Bábätko v paneláku
Ahojte, chcem sa opýtať panelákových mamiciek, či im deti zobudia rušní susedia (hlasna hudba, hádky) vo februári rodim, ráno ma budí pubertiacka hlasnou hudbou a minule uprostred noci sa tak vadili, ze ta mladá vrieskala akoby nacvičovala heavy metal. To nebudem pisat, že denne perú po 22.00. Byvame tu rok, nechcem sa sťažovať, mi to pripadá, že to počujeme len my. Bývame pod nimi. Myslím, že predosli majitelia sa odsťahovali kvôli nim. Neprídu mi najnormalnejsi už na pohľad. Myslim, že nie su ani chapavi, vyzeraju dosť arogantne. Joj, ja takych ludi volám je*nutý proste.... Kto bude celé noce prať? Takže k mojej otázke.... Budili vam hlucni susedia deti? Alebo spali aj pri miernom hluku? V akom veku začali vnímať ten hluk?
@limetka69 ja ani neviem ze mame susedov, naozaj, je pravda ze byvame na najvyssom poschodi a mame rozny byt, ale susedu naspodu pocujem len obcas, susedov vedla nas tiez malo. je pravda ze nas asi pocut aj ked sa snazim ako mozem dieta krotit, predsa to je len dieta a nemozem mu zabranit hrat sa. No ale je pravda ze mame jednych susedov (chvala bohu chodia do bytu len 1x rocne) a ty partia do tej kategorie jebnu..ch. V pohode vrtanie o 11 vecer, ked su na schodisti stado knov nerobi taky hluk a bordel. S takymi ludmi nic nenarobis, to je osobitny druh, ktory je prudko asocialny. Moj manzel im raz bol klopat na dvere ked vrtali o 11 vecer, tak sa dost vyrazne pohadali, moj manzel vzal vrtacku a isiel vrtat pred ich dvere o 5 rano, nepacilo sa im to ale nepochopili ☹
mame stareho hlucneho debila pod nami,vzdy bol taky,aj ked bola dcera malicka,ale musim povedat,ze jej to nevadilo, a nevadi ani velmi dnes,zato mne ano 😒
@limetka69 takto limetka - treba asi vediet rozlisovat co je hluk/ruch pochadzajuci z bezneho denneho uzivania bytu a co je uz hluk ci ruch nad ramec tohto. Vrtanie, buchanie, jacanie, hlasna hudba alebo pranie ci vysavanie neskoro vecer alebo v noci je uz za hranicou a suvisi s tazkou bezohladnostou. Nocne pranie napriklad nema v panelaku ziaden vyznam, pretoze zvyhodneny nocny prud sa tyka vyhradne rodinnych domov. To, ze niekto chodi domov po 22:00 a nema kedy prat nemusi zaujimat zvysok domu. Smola. Proste akceptujem ,ze zijem v bytovom dome a nespravam sa tam ako na savane. S tymto nema nic spolocne fakt, ze budes mat dieta. Neprimerany hluk si mala riesit.
K dietatu - takisto treba v tejto suvislosti vediet rozlisit to co popisujem vyssie! Fakt, ze ma niekto male dieta a to ma nejaky rezim neznamena, ze tomuto rezimu sa musi pocas dna prisposobit cely barak! Pozadovat pripadne od susedov prisposobenie sa mojmu dietatu a jeho spankovemu rytmu je teda rovnako mimo ako ked niekto huci uprostred noci. Proste je to neakceptovatelne. Dieta ak je zdrave a v poriadku, spi ako dubak cez den a nikto okolo neho nemusi naslapovat po spickach, najma vo vedlajsich bytoch. Aj tam ziju ludia, maju svoj rytmus, su tam deti, ktore su prirodzene pocas dna cule a pokial nebrazdia byt odrazadlami ci nehraju futbal, tak sa mozu slobodne prejavovat, t.j. mozu dychat, smiat sa aj plakat nezavisle od susedovic spiaceho chrusta.
