icon

Zdravé chudnutie bez diét

betina1984
30. dec 2012

Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂

badzova
16. máj 2013

@betina1984 a ako dlho, teda odkedy cvicis Jilien?

betina1984
autor
16. máj 2013

@badzova dnes bol 6.deň 1.Levelu

takyna
16. máj 2013

@betina1984 ak chces priamo z Biotechu znacky vyrobky, viem ich zohnat vo velkoobchodnej cene... 😉

betina1984
autor
16. máj 2013

@takyna mne tie značky nič nehovoria, len mi to tu poradili iné maminy....🙂

takyna
16. máj 2013

@betina1984 v pohodicke, iba ak by ste niektora chceli vyslovne znacku Biotech-tak viem cenu spravit.....
pracujem pre nich ako hlavna ekonomka 🙂

badzova
17. máj 2013

@betina1984 a cvicis v kuse? ja som odcvicila 3 dni jeden den volno teraz 4 dni a vcera volno..niekedy mam tak plny den ze uz vecer ledva dycham, dnes som rano ani na plavanie nevstala, co ma mrzi, ale idem v nedelu len uz nestiham plavat 2-3 x do tyzdna co ma hneva 😒
a tiez ma hneva ze som sa teraz zase nejako zastavila, ani cm ano kg dole ..ale vydrzim, lebo to brucho je otras....

som si aj vsimla ze ked nie som ok, ze mam toho naozaj vela ze ani to jedenie nie je prave ruzove, asi treba byt v uplnej pohodicke - ale to sa nie vzdy da, ze? 🙂

angelin84
18. máj 2013

Ahojte baby, po dlhšom čase sa hlásim s váhou 62,8kg...čo je presne -8kg od 17. februára 🙂

betina1984
autor
18. máj 2013

@angelin84 ja mám presne o 20 kg viac...🙂

Už vyše týždňa cvičím JM a vidieť to aj v zrkadle a aj váha sa pohla dole...

badzova
18. máj 2013

@betina1984 a ostatne..ja mam zase dilemu..ako to robite ze na vas vsetko funguje? ja cvicim JM uz 8 den a 2 dnami prestavky a ani pol cm dole...jedavam stale tak isto, ako som pisala vyssie mam asi 2 tyzdne zastavenu aj vahu aj cm...dokonca sa mi zda ze som trocha pribrala...je to mozne? ci to len mam taky pocit.? niekedy si myslim ze to ani nema zmysel ze sa to nijako nehybe. 😒 robim nieco zle?

betina1984
autor
19. máj 2013

@badzova skor si myslim, ze problem mas s jedlom, skus mi sem napisat, co si vcera jedla... JM cvicim bez prestavky, teda nevynechala som ani jeden den... Vzdy si na to najdem cas. Neplatia u mna vyhovorky, ze nemam kedy

badzova
19. máj 2013

@betina1984 ahoj,
ranajky? celozrna bageta, 3 platky sunky, 3 platky syru, cherry paradajky - asi 5 ks
desiata som nestihla
obed cestovinovy salat asi 2 hrste cestovin a vela surovej zeleniny, cesnakovy dresing
olovrant jogurt jogobella
vecera cestovinovy salat tak ako obed
po cviceni vecer jogurt
1 kava, cca 1,5 l litra cistej vody

katkaking
19. máj 2013

@takyna prosim ta napis mi nejaku stranku kde si mozem pozriet ponuku....a aj cca aku cenu vies spravit. mozes aj ip. vdakaaa

katkaking
19. máj 2013

ahojte....mozem sa pridat? tiez sa snazim schudnut...upravila som stravu a chodim cvicit....ale chcela by som aj doma...poradte co a ako a coho aa drzite v strave- myslim nejake pravidla...vdaka.

majka20201
20. máj 2013

@badzova ahoj, keď pozerám na tvoj jedálniček, tak by som ho upravila, aby sa to pohlo takto:
raňajky: aká velká bola bageta?, ak si zjedla celu tu velku bagetu je to strašne moc, doporučujem cca 40 g pečiva celozrnného, šunka je ok - najlepšia z Lidla (má 98% masa), aký tučný syr?, pridala by som ešte par cherry rajčiniek
desiata: daj si aspon ovocie, keď nestuhaš nič iné
obed: pridala by som bielkovinu napr. do šalátu je super cottage
olovrant: jogurt bol ochutený? volila by som skor biely jogurt + zeleninu
večera: nahradila by som určite cestovinový šalát zeleninovým šalátom + bielkoviny, na večeru je super ryba, kuracie prsia, morčacie
jogurt po cvičení bol biely? aké jogurty kupuješ?
káva je ok, piješ moooooc málo, pridaj min. liter vody

betina1984
autor
20. máj 2013

@badzova tak skusim to mrknut...

