icon

Zdravé chudnutie bez diét

betina1984
30. dec 2012

Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂

tamichloe
1. jan 2013

@betina1984 toto je presne podla veseleho....a nevažiš si to ?aby si vedela počet kJ?

misiaksl
1. jan 2013

Ahojte baby 🙂 Aj ja sa k vám rada pridám 🙂 Potrebujem zhodiť cca 10kg. Pred pôrodom som mala 55 kg a chcem to späť ☹ Tak dúfam, že sa mi to podarí. Steper je oprášený, CD so step aerobikom pripravené a zajtra začínam s pohybom 😀. len môj veľký problém je strava. Nikdy som sa v ničom nemusela obmedzovať a nie som si istá, či si budem vedieť sama urobiť nejaký jedálniček. Pomôže niekto? 🙂

alena1983
1. jan 2013

Zienky, ak viete drzat dietu, posielam Vam link na super dietu. Zarucene vysledky 🙂 Mam ju vyskusanu.
http://www.trask.sk/phprs/view.php?cisloclanku=...
Je dobra ako start. Samozrejme, kazda z Vas musi zmenit styl zivota, hlavna je strava. Kto sa vrati k staremu sposobu stravovania moze cakat JOJO efekt. No a dolezity je aj sport. Myslim si, ze aj ta, ktora sport nema rada, moze si z takej skaly ponuk nieco najst, napr. rychla chodza,turistika, prechadzky
.

jena17
1. jan 2013

@tamichloe ja si važím počítam kalórie cez stránku výpočet.cz a zapísujem si tam všetko, čo som zjedla. potom, ako som schudla 14 kg, som skoro rok stála na jednej váhe a nechcelo to ísť dole, tak som začala tu a zhodila som odvtedy dalších 11 kg.

betina1984
autor
1. jan 2013

@tamichloe Ano, je to podľa Veselého, chodím na tú stránku už takmer 5 rokov, schudla som krásne podľa nej, mám aj jeho knihu. Aj momenátlne ju navštevujem. Pri prvom chudnutí som vážila, rátala, ale len pre vlastnú potrebu, aby som neprekročila limit. AJ zapisovala. ALe na to momentálne nemám kedy. Viem zhruba, čo si môžem a nemôžem dať a občas len prevážim napr. ryžu, zemiaky...

tamichloe
1. jan 2013

@betina1984 ano!!!ten nick mi bol povedomííííí...aj ja tam chodim...no nikdy som nevydržala...važiť to...pamatam si ta...no ja tam mam iny nick 🙂 😉

tamichloe
1. jan 2013

@betina1984 ja som tiež dostala jeho knihu zadarmo,ked posielal........mne sa to zdalo moc často jest,čo bolo pre mna naročne

betina1984
autor
1. jan 2013

@tamichloe 5x nie je veľa, tým ti funguje metabolizmus, ak ješ menej, spomalí sa. Mne tiež občas nevyjde jesť každé tri hodky, tak posúvam, buď 2,5 alebo aj 4 hodky mám rozdiel...

dadka246
1. jan 2013

baby a mate aj nejake overene receptiky, s ktorymi by ste sa mohli podelit?

tamichloe
1. jan 2013

@betina1984 ano poznam ta,podla fotky aj 😉 😉 😉

betina1984
autor
1. jan 2013

@tamichloe no je to možné, lebo ja si tento tvoj nejak nepamätám. AKo si tam bola?

janka7177
1. jan 2013

Ahojte, ja som pred porodom mala pri vyske 174 cm vahu od 65 do 67 kg.Sportovala som a nedrzala som diety, bolo to celkom v pohode aj ked obcas som chcela mat mensiu vahu.Pocas tehotenstva som pribrala 30 kg.Teraz je moja momentalna vaha 3 roky od porodu 80 kg. 3x som sa pokusala vratit na povodnu vahu.Prvy krat delenou stravou, to som schudla 5kg a nepribrala ich spat. Potom 90-dnovou dietou, to som schudla 10 kg a behom pol roka sa mi vsetko vratilo spat.V lete som za 2,5 mesiaca som schudla 7 kg , ale zase sa mi vsetko vratilo spat.Tak sme sa s kamaratkou rozhodli, ze koncime s dietami a zacneme sa normalne stravovat a neprejedat sa.Inspirovali sme sa knihou ,,Preco francuzi nedrzia diety." Aktivne som sa venovala behu, ale od septembra na to nebol cas, ale hodlam sa k nemu vratit spat. Drzim vsetkym chudnucim palce! 🙂

betina1984
autor
1. jan 2013

@dadka246 podľa toho na čo? Myslíš obed? U mňa sa točilo kuracie a morčacie mäso na milion spôsobov, na šťave, na zelenine, ryba, sója. Momentálne máme doma vybrakované, takže musím spraviť väčší nákup takýchto vecí ako je sója, múka do pekárničky, zelenina mrazená a tak...

