Zdravé chudnutie bez diét
Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂
@angelin84 skús sa zmerať. Ja som napr. schudla za február 2,4 kg, nič moc, ale miery išli dole... A ak sa držíš tej diéty, tak nechudneš preto... Keď chceš chudnúť, musíš jesť, nie hladovať...
@betina1984 no napríklad včerajšok som jedla to, čo si písala Ty na nejakej strane pred tým a tak sa snažím s obmenami denne, akurát k mäsu si dávam na obed len zeleninu, nie zemiaky, ani cestoviny. Inak som zvýšila príjem celozrnného pečiva,ako si písala...jem 5-krát denne. Cvičím denne...akurát včera som mala pauzu jeden deň...
@angelin84 ale to nestaci dodrziavat jeden den... Niekedypride vysledok akpj o tyzden, hlavne pri nizsej vahe...
dnes vaziaci den
pribrala som 400g a miery su take iste 😠 ...mozem si za to sama...polavila som v zdravom stravovani....
chcem sa opytat...ako riesite oslavy?...odolate?...ci aspon zobnete?
@silvia07 my sme boli teraz na oslave. Dala som si 1 naberacku kuracej polievky, par slizikov, 1 lyzicu majonezoveho salatu a maly morcaci rezen, sladkost som si nedala ani jednu, aj ked som robila dvoch Harlekynov... To bolo vsetko a ciatu mineralku som pila, ziadny alkohol
@betina1984 chcela by som mat tvoju pevnu volu 🙂 ...ja by som aj odolala...ale kazdy ta nuka...a tie blbe poznamky, ci zasa drzim nejaku dietu 😠 ....a ako naschval dostala som 4 bonboniery
zajtra vecer idem s kamoskami do mesta na pizzu...poradte, co si objednat...iba salat?
a hovorite okoliu, ze sa snazite schudnut ...alebo radsej nie?
@silvia07 hovorim o tom, ze chudnem a vsetci to chapu a nenutia ma. Ale ja som nejako obrnena, cim viac maponukaju, tym menej to chcem...
@silvia07 - my sme boli na oslave pre 2 tyzdnami. Bola to dvojita 50 takze taka vacsia oslava. Ako prvy chod som sa pekne drzala a dala si len trocha kuracej polievky bez slizov, kuracie maso a prilohu. Porciu som si delila este so synom, takze to bolo fajn lebo odhadom som zjedla asi tolko, ako si davam doma. Ale pruser bol neskor druhy chod lebo priniesli pecene prasa, ubohu zeleninovu oblohu (feferonky, baranie rohy, ladovy salat) a zemlove knedle 😅 . Tak som jedla ten salat s baranimi rohmi a kedze to bolo malo a za chvilu som bola hladna, dala som si aj kusok cokoladovej torty 😕 🤐 . Keby som bola vedela, ze bude prasa, tak si prinesiem nieco z domu 😅 . No co uz...
Teraz ideme na oslavu v nedelu, nastastie to bude len narodeninova ale urcite si tam prinesiem aj nejake svoje jedlo keby nieco...a ci si dam sladke tazko povedat, urcite sa budem snazit odolavat pripadne si rozdelim kolac s detmi...
A co sa tyka toho ci niekomu hovorim, ze chudnem tak ja hovorim, ze sa snazim dodrziavat zdravu zivotospravu ked sa nahodou niekto pyta...a vacsinou to ludom staci a uz sa dalej nevypytuju.
Ked pojdes s kamoskami na pizzu, tak si objednaj kuraci zeleninovy salat bez majonezy, to mas ako keby si jedla doma...
dnes som spravila nalet do obchodu so zdravou vyzivou a nakupila kadejake super veci napr. cervenu ryzu (uz je z nej rizoto so zeleninou, sojou a syrom na 2 dni 🙂 ), lanovy olej, celozrnny kuskus, trstinovy cukor a este zopar veci, ja by som tam vedela minut majlant 😀
@betina1984 - tiez by som chcela tvoju pevnu volu...mne dnes zacala MS takze prve dva dni budu najhorsie, vtedy mam chut na vsetko 🙄 😝
Ahojte babule.aj ja sem určite patrim.mam tri deti a pri každom som pribrala velaa.ked tozratam dokopi tak neuveritelnych 90kg!!!!pri prvom 30kg-Z 65kg na 95kg,,,pri druhom 40kg z 65kg na 105kg,a pri poslednom tehu20kg z 85 na 105kg,teraz mam 95kg!!!!!zatial kojim ale akonahle prestanem,začinam s dietou a cvičenim,,,a neni nad behanie,to najviac pomaha.a baby hlavne nejest mastne,sladke avypražane,,,,,proste ja som si to sama sebe zhnusila a slo to....a este to som zabudla ze po prvom porode som schudla na 62kg,,, islo to paradne dolu len treba začat a potom to ide samo a s radostou.držim vam palce .ked prestanem s kojenim tak som tu spet jak na koni :D
Ahojte baby, veľmi som sa potešila, keď som natrafila na túto diskusiu. Mám 28r., 10m syna a necítim sa v koži. Moja výška nie je bohvieaká : 164cm, momentálne vážim 65kg (pred otehotnením som vážila 54kg; prostredníctvom Dukanovej diéty som schudla za 7tt 8,5kg a teraz mi nič nezaberá), teda presne toľko kg mám , ako som sa pred 10m vrátila domov z pôrodnice. V novembri mi zistili problém so štítnou žľazou, ledva mi pracuje, takže beriem lieky. Začala som chodiť na Zumbu, no žiadny výsledok, okrem odreagovania sa., ani raz som nemala svalovku. .Týždenne x-krát papám zeleninu, fakt dbám o zdravú výživu a výsledok nikde. .... som fakt bezradná...