Ranajky: bageta celozrnna max.70 g, 40 g ako pise majka 20201 je velmi malo na ranajky. Vtedy si sacharidy mozes dopriat, ostatne OK, ale ten syr by mal byt max.do 30% tuku
Desiata: skus nevynechavat, nehovorim, aj mne sa stane, ale doobeda jogurt, acidko, vlocky do toho trochu a ovocie jeden kus
Obed: kolko sa ti vojde do ruky tych cestovin? Radsej skus odvazit, max. 40 g v surovom stave, dressingy maju moc tuku, tie by som nepouzivala, skor daj tie hotove paradajkove omacky s prichutami... Ja si kupujem Mexicku, alebo Bolognsku, Milansku...
Olovrant: moze byt jogurt, ale ja jedavam napr.Jogobellu light, alebo biely si daj, alebo tuniaka mozes vo vlastnej stave alebo v tomate, kopec zeleniny
Vecera: cestoviny uz nie, ja som si ich vcera tiez dala vecer, lebo som nestihla, ale snazim sa im vyhnut, vecer uz len bielkovinu, zeleninovy salat, kuracie maso, krabie tycinky

Viacej pi. Ja to vidim na sebe, ked malo pijem, vaha sa zastavi....

badzova
20. máj 2013

@majka20201
@betina1984 diecata dakujem pekne, ano na piti musim popracovat a ostatne musim tiez zlepsit.
dakujem za rady. 🙂

a na ranajky mavam taku malu bagetku z lidla

majka20201
20. máj 2013

@badzova ak nakupuješ v lidli super - da sa tam kupiť veľa kvalitných potravín. Napr. tá šunka s 98% masa, ale tu isto poznáš keď chodíš do lidlu, potom tam majú aj kvalitné párky, ak ich máš rada tieto kvalitné som si aj ja občas dopriala
😝 . Popracuj na tom pití a doplň bielkoviny a vyhoď sacharidy večer. Pridaj cvičenie a kilečká podu preč. 😉

betina1984
autor
21. máj 2013

Ahojky. Dnes som začla cvičiť už 2. Level. Páči sa mi omnoho viac ako 1.Level a ani nie je tak náročný ako jednotka... Ešte pridávam fotky. Prvé sú z 11.5. a druhé 21.5., po 1. Leveli. A centimetre išli dole...🙂. Prsia boli 101, teraz 99, teda -2 cm, pás bol 92 cm, teraz 90 cm, -2 cm, brucho bolo 114 cm, teraz 111 cm, - 3 cm a boky boli 112 cm, teraz 110 cm, -2 cm, váha cca mínus 1-1,5 kg. Dufam, že aspoň mini rozdiel tam je vidieť...🙂

badzova
21. máj 2013

@betina1984 krasne ti to ide 🙂
ja zajtra zacinam 2 level tesim sa na neho, z tohoto prveho som uz mala dost 😀
zacala som viac pit, dnes som sa strazila super s jedlom, tak dufam ze to bude uz len dobre.

badzova
22. máj 2013

ahojte

pridavam co som dnes jedla, @betina1984 je to prosim ta ok?
R: celozrna bageta, s trocha maslom, 4 platky sunky z lidla a 3 platky syra taky 30%, 4 chery paradajky, polka uhorky
D: pomaranc, jogurt - activia jahoova
O: trocha mrkvovej polievky, spenatove lasagne - bola som na menu
Ol: acidko vanilkove
V: salat 5 cherry paradajok, 1 uhorka, olivovy olej, korenie
voda cca 2,2 litra, 1 kava s mliekom a 2 cukrami hned rano

veceriam o 18.00 o 19.00 idem cvicit cca o 20.00 si davam ten napoj co si mi poslala link

je to ok?

badzova
22. máj 2013

@badzova a dnes som sa merala, tak po 1 mesiaci od merania len -1 cm dole brucho, -1 cm pod prsiami a 0,5 cm stehno.
váha stoji....

badzova
22. máj 2013

stale ma hneva velmi to brucho, dnes zacinam druhy level JM, nebadam skoro ziadne rozdiely, stale ho mam akoby nafucane, pod prsiami ta cast brucha je trocha plochsia, ale potom mam strasny vandel, ...som z toho strasne nestastna, lebo mi ide hlavne o to brucho.. 😒

badzova
Odpoveď bola odstránená
badzova
Odpoveď bola odstránená
badzova
22. máj 2013

ked pozriem fotky inych dievcat tak sa mi tie moje zdaju za 2 mesiace uplne o nicom, ovsem nevzdavam to, len som demotivovana ☹
je tu este niekto komu to ide tak pomaly?
povodne som foto ani nechcela davat, ale....

takyna
22. máj 2013

@badzova podla mna malo zeleniny v tom , ale nech sa vyjadria kocky skusenejsie,
ale ide ti to pekne len tak dalej , drzim palce 🙂

zuzanat
22. máj 2013

@takyna to vazne moze byt problem v zelenine? lebo tiez sa snazim uz dlho schudnut, aj cvicim, ale tej zeleniny za den vele nezjem, aj ked si teda davam pozor co zjem... vacsi podiel zeleniny mam len na veceru., ked mam salat, inak v priebehu dna, skoro nic..

takyna
22. máj 2013

@zuzanat myslim si , ze ano, lebo baby tu pisali, ze najmenejl 500g denne...
ale
@betina1984 samozrejme je odbornik...ja sa len od nej ucim 🙂

betina1984
autor
23. máj 2013

@takyna vtipna, ze odbornik... 🙂 , som laik,ako kazdy, teoriu ovladam, len mam tiez niekedy problem to dodrzat...

majka20201
23. máj 2013

@badzova myslim, že más málo bielkovín, jak na obed tak vecer, pridaj bielkoviny. Zeleniny by sa malo aspon tych 500 g + vecer si mozes dat aj 200 - dusenej zeleninky lebo inu prilohu nemas, tak aby ta to zasytilo 😉
aký názor má @betina1984 ?