icon

Zo 68 na 74 za 2 mesiace

clary0
24. sep 2022

Ahojte dievčatá, ja mam v podstate problém s tým ako vyzerám celý život. Vždy som chcel byť to štíhle dievča, ktoré sa samé sebe paci v zrkadle a nikdy sa mi to zatiaľ nepodarilo. Vzdy sim bola ta vtipna kamartka s velkou rutou a stehnami... Ja už naozaj nechápem, ako je možno že môžem zo dňa na deň pribrať aj 2 kila. Stravujem sa úplne normálne, nemám moc rada sladkosti, slané raz za čas.. milujem zeleninu a ovocie, veľmi veľa ho počas dňa aj zjem, nahrádzam ho niekdy aj jedlom, avšak stále priberám.. najhoršie je ze nedokážem chodiť na wcko na veľkú a to tiež nechápem prečo, keď zjem toľko zeleniny. Začala som aj nejakú očistu čriev kedy každý deň na prázdny žalúdok vypijem kefir s pomletých lávovými semiačkami. Ale nezda sa mi, ze by to nejako pomahalo.. Priateľ mi hovorí, že som krásna a keď sme sa spoznali som sa mu zdala väčšia, ale to som mala o 12 kilov menej... neviete či to nemôže mať nejaký zdravotný problém? Alebo to je normálne? A nie je to tak, že sa už vôbec nehýbe, ale cvičenie nenávidím, na herbalife a podobne tabletky a čaje neverim.. nejaké iné zmysluplne rady nepoznáte? Asi jedine to cvičenie, však.

domca2705
25. sep 2022

@clary0 ovocie iba doobeda, na desiatu napr., poobede už Nie, to si daj radšej oriešky, orechy a pod. Miesto kofoly, sladených napojov pi čistú vodu a tou aj začni hneď ako sa zobudíš, čo ja viem 2az4dcl. vody čistej alebo s citrónom, alebo si kúp aloe vera a kvapni si to do vody. Prečistí ti celé telo, naštartuje činnosť čriev. Prijímaj vlákninu, jedz strukoviny(hrach, šošovica, sója, cícer) Chudnutie a priberanie je vždy len o vhodnom stravovaní. Koľko toho prijmes, vydas. A určite to nie je v poriadku ak máš zápchy napr. a nemáš pravidelnú stolicu. Voľakde to viazne. 🤔Plus zarad pravidelný pohyb. No mne sa nezdá žeby si bola "tučná" Ako píšeš, tvoje problematické partie sú zadok a stehna ale tie sa dajú krásne vyformovat. A si veľmi pekne dievča. Stačí trosku zmeniť stravovanie, piť veľa vody+pohyb. A pôjdu dolu aj kila, upraví sa trávenie a rôzne iné neduhy.

biolady
25. sep 2022

Ked studujes, spavas dost? Vyzeras ze si dost aktivna cez ten den, takze nemas preco naberat. Ale ak spavas malo a neregenerujes to telo, tak sa niet co cudovat. A na to vyprazdnovanie, treba pit prevarenu teplu vodu. A vela. Budes dehydrovana.

samarra
25. sep 2022

Ako bolo spomenute, zaklad je kaloricky deficit, na nete je mnozstvo kalkulaciek, ktore ti ho vyrataju po zadani tvojich parametrov. Cize zacat vazit kazde jedlo a zapisovat do kalorickych tabuliek. Plus cvicenie, minimalne hodina 2-3x do tyzdna. Idealne silove cviky, pri ktorych sice spalis malo v porovnai s kardiom, ale budujes svaly a tie su klucove pri chudnuti. Dalsia vec su bielkoviny, aby si pri chudnuti neprichadzala o svaly, ale zbavovala sa tuku. Idealne aspom 1.5g bielkovin na kg hmotnosti. A veeeela zeleniny v akejkolvek podobe. Ked toto dodrzis aspom tri mesiace, vysledok sa dostavi. Fyzika nepusti. Telo sa cvicenim krasne spevni a kaloricky deficit zabezpeci stratu kg. Vsetko dobre prajem👌

stanka4891
25. sep 2022

@clary0 priberanie, problémy s vyprázdňovaním, ak ešte suchá koža, zmeny v menštruačnom cykle, znížený pulz a únava.. určite by stalo za to vyšetrnie funkcie štítnej žľazy

