icon

Čo si myslíte o knihe Jeden deň v živote Marlona Zajda?

vanilkovazmrzka
1. apr 2025

Ze to je knizka pre dospelych. Cca takych ako si ty.

autor
1. apr 2025

@vanilkovazmrzka ja nie som lesbička

bolarazjedna
1. apr 2025

Ja by som to svojim deťom nekúpila. O homosexualite sa dá porozprávať s dieťaťom, pokiaľ sa s tým stretne v reálnom živote a zaujíma sa o to, ale nemyslím si, že o tom musíme čítať knižky.

vanilkovazmrzka
1. apr 2025

Tak este raz - je to knizka pre homofobov ako si ty.

betulinka1
1. apr 2025

Preco taku knizku? Potrebujes detom nieco vysvetlit co sa ich tyka?

miriamzba
1. apr 2025

Toto pre deti?? Chapem to ako fejton pre (niektorých) dospelých. Deti to aj tak pochopia po svojom, a intrigy zaobalene v inotajoch sa mi nepáčia.

autor
1. apr 2025

@vanilkovazmrzka kde pisem ze ich sudim? Ako si to prosim ta pekne vydedukovala?

hefo
1. apr 2025

"V pôvodnom príbehu bol zajac menom Marlon Bundo domácim miláčikom bývalého konzervatívneho viceprezidenta Mikea Pencea"

No tak to je mi teda pekná spolitizovaná ideologická masírka...

deedol
1. apr 2025

to je kniha pre dospelych, kontext tusim viacerym unika...

januska12323
1. apr 2025

To je rozprávka pre dospelých alebo násťročných nie pre deti. Podľa popisu ju zachvíľu zakážu a bude po zajacoch.

diewcatqoo
2. apr 2025

Nie vsetky knizky o zvieratkach su pre deti. Ako by som toto nedala citat mojmu druhakovi, tak by som mu nedala citat ani napr. Zvieraciu farmu od Orwella, lebo by to nepochopil. Su knihy, ktore pochopi az ked bude starsi.

taktotedanie
2. apr 2025

Nie nekupila

kristiii
2. apr 2025

Boris Zajkollár 🤣🤣🤣

galganka
2. apr 2025

Už máme knihu s príbehom ak básničkou na túto tému, takže nevidím žiadny problém ani tu. Akurát ilustrácie máme doma radšej na iný štýl.

galganka
2. apr 2025

A kampaň na Startlabe úspešná na 127%, tak tam máš odpoveď, čo si myslia ľudia.

mandzula
2. apr 2025

"Hlavným cieľom knihy, slovami jedného z jej hrdinov psíka Uja Labku, je ukázať deťom, že je v poriadku byť iný." To pre tých, ktorí tvrdia, že nie je pre deti. A, nie, dieťaťu by som ju nekúpila, homosexualita sa dá vysvetliť aj bez toho, aby sa všade pchala politika, ktorej deti aj tak nerozumejú. Zabaviť dospelých môže, to pripúšťam. Pripomína mi to skôr Simpsonovcov, ktorí napriek tomu, že ide o kreslené postavičky, nie sú primárne určení pre deti, pretože neraz zabŕdajú do politiky. Tento štýl vychádza z americkej kultúry, k našej mi proste nepasuje.

lenkakravcova
2. apr 2025

@galganka ako sa meria taká úspešnosť?
Dať článok tým, ktorí ho pochvália?
Lebo predsa tá úspešnosť dosť závisí od publika.

petracandle
2. apr 2025

Je to kniha pre dospelých. Ale áno, kúpila by som deťom lgbt knihu, nakoľko nepotrebujem vychovávať budúcich homofóbov ako vy

mandzula
2. apr 2025

Zeny, vy si fakt myslite, ze ten, kto by takuto knihu detom nekupil, je automaticky homofob? Preco? Ja pisem, ze by som ju nekupila, lebo politika, pritom mi homosexualita ako taka neprekaza. Nie je divne prave toto sudenie? Autorka polozi otazku, holu, bosu, a okamzite je niekam zaradena.

viestta
2. apr 2025

@mandzula neviemo preco by tu knihu nekupil, nevieme ake stare deti ma, ale v konecnom dosledku vysvetlovat, ze je v poriadku byt inym by sa malo od utleho detstva. A nemyslim tym len sexualnu orientaciu, ale je mnoho mnoho inych "inych", ktorych nevedia akceptovat ani dospeli, nie to este deti. Autisti, rysavi, okuliarnati...

kvoli
2. apr 2025

Pekná myšlienka, že je v poriadku byť iný, ako napríklad na vozíčku, nevidiaci, s poruchami AS a podobne... Na svete je veľa kníh a je na nás čo budeme čítať 🙂 túto konkrétne by som v kníhkupectve obišla

mandzula
2. apr 2025

@viestta mne je to jasne, my to mame vyriesene odmalicka, moja dcera v tom ma absolutne jasno, dlhe roky mala gej kamarata, ale ako pisem, knihu, ktora to riesi cez politiku, by som jej nekupila, pretoze by jej absolutne nerozumela, to je jedna vec, dalsia je ta, ze s masazou deti politikou mam problem. A, ano, o autorke na jednej strane nic vieme, na druhej nam je jasne, ze je homofob.

viestta
2. apr 2025

@mandzula to mas pravdu.

jesenzima
2. apr 2025

Súhlasím s @mandzula a @viestta

galganka
2. apr 2025

@lenkakravcova úspešnosť na Startlabe. Zbierali 4 tisícky, vyzbierali ich viac ako 5. Takže majú podporu ľudí. Ich projekt je úspešný. Očividne.

lienka.7
2. apr 2025

@autorka ze je to grc. Montovanie politiky do nejakého choreho príbehu... Sorry.
A pobavil ten zaver, ze ... Hoci podobnosť všetkých postáv knihy so skutočnými osobami je, samozrejme, úplne náhodná 👌🤣

lenkakravcova
2. apr 2025

@galganka jaaj. Však toľko vyzbiera jedna mešita na Slovensku 😃 takže neviem či toto je ukážka nejakej extra podpory. To znamená že 400 ľudí dalo po 10€.

galganka
2. apr 2025

@lenkakravcova ale dalo. Koľko je startupov, ktoré ostanú v zabudnutí. Aj tomuto spravila autorka slušnú reklamu zadarmo práve.

janocka
2. apr 2025

@lenkakravcova keď bude cieľom mešity vyzbierať 4500 eur a vyzbiera 5700, tak áno, tiež bude úspešná na 127%, rovnako ako táto kniha. Ale môže sa stať, že mešita bude najúspešnejší projekt na startlabe a cieľ sa naplní na 1200%. Zatiaľ je rekord asi 1100%