icon

Zdravé chudnutie bez diét

betina1984
30. dec 2012

Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂

janka7177
2. jan 2013

Ahojte zienky, my sme sa dnes vratili z chaty, cestou domov sme sa zastavili v Lidli a nakupila som sunku, syry, acidofilne mlieko, celozrnny chlieb, zeleninu a horku cokoladu s vysokym podielom kakaa. Zajtra sa odvazim na mojej novej vahe, zapisem cisla a zacinam.Mozem povedat, ze ani na chate som sa neprejedala, znizila som mierne porcie.Do utorka mam este volno, tak znovu zahajim bezecku sezonu, uz sa tesim. 😀
@actimela Tak nejak to chcem skusit aj ja.Ked som v praci, tak sa mi to dari, mam tam aj obed s primeranými porciami, ale ked som prisla domov, urobila som najazd na chladnicku. ☹

zuzu8655
2. jan 2013

baby, ak chcete mozete sa pridat do nasej sukromky, staci mi napisat 🙂 zaciname uz buduci pondelok naostro 😉 😉

actimela
2. jan 2013

@salonka9 to poznam,ked sa rozozeriem neviem prestat uz mi nestaci iba jedna horalka,ale 2-3naraz 😒 ale ked budeme premyslat co vlozime do ust a pridame k tomu pohyb,tak schudneme.Dolezite je nebyt sam a podporovat sa 🙂 a vediet,ze nie sme sami vo svojom trapeni.

actimela
2. jan 2013

@zuzu8655 objasni prosim kam? do akej sukromky-nie som blondina ale vypada to tak,ze? haha

zuzu8655
2. jan 2013

@actimela mame taku sukromnu skupinu, kde pridavam baby. Radime si ohladom chudnutia, ale nemienime drzat nejake drasticke diety..🙂

actimela
2. jan 2013

super tak sa pridavam,ani ja nechcem drzat diety ale rozumne sa stravovat na cely zivot.A pohybovat sa,lebo po kazdej diete som pribrala este viac ☹

salonka9
2. jan 2013

@zuzu8655 aj ja sa pridávam .ako sa volá tá súkromná skupinka.

salonka9
2. jan 2013

in ak u mňa dnes všetko ok - myslím tým stravovanie. Ešte sa prinúť niečo si zacvičiť.

betina1984
autor
2. jan 2013

Baby, schválne som zvolila túto tému verejnú, aby sem mohli prísť nakuknúť a inšpirovať sa aj iné maminy, nie aby sme sa nasáčkovali do súkromky. Nemáme sa za čo hanbiť, ale ako chcete...

betina1984
autor
2. jan 2013

Ja dnes zase bezvýnimkovo.

Raňajky: 1 celozrnný rožok, tenká vrstva Veto light, 6 kolečiek kuracej šunky, 2 tenučké plátky eidamu,1 rajčina,1paprika
Desiata: 1 smotanový jogurt ovocný (dojedla som dva takmer zjedené, čo nechali dvojčatá), 1 kiwi
Obed: ryža a kuracie mäso na zelenine zo včera
Olovrant: 1 celozrnný rožok, 1 trojuholník Lunex light, 6 kolečiek kuracej šunky, 2 tenučké plátky eidamu, 1 rajčina,
Večera: 2 dcl mlieka, hrsť celozrnných lupienkov Nestlé Fitnes

3 kávy bez cukru a bez mlieka, 1 čaj, neperlivá minerálka neviem koľko

Zajtra pravdepodobne budem robiť tofu na thajskej zmesy zeleniny, ostatné bude asi nejako podobne, ako dnes.

salonka9
2. jan 2013

Tak mne sa podarilo aj dnes cvičiť - síce len 25 min., ale na prvý krát to úplne stačí (aj tak budem mať svalovku).čauko

misiaksl
3. jan 2013

@betina1984 Ahoj .. chcela som sa ta opytat, ci sa moze jest aj musli s mliekom. Kupila som si taku zmes a chcela by som to zatial na desiatu alebo olovrant ako nahradu za sladke .-)

zuzu8655
3. jan 2013

@salonka9 nech sa paci 🙂

zuzu8655
3. jan 2013

@betina1984 to, ze som dievcata pozvala do sukromky, neznamena, ze sem nebudu chodit. ja sama si citam aj tuto temu a som rada, ze je vytvorena, no v sukromke mame lepsi prehlad jedna o druhej 🙂

zuzu8655
3. jan 2013

@betina1984 chcem sa este opytat, ty si odbornicka na chudnutie alebo sa ti samej podarilo schudnut?

actimela
3. jan 2013

@zuzu8655 ked kliknem na ten link co si napisala hore o 2riadky,pise,ze to neexistuje

zuzu8655
3. jan 2013

@actimela musis byt pridana, aby to slo...skus teraz 🙂

actimela
3. jan 2013

ok uz to funguje 🙂

zuzu8655
3. jan 2013

@betina1984 aha, uz som sa dociatala. Super! gratulujem, perfektna zmena 🙂 aj ja by som uz potrebovala. Budem sa teda rada riadit tvojimi radami

betina1984
autor
3. jan 2013

@misiaksl môže, ale obsahuje to veľa cukru, tak len v menšom množstve a ozaj výnimočne. Ja to teda nemám rada, takže tak.