betina1984
autor
1. jan 2013

@janka7177 ja to tiež tvrdím, diétou sa človek nikam nedostane...

betina1984
autor
1. jan 2013

@dadka246 mrkni sem http://www.chudnutie-ako.sk/ vľavo sú recepty na varenie

tamichloe
1. jan 2013

@betina1984 a už si začala?no pri dvojkach maš čo robiť...ja ked som aj važila,začala som chudnuť,no bolassom presytena zeleninky,časteho jedenia.....ja potrebujem aspon 30kg dole 😀 😀 cez sviatky som sa vyšplhala na 3ciferne čislo 🙄 🙄 😕

betina1984
autor
1. jan 2013

@tamichloe začala dnes, ja mám 97 kg, takže tiež nejakých 30-35 dole. Musela som to zaraziť, lebo aj ja by sa bola vyšplhala na trojciferné a to už by som bola riadne kotero. To mám, a ešte tretie dieťa do toho. Aspoň bude pohyb...🙂. Môžeš mi povedať ten tvoj nick?

tamichloe
1. jan 2013

@betina1984 maš v IP,aj ja mam tri detičky,2,11,15

betina1984
autor
1. jan 2013

@tamichloe ano, teraz som čítala...🙂. Takže tiež nie dlho po pôrode...

tamichloe
1. jan 2013

@betina1984 no už je to dost...v marci som schudla detoxom na 93 zo 101 a potom som začala jest zase sladkeee...a bolo

betina1984
autor
1. jan 2013

@tamichloe máme deti s rovnakým menom tuším...🙂. Detox tiež o ničom. Vieš, na mňa platí len Veselý...🙂

tamichloe
1. jan 2013

@betina1984 ano mam Tamarku 2ročnu 😀

salonka9
1. jan 2013

ahojte tak bohužiaľ aj ja sa k vám musím pridať. 🙂. Dala som si novoročné predsavzatie. Mám 162 cm a 68 kg. Potrebovala by som zhodiť tak 10 kg. V lete chceme ísť k moru, tak nech tam nevyzerám ako veľryba, ktorá sa na pláž dostala omylom. Už dnes som sa stravovala lepšie, tak dúfam, že zajtra to bude ešte lepšie.

tamichloe
1. jan 2013

@betina1984 tešim sa ,ked pridaš jedalniček na cely den...

betina1984
autor
2. jan 2013

Včera bol taký rozhádzaný jedálniček, lebo obchody boli zavreté a bol len zo zvyškov. Na olovrant bolo to čo na obed, len menej a na večeru sme boli u tety, mala narodky a robila guláš, tak som si dala jednu naberačku, polovičku bieleho chlebíka. Viac nič.
Dnes ráno to čo včera, desiata nejaký jogurt, ovocie, obed to, čo mi zostalo zo včera, olovrant asi polovička celozrnného rožka s niečim, skočím ešte do obchodu a večera tiež sa ešte asi kúpi...🙂

actimela
2. jan 2013

@betina1984

@tamichloe zienky vas obdivujem,ze dat dole 30kg wau,drzim palce 😉

actimela
2. jan 2013

@salonka9 aj ja potrebujem dat dole 10kg a tusim nas tu je viacej...ako planujes zhruba upravit stravu? 😵

betina1984
autor
2. jan 2013

@actimela už sa mi raz podarilo dať dole 27 kg, tak verím, že to vyjde.

salonka9
2. jan 2013

ahoj tak u mňa včera ok, dnes som sa odvážila - viem, že by som sa nemala vážiť každý deň, ale neodolala som ááá váha ma potešila - niečo išlo dole. Jupííí

@actimela mám v pláne jesť každé 3-4 hodiny a nič medzi tým (iba ovocie alebo zeleninu). Sem-tam nejaké cvičenie.
S tým som mala dobré skúsenosti v roku 2010 - týmto spôsobom som zhodila za 6 mesiacov 13 kg, len potom som otehotnela a ....
U mňa je momentálne problém, že po normálnom obede cca po 2 hod. som začala niečo zobať - malú čokládku, alebo som si odrezala koliesko salámy a takto to išlo až dovtedy kým som nešla spať. ☹

salonka9
2. jan 2013

Ja som mala na raňajky rybaciu pomazánku a krajec chleba a na obed bryndzoé pirohy so smotanou a trošku slaninky.