icon

Asi túžim po ďalšom dieťatku

10. jún 2023

Ahojte . Som mama dvoch detí . Jedno nie v puberte a druhé sa nám podarilo pred dvoma rokmi 😍
Neni žiadny problém ,všetko je v pohode len ja.. asi mi preplo .🤦
Asi by som chcela ešte jedno bábo . Mám tie pocity ako predtým . Neni to len tak jasné že bum a bude a všetko bude mať . A aj môj vek ťahá na 40🙈ale stále som taká bláznivá ako som aj bola akurát staršia .
Povedzte že niesom normalna

Strana
z2
adrianka2606
10. jún 2023

@zuzanockamt A k tomu, ze @hederamonstera napisala brrr, ono aj velmi zalezi od toho, aku diagnozu ma ten rodic, o ktoreho sa treba starat. Ak ma rozvinutu starecku demenciu, je zly /za co nemoze/, nosi plienky a pocurava sa, tak ano, je to bohuzial brrr a neznamena to, ze toho svojho rodica alebo stareho rodica nemas rada.

zuzanockamt
10. jún 2023

@adrianka2606 Áno, viem, že sú rôzne diagnózy. S kadečím mám bohužiaľ skúsenosť.

hederamonstera
10. jún 2023

@zuzanockamt tak ked ako mala skolacka prides zo skoly a vsade su hovna, alebo babka je u suseda lebo sa snazila utiect domov (v papucach a zimnou ciapkou v lete), s babkou som bola v jednej izbe, v noci na mna velakrat spadla, ked niekam zasa sla, a vela vela dalsich. Nehovoriac o tom, ked mamina teda dala vypoved v praci, aby sa o nu mohla starat, a vidiet ju ako postupne viac a viaccpri babke trpi a upada, lebo teda nebolo tp urcite psychicky a fyzicky lahke. Az mi je z toho do placu, ked to teraz pisem…
A toto pre svoje deti nechcem. Preto uz nebudeme mat viac deti, lebo manzelovi taha na 40tku a proste to nechcem, aj keby som prijala este dve. Ale nie.

zuzanockamt
10. jún 2023

@hederamonstera Aha, takže keď budeš mať 80 a tvoje deti 50 rokov, tak sa o teba lepšie postarajú ako keby mali 40? Alebo 60-nik sa lepšie postará o 80-ročného rodiča?
Áno, Alzheimer a demencia, depresie atď sú brutal, poznám a chápem. Neustále umývať špinavé wcko a prať veci páchnuce močom, strážiť človeka, riešiť v noci halucinácie atď. No v 60-ke by som toto nechcela riešiť.

hederamonstera
10. jún 2023

@zuzanockamt vzhladom na moje deti, radsej nech to riesia neskor. A nechapem naco o tom diskutujeme, kazda mame na to iny nazor

bessdonna
11. jún 2023

Ahoj. Rodila som druhykrat pred 4 mesiacmi a citim to rovnako. Proste chcem to este raz zazit. Porod, starostlivost o novorodenca, rozbehnutie kojenia. Sledovat ako rastie, jeho usmevy.... Tiez nechapem, ved je to drina a som unavena. Asi nejake hormony

mamickatt
11. jún 2023

@zuzanockamt no 50 ročné dieťa má pravdepodobne deti minimálne 10 a viac ročné, ale keď máš 40, tak máš väčšinou 1-5 ročné deti a s nimi je veľmi veľa práce a ak sa máš ešte k tomu starať o 80 ročného rodiča, tak to je veľmi veľmi náročné.
@hederamonstera @rorino súhlasím s vami

@rorino mohla by si mi v skratke opísať, čo obnáša byť takým dieťaťom? Veľmi ma to zaujíma, lebo moja švagriná mala prvé dieťa v 41

zuzanockamt
11. jún 2023

@mamickatt Áno, môže to tak byť nemusí. No v 40-ke máš asi viac energie ako v 50-ke/60-ke. Ja som rada (keď už to takto divne musím napísať), že tieto ťažké chvíle zažívame ako 40+, hoci máme aj malé deti, ale aj väčšie. V 60-ke si to neviem predstaviť.

alexalexka
11. jún 2023

@rorino ja s Vami uplne suhlasim (sama mam jedine rodene cerstvo v 34 a aj to mi prislo neskoro)..ale hrozne ma prekvapuje, ked to povie niekto kto bol v pozicii takeho dietata lebo moja svokra bola (v 46tich porodena) a ma nato opacny nazor😀😀

luckynat
11. jún 2023

@mamickatt
@zuzanockamt
@hederamonstera
Tu pisete o 40rocnych detoch, no veru ja som bola 30rocne dieta a starala som sa o otca 72 rocneho na pokraji smrti. Doma cakal muz, dieta malo rok, no poviem Vam ze toto by deti nemali zazivat. Este ked bol otec v poriadku nehrozilo, ze by mi dakedy maleho postrazil, bolo to nanho moc. Cize tie “problemy” s takto starsimi rodicmi zacinaju aj skor ako v 40tke, ako pisem ja som toto mala ako 30rocna a brrrr. Ano, presne to “brrr” co sa tu baby pohorsuju, a to som mojho otca milovala najviac na svete, vztahy aj vsetko sme mali v poriadku. Ale opakujem, toto by decka nemali zazivat. Preto cim maju rodicia deti skor, tym lepsie.

lenkaaa25
11. jún 2023

Ja neviem teda, ale môj manžel má tento rok 48 a keby som mu dnes povedala, že chcem tretie dieťa, ide dotoho 😉 Pre niekoho je vek len číslo...
Mám kamarátku a druhé rodila keď mala 45, chceli by aj tretie a pritom ešte aj študuje. Podľa mňa - 100ludi, 100 názorov 😉

zuzanockamt
11. jún 2023

@luckynat A kto by toho tvojho otca opatroval, keby ťa mali skôr? Ty ako staršia? Alebo by si ho hodila vnúčatám?

