icon

Zdravé chudnutie bez diét

betina1984
30. dec 2012

Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂

betina1984
autor
5. jan 2013

@salonka9 vyrataj a daj vediet... Som zvedava. Biele rozky ani chlieb nejem uz niekolko rokov... Iba vynimocne, ked doma nic nemame.

janka7177
5. jan 2013

@jankastubka Zdielam podobne nazory s Tebou, co sa tyka masa a aj zeleniny. Ked som chodila do dietolog. centra, tam dokonca odporucali este viac zeleniny. Aj ja nakupujem v Lidli, lebo tam maju ozaj sunku s vysokym podielom masa a nie muky, to iste plati aj o parkoch a maju aj dobry vyber syrov a zeleniny. 🙂 Tiez aj to pecivo treba jest i ked s mierou. 🙂

borderka
5. jan 2013

rozmyslam nad ryzovou dietou - teda prve dva dni len ryzu a potom si k tomu postupne pridavat zeleninu ( roznofarebnu papriku, mrkvu ... ), potom kuracie masko.. skusal ju uz niekto. Vydrzali ste?

betina1984
autor
5. jan 2013

@borderka neskusali... Radsej zdravsie a pomalsie, ako nezdravo, rychlo a prirastok zaruceny...

salonka9
5. jan 2013

@betina1984 ahoj tak vyrátala som si včerajšok a vyšlo mi príjem 5750 KJ. Je to veľa, alebo málo ? Ja som doteraz nikdy nepočítala príjem kal. Síce som už dosť stará, ale ja mám za celý život len jednu diétu - kapustovú - tú 10 dňovú, čo letela Slovenskom tak v r. 1997. Poctivo som ju držala - kapustu som nemohla síciť, tak rok a neschudla som nič za tých 10 dní nič.
A potom som len 2 krát schudla podľa Sipeky. Prvý krát, keď mi zomrel otec (stres zajedám), potom, keď som po druhom dieťati nabrala - zase stres - dve maličké deti ano a teraz zase, keď mi zomrela mama + tretie dieťa.
Pri Sipeky nič nerátaš, ale pre zaujímavosť, by so rada vedela ako som na tom s tými 5750 KJ ?

salonka9
5. jan 2013

@borderka presne ako povedala betina - my chceme schudnúť bez diét - zdravšie a natrvalo.Diáty Ti spomalia metabolizmus a efekt je krátkodobý, ale môžeš si poškodiť zdravie.

salonka9
5. jan 2013

práve mi jedna kočka napísala, že je to málo.Dnes raňajky + desiata mi vyšli 1577 kj, na obed som jedla francúzske zemiaky + 3dcl acidofileho mlieka. A teda dosť kopcovatý tanier. Takže má to svoju logiku - včera som zjedla málo, tak dnes to chcelo telo dohnať. Tie knäckebroty majú dosť málo KJ - od pondelka sa preorientuje na celozrnné pečivo

salonka9
5. jan 2013

len som nenašla kal.hodnotu francúzskych zemiakov - vie niekto koľko majú ?

jankastubka
5. jan 2013

@betina1984 ja som na stranku neprispievala, len som si vsetko pre
citala, stiahla papu a potom uz len pocitala. Ja som tak vela ako ty neschudla, to mas uzasny uspech.
Zaujimalo by ma ak skoro po porode mozem opat zapisovat, co som zjedla? Predtym som mala chudnutie nastavene tak na max 2 kg za mesiac, a potom som uz len udrziavala na vahe cca. 70 kg. Mozem to robit uz aj pocas kojenia?

betina1984
autor
5. jan 2013

@salonka9 je to tak na kraji rizika. Na www.chudnutie-ako.sk je vypocet bmi, ked tam nahodis udaje, vpravo ti vypise kolko mas mat prijem na chudnutie. Alebo ak chces, daj mi vek, vahu, vysku, obvod pasa a ja ti to vyratam

betina1984
autor
5. jan 2013

@salonka9 musis ratat vsetko zvlast, aspon priblizne, zemiaky, olej, klobasa...

betina1984
autor
5. jan 2013

@jankastubka ja zacala chudnut az po kojeni. V case kojenia nemas taky vyber potravin, ale myslim, ze pri chudnuti ti to pojde same...

jankastubka
5. jan 2013

@borderka akonahle zacnes jest normalne, vsetko sa vrati spat.

jankastubka
5. jan 2013

@salonka9 najlepsie si prijem priamo pre teba vypocitas napr. aj na tej stranke chudnutie ako. Pocita sa to podla vysky, vahy, ci vykonavas neju aktivitu a vypocita ti to presne aj zlozenie tuky, sacharidy, bielkoviny. Budes tam mat na vyber kolko kil chces schudnut za mesiac a podla toho tie pocty. Ale odporucam si nenastavovat chudnutie na prilis vela kil za mesiac, lebo o to horsi bude neskor prechod na normalnu stravu. Radsej dlhsie a poriadne.

