icon

Zdravé chudnutie bez diét

betina1984
30. dec 2012

Ahojte maminy, nemaminy, budúce maminy a všetky ostatné. Zakladám tému zdravého chudnutia bez diét, len zmenou stravy, zloženia stravy, pravidelného režimu. Uvítam všetky vaše otázky, dotazy. Môžete sem kľudne napísať svoje jedálničky, rada poradím, pomôžem. Popridávam sem aj linky, kde si môžete pozrieť energetické hodnoty potravín. Držím všetkým palčeky a budem rada, ak sa sem budete chodiť pochváliť svojimi výsledkami, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že podpora ostatných chudnúcich je veľmi dôležitá. Kľudne sem nahlasujte svoje chudnúce úspechy. Je to téma verejná, aby sa sem mohli prísť pozrieť aj ostatné babule, ktoré nechudnú. Tento štýl je nielen na chudnutie, ale sa môže dodržiavať celý život... Nie je to nič náročné...
🙂 🙂 🙂 🙂

takyna
6. jan 2013

@riskobetka krasny uspech, len tak dalej , drzim palce 🙂

katy2
6. jan 2013

@takyna vdaka 🙂 ale urcite nehladuj... priberies poto este viac... jedz pravidelne 5x denne... nastuduj si toho Mira Veseleho... je to super... Aj tu uz o nom pisali 🙂

takyna
6. jan 2013

@katy2 veselovsky je dobry, citala som od neho vela.., mne prisla aj dukanova kniha, ale zatial na nu este nemam...
sviatky dali zabrat 🙂

mizu416
6. jan 2013

Ja som vzdy bola tenka ako prutik,maximalna vaha bola 56kg.ked som zacala randit s mojim uz teraz manzelom,tak som fajcila.on je nefajciar,a tak som prestala fajcit.pribrala som 14kg...potom este tehu a po porode som ostala na 85kg...pred 3 rokmi som zacala drzat dietu.ziadnu drasticku.vynechala som biele pecivo,sladene vody,sladkosti a jedla som maso len so zeleninou...za 7 mesiacov som schudla 15kg...len potom som sa zase rozozrala.teraz po sviatkoch mam 74,5kg a chcem ist pod 70kg.nemam na blizku nikoho kto chce drzat dietu,tak aspon tu hladam nejaku podporu a nejake dobre rady a receptiky 🙂

betina1984
autor
6. jan 2013

@takyna VESELÝ...🙂

riskobetka
6. jan 2013

@betina1984 Teraz pijem uz iba 3,5 litra.Vtedy som pila vela,lebo bolo leto.Ked sa clovek viac poti,tak musi aj viac pit.

betina1984
autor
6. jan 2013

@katy2 aký nick si mala na tej stránke? Ja betina1984, aj teraz pokračujem podľa neho. možno si ma pamätáš, ak si chudla v rokoch 2008-2009

takyna
6. jan 2013

@betina1984 veselovsky, vesely 😀
juj, aj my by sme boli vesele, keby sme mali kilka dole 😀

betina1984
autor
6. jan 2013

@riskobetka Viem, aj ja v lete navyšujem, ale aj tak sa mi zdá 8 litrov extrém...

betina1984
autor
6. jan 2013

@takyna budú, neboj, len treba byť disciplinovaný...🙂

riskobetka
6. jan 2013

@takyna Dakujem.Aj ja drzim palce.

katy2
6. jan 2013

@betina1984 ja som tam neprispievala... a chudnut som sa odhodlala az teraz.... 😉

betina1984
autor
6. jan 2013

@katy2 aha, tak ja len tak...

takyna
6. jan 2013

@katy2 tak sa pridas k nam do skupiny ?

jankastubka
7. jan 2013

@takyna na stranke www.chudnutie-ako.sk dufam ze som ju napisala spravne sa da najt taka kalkulacka na vypocet denneho kalorickeho prijmu. Zodpovies tam na par otazok, musis vediet kolko merias a vazis a aky mas obvod pasa. A ono ti tovypocita, este ti tam aj ponukne kolkocca. by si mala schudnut a kolko odporucaju chudnut mesacne- a na to mesacne chudnutie budes mat urceny denny kaloricky prijem.
Nasledne je najlepsie stiahnut si z tejto stranky program papu - je to taky excel, kde si budes zapisovat kazdy den, kolko a coho presne si zjedla. Do databazy sa daju dolnat aj nove potraviny, staci si ich tam dopisat. Takto ziskas perfektny prehlad, ci si za den zjedla dost alebo malo. Vies si podla toho spravit aj priblizny plan.
Ja som takto zistila, ze jem vela sacharidov a malo bielkovin, tak som sa to snazila zmenit, jest viac chudeho masa, sunky z lidla, tvarohu, netucnych syrov, ryby a pod. Neskor som vedela uz od oka ako si zostavit dobry.jedalnicek. Ak som mala este vecer na niecochut a mala som este kaloricky priestor, dala som si par platkovsunky a syra napr. s kyslou uhorkou.
Ked som chcela usetrit tuky, nedala som maslo bud vobec alebo miesto toho kecup aj ked ten ma zase sacharidy, aleno horcicu a pod.