ivitom
25. sep 2022

@clary0 Necitala som komentare, asi len po tvoj jedalnicek, ale je viac faktorov, ktore ovplyvnuju hmotnost a jej narast . Zvycajne sa pri hladani priciny zistuje osobna anamneza, ktora zohladnuje osobne predispozicie a zdravotny stav a nutricna anamneza, ktora zistuje ako sa stravujes nielen 1 den ale vo vseobecnosti povedzme tyzden, pripadne mesiac, a dolezity je aj pitny rezim. Dostatocny prijem tekutin moze vyrazne ovplyvnovat hmotnost a jej vykyvy a zdravotny stav. Neviem ci chces redukovat hmotnost alebo len hladas pricinu, preco sa tvoja hmotnost neprimerane zvysuje. Na zaklade jedalnicka z tvojho dna tam bolo par veci, ktore obsahuju dost cukru ale zase pokial vela chodis peso, je mozne ze to aj spalis, takze tiez by som skusila dat si zistit hormonalny profil stitnej zlazy, hlavne pokial sa problem so stitnou zlazou vyskytol aj v rodinnej anamneze. Obvodak by ti sam mohol vziat krv na zakladne endokrinologicke vysetrenie stitnej zlszy pokial povies ze sa ti v kratkej dobe vyrazne zvysila hmotnost a zhorsila sa kvalita vlasov a nechtov..

ivitom
25. sep 2022

@ivitom A este teda tie problemy s vyprazdnovanim, pri tom ma hned napadlo ci mas dostatocny pitny rezim a dostatok vlakniny v strave..

drahomirrra
Autor odpoveď zmazal
michaela329
25. sep 2022

@clary0 prečítala som si diskusiu a nemyslím si, ze by si mala chudnúť. Stačí ak začneš cvičiť, nie hodiny kardia-ale aj silovo. V súčasnosti sa váha neberie za hlavný ukazovateľ, ide o pomer svalov a tuku. Inac vyzerá 65 kilová trenovaná posrava ako 55 kilová mlandrava. Ak mas v strave dostatok zeleniny, vody a nemáš ine zdravotné problémy (stitka, zenske hormony). Tak Ti podľa mna chýbajú mineraly - kúp si poriadne magnezko (vyzobri od niekoho magnosolv) a uvidíš, ci to s Tebou nieco urobí 🙂 Dobrá je aj saratica na rýchlu pomoc.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
petkavka
25. sep 2022

@clary0 Tak prakticke rady: 1.pridat olivovy olej do salatov (zrychlenie metabolizmu) 2. kontrola ci nemas intoleranciu na lepok/laktozu. 3. Pravidelne jest 4. Skusit tancovat

kubkovamama
26. sep 2022

Neviem kto tu dal tú debilnú radu,že menej piť 🤦

zorienka333
26. sep 2022

@clary0 Ahoj, podla tvojho denneho jedalnicka som ti vyratala cca 1804 kcal. To je prilis vela na tvoju vysku, ak intenzivne nesportujes 2-3x do tyzdna minimalne a mas sedavu robotu. Ja mam 173 cm a schudla som 17 kil podla kalorickej kalkulacky Josefa Totha (link: https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka). Podla tvojej vysky a momentalnej vahy uz pri 1890 kcal denne naberas.

mamusa123456789
26. sep 2022

@clary0 ak máš problémy so stolicou pri takom množstve ovocia a zeleniny ako píšeš tak skus viac pit a ráno kefirom skus vlažnu vodu pit

michaela329
26. sep 2022

@zorienka333 preboha nie! 1890 kcal určite nie je na priberanie. Ta baba musi mat len bazalny metabolizmus na urovni 1400-1500 kcal. Keby cely den len lezala, tak tych 1500 kcal spali. Milujem taketo drasticke diéty pod bazalny metabolizmus a potom za 10 rokov sa vsetky čudujete, ze preco priberate aj z vody 🤦‍♀️

zorienka333
26. sep 2022

@michaela329 Ako kludne mi never, ale ja som pri kalorickom objeme 1800/denne nechudla, a to som este o kusok vyssia. To ze ty si nieco myslis, z toho este nerobi pravdu. Ja doverujem odbornikom, ktori tvrdia nieco ine.

michaela329
26. sep 2022

@zorienka333 v takom brutálnom deficite schudne každý, ale za aku cenu. Ja práveže nejaky ten prehľad mam a žiaden dkutocny odborník nesúhlasi s takýmto chudnutim. Deficit nesmie ist pod bazalny metabolizmus a to je základ zdravého a trvalo udržateľného chudnutia.

zorienka333
27. sep 2022

@michaela329 Za aku cenu? Ja som pod bazalnym metabolizmom nebola nikdy, ten mam na 1400 kcal. Uplne normalne som schudla bez akejkolvek zdravotnej ujmy 🤦‍♀️

michaela329
27. sep 2022

@zorienka333 lenze Ty potrebuješ ešte o kúsok viac ako ten vypocitany bazal, alebo cely den lrn ležíš? Takýmto dietovanim si okrem chudnutia (ktoré sa časom zastaví) akurát spomaľuješ metabolizmus - príde jojo efekt a časom uz nebudeš mať z čoho uberať kaloricky. A ako to viem? Lebo som presne takéto sprostosti ako tu radis robila celú mladosť a napraviť tieto chyby bolo ťažké. Musela som vyhľadať odborníkov a veľa si o tom načítať. A to športujem. Ale ved Ty sa zbadás, ked zrazu začneš priberať a uz nebudeš mať z coho kaloricky uberať.