betina1984
autor
3. jan 2013

@zuzu8655 podarilo sa mi to podľa Veselého na stránke www.chudnutie-ako.sk, je to zdravá strava, rátanie kJ, váženie, zapisavanie. Schudla som 27 kg za pár mesiacov. Teraz už nevážim, ani nerátam, nemám na to kedy a už to mám ako tak v oku. Už viem, aké potraviny, v akom množstve môžem a čo radšej nie.

betina1984
autor
3. jan 2013

Inak, pridávam foto môjho dnešného obeda, možno večera a zajtrajšieho obeda. Je to dosť. Trvalo mi to cca 15 minút. Orestovaná mrazená thajská zelenina na kvapke oleja a syr Tofu na cibuľke, troche oleja, s trochou kečupu a rôznymi koreninami. K tomu neviem, asi polovička celozrnného rožka.

zuzu8655
3. jan 2013

@betina1984 a stravujes sa uz vylucne len zdravo? sladkosti ziadne? masko papas aj bravcove? Zvykla si si rychlo na tu stravu? lebo mne mm rano urobil vlocky v jogurte, nakrajal kiwi a ja som mala pocit, ze to vyblinknem ☹

betina1984
autor
3. jan 2013

@zuzu8655 jem zdravo, sladké vôbec, menej solím, radšej používam bylinky a iné koreniny, papám aj bravčové aj hovädzie, ale veľmi málo. Ja ho totiž nemusím. Prvýkrát keď som chudla, to bolo ťažšie zvyknúť si na kopec zeleniny, soju, vločky, tvaroh, ale teraz je to super, žiadny problém. Je to len o sile zvyku...

84matulik
3. jan 2013

@zuzu8655 ja si myslím, že ráno chlebíček s niečím, napríklad tvrdým syrom, šunkou ti určite neublíži...ved to je zdravé...dôležitá je pravidelnosť, pitný režim - hlavne vodu obyčajnú, alebo nesladené čaje, a jesť po troške každé 2-3 hodky....dať prechádzku s detičkami a večer sa aspoň trochu lepšie vyspať...musí to ísť dole🙂))) podľa mňa nie je dobré jesť veci, z ktorých ti je na bliv....mám to odskúšané....Veď mäsko, hovädzie, alebo chudé bravčové, alebo nejaké fajne ryby sú dietné veci všetko....

misiaksl
3. jan 2013

@betina1984 ahaa, tak to si dám ozaj len výnimočne a radšej iba za hrsť 🙂 a ešte som sa chcela opýtať, či musím naozaj pravidelne 2-3 hodinky jesť. Nemôže to byť podľa potreby a chuti?

janka7177
3. jan 2013

Ahojte, ja som vylucila nizkotucne potraviny, vacsinou je to sama chemia, zacala som citat etikety a zameriavam sa na originalne potraviny bez rozlicnych chemickych pridavkov. Mam na sebe odskusane, ze ked som jedla nizkotucne jogurty, tak ma to nutilo stale jest, lebo som bola hladna.Casto krat aj chemikalie v potravinach sposobuju, ze nevieme schudnut. Dnes som jedla na ranajky viaczrnny chlieb s normalnym maslom, sunkou s vysokym podielom masa a kusok syra. Na desiatu pohar kefiru. Na obed bravcove maso s mrkvou a hraskom a trochou ryze. Olovrantovala som kalerab a mrkvu. Na veceru si planujem dat mozarelu s koktailovymi paradajkami. Popoludni som bola po 4 mesiacoch behat.Som zvedava, ci to bude fungovat, lebo uz ozaj nechcem drzat ziadne diety, je to ako v zacarovanom kruhu. ☹

betina1984
autor
3. jan 2013

@misiaksl no, mala by si raňajkovať najneskôr do hodinky od zobudenia. Ja napr. raňajkujem o 7.00, 9.45 desiata, okolo 11.30-12.00 obed, 15.00 olovrant, 17.30-18.00 večera. Niekedy sa mi to nepodarí, včera som napr. obedovala okolo 11.00 a olovrantovala až o 16.00. Nie vždy sa to dá dodržať. A posledné jedlo by malo byť 2 hodky pred spaním. AK chodíš spať neskôr, tak môžeš jesť aj 6x.

betina1984
autor
3. jan 2013

@janka7177 ja som prvýkrát jedla výlučne nízkotučné jogurty, nízkotučný tvaroh, nízkotučné syry a nebola som hladná a schudla som 27 kg.

betina1984
autor
3. jan 2013

Môj dnešný jedálniček:

Raňajky: 1 celozrnný rožok, 1 nízkotučný trojuholníkový syr, 6 plátkov šunky kuracej, 2 plátky eidamu, 1 paprika, 1 rajčina
Desiata: 1 Jogobella ananás light, pol mandarinky (zbytok mi zjedla dcéra)
Obed: to čo je na fotografii vyššie, polovica zeleniny z panvice, 1/3 z tej sóje, trochu ryže
Olovrant: 2 krajíčky celozrnného chleba, tenká vrstva Veto light, 4 plátky šunky, 3 plátky eidamu
Večera: šalát z nakrájaných cherry paradajok, papriky, uhorky, 6 krabích tyčiniek, trochu citrónu, trochu vegety, kvapka olivového oleja (je to vynikajúce, doteraz som ho robila namiesto krabích tyčiniek s Mozzarellou, ale s tyčinkami je to miliónkrát lepšie)

3 kávy bez cukru, pol litra zeleného čaju, neperlivá minerálka

Raňajšia váha 95,8 kg ( mínus 1,6 kg za dva dni)