jankastubka
7. jan 2013

@takyna suhlasim s betinou, nie je zmysel jest takmer nic lebo diasiahnes pravy opak, treba jest tak, aby si tak vydrzala jest cely zivot. 5krat do dna a ranajky suzaklad, jogurt odporucam skor na desiatu. Aj v programe ste to co jite, co chodievana prime vzdy zakazovali jogurt na ranajky.
Treba jest do sytosti ale zdravych potravin. Najlepsie je nemat doma ziadne klobasy, sladkosti, ani chipsy. Treba mat plnu chladnicke zdravych veci, aby ti to nebolo jednotvarne a mala si vzdy na vyber. Potom ta nebude nic pokusat. Najlepsie je kedti manzel pomoze s tym, ani kvoli nemu alebo detom sa nebudu kupovat nezdrave veci. Co sa tyka toho nejest vecer, ak cely de. nejest urcite ti vecer nieco pojde na chut. Preto treba jest cez den a vecer sa to dostavi samo. A tiez zalezi od toho kedy ides. spat neznasam teorie ze po piatej nejest, a co ak byva clovek do polnoci hore? ved to je blbost. Posledne jedlo ma byt 2 hodiny pred spankom.

jankastubka
7. jan 2013

@takyna ty si z BB? Aj ja. 🙂

betina1984
autor
7. jan 2013

Jaj, dnes rano vaha potesila, za 6 dni 2,3 kg dole....

katy2
7. jan 2013

Dobre ranko 🙂
@takyna tak sa pridam k vam 🙂
Zacala som s chudnutim a cvicenim 3.1.... 170 cm a 80 kg.... Moj ciel je 60 kg 😵
A dnesna vaha 76.7 kg... Za 4 dni je to -3.3 kg 😎 Tesim sa.... Zatial to ide rychlo dole, lebo boli pocetne zasoby slaninky 😀 Ale neskor to pojde pomalsie... Ale mam radost 🙂

dadli
7. jan 2013

ahojte baby, poctivo vas citam , drzim nam vsetkym palce a verim ze to zvladneme. ja som konecne pochodpila, ze tie diety su na nic. ja si pocitam kalorie, moc sa mi nedari zjest doporucenu davku bielkovin, no snazim sa. hoci potrebujem schudnut 10 kil, od buduceho mesiaca sa budeme snazit splodit potomka. dufam, ze tato zdrava strava mi dopomoze, aby sa to podarilo a v tehotenstve som nepriberala neumerne vela. kym sa zacneme snazit, planujem spinning 3x tyzdenne, ked sa zacneme uz snazit tak uz len fitnescentrum kde by osm len bicyklovala a posilnovala vsetko okrem bruska. dufam, ze budem robit vsetko spravne 😉 zatial som neschudla nic, no ja mam po vsetkych dietach tak spomaleny metabolizmus, ze sa musim velmi snazit aby sa mi dal do poriadku . 😉

lola11
7. jan 2013

@betina1984 no ja som tie makrá zapla - skúsim este raz-diky

lola11
7. jan 2013

kočky, tak aj ja sa k vám pridám - včera som studovala stránku M.V - aj som si dala posielat ten 10-dnový kurz - odfotila sa v plavkách - nech mám motivačné fotky 🙂 🙂 No a meriam 170 cm, vážim 78,2kg!!! Mám na seba nervy lebo po porode sa mi fajn podarilo schudnút - dostala som sa na 70kíl min. maj a potom som zase pomaly priberala - vrchol bol za minulý mesiac a pol 5kíl!!!!No moja prvá méta je schudnúť 8kíl a potom keby sa zadarilo este 5kíl. Vcera som zacala piť vodičku a jest 5xdenne mensie porcie - dnesná váha bola už o nieco lepsia - 77,4kg - vážila som sa len preto aby som si to zapísala do tabulky od MV - každý den sa nebudem pravdaze. Co sa týka cvičenie, tak sa už teším ze zacína skolka - to budem chodit kazdý den skoro hodinu rýchlym tempom - skolku máme 20min. svižným tempom od nás 😀 😀 No a chodim 2x týždenne na moju milovanú zumbu - takže kilá traste sa!!!!Ono to pojde, len sa musim premôct a nejest sladke☹

dadli
7. jan 2013

@lola11 drzim palce 🙂 urcite sa podari, uz len pevnu volu odolat sladkemu a je to 😵

adinka77
7. jan 2013

@betina1984 No tebe to ide krásne 🙂 ja dnes ráno 77,8kg /1.1. som mala 78,9kg/ trošku sa to pohlo....

adinka77
7. jan 2013

@katy2 super ti to ide... oproti mne

nelinka79
7. jan 2013

ahojte ..mozem sa k vam pridat ? viem aj sama ze schudnut sa da aj bez diet len treba upravit jedalnicek ..ale predsa ked ma niekto spolubojovnika ide to lepsie .. malu som mala cez sviatky choru tak boli stale len doma a jedli a uz je to teda poriadne vidiet a som z toho smutna .. takze ak vam nevadi idem do toho s vami

mizu416
7. jan 2013

@nelinka79 viem o com hovoris,aj my sme doma len papali a papali.no teraz,uff musime odolat.a tesim sa ze je tu dalsia bojovnicka 🙂

nelinka79
7. jan 2013

som rada ze ste ma prijali 🙂 .. dnes sa pomeram a idem do toho a na jar uz budem kocka ..

mizu416
7. jan 2013

super!!!dufam ze nam to pojde spolu co najlepsie 🙂

takyna
7. jan 2013

@jankastubka ano som z BB 🙂
pozdravujem kocky, nejako dnes nestihacky.... 😝
@katy2 tak sa tesim , ze opat budeme spolu tahat za jeden povraz, ale v niecom teraz inom 😉 🙂

moja bilancia vahy poc.stav 94,7kg, od 3.1,2013 cize 5dni, 92,8kg