Zdravé chudnutie bez diét
Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂
@betina1984 ty si tusim kuzelnicka 🙂 bravo-!!!!
@misiaksl ja jem rožky celozrnné kúpené v Jednote, prípadne čierny chlieb, alebo si ho aj upečiem z múky z Lidla, sedliacky je výborný.
@actimela nie, len sa snažím...🙂
@betina1984 a ten chleba si pečieš asi v pekárničke, že? A nejaké dietne párky? lebo sem tam asi budem mať chuť aj na to 🙂
@betina1984 Ja som si až teraz všimla, koľko si schudla za 2 dni 🙂 to je ako možné?? 🙂
@misiaksl väčšinou voda... Párky som nejedla vtedy vôbec, veľa vecí som nejedla, ani chlebík vo vajíčku, ani guláš, ani segedín, ani sviečkovú... Veľa vecí som si odoprela, neviem, či som mala raz pizzu.
@misiaksl a chleba pečiem v pekárničke. vždy mám v zálohe jednu múku, keď náhodou dojde chlebík a nie je otvorené v obchode.
@betina1984 dnes narocny den,bola som na dlhej prechadzke s 3detmi-zobrala som aj kamarat.syna.Prisla som domov tak unavena a hovorim si,ze kaslem na cvicenie.Ale ked som si precitala tvoju vahu za 2dni tak som sa isla odvazit.Hlasim 74,4kg (-1,9kg) za 3dni.Tak ma to tak nakoplo,ze som teraz docvicila 45min na rotopede.Vdaka Betina-skvely pocit.
@betina1984 jaaj, no škoda ja pekárničku nemám .. ale aj tak dakujem za rady, veľmi si mi pomohla
@actimela to som rada. Aj mňa to vždy povzbudí, keď je tam mínus. Ale netreba sa báť ani plusu, môže byť vtedy, keď máš mať menzes, alebo ti telo zadrží viac vody, preto nie je dobre sa vážiť denne. Jeden deň môže byť malé +, druhý deň veľké -. U mna to tak fungovalo...
@misiaksl nevadí, ja ju tiež kúpila až ku koncu chudnutia. Veď obchody sú prevažne otvorené celý týždeň...
@betina1984 ahoj drahusik ako sa mas?pridam sa k tebe z chudnutim len neviem kde zacat..chodim uz mesiac do posilovne 3x do tyzdna plus potom bazen ale to je skor vyrivka ako plavanie..mne ta vaha sa nejak drzi a nejde dole nic..niesom natom nejak extra zle aspon sa tym ukludnujem ale do plaviek by som sa nevyzliekla..vahu mam 56 na 162cm co nieje vela ale mam strasne sunky taku divnu kuzu na bruchu nohach a zadku asi celulitida a z toho uz mam normalne ze depky 😢
@jania023 Ahojky. V rámci možností...🙂. Veď ty nemáš ani len nadváhu. Myslím, že s tou kožou a celulitídou asi moc nespravíme. Možno posilka pomôže. Krémy netuším, ja také hlúposti nepoužívam. A zase, ber to tak, nie sme modelky, sme maminy a keď sa tam kukneš, každá má celulitídu... To by ma vôbec netrápilo...
@betina1984 ja som dost sebakriticka..po porode som mala skrajsie telo ako dnes 5 rokov po
@jania023 , neboj, aj ja. Po pôrode som mala 81 kg, teraz 97...🙂
@betina1984 ja akosi nemam pevnu volu ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Ahojte môzem sa k vam pridat ? 🙂
Ja som tiez @betina1984 vahove ako ty , len s tym, ze mne sa este nepodarilo schudnut tak vela, ale strasne po tom tuzim, lebo sa citim zle...
najhorsie u mna je , ze stale varim...kedze som na materskej , ale to ste vacsina z vas tiez, a ochutnavam, dojedam, v strese jem, pred kramami zerem 😀 😝 , okrem toho sa liecim na poruchu stitnej zlazy, a som astmaticka 🙂
rada cvicim, ale priznam sa zacala mi pracovna sezona kedze som ekonomka, cize cas na posilovne do marca nehrozia...mam orbitrek tak snad aspon na ten si najdem cas...lebo ked mam cas tak makam, malu mam zatial doma, nechodi do skolky teraz mala 2,5 roka.
Najviac by ste mi kocky pomohli inspiraciami co jete , tie jedalnicky, a ako si to viete casovo rozlozit,
drzim palce kazdej z vas, nech sa nam podari spolocne roztopit tuky 🙂
ahojte spoluchudnúce kočeny : u mňa všetko OK - aj strava aj cvičenie. Začala som 01.01, zatiaľ som cvičila 2 x, ale šak je len 04.01., vynechala som chleba a namiesto toho jem knäckebrot. Pridala som aj viac zeleniny ( ovocie nie - nakoľko som alergička) a zatiaľ som nezjedla ani jednu sladkosť. Dnes som mala na obed napr. lečo - poriadne zeleninové a bez chleba.
tak držte sa a doschudnutia dámy 🙂
ahojte.aj ja by som velmi chcela schudnut,len by som potrebolava nejaku spriaznenu dusu co mi pomoze
@00vladka00 tu je spriaznených duší kopec. Nie si sama v tomto boji.Treba sa rozhodnúť a začať a nie zajtra, ale hneď.
