Aj vy máte pocit, že sú deti brzdou vo vašich životoch?
Aj vy máte pocit že sú deti brzdou vo vašich životoch ? Potrebujem ísť na otočku do Pešti ale nemôžem kvôli nim, chcem ísť na dovolenku tak vždy deň predtým ochorejú, chceme ísť na rande nemá kto strážiť alebo s tou osobou nechcú byť. Trávime spoločne čas tak sa iba hádame lebo neposlúchajú .... Je to strašné náročné a ja už neviem ako ďalej
Teraz máš iné priority ste mladi a potrebujete toho veľa postíhať a zažiť. Dovolenky kariéru sluzobky. Bol som presne taký istý. Plus hobby som mal šport preteky atd atd. Teraz mi je ľúto že som si tie chvíle viac s deťmi neužil a už len zavidim mladým ako im štebocú nezbedníci u susedov. Poradil by som ti zmeniť pohľad na svet. Prehodnotiť priority a nájsť v deťoch prioritu. No súčasne ťa chápem lebo si vo veku kedy by si mohla ľutovať aj iné veci ktoré by si nestihla. Veľa som ti neporadil. Možno len to čo ti tu už písali že tvoj postoj sa zmení a teraz si aspoň občas uvedom tie okamihy. Raz na ne budeš spomínať. Všetko čo si zo života pamätáš ako najkrajšie sú len okamihy. Niekedy veľmi obyčajné a aj tak krásne.
Tak niekedy tie deti obmedzia život ak nepočúvajú,nerozumejú pokynom aj ja to mám občas tak že by som ich odložila ale som rada že ich mám keď vyrastú budeme si lepšie rozumiet
aj ty si bola dieta, nezabudaj
Tak povedzme si pravdu, áno je to obmedzenie. Deti sa nedá stopnúť alebo odložiť že teraz chcem spraviť toto alebo ist tam…Kto bude tvrdiť opak tak klame. Jednoducho to je fakt, že deťom sa vždy všetko musí prispôsobiť, či dovolenky alebo už len obyčajný denný program. Najma keď sú malinké. Ale verim že čim sú väčšie, tým to bude jednoduchšie a budú z nich parťáci. Teda dúfam že to tak bude 😂
Popravde keď mám byt naozaj že úprimná, mne je tiež veľakrát ľúto. Ja som začala pracovať ako začala corona. Cez školu som cestovať nemohla (nebol čas a financie), po škole som síce začala pracovať cize pribudli financie, čas už by tiez bol, ale všetko bolo zavreté, nikam sa nedalo ist. No a teraz mame pár mesačnú slečnu. Jasne že teraz mi je to aj ľúto - najmä keď vidím teraz svojich rovestnikov a spolužiakov ako cestujú po svete, objavujú svet. Ja som nikde veľmi nebola, keď vidím tie fotky, no proste waaaaaau. S vedomím že najblizsich 5-7rokov sa tam ja nedostanem. Ale na druhej strane, som vďačná že sa nám podarila maličká a že som relatívne ja ešte mladá a vladzem. A budem stále mlada mama s už odrastenými krpcom a dúfam že budeme cestovať a všetko doženieme keď podrastie - a ti ostatní ešte vtedy len budú s detmi začínať 😃
No až teraz som si prečítala komentáre z diskusie a kukam že ti tu pekne naložili podaktoré….niektoré by ste si mohli uvedomiť, že keď autorka úprimne napisala čo cíti, a možno to písala v čase keď je vyhoreta, unavena, možno nespala pár noci - skúste si niektoré spomenúť že nie vždy ste v materstve mali ten ružový opar pred očami a boli dni kedy vam z toho bolo do placu a najradšej by ste stlačili pomyselne tlačítko “stop” a išli si pospať na niekoľko hodín. Nie ja sa netvárim a ani sa nebudem (!) tvarit pred ostatnými mamičkami ake je to úžasne a všetko ideálne, moje dieta dokonalý anjel, všetko je baaaajo. Toto fakt neznášam keď jedna pred druhou sa tvária ako “pani matky dokonalé”, keby ste boli niekedy možno aj pred kamoskou úprimne, zistili by ste, ze je normálne mat toho niekedy po krk a ze to tak ma aj kamoska niekedy a nie je to nikoho chyba. Matky nie sú stroje.
Takze za mna - ak ma autorka momentalne taký pocit aky ma, nemusíte jej tu nakladať ze naco si robila deti a ze je sama brzda a podobne hnusne veci.