tululu
11. jún 2023

@zuzanockamt clovek 55+ ma deti pravdepodobne dospele,z velkej casti samostatne a je prenho jednoduchsie ist hoci aj na ten opatrovatelsky ako clovek v produktivnom veku.a z psychologickeho hladiska je myslim,ze ten starsi jedinec tiez viac pripraveny na takuto starostlivost.fyzicke sily,to je pravda diskutabilne,do urcitej miery neovplyvnitelne. nie kazdy je z viacerych surodencov,nie kazdy rodic vychoval dieta v laske a sudrznosti,nie kazdy senior ma diagnozu a povahu,s ktorou pohne clen rodiny.ale ak by som si mojha vybrat,co nemozem,tak by som sa rada v produktivnom veku starala o deti a v starsom o rodicov,co mi fakt pride prirodzene.

alison11
11. jún 2023

Ahoj si normalna.🙂Ajňa prepadajú tie stavy ale rozum vždy zvíťazí.Mám 36 ako keď starká čakala moju mamu.Ja mam už za chvíľu 12 ročného a 9ročných synov.Moja mama ako 35ročňa opatrovala jej mamu ležiacu sestra mala len 2roky ja 16 a brat 14.Bolo to náročné matka na nás nemala dosť času bola zo starkej a do sestry vyčerpaná sestra často mavala zápal pľúc :( starka hrozne smrdela keďže mala len obličku malo pila a veľa krát mliaskala chcela spoločnosť a nechcela byť sama v izbe...Nie je to najlepšie pre deti mám namysli vnúčatám takto mať doma starých rodičov.Aj ja si myslím že je lepšie sa o mich starať v 60tich ako pri malých deťoch.Moji rodičia majú 55 a 60 a teda o nejakych 10rokov ak by potrebovali opatriť tak to mojim deťom nebude take nepríjemné akoby bolo teraz v puberte.Tak radšej sa vzdávam šance mať ešte dieťa.Aj muž by už nechcel ma 40

nika_17
11. jún 2023

Ja mam dve dievcata, rozmyslala som stale nad tretim babom,ale vravim si covid,vojna,vek atd atd.Vyriesil to za mna muz,nepytal sa a som v 35tt

rorino
11. jún 2023

@luckynat áno,presne, nuž nech si každý robí ako myslí....

rorino
11. jún 2023

@mamickatt napísala som do spravy

mia2906
11. jún 2023

U mňa opačne zmýšľanie 😁 mám jedno vzdorovite batoľa a nikdy by ma nenapadlo chcieť ďalšie... Sme s mužom absolútne vyčerpaní a 3 roky sústavne nevyspati...

uradnikova
11. jún 2023

Aj mna to laka a mam rovnaky vek ako ty. Navyse,deti mam uz styri. Muz by chcel,aj ja,aj uzivime,aj mame este dost energie,ale mna uz hlava nepusti. Tuzba velka,ale riziko ,ze by sa nieco pokafralo vnimam este vacsie.

uradnikova
11. jún 2023

@bessdonna ja som to takto mala hned po porode posledneho dietata. Ako som prisla z porodnice,zacala som sa zbavovat tehu veci a vobec mi to neslo z ruky. Postupne babatkovskych veci ,a aj to som vzdy oplakala. Ta tuzba sa nestratila doteraz a hodne tym trpim:(

janickacrazy
11. jún 2023

@zuzanockamt Toto je podľa mňa prudko individuálne a určite by som nemala deti v 20-tke len kvôli tomu, aby sa mal o mňa kto v 80-tke starať. Moja svokra napríklad mala deti zavčasu a už teraz ako 64-rocna potrebuje opateru. Podľa logiky MK by sa mala predsa ona starať o svojich 80-rocnych rodičov. Ono je to v podstate jedno, ja som mala deti v každom veku (22,33,39) , tak snáď aspoň jedno bude mať kedy sa o mňa postarať. 😂

luckynat
11. jún 2023

@zuzanockamt a debilnejsiu otazku nemas?

silvia2013
12. jún 2023

@zuzanockamt 40rocne dieta bude musiet ešte 30rokov pracovat .

kvetinka75
12. jún 2023

autorka - máš tu už toľko tém na tehotenstvo okolo 40tky, stačí si tam prečítať názory. Tu sa iba budú opakovať tie isté. Za mňa teda nie. A tá veta, vek je len číslo. No neviem, kto ju vymyslel, to je dobrá kravina. Každý organizmus starne. 40-45 ročný človek určite nie je po fyzickej stránke taký ako 20 ročný. Myslím z pohľadu starnutia organizmu, nie kondičky, za tú si človek môže sám. Ak niekto nemôže mať deti skôr, nepoviem, nech skúsi, aspoň to jedno dieťa, keď po ňom túži, ale dobrovoľne by som do toho nešla. Rozhodnutie je na tebe - ty sa o to dieťa budeš starať. Nás ostatných nič do toho, ako sa ty rozhodneš a keď sa muž na to necíti, zbytočne by som netlačila.

bessdonna
13. jún 2023

@uradnikova velmi cudne to je. Malo spim, trpim, teraz ma boli miesto po vytrhnutom zube a som na paralene lebo kojim, vacsie dieta neposlucha. Proste cele zle toto obdobie a nevysvetlitelna tuzba tam furt je. Ako keby nieco nasepkavali, ze musim rodit ešte

Strana
z2