icon

Zo 68 na 74 za 2 mesiace

clary0
24. sep 2022

Ahojte dievčatá, ja mam v podstate problém s tým ako vyzerám celý život. Vždy som chcel byť to štíhle dievča, ktoré sa samé sebe paci v zrkadle a nikdy sa mi to zatiaľ nepodarilo. Vzdy sim bola ta vtipna kamartka s velkou rutou a stehnami... Ja už naozaj nechápem, ako je možno že môžem zo dňa na deň pribrať aj 2 kila. Stravujem sa úplne normálne, nemám moc rada sladkosti, slané raz za čas.. milujem zeleninu a ovocie, veľmi veľa ho počas dňa aj zjem, nahrádzam ho niekdy aj jedlom, avšak stále priberám.. najhoršie je ze nedokážem chodiť na wcko na veľkú a to tiež nechápem prečo, keď zjem toľko zeleniny. Začala som aj nejakú očistu čriev kedy každý deň na prázdny žalúdok vypijem kefir s pomletých lávovými semiačkami. Ale nezda sa mi, ze by to nejako pomahalo.. Priateľ mi hovorí, že som krásna a keď sme sa spoznali som sa mu zdala väčšia, ale to som mala o 12 kilov menej... neviete či to nemôže mať nejaký zdravotný problém? Alebo to je normálne? A nie je to tak, že sa už vôbec nehýbe, ale cvičenie nenávidím, na herbalife a podobne tabletky a čaje neverim.. nejaké iné zmysluplne rady nepoznáte? Asi jedine to cvičenie, však.

hrabovo
24. sep 2022

@darinkaninka znížená činnosť je mimo tých hodnôt, ktoré vychádzajú z krvi? Alebo je to v rámci rozmedzia?

mondolina
24. sep 2022

@clary0
si ešte mladá, asi veľmi mladá, teraz je možno väčšia riťka taká roztomilá, ale neskôr to už bez cvičenia nepôjde.
videla som pár žien, ktoré majú tento typ postavy vo vyššom veku ...no a nič moc.

darinkaninka
24. sep 2022

@hrabovo Nerozumiem dobre, na čo presne sa pýtaš. Ak na to, či na klasickej preventívke všeobecný lekár zisťuje činnosť štítnej žľazy, tak bežne nie. Ale môžeš ho skúsiť požiadať o základný odber na štítnu, myslím že hodnota tsh. Ak tá nebude v rozmedzí, pošle ťa na endokrinologiu.

hrabovo
24. sep 2022

@darinkaninka áno, presne na toto, mam to pekne na stred, resp trosku menej.... Vyšlo mi totiž ana protilatky+ zr.jadro..... Tak človek tape a rozmýšľa, čo to môže byť.... Mama moja ma štítnu žľazu

darinkaninka
24. sep 2022

@hrabovo Pokiaľ ti vyšli protilátky a mama ma štítnu, tak by som sa na endokrinologiu pýtala. Mne tak vyskočili protilátky a je z toho autoimunitna porucha štítnej žľazy.

hrabovo
24. sep 2022

@darinkaninka aj keď v odbere boli okej?

sense
24. sep 2022

Ja keď som pribrala pri tej istej strave 10kg za 3 mesiace bola za tým štítna zlaza

hrabovo
24. sep 2022

@sense tiež som tak pribrala vlastne asi 2 roky vzad, cca 10 kg, už nepriberam a ani dole to nejde. Môže to byť štítna aj keď na bežnom odbere vyšla okej? Ana protilátky vyšli +

darinkaninka
24. sep 2022

@hrabovo To zas nie. V odbere mi vyskočili.

sense
24. sep 2022

@hrabovo to neviem, nie som lekar, u mna to po nastaveni liecby uz viac hore neslo len velmi velmi pomaly ide dole. Mam hashimoto a beriem euthyrox 100

crystal333
25. sep 2022

@clary0 no mne sa zdá ,že v tvojom jedalničku je dosť sacharidov ,a viac porcií jedla máš, ono keď nemáš pohyb a máš pomalsi metabolizmus tak to urobi svoje...

zenulkaaa
25. sep 2022

No.. ako to tu tak čitam.. jediné čo mi z toho vychádza - máš proste pomalý metabolizmus.
Jediné ako ho zrychlit - je pravidelne jest - 5krat denne každé 3 hodiny - normálnu stravu - žiadne že dám si iba jablčko na desiatu, alebo že vynechám pečivo atd. Jest všetko ale s mierou a najest sa tak, aby ta to na tie 3 hodiny zasytilo.

