icon

Ako zvládnuť smútok za tehotenstvom po pôrode?

30. mar 2025

Peknú nedeľu. Viem je to taká trošku možno pre niekoho divná téma. Som 3,5 mesiaca po pôrode. A mne je tak smutno za tehotenstvom, za poradňami za tým všetkým. Pre mňa najkrajšie obdobie, keď vo mne rastie to bábätko. Po pôrode som plakala už asi dva týždne v aute, že mi chýba to bruško, tie pohyby. Cítila som sa výnimočná, pekná. Možno aj preto, že mám diastazu veľkú a vyzerám stále ako tehotná ale teraz som mohla konečne povedať, že áno som. Teraz po pôrode som zasa len tucna. Už teraz sme mnohodetna rodina a ja už som hadala s mužom, že chcem ďalšie ale on v žiadnom prípade. Po mojom placi nariekani a že som sa s ním nerozprávala tak na to pristúpil. Viem, že to neni správne. Už by som nemala mať ďalšie dieťa, viem že je to len túžba po tehotenstve a zasa po pôrode to bude to isté. Nemôžem rodiť donekonečna ale moje srdce plače. Ako ste to zahnali čo s tým robiť ? Koníčky nič nepomáha ani, keď muž povedal, že musíme si začať užívať život a nie len otrocit vkuse pri deťoch, že pôjdeme toto leto na dovolenku niečo zažiť. Ale ja nechcem vôbec nič iba zasa tie chvíle s bábätkom v brušku, vtedy som si všetko užívala iná a cítila sa super aj keď tie tehotenstva ani neboli jednoduché aj tak ma to neodrádza.

Strana
z4
zoja1234
30. mar 2025

@autorka bud si troll, alebo si skutočná ale v tom prípade ta vnímam ako ľudské telo s maternicou namiesto mozgu. Niesi normálna, chudák tvoj muž a ešte väčšie chudáky tvoje deti. Ved ty by si mala byt nonstop zapriahnuta, a nie mat čas na nejaké nezmyselné výlevy. Si nezodpovedá, chces len sedieť doma a rodiť každý rok ako jabloň, ale dačo sa prihodí a kto potom bude ratovat tvoj kŕdeľ hladných krkov? Socialka? Daňoví poplatníci? Spoločnosť? Rodina?
Wtf 🤷

zoja1234
30. mar 2025

@autorka
Psychiatrická nemocnica Philippa Pinela Pezinok
Malacká cesta 63
902 18 Pezinok

Všeobecné informácie, prvý kontakt
spojovateľ: 033/6482 111, 123
mail@pnpp.sk

vikiki29
30. mar 2025

Chúďatká deti, tiež sme mali na základke takeho spolužiaka čo ich bolo doma ani neviem kolko. Každý ich vnímal ako take socky, nikto sa s nimi nebavil. V akom veľkom dome bývate a máte namiesto auta minibus? A tvoj muž musí byť riadne divný keď sa mu pri tebe vôbec postaví. Fuj ty vole…

bielasovicka
31. mar 2025

Ináč mate doma autobus? Lebo do auta sa nezmestite.... 🤔

autor
31. mar 2025

@bielasovicka máme 9 miestne auto

hylary
31. mar 2025

To znamená že máte 7 deti.. najstaršie má 10 čiže si rodila každý rok.. daj sa liečiť prosím ťa, ak máš tie deti aspoň trochu rada.. aspoň trochu.....

ivik4
31. mar 2025

Preco neodpovies aj na ine otazky ?
Napriklad ja som sa spytala ci sa dokazes o tolke deti postarat keby sa muzovi nieco stalo.
Asi nie , ale bohvie.
Lebo treba rozmyslat rozumom
Deti maj hoc aj 15, ale zaroven s tym aj kvantum penazi

mischy00
31. mar 2025

Tak máte 7 detí, vážne ťa obdivujem ze pri starostlivosti o ne, ti vôbec ide hlavou nejaké tehotenstvo. A prezradím ti tajomstvo, pekná sa môžeš cítiť aj vtedy ak schudneš, upravis si vlasy, kúpiš pekné šaty.....ozaj sa nemusíš nechať oplodnovat každý rok 😉. Ale chápem, na to treba peniaze a predsa len, ten sex je zadarmo.

autor
31. mar 2025

@ivik4 nie sama by som sa nevedela postarať aj s mužom je to tak na hrane niekedy. Deti majú všetko čo potrebujú aj kamarátov majú veľa, nikto ich nesikanuje za to. Na výlety chodíme ale podľa toho aký mesiac, keď je viac výdavkov tak vtedy si nemôžeme drahé dovoliť. Je pravda,že na seba si nemôžem dovoliť investovať vôbec. Strašne túžim po tej operácie diastazy ale nehrozí to kto by si vzal deti .

