icon

Zdravé chudnutie bez diét

betina1984
30. dec 2012

Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂

Strana
z51
tamichloe
10. mar 2015

@betina1984 važiš a počitas kj?ješ 3-4x denne?

betina1984
autor
10. mar 2015

@tamichloe nie. Rano jem tak ako vzdy celozrnby rozok s niecim. Doobeda bud jogurt jablko pripadne aj nic ak mam silnejsi obed. Ten vacsinou co doma mame. Ked pridem z roboty bud polievku al.nejake pecivo a potom uz len smoothies

adka_pajerska
25. mar 2015

Ahojte zienky,prosim kde najdem prikjady na zdrave stravovanie?aj na tyzden?dakujem

ela1975
31. mar 2015

Ahojte baby, chcem Vás poprosiť o radu.Mam 30 rokov, 170 cm a 83 kíl. Počas tehotenstva som pribrala 18 kíl a to som sa ako sa povie"neprezierala".Pôrodom som schudla 10 kíl.Som dva a pol mesiaca po pôrode.Chcela by som schudnúť aj hlavne kvôli tomu, že ma hrozne bolia kolena a myslím že je to z váhy.Rada by som sa zatial dostala na moju pôvodnú váhu, čo som mala pred pôrodom a to je 75 kg.Problem je v tom že keď som naposledy cvičila na rotopede tak mi maly nechcel papať mliečko.čo sa týka stravy tak jem len vtedy ked som hladna a len tolko aby som sa zasytila zase žiadne prejedanie.Beham okolo malého kolkokrat si ani na chvilu nesadnem a namiesto chudnutia ešte aj priberam.
Prosim poradťe mi prosííííííííím.
Ďakujem 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

kuukii
31. mar 2015

Ahojte 🙂
tam vítam u Vás. Od zajtra 1.apríla chcem isť na zdravú stravu, len čistú vodu, pravidelnosť a pohyb, pohyb, pohyb. Poradíte ako najlepšie začať na začiatok? Chcela by som aby to bolo do leta omnoho lepšie ako je teraz. 20-ročná maminka a takto . Katastrofa 🙂

darmord
Odpoveď bola odstránená
monikapalo
16. okt 2016

Ahojte baby.....nechudne tu uz nikto?

zdraviekrasapreven
Odpoveď bola odstránená
jana290585
24. okt 2016

@monikapalo ja 🙂

monikapalo
24. okt 2016

@jana290585 este som nezacala....dnes som bola utobit nakup....nemam este vsetko, co som chcela. Ale uz som sa zacala hybat
30 minut denne.

monikapalo
24. okt 2016

@jana290585 este som nezacala....dnes som bola utobit nakup....nemam este vsetko, co som chcela. Ale uz som sa zacala hybat
30 minut denne.
@jana290585 ked tak pozeram na Tvoje super vysledky....mozem iba tisko zavidiet. Fakt super. Aj ja tak chcem.....😉

zujka2
27. okt 2016

@monikapalo aj ja chcem začať. môj prvý cieľ 7 kg do konca roku 😒

monikapalo
27. okt 2016

@zujka2 a kolko vazis teraz? Ja 67 kg a chcela by som ist na 62 kg.

zujka2
27. okt 2016

@monikapalo juj, tak to ja potrebujem schudnúť tak 15 kg :(

monikapalo
27. okt 2016

@zujka2 a ako teda zacneme ? 😉

ivett311
27. okt 2016

Po 18:00hod. nejest. Ja vzdy schudnem 1-2kg za mesiac.

jana290585
28. okt 2016

@ivett311 To je iba zauzivany myt 🙂

jana290585
28. okt 2016

@monikapalo
@zujka2
7:00 - Raňajky: (najdôležitejšie jedlo dňa, nikdy ho nezanedbávaj, čerpáš z neho energiu počas celého dňa)
- ovsené vločky (môžu byť aj corn-flakes neochutené ak Ti vločky nechutia) + polotučné mlieko alebo obľúbený jogurt, banán, jabĺčko, pomaranč, jahody / vyber si ovocie podľa seba, može byť rôzne aké máš rada/, pomarančová šťava ráno cca 2-3dcl max., ak máš vitamíny, tak určite ráno dávkuj vitamín C a tiež multivitamín. Čierna káva alebo zelený čaj sú super na štart do nového dňa. 