No tak zase sa netvarme tak,že je to iba lietanie v oblakoch, žiadne obmedzenia, je to len v hlave a v nastavení mysle and spol. lebo objektívne je život s deťmi v porovnaní s tým bezdetnym životom vo väčšine prípadov dočasne! ale objektívne obmedzujuci. Príklad: naplanovana dovolenka, ubytko,strava, miesto vyberáme už s prihliadnutim aj na potreby dieťaťa, a keď to dieťa do toho ochorie,nikam sa nejde. Ibaže autorka, aj o tom to rodičovstvo JE. O zodpovednosti za iného človeka, o vzdaní sa pohodlia, plánov, ale ak ty chces, tak len dočasne. Kým sú deti najmensie. Všetko sa samozrejme dá zvládnuť aj popri malých deťoch, niekto berie so sebou deti prakticky od narodenia všade, niekomu to cestovanie s malými deťmi príde viac otravné a obmedzujuce a preto to zavesí dočasne na klinec, ale opakujem, iba dočasne. Zase máš príležitosť robiť iné veci, ktoré bez detí nezažijes. Ako prezijes to obdobie, ako sa nastavis, je už len na tebe.
@kristinka92 aj mňa prekvapili odpovede...
@oblecenie99 Mne to skôr príde že autorka sa proste potrebovala posťažovať, čo je normálne bože môj 🤦🏽♀️ ja mám tiež niekedy nervy na vlásku a je mi do placu. A namiesto podpory a slov že neboj, je to iba dočasný stav, deti podrastú a ste tam spat kde ste boli, môžete robiť to čo predtým sa tu dočkala niektorých fakt hnusných slov…
@kristinka92 Pre mňa osobne nazvať diera brzdou je hnusné.. zle veľmi zle formulované a ak to naozaj tak vníma tak nech začne improvizovať a poprosiť o pomoc muža. Dieťa človeka nezabrzdí len ho naučí skôr improvizácii a flexibilite. Samozrejme nie vždy všetko sa dá ale je potom aj ix veci čo by človek s detmi nezažil a to u mňa prevažuje.
Tak je to z časti pravda, že dieťa ťa obmedzí, nehovorte, že nie. No je len na rodičoch do akej miery.
@misinka0611 Nehrajme sa na slovíčka prosím. Každý pochopil čo chcela autorka povedať. Teraz sa tu do nej navazaju že použila spojenie že sú deti brzdou - nuz tak neznie to možno pekne, ale hneď som pochopila čo tým bolo myslené. Áno je to normálne a je to fakt, že pri deťoch už človek nemôže žiť navlas rovanko ako predtým keď bol slobodný jedinec…
@kristinka92 Ja sa tu nehrám na žiadne slovíčka.. píšem že zle, veľmi zle sformulované a preto sa reagovalo tak ako sa reagovalo. A čo my vieme možno naozaj ich vníma ako brzdu v živote a zabrzdila sa v ňom, ale to je už jej práca.
@misinka0611 Ja som už raz tiež použila vetu "mám pocit,že odkedy mám syna, mám zatiahnutu ručnú brzdu". Mala som ísť na pojednávanie, a do toho mi zavolali z jasliciek, že mám prísť po dieťa, lebo začal kašľať, manžel bol preč, stari rodičia kilometre ďaleko, klient na ceste, do pojednávania pár hodín, nevedela som, kde mi hlava stojí a bola som zúfalá. To dieťa samozrejme za to nemohlo, ja som to vyriešila, ale riadne som sa zapotila a bola som zúfalá. Tak to zo mňa vyletelo. Autorka to zjednodušila, ale nepoužila žiadne hanlivé slovo či výraz,to,že to bolo zámerne tu uz tradične nepochopené, čo tým chcela povedať, je už druhá vec. Samozrejme do toho bolo treba napísať, kto ako to má poriadne parádne zariadené a ako si to užíva s deťmi. Áno, nebrzdi nás dieťa samé, ale niektoré okolnosti, ktoré súvisia s tým, že to dieťa máme, a takto to myslela aj autorka, a preto je to slovíčkarenie.
@kristinka92 ale pravdou je ze to napisala tak ako to napisala a znelo to dost hnusne, ze deti su brzdou, dalo sa to aj inak sformulovat ako napr aj vas obcas deti odmedzuju? Vtedy by tu kazda jedna mamicka napisala nieco v zmysle ze samozrejme, zivot s dietatom je plny obmedzeni, obetavosti, tepezlivosti a nikdy uz nebude ako predtym, ale hlavne je plny lasky a stastia… ona nazvala svoje deti brzdy a nech sa na mna nehneva znie to hanlivo a obavam sa ze ona to aj presne tak hanlivo myslela, lebo zeby jedna matka nazvala deti brzdou len pre pokazene rande neni ok, kazda zena co ma deti vie, ze uz jikdy to nevude rovnake, ale su zeny, ktore beru deti ako brzdy a potom zeny, ktore beru deti ako palivo, je len a len na zene ci sa vie alebo nevie zariadit tak aby zivot s detimi slapal podla jej predstav, da sa to zariadit, len treba pohnut rozumom a trosku vykrocit so svojej konfortnej zony, tato zena zrejme nevie ani jedno ani druhe
@oblecenie99 @bielavila
nech hodi kameňom mamička, ktorá nikdy NIKDY vzivote nič hanlivé na svoje dieta nepovedala keď toho mala dost…
Ja nikoho nesúdim, obzvlášť matky- odkedy som sa ňou tiež stala.