heln
31. mar 2025

nerozumiem tvojej tuzbe, ale chapem ta.
dobre je, ze si si uvedomila, ze mas problem.
muz nech ide na vazektomiu.
ty hladaj klinickeho psychologa, ktory sa venuje terapiam. alebo psychiatra, lebo to uz hranici s nejakou obscesivnou poruchou.
sama si musis uvedomit, ze deti mas dost a sama si musis zracionalizovat, ze uz dalsie dieta nechces. nikdy nevies co sa moze stat, pri dalsom tehotenstve mozes byt v ohrozeni zivota, alebo sa priroda zahra a narodi sa chore dieta.
najdi si fyzioterapeutku, ktora ti pomoze s diastazou.
skratka to ries.

karolinkaaaa005
31. mar 2025

Môj názor je , že máš strašne oslabenú psychiku ale že veľmy , stačí trocha a už si v niečom inom , plačeš si zúfalá , máš nutkanie atď , najlepšie bude ak čím skôr vyhladaš psychiatra . Moja sestra prešla niečím podobným úplne ako keby prišla o rozum ,resp obrátenu myseľ samé negat myšlienky atď , lieky jej veľmy pomohli veľmy , nečakaj a choď

kristinka92
31. mar 2025

Sama píšeš že to je už je na hrane teraz, a to ste dvaja zdravý dospelý. Stať sa môže v živote všeličo, preto by si mal zodpovedny človek spraviť len toľko deti, koľko sám uživí, ak by ten druhý nebol. S detmi by bolo čo? To ťa netrápi? Ich budúcnosť? Aj im date nieco viac do života, či len súrodencov? Začni myslieť aj na tie deti ktoré sú na tomto svete, nie len na tie v bruchu

taktotedanie
3. apr 2025

Potrebujes psychoterapiu
Vydieras manzela, mas problem a v takom stave s takymi myslienkami by si deti vychovavat nemala pokial to nebudes riesit

greywolf
4. apr 2025

Vydierat muza placom ze chces dieta, Urcite si na seba hrda. Chudak chlap, zasluzi si nieco lepsie .

janage
4. apr 2025

Zamysli sa poriadne nad vetou čo si napísala. Že mužovi je jedno, že si smutná a nešťastná.
A ja sa pýtam a Tebe je jedno ako sa cíti muž a deti? Ze oni sú smutní a nešťastní z tvojho správania? Ty už na nich ohľad brat nemusíš? Len oni na Teba? Príde ti takéto myslenie v poriadku?
Ja byť tvoj muž akékoľvek čo i len fiktívne zamyslenie sa na pristúpenie k ďalšiemu tehotenstvu podmienim návštevou psychiatra. A ak by si odmietala idem na vasektomiu.
Keď to on prestane zvladať a odíjde budeš robiť čo?

mischy00
4. apr 2025

Skôr si treba uvedomiť, že každým ďalším dieťaťom ukracujes tie predchadzajuce deti o pozornosť a lepšie podmienky, pretože neverím, ze 7 detí má všetko potrebné, každé ma vlastnu izbu, svoj priestor, nové oblečenie atď. Sama píše, že si nemôžes dovoliť nič, ani operáciu, nemá kto deti strážiť....muž bude driet v práci, lebo iná možnosť nieje....keď prídu zdravotné problémy, nebude na liečbu, lieky....o lepších školách pre deti môžu snívať, neverím, že im šetria peniaze na nejaký štart do života. Skôr si myslím, že deti po skole rýchlo do práce a pomáhať svojim mladším surodencom a rodičom.

janage
4. apr 2025

A predstav si to opačne, že muž by ťa ak by nebolo po jeho trestal scénami a tichou doacnostou.
A odmietanim sexu s ochranou dosiahneš len jedno. Rozpad vášho vzťahu definitívny.

timea301196
4. apr 2025

Dúfam že chlap sa pôjde kastrovať..

mmoni89
4. apr 2025

A to ze si tučná ti nijako nepomoze skrývať to za tehotenské brucho
Treba začať makať na sebe ,uvidíš ako sa ti zmení veľa v živote keď schudneš a začneš si vážiť samu seba

kiki68
8. apr 2025

Mozes nam vynosit tretie, ako ja od 9tt ratam len kedy porodim, ja mam tie tehu, kde je zene blbo, opuchy atd. Teraz od 28tt ako sa mala pohne tak falosne kontrakcie, boli to jak svina. Diastazu budem mat zase, na to len speci cvicit. Ako zavidim zenam, co maju tie idealne tehu. Pre mna je to vzdy o tom, ze lezim do 20tt a ked sa zmatozim zacne nieco ine. Ale mam take kamosky, moj Gyn povedal, ze on tieto pacientky obdivuje, ze ich ma viac. Proste 6 mes po porode uz su zase tehu a rodia ako ceresne 😀

Strana
z4