Zdravé chudnutie bez diét
Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂
@betina1984 DAKUJEM
@betina1984 ja viem,ze vaha kolise a niekedy ostane aj dlhsie stat na jednom mieste.Preto je dolezite si zmerat aj obvody a podla toho skorej zistis,ci chudnes 🙂 Podla mna staci kazdych 15dni,pretoze je to tazky a dlhodoby proces a nejdeme sa tu deptat....Inak kukla som tvoje fotky co mas tu na MK a opat sklanam hlboku poklonu,ze aka zmena a bez cvicenia 😀 Musim fakt opat len dat za pravdu,ze 80% je fakt o zmene stravy.Darmo budete zienky cvicit ak nezmenite stravu!!!
@betina1984 mohla by si davat jedalničky čo papaš? pre inšpiraciu????
ahojte, pridavam sa k vam, po porode som važila o 7kg menej, v 2 tehotenstve pribrala len 5kg, ale rodila s vahou 99, z porodnice som prisla s vahou 84, teda bolo to hlavne aj o tom ze som mala komplikacie aj ja aj mala, ale to sem nepatrí, domaca pohodička, samozrejme viance a mam 92kg dnes rano s mierami: 174 cm, o.prsia 114, o- pas 110, o. boky 116, o. stehna 60cm, no začínam zdravou dietou od diabetoložky, ktorá je zameraná na zníženie cukru v potravinách, podotíkam ešte sa kojíme, začala som dietovat už v stredu,
pridam moj jedalnik na dnes:
ranajky:: chlieb 2ks, pol krajíce, s masom, 4 kolieska salam sunkový, zeleninka a čaj alebo kava
desiata: 1/2 horalky
obed: polievka zemiakova na ky slo, nie hustá, 4 polievkove lyzice (PL), znojemská rostenka, a salat z cvikle
olovrant: jogurt nízkotučný 2dc
večera: varené zemiaky 4PL, karfiol na male, a hlavkový salát,
@petrakova1 ahoj,vitaj,prajem ti vela uspechov 🙂
@tamichloe jasne...
Ahojte, ako kočky riešite také to večerné mlsanie .-( Ja som bola zvyknutá na tyčinky a iné dobroty a teraz mi to večer chýba .-( Môžem si len tak nakrájať nejakú zeleninu, aj ked som už po večeri? ale dať si jogurt?
Vcerajsi jedalnicek:
Ranajky: 2 krajicky celozrnneho chleba, tenka vrstva Veti light, kuracia sunka, paprika, rajcina
Desiata: dojedeny pol kelimok smotanovo marhuloveho jogurtu po detoch, banan
Obed: to, co den predtym
Olovrant: 8 kusov krabich tyciniek, rajcina, paprika, uhorka, nakrajane, 2 citrony, kvapka olivoveho oleja, trochu vegety, mnam
Vecera: 2 krajicky celozrnneho chleba (to bolo vela) , dojedena 1/3 tofu
Dnes rano:
Ranajky: to co vcera, ale bez papriky
Desiata bude: Jogobella light, pomaranc
Obed bude: 50 g (v surovom stave odvazene) cestovin, a mexicka omacka kupena
Dalej este neviem
@misiaksl zeleninu mozem v neobmedzenom mnozstve, mlsanie ta mozno chyta, lebo malo cez den papas, hod sem, co si mala vcera... Ja tiez bila zvyknuta na keksik k vecnej kave, ale zaobidem sa.
@betina1984 Tak je pravda, že nie stále je to každých 2-3 hodiny ale snažím sa 🙂
Tak včera som mala:
Raňajky- celozrnná buchta s plátkom syra, 1 paradajka, 1 paprika ( tie boli okolo 6,00 hod. ráno)
Desiata- 1 knackerbot s 1 paradajkou a paprikou ( to bolo okolo 9,00 hod.)
jogurt - neskora desiata
Obed - zeleninové rizoto
Olovrant - knackebrot s paprikou, paradajkou a uhorkou a neskor ešte mrkva
Večera - zeleninový šalát a neskor večer mrkva
Sa mi zdá, že som jedla dosť .. či? 😀
@actimela zacitala som sa do tejto diskusie, a chcem len poradit, ked menite jedalnicek snazte sa ho zmenit tak, aby ste na nom mohli fungovat cely zivot. Nejest cely zivot pecivo asi nevydrzis a co bude potom ked ho zrazu zacnes jest?