- 40g ovsených vločiek, 2 dcl mlieka polotučného, 10g vlašské orechy, 10g proteín 80% podľa chuti, jablko cca 100g alebo jahody, pomaranč – podľa chuti 

9:30 – Druhé raňajky:
- sendvič z celozrnného pečiva, k nemu zeleninu a šunku (kuracia, morčacia). Ako olovrant je tiež fajn biely alebo iný jogurt, ktorý máš rada, nie však moc tučný. Najlepšie biely  Podľa seba si to už prispôsobíš, obmeníš každý deň niečo iné, načo máš chuť.

- 2 krajce čierneho chleba cca 50g, 50g morčacia šunka alebo 1 vajíčko na tvrdo, paradajky: 120g

12:00 - Obed:
- jedlo by malo pozostávať z kuracieho, morčacieho mäsa uvareného na vode, alebo na grile. Žiadne vysmažené ani pečené a mastné. Ako prílohu uvarené, pečené zemiaky, uvarená ryža. Tiež si môžeš dopriať rybu na grile, či pečenú. Ryby aspoň 2x v týždni, zdroj Omega 3,6 mastných kyselín. Môžeš použiť trošku kečupu alebo biely jogurt ako dressing + zeleninový šalát k obedu.

- 130g kuracích pŕs na prírodno (pár kvapiek oleja 5g cca na teflónovej panvici), 150g varenej brokolice (príklad) – môže byť aj surová zelenina nakrájaná (uhorka, paprika, paradajky) opäť v rozmedzí od 120 – 150g, alebo uvarená mrazená zelenina (napr. zmes mrkva, kukurička, hrášok), cca 120-150g, do zeleniny cca 1 a ½ lyžičky kvalitného olivového oleja, 100g-150g uvarených zemiakov mladých alebo cca 30-40g ryže (surový stav)

15:00 - Olovrant:
- Cottage syr ľubovoľný 250g, 100g paradajky

18:00 – Večera:
- opäť mäso, kuracie, morčacie alebo ryba, večera bude bez prílohy aby už neprevyšovali sacharidy ku koncu dňa  bez komplexných sacharidov teda ako zemiaky či ryža. Pridáš viac zeleniny či surovej alebo dusenej resp. mrazenej 

- 130g kuracie prsia na prírodno, 200g-230 miešanej dusenej zeleniny, 3g olivového oleja

21:00 – Jedlo pred spaním:
- tvaroh pred spaním Ti dá pocit plnosti v žalúdku, tvaroh je pomaly tráviaca sa bielkovina – kazeín, zaistí uvoľnovanie bielkovín počas spánku pre lepšiu a rýchlejšiu regeneráciu po tréningu
-
- 100g nízkotučný tvaroh PILOS (Lidl) 0,5% tuk, alebo Kaufland tvaroh 1,1% tuk
- 10g proteín na dochutenie alebo umelé sladidlo 
- pohár polotučného mlieka cca 3 dcl namiesto proteínu

zujka2
28. okt 2016

@monikapalo ja som v septembri schudla 3,5 kg. vysadila som pečivo a aj sladkosti. som bezlepková, takže už má natrénované nejesť pečivo. no október som asi pribrala, vážim sa vždy prvého. november by som chcela zvýšiť príjem tekutín a hlavne zmenšiť porcie, jesť 5 x a pravidelne. to je môj kameň úrazu. a ja teda nechcem jesť už po 18 hod. šup sem s tvojim návrhmi 🙂

monikapalo
30. okt 2016

@zujka2 u mna je problem vlci hlad a mnozstvo jedla na porciu. Metabolizmus som si pokazila dietami, prestala som fajcit a od leta som nabrala tri kila..neviem sa odhodlat zavacat ....moj ciel je schudnut NATRVALO 2 kg mesacne. Buduci tyzden v sobotu ma caka oslava mojej 40-tky, v nedelu trocha oddychnem a od pondelka IDEM.

monikapalo
30. okt 2016

@jana290585 uplna pecka, bude to moj vzorovy jedalnicek, len mam obavy, ci sa mi to kuracie nepreje.

monikapalo
30. okt 2016

@jana290585 mozem este otazku: s tymto jedalnickom si schudla kolko kg? Alebo je to skor iba na udrzanie hmotnosti ? Dakujem.

ikka7
Odpoveď bola odstránená
amalia777
Odpoveď bola odstránená
Strana
z51