Ako pomôcť manželovi na pokraji zrútenia?
Ahojte, prosim o radu, co by som mohla robit v mojej situacii. Mame 8 mesacne dieta, malo narocny start do zivota, ktoremu prechadzalo problemove tehotenstvo. Manzel ho moc lubi, avsak stale sa citi strasne zniceny, ma nervy na pokraji a hocico ho rozhodi, prakticky odkedy som mala problemy v tehotenstve, tak to vnima tak, ze je stale v napati, ze si nemoze oddychnut a je toho nanho vela. Akoze objektivne sme to tie prve mesiace po narodeni mali fakt narocne, ale mne pride, ze uz je to omnoho lepsie, hlavne teda prenho, kedze starostlivost o babo je hlavne na mne, v noci vstaval za cely cas asi 3x (a to sa drobec hlavne v poslednom case zacal v noci ovela castejsie budit, ale ja spim s nim sama v izbe, je kojene, takze muz sa nerusene vyspi), lenze on sa akoby nevie preprogramovat, ze uz sa to trochu zvolnilo, a stale ma pocit, ze je toho strasne vela a nema si kedy vydychnut. A to uz bol aj na tyzdnovej dovolenke s jednym kamaratom a ja mu stale hovorim, aby si spravil den volna, ale on ma pocit, ze to nejde. Je pravda, ze je doma stale co robit, ze je na nom prisposobovanie bytu pre drobca, tak aj teraz doma napriklad pripevnoval nabytok o stenu a stravil tym dost z vikendu. Ale pritom ma aj cas si oddychnut a teda keby chcel, kludne si moze spravit aj cely vikend volny, len on ma nejaky prehnany pocit zodpovednosti, ze tie veci musi spraviit a strasne ho to tazi, pricom by kludne tie veci doma pockali. Problem je, ze on psychicky nevie vypnut, takze aj ked ma ten volny cas, tak sa nevie realne zrelaxovat a vlastne aj kazdy vecer skonci tak, ze po veceri hned zaspi, takze ma stale taky pocit, ze ide v jednom kole a ze nema na nic cas. A potom je vlastne stale podrazdeny, casto ked ho o nieco poprosim, aby mi s dietatom pomohl...
Obdivujem tvoje nervy.
A nie je to skôr tak, že sa citi vylúčený a neuzitocny? Lebo nič v zlom, ale on nič nerobí. Začni ho viac zapájať do vášho spoločného dňa s malou, dvojica už nebudete, ale ste trojica a mali by ste byť spolu. Tiež by mal mať aj čas vôbec spoznať svoju dcéru - takže večerné kocikovanie nech je v jeho réžii.
Mne to príde, že on on on? Koľko má rokov manžel veď s dieťaťom prichádza zodpovednosť aj sa mení život všetko všetko sa točí okolo neho. Ty ho tak ľutujes a obhajujes, ako keby bol jeho súrodenec a žiarli naňho. Prepáč a ty si kde zostala ty si mala to problémové tehu ty si rodila a ty si doma s dieťaťom to sa máš zrútiť? Ja nerozumiem teda načo to dieťa chcel keď mu narúša život
Fajn ma pobavil tento príspevok 😁😁 chúďa muž.. cíti sa ako.. každá žena s dieťaťom 😂😂
@michaela329 ty ho chceš určite zabiť. 😂😂Veď po 30 minútach padá na hubu. 😁
@koniarova ja ho chcem zobudiť, mne sa tiež momentálne prd makovy chce, ale keď už ma moj muž vytiahne na tehotensku vychadzku, som mu vďačná 😅 Nech aj ona pekne potiahne manzelika k aktivite ...
Cize:
1. Ma home office takze ziadna fyzicky narocna praca
2. O dieta sa nestara, lebo akoze 30 minut denne to je fakt smiesne
3. Pises ze “prisposobuje byt”, takze byvate v byte a nema na starosti velky rodinny dom a zahradu, len obcas nieco spravi v byte.