Mne v minulosti pomohlo, že keď na mňa prišla kríza, tak som sadla za PC a vypisovala som - tým som oddialila moju maškrtnosť, lebo človek za PC staca pojem o čase. Teda pokiaľ nie si ten typ, že si k PC dá aj misu chipcov 🙂.
Momentálne krízu nemám - šak som začala 01.01. 🙂
@salonka9 lenze ja neviem co mam a co nemam jest a kolko
@00vladka00 tak sú tu kočky, ktoré to snažia riešiť pomoco M.Veselého - chudnutie-ako.
Ja som "vyznávačkou" metódy E.Sipeky (mne sa podarilo, tak v r.2010 schuduť na 56 kg) - len som potom otehotnela a ....
Na M.Veselého je expertka betina1984
Metóda E.Sipeky je jesť v 4-hodinových intervaloch, ale schudli sme aj keď sme jedli v 3-hodinových intervaloch.Jesť na čo máš chuť, ale v menšom množstve. Sladkosti sem-tam a doobeda, nie poobede a večer.
Sacharidy (chlieb) jesť doobeda, bielkoviny večer. Ja som vynechala biely chlieb a jem knackenbrot
Môj jedálničiek na dnes bol
09:30 hod : knäckenbrot (raňajky sú neskoro, lebo deti majú prázdniny, tak vstávame pred 09:00 hod.)
13:00 hod : zeleninové lečo, bez chleba
17:00 hod : 1 x knäckenbrot s cottagesyrom + cca 7 cm klobásky
teraz budem čakať na hlad a keď sa ohlási dám si zeleninovú polievku.Neskôr ešte jogurt.
Základ je, aby si nebola hladná ato ani večer. Keď je telo hladné prepína sa na šetriaci program
@salonka9 ved uvidim ako mi to pojde
Ahojte dievčatá. Tiež som sa rozhodla zmeniť jedálny lístok. Ja sa prikláňam k Mačingovej. Skúsila som to v 9/2011 a teda to bola zmena. Perfektne som sa cítila, ľahučká, plná energie a sexi 😉 Sladké mi vôbec nechýbalo, čo je moja naj slabosť. Asi rok sa mi váha držala akosi sama, ale zima, Vianoce = málo pohybu, veľa sladkostí, tiež dovolenka a viac alkoholu (hlavne taký vaječný koňak a bejlys) urobili svoje. Čo bolo ďalšie väčšie pozitívum pre celú rodinu - jeme viac zeleniny, pridávam ju všade 🙂 Tak od utorku som sa na to tiež vrhla. Odvážila a odmerala som sa na začiatku a nemienim to tak skoro opakovať. Zovšadiaľ tu na mňa kukajú koláčiky, čokoládky, keksíky, klobáska...a najsladší je môj synček, ktorý ma nonstop ponúka tým všetkým 😅
@takyna ahojky. Ja som tiež podobná, tiež v strese jem, ale treba mať len pevnú vôľu a pôjde to. My bývame s našimi, varí mama, takže ja si varím pre seba, prípadne sa spýtam, kto bude také, čo varím ja. 80% úspechu je strava, nie cvicenie, ja prvýkrát vôbec necvičila a ani teraz nebudem, na to nemám vôbec čas. Jediný pohyb mám okolo detí a prechádzky po vonku. Ono sa dá variť aj bez ochutnávania a dojedala som aj ja, ale teraz už nie. Jedálničky mám tu napísané tuším dva. Jesť by si mala každé 2,5-3 hodiny. Raňajkovať do hodiny, keď vstaneš a potom zhruba to tak rozdeliť, aby ti to vyšlo, tie 2,5-3 hodiny a ak chodíš spať neskôr, môžeš mať ešte aj 6.jedlo, najneskôr 2 hodiny pred spaním.
@salonka9 ale aj chlebík a pečivo treba jesť, budú ti chýbať sacharidy a o pár dní sa vrhneš na sladkosti. Uvidíš. Jedz doobeda 1 kus celozrnného rožka, prípadne 2 tenké plátky celozrnného chleba /prípadne grahamového/, nejakú ryžu, zemiak na obed (nie veľa) a poobede môžeš aj nemusíš pečivo.
@00vladka00 presne, máš nás tu veľa...🙂
@salonka9 presne, preto treba jesť každé 2,5-3 hodiny v malých množstvách a hladná nebudeš. Už je neskoro jesť, keď cítiš hlad, potom sa prežerieš... Treba dodržiavať tie 3-hodinové odstupy a najesť sa aj keď nie si až tak hladná...
Babule, neviem, ako často si predstavujete "oznamovať" svoje úbytky... Budeme to tu dávať každý týždeň, alebo 15. a 30. v mesiaci?

@betina1984 ok, tak sa pokúsim zmeniť raňajší režim. Lebo ja raňajkujem tak do 2-3 hodín od zobudenia, kedže ráno ešte aj cvičím. A ešte som sa chcela opýtať na chlieb. Môžem nejaký celozrnný, alebo grahámový alebo radšej nie. Našla som aj veľmi chutné knackebroty, tak ich asi zamením postupne za chleba.