
@betina1984 ahoj.ja sa snažím jesť ako ty.od 7.1.2013 som zhodila 4kg.mám 170cm a momentálne 62kg.keďže som pred tým jedla hore dole ☹ ,tak mi išla na začiatku váha aj troška hore.ale teraz to už pomali klesá,čo sa veľmi teším.len cvičiť sa mi nedarí ☹ čo som na seba dosť nasrdená.no ale hádam sa to zlepší,keď bude teplejšie.do leta by som rada zišla dole na 58kg.to by som bola šťastná ako blcha.všetkým držím palčeky.môžem do súkromky,ak je ?
Baby mam taku otazku, trochu mimo temy chudnutia. Kolko ste mali kg, ked ste otehotneli a kolko ste pribrali pocas tehotenstva? Ja by som chcela do leta co to zhodit a potom planujeme dalsie babo, tak dufam, ze sa mi to podari a nebudem ako velryba 🙂
@audiova gratulujem 🙂 . Sukromku nemam, ja som schvalne zalozila verejnu temu, aby sem mohli vsetky aspon nakuknut, ak uz nechcu chudnut...
@emilly ked som otehupri dvojke, tak som mala 89,3 kg, pribrala som na 96,5 kg a po porode mala 81,5 kg, pri Tamke som mala 80 kg, pribrala na 94 kg a po porode mala 88 kg
@betina1984 ok. ja som ešte aj tak v nijakej nebola,takže neviem ako to tu chodí.ale super téma 😉
@betina1984 ja som s malou otehotnela ked som mala 88 a pribrala na 93kg, po porode som mala 84.
@betina1984 dakujem skusim , najhorsie je u mna dodrzat zasadu 5-jedal denne a tie casy ☹
poprve neviem si to rozvrhut....kedze kazdy den v inom case vstanem...
a po druhe tym , ze makam na uzavierke tak robim kazdy den do 24 vecer alebo aj mierne do rana... 😢 😝
potom rano letim malu odniest k svokre...lebo este nechodime do skolky
a sadnem k pc a zase makam.... 🙂
@takyna ja tiez zabudam pri PC jest, vzdy si k nemu nieco zober... Mne sa tiez obcas nedari dodrziavat odstupy, hlavne doobeda. Dnes napr.ranajky o 7.00, desiata spojena s obedom cca o 11.00, takze ziadny odstup. Teraz bude jest okolo 14.30, resp.ked sa najedia deti a potom okolo 17.00-17.30

@silvia07 ono to pri takejto váhe ani nejako rýchlo nepôjde dolu. Ja už som pri váhe okolo 65 kg chudla možno 1 kg za mesiac...