zorienka333
27. sep 2022

@michaela329 Aky jojo efekt? Som schudnuta vyse dvoch rokov a drzim si vahu uplne normalne. Prosim ta, fakt netrep. Tam som dala kalkulacku, vyrataj si to.

zorienka333
27. sep 2022

@michaela329 “Nebudes mat z coho kaloricky uberat” je ti jasne, ze to co sa ti hojda na bruchu a na stehnach nie su kalorie, ale tuk. Kalorie su jednotka energetickej hodnoty prijatej z jedla. Ak prijimame prilis vela energie, ergo kalorii, telo neapotrebovanu energiu konvertuje na tuk. Ak je clovek tucny, ergo ma vela telesneho tuku, vzdy je z “coho” chudnut. Ak clovek nema z coho, nema zmysel chudnut. Pri tvojich radach by som mala 100 kil a autorka tiez.

michaela329
27. sep 2022

@zorienka333 ja mam takmer 40 a postavu lepsiu ako mnohé 20tky. Ze Ty sa zenies do jojo efektu je Tvoj problém. Autorka prispevku v ziadnom pripade nepotrebuje uberat kalorie, ale zmenit makra a cvicit. Ty si pokojne hladuj a cuduj sa za par rokov, preco tlstnes, ked nic neješ.

zorienka333
27. sep 2022

@michaela329 No tak ked budem tlstnut a nic nejest, budem asi prva na svete, pretoze toto je biologicky nemozne 🤣 ale dam ti vediet

ruzbett
7. apr 2023

@hrabovo dobrý deň, prepáčte, že tu skáčem do diskusie, ale ANA protilátky na jedno+ sa môžu vyskytovať aj pri problémoch so štítnou žľazou? Ja som kontrolovaná teraz je to rok po pôrode a so štítnou mi tiež vyšli kadejaké výsledky .. ďakujem

nikyball
7. apr 2023

Uprimne mas dokonalu postavu, o takej teraz sniva vela zien a vacsine muzom som prave takato postava paci. Pridaj len vlakninu a vela vody

hrabovo
7. apr 2023

@ruzbett vraj áno, ale ja mam štítnu v poriadku.mne vyšla chronicke pľúcne chlamýdie. Mam ich prekonané, ale aj opakovaný odber po preliečení potvrdil ze hodnota neklesá. A aj vďaka tomu môžu byť tie ana protilátky. Sedí mi to na kĺboch, hlavne bedrový. No doktori mi povedali, že toto sa mi bude opakovať, tie bolesti, čo už....

ruzbett
7. apr 2023

@hrabovo všetko dobré prajem ❤️ bude dobre, stále pozitívne musíme.. my ženy sme bojovníčky

hrabovo
8. apr 2023

@ruzbett ďakujem. To teda sme, aj vam všetko dobre 🍀

levandulova111
8. apr 2023

@clary0 neviem, či ťa poteším, ale tvoja postava je pre mňa top, vždy som závidela aj kamarátke, ktorá tiež mala postavu ako ty, úzky pás, širšie stehná a boky... Pre mňa je to fakt krásne a keby mám to šťastie mať takú postavu, v hlave mám úplne prehliadkové mólo, ako by som chodila oblečená....
Žiaľ, moja postava vyzerá katastrofálne, mám úzke boky a široký pás, úplne opačne, než by som to chcela a že ten pás je širší, než boky, čiže obliekať sa musím do širokých tričiek, ktoré mi to ako tak zakryjú 😔 vždy som mala takú postavu a po 5. tehotenstvach, z toho 4 deti donosené, sa mi to ešte viac zvýraznilo, a mohla som cvičiť ako som chcela, upravovať stravu, žiaľ nič nepomohlo... Pretože keď som aj schudla, boky s nohami som mala stále oveľa užšie ako pás 😔 a podbruško mi vždy trčalo dopredu, aj pred tým, než som mala deti... 🙈

clary0
autor
8. apr 2023

Ahojte, takže mojím najväčším problémom bola chronicka choroba, nebol to nedostatok pohybu ci chýbajúca vláknina. Celiakia bol dôvod, prečo som nabrala, aj keď som (aspoň podla mňa) málo jedla... jem úplne rovnako, doprajem si aj tu kofolu ci sladkosť ale kila idú dole. Iba musím pozerať, čo obsahuje lepok a to nejesť. Za rady vám všetkým ďakujem 🤭

zuzinka888
8. apr 2023

@luccija tymto tvrdenim by bola Afrika India a ine staty kde sa este aj v tejto dobe umiera na hlad- umierali by obezny no cuduj sa svete - umieraju na kost vychudnuty- bez tuku, svalov. A uz si niekedy videla foto z koncentrakov- malo jedla, velmi malo a vsetci boli vychudnuti