Tiež si spomínam na situáciu po sestonedeli keď po 6tyzdnoch s kolikami u malej a uspavanim krpatej 4hodiny na rukach, deň čo deň (!!), som toho mala už mala pokrk, chrbtica ma neskutočne bolela, liala zo mna stále krv, potila som sa ako prasa, strašne som bola unavena lebo ani počas noci nespala a cez deň 2x10minut - povedala som niečo v zmysle že “chcem svoj stary život spat”. Teraz za to nie som pyšná, ale stalo sa, jednoducho som bola príšerne unavena a nepovedala pekne veci…tak ako autorka. Každá raz vyšumela, či nie?
Nie, nemám ten pocit.. patria k môjmu životu, takze žijeme spolu, nie len vedľa seba..
Mňa len tak napadlo... Keby si deti nemala, chcela by si ísť na dovolenku, tvoj partner si nedajbože zlomí nohy.. tak ho tiež budeš považovať za brzdu tvojho života? Toto vyjadrenie na mňa pôsobí dosť smutno.. veľa veci samozrejme musí pri deťoch počkať.. ale je veľa veci čo človek vďaka deťom zažije.. podľa mňa tie druhé veci prevažujú..
Podla mna porovnavat chorobu u dospeleho a dietata nie je privelmi ok. U dietata su choroby omnoho castejsie ako u dospelych…
To len k tomu, ze aj dospely moze ochoriet a nikam sa neist. A ano, tiez by som bola nasrata, aj kebyze ja ochoriem alebo manzel😂
@autor Predpokladam, ze si unavena, vyhorena, preto to momentalne tak pocitujes. Ano, treba s tym pri detoch pocitat, no to neznamena, ze v zivote nenastanu situacie suvisiace s detmi, ktore nas totalne naseru. Chapem ta, tiez som velakrat mala pocit, ze je toho na mna vela, nehanbim sa priznat si to. Nie vsetky sme tie 100 % obetave a stastim meter dvadsat skacuce. Neboj, cim budu starsie, tym bude tych odmedzeni menej a potom si materstvo budes uzivat.🙂
@kristinka92 ano vysumim, skriknem, aj zrevem, aj po zadku uz par krat bolo, ale ani v najtajnejsich myslienkach som si nikdy ani sama pre seba nepovedala, ze moje deti ma brzdia, alebo ze chcem stary zivot, pre mna su moje deti moje vsetko, a sj ked ma hnevaju, rozculuju nikdy som si este nepovedala ze si brzdy… uvidime v puberte😂
Raz sa ma niekto pýtal ci by som dala život za svoju dcérku a ja som povedala že Nie!!! Môj život je predsa moja dcéra!!! Verím že aj ty to máš tak skôr sa mi zdá s tvojho príspevku že ty dievča zlaté nemáš žiaden čas pre seba, a to nieje dobré si mama a je to najkrajšie na svete ale nezabúdaj nato že si stále aj žena 😉
Ja mám brzdy len v aute a deti to rozhodne nie sú, tie sedí vzadu na sedačkach 😁
Keď budeš sama s dieťaťom a budeš večne doma so sopľami, vtedy pocítis to brzdenie, keď nebudeš schopná zarobiť ani na nájom. Plus ešte keď ťa občas prepustia z práce kôli častým OCR. Toto ženy reálne zažívajú. A toto čo ty píšeš, sú luxusné sny.

Neviem no, keď som si robila deti vedela som, že na istý čas budem musieť niečo obmedziť, že deti niesu len radosť ale aj starosť, že sa budem musieť prispôsobiť.
Deti ale ukazujú aj iný rozmer v živote, veľa veciam naučia.
Ty si čo čakala že deti nebudeš mať choré, že ta poslúchnu na slovo ako vojaci a že vždy keď niekam budeš chcieť v tom momente pôjdeš? Že vlastne budú len príveskom, že na ne netreba brať ohľad? Veď mnoho vecí sa dá robiť aj s nimi tak nerieš čo nemôžeš ale rieš čo môžeš a ako sa to dá. Majú aj druhého rodiča?