Aké sú podľa teba dôvody na to, aby žena mala len jedno dieťa?
V prvom rade je to otázka, ktorá nasmeruje moju optiku...
Prídem buďte úprimne, čo su podla vás faktory, motivácie, životné situácie, kedy si myslíte že by žena mala mať len jedno dieťa
Som zvedavá na Vaše názory.
@viestta nehovorim o takych co maju zdravotny problem, alebo nemozu mat deti, je to cisto o takych zenach co mozu mat deti kolko chcu ale teda dieta ma 5 rokov uz pracuje mamicka a nevie si predstavit znova ten kolotoc, poznam x mamiciek co mi toto povedali, dobre, ze mam jedno
Tehotenstvo bolo jeden veľký 9 mesiacov trvajúci horor, pôrod si nepamätám zato jazvu mam dodnes, s bábätkom to bolo ako vo vazeni, nikam sa nedalo len doma s deckom, batola bolo horšie ako tornado, všade vyliezlo, všetko zničilo, vkuse vrestalo....
Ja som si to materstvo začala ako tak užívať keď mala dcéra tak 4- 5 rokov a napríklad teraz ma to s pubertackou baví milión krát viac ako keď bola malička...
Deti su fajn, ale cudzie - chvíľku si ponosiť, pohrať sa a potom domov, do kľudu, čistučka a tichucka.
Nikdy v živote som ani na sekundu nepomyslela na nejaké druhé dieťa, proste nie. Na to netreba žiaden rozumný dôvod, to proste tak clovek cíti. Ako niekto túži po veľa deťoch niekto túži len po jednom, pripadne žiadnom a nepotrebuje k tomu žiadne vysvetlenie prečo je to tak
V podstate je to jedno ci ma dakdo jedno, dve, pat deti je to kazdeho vec
@zuzubb007 a co maju hovorit takej divnej osobe ako si ty ked napises ze pohodlnost je dovodom mat jedno dieta
dala by som ani neviem co za to mat viac deti vsetko co som pracovne dosiahla a nezavahala by som ani sekundu
ale take sliepky ako ty budu sudit
Zena (par) ma mat tolko deti, na kolko sa po kazdej stranke citi.
Vždy som chcela jedno dieťa. Moje rozhodnutie by nezmenilo ani pohlavie dieťaťa. Niekto to tu nazval pohodlnosťou. Neviem. Podľa mňa je dieťa dar a zdravé dieťa najväčší zázrak. Ale netočí sa všetko len okolo detí a a tiež sa chcem v živote realizovať. A takto v tom cítim “rovnováhu”. Kľudne nech som pre niekoho lenivá. Každý si chodí len vo svojich topánkach.
1. Moj fyzicky zdravotny stav
2. Psychicky pohoda mna aj manzela vzhladom k rodinnej situacii
3. Citime ze jednemu vieme poskytnut plnohodnotne co potrebuje po emotivnej stranke (materialne by sme zvladli viac) bez toho aby sme vsetlo oststne odsunuli na druhu kolaj - cas pre seba, konicky, mamzelstvo. Ze nam stale ostava energia, sila, atd. na rolu manzela, zamestnanca atd, nie len na rolu rodica
4. Citime sa takto kompletni, "nic" nam nechyba
5. Prve je vymodlene po vela rokoch, sme vdacni za to co mame a nejdeme "pokusat osud"
6. Obava aby bolo dalsie zdrave, vidime aka je to zodpovednost aj strach o prve a keby druhe potrebovalo specialnu starostlivost a pod., tak by sme to tazko zvladali (fyzicky, psychicky) - aj vzhladom k mojmu zdravotnemu stavu
Niekto to mozno nazve pohodlnost, my si uvedomujeme na co realne mame...
Napisala som co si myslim, pre tych co nepochopili, neodcudzujem nikoho, kazdy nech robi zo svojim zivotom co chce, a nech ma deti kto chce kolko chce, bola otazka na nazor, ano je plno ludi co sa im nedari, potraty atd.. to ma samozrejme mrzi, ale odpovedala som z reci zien z okolia, co vravia dobre, ze mam len jedno a mam pokoj, vy ste si to zase po svojom prelozili
Ja ak by som mala postihnute prve dieta viac by som nesla do toho
Úplne divná otázka.
Akoze o akej žene si ja pomyslím, že by už nemala mať ďalšie?
Asi o žiadnej.
Ved ja o nej "hovno" viem.
Neviem vôbec odpovedať na túto otázku.
Podľa mňa keď sa žena rozhodne mat dieťa a ma k tomu aj partnera tak nemyslím ze existuje dáky dôvod prečo nie.
Ona ho bude vychovávať a zivit
Aké sú podľa teba dôvody na to, aby žena mala len jedno dieťa?
Dovod je len jediny.
Chce jedno dieťa.
ja som od detstva hovorila, ze chcem mat 0-1 dieta.. no a dodrzala som to.. mam 1 a staci.. som spokojna, s rodenim som skoncila 😁
@zuzubb007 pohodlnosť? To prečo? Zabavit jedno dieťa je podľa mňa omnoho náročnejsie ako napr. tri.. ja mám tri, sú vo veku keď si vystačia navzájom, jediné že mám viac varenia, prania atd 😉
Za prve dlho sa nam nedarilo. ked bola babetko nedokazala som si predstavit mat dalsie take male chcela som si uzit ju po tolkom cakani.potom som sa uz samozrejme tesila do prace nechcela som sa zase zakopat na 3 roky doma.potom uz bola dcerka viac-menej samostatna hociledy ide na vikend alebo na vyletk babke a mozme travit cas s muzom spolu pre nas je to pohodlnejsie zase ist do babetka by znamenalo mensi komfort pre nas aj pre nu urcite aj menej financii menej pozornosti menej casu pre nas s muzom mozno uz by sa mi nepodarilo vratit do prace ktoru mam teraz ktora ma bavi a naplna z cisto praktickeho financneho aj sebeckeho hladiska sme spokojni s tym ze mame jedno krasne zdrave dieta a sme s tym obidvaja vyrovnani.a pochopilo to konecne asi aj okolie lebo prestali padat otazky kedy bude druhe.
U mna rozhodol porod a poporodne zotavovanie sa. Nikdy viac, dakujem!
Pretože to tak chce?
Ja tazko mozem pisat za seba ked mam 2 a keby rozmyslam nad 3 tak to uz by som nedala psychicky hlavne a praca +3 deti to si neviem predstavit... ale vo vseobecnosti hlavne asi ze vela zien ide na umele a su rady ze maju aspon 1, vek- prve pred 40, nechce partner uz druhe (poznam taky pripad), ale poznam zeny co im proste 1 staci ...a nie je natom nic zle, kazda zena ma moznost vyberu sme aj zeny, nie len matky, jedna znama doktorka ma tiez len 1 a povedala mi ze uz by dotoho nesla.... mozno by aj viac parov malo len 1, ale uz sa tak mozno aj ocakava ze budu aspon 2, aby im bolo veselsie, aby nebolo 1 same...

Za mňa to bol ťažký pôrod. Povedala som prvý a posledný krát 😕