A dalšia vec - pohyb - to že nachodiš denne niekolko tisic krokov - to je nič, to je pohyb na ktory je telo zvyknute, takže z toho určite neschudneš. Začni robit nejaku aerobnu aktivitu - teda kardio aspon 20 minut bez prerušenia, 3-5 krát do týždna. Teda bicykel, behanie, plávanie, čokolvek pri čom sa riadne zadýchaš a spotiš.
A do toho cviky s činkami, aby sa ti urobili nejaké svaly, lebo - svaly spaluju viac kalorii aj v čase pokoja.

A tá cola - preč s nou. Poznám pripad, ked človek denne pil colu a sladké napoje - a akonahle prestal a vyradil ju, tak schudol.

kika147
25. sep 2022

@clary0 🤦🏽‍♀️ och mat taku postavu ako ty tak chodim po spickach , fakt to neries , mas super sexy postavu po akej myslim kazda tuzi 😊teda aspon ja 😅 ale boh mi nenadelil velku rit takze ja musim len makat 😂 bud so sebou spokojna , radsej mat velku rit ako brucho 😉

kubkovamama
25. sep 2022

Toto tu milujem,keď autorke snažiacej sa schudnúť tu niekto odpíše,že má 56kg/173cm(čo je úplne normálna váha od 160cm cca),že ešte by si rada predstavila pár kíl dať dole.🤦

natashkaa
25. sep 2022

Uplne ta chapem som rovnako hruska ako ty musim sa to vraj mega paci mame uzke boky siroke zadky a prsia ale ja som rovnako ako ty nespokojna uz som sa nato vykaslala a jem vsetko ale malinko a akurat posledne tri dni mi vsetci hovoria ze som schudla. Ja mam 156 a 51kg moja normal vaha bola pred tehotebstvami 48 a to Ti poviem ze mala som aj tak velku rit proste Kratke nohy a siroke boky typ postavy a aj pri váhe 48 pôsobil zadok k telu veľký aj keď som bola chudá to je proste hruska to neovplyvnis

kubkovamama
25. sep 2022

@clary0 netráp sa,podľa mňa si veľmi atraktívna baba a nižšou váhou krajšia nebudeš.Ja mám po 3 deťoch 50kg a vcera mi jedna dobrá duša povedala,že vyzerám ako múmia.😂(chcem vyzerať inak,ale dá sa??)Tak vidíš,nikto nie je so sebou spokojný,žiadna sa nepacime každému či skôr kazdej-lebo čo vidím,len ženy sa skritizuju medzi sebou,väčšina chlapov sú s nami spokojní,aj tvoj.😉Na prvom mieste si daj do poriadku trávenie.To keď sa upraví isto si nastartuješ metabolizmus a pôjde pár kíl dolu.Radsej zdravá ako chudá a chorá.Inak ja som permanentne unavená a mám aj zdrav.problemy,hádaj čo mi internistka povedala,že s tou váhou sa ani nečuduje.🤷Fakt sa netráp.Uz je vo svete našťastie celkom iný trend.Co by poniektoré dali za zadok ako máš ty

drobcek24
25. sep 2022

@clary0 ja mám takisto 175cm a 75kg a teda tučná si vôbec nepripadam. Všetko je len uhol pohľadu a ako sa cítiš. Ak sa cítiš zle treba teda ako ti už bolo odporučane fasting napríklad aj že deň dva nejes nič len tekutiny piješ a potom raz za deň jedlo. Ja som tak schudla z 85kg na teraz 75kg a cítim sa super kuk foto

aurorastone
25. sep 2022

Si úplne krásna a mas cecky co je super 😁... Ja mam od pása nahor/nadol akoby spojené dve časti ktoré k sebe vôbec nepasuju...hore úplne útla žiadne prsia ako doska a od pása nadol rit a stehná stometrove... Mam 170cm a 56kg a teda nič s tým asi nespravím....

stanulienkat
25. sep 2022

Podľa mňa strava vôbec nie je zlá. Ale asi máš málo pohybu, alebo tých krokov urobíš vo veľmi pomalom tempe. Zjem oveľa viac ako ty pri výške 172 cm mam 54 kg, ale rezkou chôdzou prejdem niekoľko kilometrov denne, hlavne v práci. Štítnu žľazu určite nepatraj, to je veľmi obľúbená výhovorka tu žien na modrom koníku. Stítnu žľazu má choru jedno promile tučných žien. Apropo ty tucna nie si.