Takze klud, pokial sa tvoji susedia rozkokosuju navecer a v noci, treba upozornit. Cez den levitovat nikto nebude a pozadovat to po niekom nie je normalne. Ale normalne je skludnit sa vo vecernych hodinach... 😉
@limetka69 my mame nad nami niečo podobné takže som nad týmto rozmýšľala , a vždy ked npr dám malu spat na obed tak ich dcera - neviem či nechodí do školy alebo čo, tak začne zametat schody a bucha do steny kde mi máme spálňu to ako zametá tak naráža do stien tou metlou a to ja už zurim ale som si všimla že nervozna som iba ja lebo malej to vobec neprekáža a vobec sa nezobudila nikdy na nejaký takýto hluk či už tento čo som opísala alebo iný.. proste keď spí tak spí.. no sú určite aj také deti že sa budia tažko povedať to zistíš až keď sa malé narodí, ja som npr sa bála že keď bude malé plakať v noci aby nám nebuchali lebo oni su blbí a toto robili susede vedla cez stenu ked jej revalo dieta a dost otrasne jej za to nadavali ☹ ale chvala od narodenia mam kludne dieťa a žiadne nočné plače doteraz neboli.. ale určite je to nepríjemné keď sa ľudia v paneláku alebo bytovom dome nevedia prisposobit ☹ a tvária sa akoby bývali na samote.. myslím si že ohľad brať treba
ak ide o naozaj hlucneho suseda treba sa stazovat , ak je to len bezny hluk tak si na to treba zvyknut .... zial nevyhoda panelaku 🙂 ja napr. teraz pocujem aj susedov nad nami ked sa rozpravaju 😒 ci chcem ci nie pocut kazde slovo ako keby boli vedla v miestnosti 😔 ale nevadi mi to lebo prerabame domcek 😀 cize dlho tu uz nebudeme
@jabadaba no tak by som to povedala ano cez deň levitovať nik nebude ale zase npr u nás v starom paneláku si pametam vždy že keď sa vedelo že je v dome malé dieta alebo podobne starší človek tak sa ohľad vždy bral a pametám si ako nás mama vždy okríkla nech nedupoceme ako kone že tam nebývame sami a tak by to malo byť ludia čo bývajú na paneláku musia alebo by mali brať ohľad aj na ostatných ale to je často fantasmagoria priať si niečo také
@limetka69 keď som mala malé dieťa, bývali sme v paneláku, ale nechodili sme okolo neho po špičkách. Nie že by spával pri zapnutom TV, to nie, ale normálne som fungovala a on spal v spálni v postieľke a dvere som mala samozrejme pootvorené. Byt sme mali len dvojizbový, keď spal, normálne prala práčka, tak neviem, ako by ho mohla zobudiť práčka z iného bytu, v obývačke som vysávala, v kuchyni mixovala, jasné že som si vtedy zatvorila dvere, ale počuť to určite bolo, no nebudil sa. Dokonca ho nezobudil ani sused, ktorý sa raz riadne sťatý netrafil s bicyklom na tú kovovú koľajnicu na schodoch do pivnice a strepal sa aj s bicyklom...bol to taký hrmot, že my sme si obidvaja na posteli sadli, on sa otočil na druhú stranu a odfukoval ďalej. Keď si ho nenaučíš na totálne ticho, nebudeš mať problém.
@limetka69 a este k tym susedom-tu obcas tiez mladi v podnajme si zurku spravia,aj sme uz zoparkrat volali majitelol bytu,ale nie kvoli nasim detom,tie spali ako dreva,absolutne ich to nerusilo (a to boli aj starsi,nie ze mini),vadilo to nam dospelym..a nebudia sa mi ani na hadky susedov..a ani na plac uz 2.babatka pod nami. Nasa mladsia bola kolikova,tak zas si uzili ini vtedy (a aj v noci hodinu ci dve).