Hladajte v zdravych potravinach to co vam chuti a z toho si zostavujte kombinacie na rozne jedla v priebehu dna. Dolezite je spravit si z toho navyk a neskor vam to pojde prirodzene, napr. ze si ku kazdemu jedlu date 100 g zeleniny. Ze si dam radsej 96 % sunku z lidla ako 36% z tesca, ze si dam radsej tmavy chlebik ako svetly rozok, lebo svetlych musim zjest 2 aby som sa nasytila.
@84matulik suhlasim treba jest vsetko maso co vam chuti, pretoze jest do konca zivota len kuracinu by bolo asi narocne. Samozrejme ak to niekomu nechuti je to ok, pretoze samo telo vie co si ziadna. No a druha samozrejma vec, ze ked uz bravcove tak nie zrivna bocik s kopou mastneho ale nejaku chudsiu cast a vela zeleniny. Ja som na oslavach kde bolo vepro knedlo zelo jedla platok masa a k tomu kopec kapusty bez knedla lebo tak mi to chutilo, a doma to velmi nezvyknem robit. Ale k inym jedlam som si davala aj knedlik, zavisi od toho kolko malo cele jedlo kj.
@misiaksl dolezite je jest pravidelne. Aj doteraz vacsina z nas jedla podla chuti a dopadlo to tak ze doobeda malo zjedli, nebol na to cas a vecer zjedli pol chladnicky. Ked sa bude jest pravidelne, nastartuje sa metabolizmus, telo si na to zvykne a neskor si to samo bude pytat v takych intervaloch. A hlavne by sa vam mala prestat objavovat chut na nieco male pomimo. Toto je jedine co mi ide naozaj supet kazde tri hodiny som hladna.
@misiaksl dietne parky, resp skor zdravsie, neviem ci su zrovna dietne maju v lidli je to take vacsie balenie, stoja 2 eura aj nieco a maju viac ako 80% obsah masa. Su velmi chutne.
@jankastubka no presne tak🙂)) aj môj názor je rovnaký....ja teraz tiež začínam trošku dietkovať, ale len tak, že v podstate jem všetko, ale nie kopu🙂))) ráno a večer jeden chlebík, taký ten celozrnný, ja mu hovorím že "mokrý" chlebík....musím utekať, dvojičky sa zobudili🙂)))))))))))))))))) hih
a veľa veľa vodičky....!!!
@jankastubka Ďakujem, pokúsim sa to dodržiavať 🙂 a nezvyknem chodiť do Lídla, ale ako vidím, budem musieť začať a popozerať sa tam po nejakých tých zdravších "baleniach" 🙂
@takyna len maly postreh chyba v tvojom jedalnicku zelenina. Paradajka na cely den je velmi malo. Skus ku kazdemu jedlu zjest 100 g zeleniny, nemusi byt vzdy surova moze byt aj uhorkovy salat, zavarana cvikla a pod.Zelenina zasyti, obsahuje malo kj a vela vody. A samozrejme obsahuje vitaminy.
No a na zaver by som sa mohla aj predstavit, ked uz tolko komentujem 🙂
Som momentalne v ocakavani, takze teraz nechudnem. Ale predtym sa mi tiez podarilo schudnut par kg s pomocou stranky Mira Veseleho. Nedrzala som sa toho uplne otrocky, ale nasla som si zdrave veci, ktore mi chutia a jem ich dodnes. Aby som nejedla stale to iste na ranajky, tak som si spravila rozne kombinacie napr.:
salat zo chery paradajok s balkanskym syrom, bazalkou, olivami a oliv. olejom - miesto balk. syra sa da pouzit aj mozarela
ladovy salat s krabimi tycinkami oprazenymu na troske oliv. oleja pokorenene bylink. maslom a pokrajane varene vajicko
ladovy salat, pokrajana sunka, syr a vajicko. ku salatom vzdy nejaky tmavy chlebik.