4. V pohode si ide na tyzden na dovolenku a teba necha doma s dietatom.
A on je chudacik unaveny a frustrovany a nevie co so sebou. Velmi dobre ti tu baby pisu ze by si mu mala dat dieta a nech sa konecne zacne starat, vsak on nic nerobi. Nech sa trosku preberie do skutocneho zivota.
@andrea2323 s rozdielom ze ta zena sa o dieta stara, on nie, on sa tak len citi 😀
@michaelam2 presne presne len už mi tá situácia prišla taká groteskná, že sa mi to ani nechcelo dopisovať 😂 “pod stresom je”
A keď je psychicky zrúteny z toho mala čo ( ne) robí tak si si vybrala veľmi zlého partnera aj otca tvojho dieťaťa.
Žiaľ.
Ten by mal už panvicou po hlave, nech sa chudáčik preberie z toho sna 😅
Tvoj muž je jedno veľké rozdrapene decko.. Sorry ale ON bol na dovolenke týždeň s kamošom, ON ma nárok si ílu robiť deň alebo víkend voľná, ON sa v noci nerušene vyspi, ON sa z toho ide psychicky zrutit keď ti ma pomôcť s malym???
A kde si ty?? Bola si za tých 8 mesiacov aspoň jediný krát s kamoškou na kávu?? Ci v kine?? Alebo len tak vonku bez krpca??
Byť na tvojom mieste tak mu cez víkend necham dieťa doma idem oddychovať...
Chlap ti nemá čo "pomáhať" doma ani s dieťaťom... Chlap sa ma ZAPÁJAŤ do normálneho chodu domácnosti alebo on tam nežije?? Níe je to AJ JEHO dieťa???
Ale to už musíš ty vedieť ako to máte doma...
Tak ty sa staras o vsetko a on z toho je chudacik zniceny 🙈 panenko skakava, hadam ste chceli dieta obaja ci? Samozrejme to neni prechadzka ruzovou zahradou, ale znicena by si mala byt skor ty 🤦🏼♀️ ved nic nerobi, co to je tych 30minut denne?
No máš chlapa neschopného ťuťmáčika.
no do haja. v buducom zivote chcem byt tvojim muzom. keby to slo kludne aj v tomto. normalne mam chut ho chytit za ramena a potriast s nim, fuknut mu do tvare nech sa zobudi chalan.
ved ty by si bez neho mala omnoho pokojnejsi zivot. on ta stresuje viac ako to male. mas vlastne dve deti. akurat to velke je trochu nepodarene.
Je to slabý kus, nič iné.. stratil pohodlie a komfort, lebo sa svet už netočí len okolo neho..😵💫
Teraz choď na týždeň na dovolenku ty s kamoškami.. možno sa potom preberie a nebude tolľko ufkať..
Nech začne tým, že pôjde normálne fyzicky do prace, presunie sa do iného priestoru. Bude v kontakte s inými ľuďmi, pôjde s nimi na obed, porozpráva sa. Bude mu ľahšie. A následne aj tebe, lebo mať “toto” doma celý čas za chrbtom, hoci v pracovní, no porazilo by ma. Podľa mňa nie je zdravé žiť stále medzi štyrmi stenami. Navyše keď dieťa začne chodiť, bude ockovi otvárať na izbe dvere, to len budú nervy 😄
Hľadala som v texte napr. to, že stavia dom vo voľnom čase dom, alebo niečo podobné... To sú asi tie jedince, čo aj priamo zvykli zdrhať pri nejakom menšom, ale reálnom probléme,že?
Unudený lenivec...