@forgiven Ahoj, skús sa pozrieť na tieto cvičenia:
1.level cvičíš 10 dní:
https://www.youtube.com/watch?v=1Pc-NizMgg82.level cvičíš 10 dní:
https://www.youtube.com/watch?v=QKdJ9jJv5943.level cvičíš 10 dní:
https://www.youtube.com/watch?v=QMN4g3D4ODEPrvý level cvičíš 10 dní, no ak sa ti nepodarí každý deň cvičiť tak kľudne si daj prestávku a narátaj ich 10 dní. Potom prejdeš na 2.level 10 dní a potom tretí level tiež 10 dní.
@tara2
@betina1984
@silvia07 Takže dnes želám pekné ránko, konečne mám prvé kilo dole 🙂...po dvoch týždňoch na deň presne 😀...ale aspoň niečo, merať som sa ešte nemerala...baby, meriate sa každý týždeň, či ako často?
Ahojte ja sa nemam velmi cim chvalit.........dokolecka - dokola u mna za 60 dní 6kg...len ☹
Ahojte 🙂
@forgiven - vitaj medzi nami, kila pojdu pri zdravom stravovani urcite dole, len treba byt trpezlivy 😉
@micicici225 - jasne, potom sa pridaj 😉
@angelin84 - super, gratulujem 😉 🙂 Ja sa meriam kazde 4 tyzdne, vtedy je vzdy nejaky ubytok a pozitivne ma to motivuje 🙂
@takyna - vsak to nie je take zle 6kg za 60 dni 😉 , vydrz a pojde dole viac 🙂 . Hlavne si tym nenechaj pokazit naladu...ja sa drzim vyroku pomaly dalej zajdes a preto chudnem pomaly ale dufam, ze isto (a hlavne nadlhoooooo). 🙂
baby vcera sme boli na tej narodeninovej oslave, drzala som sa dobre, kolac som nezjedla ani jeden 😕 , na jedenie som si dala len zeleninoy salat s fetou bez majonezy a neskor mrkvovo jablkovy salat pokvapkany pomarancovou stavou bez cukru 🙂 a uplne mi to stacilo. Cudujem sa, ze som do seba nenatlacila nejaky kolac, asi ma konecne osvietilo 😀.
Kocky a zacala som troska cvicit tvarovu gymnastiku, nasla som si na nete par cvikov a snazim sa denne cvicit aspon par minut 🙂
ahojte baby, taakze dnes koncim 1. level s jillian, vecer si davam este trochu stepper, vaha sa zatial nezmenila, ale o tyzden mam dostat ms, tak ked mi skonci tak sa odvazim, meter nemam takze merat sa nemozem, ale citim sa lepsie, pekny den babulky 🙂
@angelin84 každý týždeň meriam.
Babule, ja sa veľmi ospravedlňujem, momentálne nemám sem čas chodiť... Máme dosť problémov doma, všetko sa sype... Muž minulý týždeň chodil s lícom opuchnutým ako tenisák, čo sa mu zlomil zub a začal bolieť, tak bral ATB, chodil denne zubárke, už je OK. Tamke brali mandle v pondelok minulý týždeň, nejedla mi takmer 6 dní, bolelo ju to, ale už aj ona sa z toho dostáva... V sobotu prišla segra od frajera, vracala, tak sme volali rýchlu. Zobrali ju na chirurgiu do TN... Má rok diagnostikovaného Crohna a teraz sa jej upchalo črevo... Rozháňajú jej to infúzkami. Včera už bola nachystaná na operáciu, že jej polovicu tenkého čreva vezmú, ale Crohn je aktívny a viac by jej ublížili ako pomohli. Tak berie infúzky, bola na sono, ešte výsledky nevie. Tak uvidíme, čo z toho bude. Drobci revú celé dni, asi zuby, alebo ja neviem čo. Jedovití sú jak šľak. Ešte ja a tato, čo nám nič nie je a už je to na kompletku...
Aspoň s jedením sa ako tak držím. Už je 10 kg dole. Zajtra je váženie, tak som zvedavá, či už sa prehupnem nižšie ako 87 kg, potešilo by...

@angelin84 ahoj ...skus sa pomerat...mozno si neschudla na vahe, ale na objeme