Ku chlebu som miesto sunky jedavala aj tuniaka, udeneho lososa, rozne druhy syrov aby to bolo pestre.
Casto som pouzivala aj nizkotucny tvaroh, napr do natierok, alebo ako dezert (s kakaoum a lekvarom mnam), pretoze obsahuje vela bielkovin.
Co je este dolezite je, mat nie len malo kj za den, ale presne vyvazenu stravy ja som mala za den zjest cca. 7200 kj, 100g bielkovin, 55 tuku, cca. 180 g sacharidov - tie sacharidy si uz nepatam presne ale su na to presne kalkulacky.
@betina1984 ahoj, chcem sa opytat: ked si vazim potraviny, vazim ich uz uvarene alebo nasurovo? lebo tam je rozdiel vo vahe..jablcko napr vazim s jadernikom ci bez? dakujem 🙂
baby, zacala som pouzivat tu tabulku s kaloriami zo stranky Vseleho a je fakt super. Odporucam 😉 vola sa to papu a viete si to stiahnut priamo tam
@misiaksl Je to velmi malinko. Toho rizota bolo kolko? Keby si ratala kJ zistila by si, ze je to mozno nejakych 4000-5000 kJ, a to je na hranici rizika... Takmer ziadna bielkovina, ta je dolezita, schudnes, ale budes stracat svalovu hmotu. Rano pridaj kludne sunku, desiata jogurt, do toho vlocky, ovocie, obed by bolo dobre nejake masko, zelenina, kludne aj ryza, zemiaky, poobede tam vloz acidko, sunku, tvaroh, Cottage Cheese, mlieko... Aj kludne kusok rozteka mozes.
@jankastubka ahojky, ja podla neho uz raz schudla 27 kg, za polroka. Aky si tam mala nick? Mas pravdu, treba tu zeleninu, ja si bez nej ranajky ani neviem predstavit, je to automaticke....
@zuzu8655 za surova, resp.podla toho, ktore kaloricke tabulky pouziva. V niektorych je napr.varena ryza, pecene zemiaky, v inych len ryza, zemiaky. Vsetko vazim za surova, dnes som mala napr. 50 g cestovin v surovom stave. Banan bez supky, pomarance bez supky, slivky odvazim s kostkov, zjem a odvazim kostky a odratam...
@zuzu8655 hej, je dobra a ked tam povkladas, co za den zjes, tak ti to komplet vyrata, kolko si prijala kJ, bielkovin, sacharidov, tukov
@betina1984 ahoj ďakujem za upozonenie - myslíš, že ten celozrnný knäckebort nestačí , čo mementálne jem ?
@salonka9 si z toho najedena? Ja by som bola hladna jak vlk, este to aj chrume... Skus si dat radsej celozrnny rozok a uvidis, co ta viac zasyti...
@betina1984 ok, vyskúšam - díky za radu. Ja som si k tým 2 knäckebortom dala cottage syr Hlad sa ohlásil zhruba po 3 hodinách
Budem to obmieňať.
@salonka9 obmienaj, knackerbrot sa ti obje...
@betina1984 ja si tiež myslím, že nie je nad dobrý čerstvý rožok - či už celozrnný alebo biely. 🙂 Idem si vyrátať, či moja doterajšia strava nie je málo, aby sa mi nespomalil metabolizmus.

tak dakujem za prijatie 🙂
ja som dnes jedla,
ranajky polistyr.chleba tuniak v konzerve malej, paradajka,
obed plnka s kurata pastikova
poobede kura s ryzou porcia na maly tanierik
vecera slivky susene ...cely balik 😖 a za hrst orechou