Ruca sa, lebo nema nic ine na robote a moze si to dovolit, ved... "ked sa ja prejavim, ako hystericka krehotinka, je tu este moja silna zena, ktora ma nervy zo zeleza, fnuk💦
Ja si myslim, ze jedine psycholog pomoze, lebo toto nie je normalne podla mna. Z coho ma ten taky tlak? Ved dieta je skoro 24h denne zavisle od Teba a v tvojej starostlivosti. Aj moj doma robil zabrany atd.ale nebral to ako nejaku zataz, moj vsetko robi pre nas, pre nasu rodinu, deti, mna. Ked je toho vela, lebo mame dom, zahradu, zvierata, tak je toho vela, ale vzdy dokaze vypnut, pozrie si cez vikend film, hra sa no mobile. Ist na vikend sam, to by pre mojho nebol oddych.
Podla mna Tvoj citi bud akusi domnelu prehnanu zodpovednost co sa spustilo pri tehu a nevie sa vypnut, alebo je nezrely. Preto si myslim, ze psycholog by mu pomohol...ale to musi on chciet.
Tak samozrejme, že on môže mať malo železa, zlu štítnu žľazu, depresiu alebo traumu z dectva. Iba že by bol hnida lenivá.
Akože žena, preber sa. Pol hodinu denne sa akože venuje? Mu daj kočík a nech ide na dve hodiny každý deň po práci, nech si okysličí mozog, hned bude mať viac energie!
Normálne som sa pousmiala ako pripevňoval nábytok o steny, akože prispôsobuje byt dieťaťu. Keby bol trochu zodpovedný, máte to dávno pripevnené. V každom návode máš zvýraznené, že nábytok musí byt pevne fixnuty o stenu.
A ze bol týždeň na dovolenke, aby si oddychol. Ty si si bola oddýchnuť? Nebola, lebo kojis a nepôjdeš, lebo máš doma povalaca čo sa len ľutuje. Neviem ako ťažký štart do života mal malý, ale ty si to mala ťažšie ako tvoj muž. A on ti ma byt oporou.
Autorka nereaguje…
Ahoj,nečítala som všetky komentáre.Reagujem len na tvoju správu.Ked som videla ako sa navážaju niektoré mamičky,pfuu.🫤Ja ti len chcem povedať .Že to ako si to opísala ....som pociťovala ja veľmi dlho,mesiace až sa to prehuplo na na cca 2 roky.Pripisovala som to deťom,pôrodom atď atď.Nevedela som psychicky vypnúť,štekala som ako pes,s manželom sme sa len hádali.Nespokojná, podráždená, unavená....tak dlho som to nevedela odhaliť čo mi je....až to prešlo do fyzických prejavov,úzkosti, triašky a pod.Ale skús polistovať o vyhorení,pozri si videa,članky,možno niečo nájdeš ....drží. Palce👍😉
No tak to moj muz je asi podpapucnik pri tom tvojom 😂
Moj manzel kazdy den po praci sa venuje takmer len dcere, ked ma homeoffice tak ju uspava aj na denne spanky, kazdy vecer ju kupe, ked ma volno chodi s nou von na 2-3 hod prechadzky, ja mam vybeh 2-3 x tyzdenne na 2-3 hodiny. A vobec sa nestazuje, je rad, a ked nie je s malou tak ma zobre o fotky a videa lebo mu chyba.
Tiez mala otrasny start do zivota, ja som ju prvy x videla po viac ako tyzdni od porodu, doma bola prvy krat ked mala mesiac, dovtedy bola na infuzkach a antibiotikach na jiske, sondovana a s kyslikovou hadickou, sme radi ze zije.
Akoze to je co za chlapa toto. On mal tyzdnovu dovolenku s kamosom, no ten moj by to asi po dni otocil domov.. :D Velky obdiv ze mas takuto trpezlivost. Je to aj jeho dieta. Hadam aspon vari a upratuje.
Neni muz nahodou jedinacik?

Mna urve😀 na neho je to vela? To by bolo vela aj na kona, pozerat ako niekto porodi, tri krat vstat a pripevnit skrine o stenu. A stihnut ědovolenku samozrejme