jankastubka
5. jan 2013

@betina1984 ok tak pocas kojenia nebudem este striktne pocitat ale pomaly zacnem opat pozerat co je. Musim sa priznat. ze ako som tehotna som sa kus sputila a sem tam dam aj chipsiky a nejake sladkosti. Viem, ze to by som nemusela jest ani teraz, nemusim cakat do kojenia 😎 Mne najviav pomahalo vidiet to v tej tabulke zapisane, ze ak som so dala kusok chipsov, prejedla som si tak fajnu veceru a nijak syta som nebola. . .

misiaksl
5. jan 2013

@betina1984 aha, tak ja neviem, lebo ja som nikdy tak veľa nejedla, ale dakujem za radu, zajtra si to nejako zasa spestrím 🙂

tamichloe
5. jan 2013

@borderka je to strašna blbost,neskušaj...ryža strašne odvodnuje......schudneš ale len vodu......

borderka
5. jan 2013

@tamichloe dobre... a co je najlepsie jest na ranajky a veceru? ak obed bude klasicky ( maso s prilohou).

tamichloe
5. jan 2013

@betina1984 a ryže možem 100-120g v surovom stave? a kolko zemiakov k jednemu jedlu?aj si počitaš KJ? či od oka ?

salonka9
5. jan 2013

@betina1984 nahodila som si to, ďakujem za tip - budem sa snažiť riadiť podľa toho.

tamichloe
5. jan 2013

@borderka tak ako piše @betina1984 rožok,trošku rastl.masla,6ks šunky kuracej,rajčinu,uhorky,paprika..aspon 100g spolu zeleninky,večer cottege a zelenina

taja27
5. jan 2013

ahojte baby aj aj sa odhodlavam na chudnutie to je užas so mnou ale ja mam tak na h...o prácu lebo robim 12tky od 7 do 19 a pridem domov som hotovááááá....utorky štvrtky vikendy mam volne jedinevtedy cvičit...a jem už dlhoročne celozrnne chleby rožky atd....

takyna
5. jan 2013

@jankastubka som zle napisala, ku kazdemu jedlu som mala cherry paradajky mozno aj 7 inu zeleninku sme doma nemali.

slivky riadne vycistili moje creva 🙂
dnes ranajky tuniak bez oleja z konzervy malej, 2 vajcia na tvrdo
potom obed, mali sme oslavu 60tky, zelen.polievka, kuracie maso na prirodno zemiaky , ryza salat zeleninovy , pomerne mala porcia
odolala som kolacom, cipsom na co som hrda, dokonca bez alkoholu 🙂
vecera balkansky syr uhorka a chery paradajky

takyna
5. jan 2013

@jankastubka dakujem za posteh 🙂

betina1984
autor
5. jan 2013

@tamichloe od oka, ked som neni ista, odvazim. Nemoze byt tak vela ryze, 100 g v surovom je skoro 200 g v uvarenom a to mas skoro celu povolenu porciu. 100 g v surovom stave je cez 1500 kJ

dadli
5. jan 2013

Ahojte baby mozem sa k vam pridat? ja mam skusenost s kazdou dietou hadam... vzdy to skoncilo s kamosom Jojom. Tento krat chudnem bez diet. Kalorie si orientacne pocitam na www.kaloricketabulky.cz Prijem cca 1500 kcal /cca 6000 Kj. Mam 27 rokov, 163 cm a 67 kil 🙄
dufam, ze sa mi s vami bude darit! 🙂

betina1984
autor
5. jan 2013

@takyna balkansky syr nie je az tak dobry, je strasne slany a tucny. Syry ak tak radsej tvrde a tak max.do 20-30% tuku.

betina1984
autor
5. jan 2013

Inak, vitam vsetky prichodzie maminy... 🙂 , nech sa vam dari.

betina1984
autor
5. jan 2013

@tamichloe a tie zemiaky najlepsie cisto varene, ja si dam aj 150 g...

betina1984
autor
5. jan 2013

A tu je moj dnesny jedalnicek:

Ranajky: 2 platky celozrnneho chleba, tenka vrstva Veto light, 6 koleciek sunky, rajcina
Desiata: 1 Jogobella light jahoda, trosku ovsenych vlociek, pomaranc
Obed: 50 g cestovin v surovom stave, necela polovica mexickej omacky
Olovrant: 8 kusov krabich tyciniek, rajcina, paprika, citron, olivovy olej
Vecera: 1 platok celozrnneho chleba, 2 vajicka na cibulke a troche oleja