pandosaurus
25. sep 2022

Ak ti môžem poradiť úžasného človeka čo rieši stravu lebo má k tomu titul a vyzná sa - na Instagrame Karolína Four(ová). Vydala aj dve knihy o jedle a veľmi dobre popisujú zložky stravy a to ako mať zdravý vzťah s jedlom. Možno máš málo vlákniny a namiesto toho aby si ju dohadzovala janeviem poviem príklad práškovou vlákninou alebo čakankovým sirupom ti stačí zameniť pár potravín - napríklad pridať strukoviny alebo takéto niečo. Ona má aj videá na IG že ako zaviesť v strave niektoré zložky, a podobne. Veľmi ju odporúčam. Nie je to zdroj informácii typu “tu ti predstavím diétu a budeš mať mínus 5 kíl za mesiac” ale taký, ktorý ti radšej vysvetlí ako jednotlivé zložky fungujú spolu na konkrétnych príkladoch. 🙂

rakywanda
25. sep 2022

Pri problémoch s vyprázdňovanim si dávam mletý Pestrec. Alebo večer do pohára s vodou daj polievkovú lyžicu ľanových semiačok, ráno ju vypi, semiačka zjedz, je to také slizove. Mne to funguje.

asia83
25. sep 2022

@clary0 Keby sa stravujete ako opisujete, nemali by ste tento problém. Určite treba za obvodným, skontrolovať štítnu žľazu. Vás zavodňuje. Vynechajte lepok, mliečne opatrne a nepite zbytočne veľa vody. Dajte si chôdzu každý deň zopár kilometrov.

darinkaninka
25. sep 2022

@asia83 Tu vyššie v komentári už "Dr. Stanulienkat"internetovým vyšetrením štítnu žľazu vylúčila, lebo je to vraj len výhovorka tučných žien. Pri 166 cm a 56kg, 47 rokov tučná teda nie som. Len mám tiež hashimoto, autorka popisuje priberanie pri rovnakej strave behom extrémne krátkej doby. Tieto skúsenosti tu píšeme viaceré. Na jej mieste si tú štítnu teda vyšetriť nechám.

jankak055
25. sep 2022

Nikde nepises aky je tvoj pitny rezim. Kolko toho vypijes a co vypijes. Aj z toho moze byt nepravidelna stolica...

llull
25. sep 2022

@clary0 ako tu písali tak to sedí na zníženú funkciu štítnej žľazy. Okrem priberania je ďalším príznakom aj zápcha (máš zníženú pohyblivosť/peristaltiku čriev). Určite sa čo najskôr objednaj k všeobecnej nech ti otestuje TSH

aceris
25. sep 2022

@clary0 ked sa ti vsetko drzi v crevach, tak sa necudujem, ze ide vaha hore. Skusila by som probiotika. Pripadne si spravit test intolerancie potravin. Kludne mozes jest nieco co tvoje telo nevie stravit, tak si aj zacpata...ja som tak mala zisteni intoleranciu a po vysadeni tych potravin sla vaha len dole a casto som chodila na wc. Aj ked teda v mojom pripade to nebol zelany efekt lebo som prilis chuda, no citila som sa lepsie.

marsella_22
25. sep 2022

@clary0 Ahoj, mne s podobným problémom pomohla jedine Mačingovej diéta. Nie je to vlastne diéta, lebo človek je, koľko chce, len záleží na to, čo a kedy. A dôležitý je pitný režim, pretože keď nepijeme, telo si zadržiava vodu a môžeme aj preto mať kilá navyše. Mačingová spravila takú detoxikačnú 28-dňovú kúru, ktorá naštartuje, čo má, človek zhodí namiesto kíl z konfekčnej veľkosti, pretože, ako ona prízvukuje, ak zhadzujeme kilá, zhadzujeme zo svalov, ak tuky, vtedy kilá nejdú až tak rapídne dolu, ale vidno to na oblečení. Tak ak by ťa to zaujalo, skús pozrieť jej knihu Najedzme sa do štíhlosti 1. Ona preferuje stravovanie podľa krvných skupín, pretože každej krvnej skupine konkrétne potraviny škodia a tie treba vylúčiť, pretože z nich priberá. Tak držím palce👍.

hanatom
25. sep 2022

@clary0 štítna žľaza

filipko2017
25. sep 2022

@clary0 vobec nie si tucna...si velmi krasna! Skus obmedzit stravu ktora ta nebude nafukovat a sposobovat zapchu (hrachova polievka, hrusky), sladke ovocie z ktoreho mozes priberat (hrozno, melony). Vyskusaj jest kvalitnu slaninu co ti premaze creva a hlavne vela cistej vody.

julish
25. sep 2022

@clary0 kamoska ma podobne. Zistili jej celiakiu, sú rôzne intolerancie no