@rica1 upozornenie deti ohladom dupotania je normal a to bez ohladu na to ci ma alebo nema niekto dieta. Presne ako pises, ludia maju brat ohlad na seba navzajom. Cize, rozlisovat medzi dnom a nocou, nesikanovat susedov pre ruchy pocas dna, ak tie su v norme a nevykonavat cinnosti ako prerabky bytov ci pranie, vysavanie s presunmi nabytku neskoro vecer az v noci. To nema nic spolocne s pritomnostou mimina v baraku. Dieta rastie, kazdu chvilu ma iny spankovy rytmus, zaspava v inych hodinach a pozadovat alebo ocakavat, ze ostatni hopnu a preorientuju sa je zcesty. Mam deti, mala so male mimina a nemala som potrebu ocakavt od ludi pocas dna a za normal denneho ruchu, aby ludia naslapovali na spickach a strazili kazdy svoj krok ci dych. Pokojna matka, pokojne dieta. Ak matka neuroticky striehne na kazde sustnutie od vedla, bude nervne aj dieta. 🙂 😉
@sissy27 nesuhlasim celkom v tom,ze ako dieta naucis,tak bude spat. Moj krpec ako babatko spal s nami v izbe,kde muz pozeral televizor uplne beznej hlucnosti,dokonca raz zaspal pri koncerte Nirvany 😆. Cim je starsi, je viac citlivy na zvuky,asi v polroku sme ho museli prestahovat do detskej,lebo ho budil nielen televizor,ale aj kliknutie mysky na pocitaci a teraz ked ma rok ho budi aj ked sa muz rano oblieka do prace a zapina si opasok vo vedlajsej izbe- ked zacinka pracka na opasku,v momente vystreli a "tata" ☺ Takze asi to ide aj s vekom. ☺
nečítala som príspevky, čo písali baby, no ja by som asi susedovcov pri náhodnom stretnutí medzi rečou upozornila. Po 22hej má byť kľud, či je dieťa alebo nie. Ak veľmi vystrájajú zavolaj políciu. A čo sa týka dieťaťa, tak ono si na hluk zvykne. Deti sa zvyknú budiť pri nárazovom hluku, ale myslím, že taký hluk z hora by nemal prekážať, hoc neviem v akej intenzite to mate. Ešte ma napadá, že zaizolovať z polystyrénom
strop, aby ich nebolo počuť 🙂
moje deti budili susedov
Dieta si zvykne na hluk ja som bezne vysavala keď maly spal a dokonca ked bol vacsi spal v izbe kde na balkone zbijackou rozbijali dlazbu ked nam zateplovali Cinzak
@limetka69
Ahoj, my byvame na piatom, pod nami dve adolescentne slecny.mam dve deti, a aj ked si uvedomujem, ze tiez nie sme uplne potichu tak sa aspon snazim decka tisit, v ramci moznosti🙂 slecny pod nami dost drze, jedna z nich pravidelne kazdy vecet skakala na svihadle a vzdy ked som uspavala malu...ked som sa snazila jemne ju na to upozornit bolo to cele este horsie, povedala som manzelovi, ze ak neprestane tak ju na to svihadlo obesim🙂 a ono to prestalo🙂
@luciannka83 po 22hod.ma byt nocny klud,ci je dieta alebo nie.A co s takymi detmi,ktore aj po 22hej hodine placu.Ja som mala 2deti po sebe a plakali 3roky v kuse hlavne v noci.Jedno budilo druhe
Ja mam de"ilneho suseda. Ich 4ročna dcera je nevychovana ( oni piju) a okrem hudby co si pusta cez domace kino, hadiek so zenou ,kedy vsetko rozbijaju a sa biju, musim znasat aj to ,ze ich mala v noci od 2.00 do 4.00 bezne vrieska,dupe,place, krici, bucha vecami,beha,hadze veci a podobne. Na hudbu sme mu povedali,ale co sa malej tyka,stale beriem na vedomie,ze to je dieta,tak neriesim. Minuly tyzden mi vsak on zaklopal na dvere a vytocil ma do nepricetna,lebo moja sucka co sa hara uz dva dni knuci A ci on sa koli tomu nevyspi (knucala od 7.00 do max 15.00) a mne uz praskli nervy! Pohadali sme sa a uz ho nemozem ani citit! V maji sa nam narodi dcera a ja zacinam rozmyslat,ci ten dilino tu nebude vyklopavat!
@mihula to mozu mat. Ked niekto byva v dome moze kludne prat aj o 24:00. Ale mne osobne to pride neslusne obtazovat tym susedov,aby som prala po 22:00hod.
To ze place dieta su veci,ktore neovplyvnis, aj nad nami oproti byvaju jedni s babom vo veku nasho syna a v noci plakava viac a niekedy ma zobudi. To beriem normalne,tiez mam dve deti a zazili sme si vseliake noci,ale rusit susedov pranim po 22:00 by ma teda nenapadlo. Ale mozno niektore panelaky nie su take hlucne a nie je to pocut,u nas konkretne je to dost pocut.
@ceresnicka1990 podla toho co pises, je to male 4 rocne dieta skor k polutovaniu nez k opovrhovaniu! Pises, ze rodicia piju, vrieskaju, hadaju sa....to dieta je chuda! este tu nan kydas! Ved je to maly bezbranny tvor! Trpi svojou rodinou! Ako mozes byt tak necitliva? Ja zasnem.... 😝
@alicka850 to nocne pranie si niekto asi vobec neuvedomuje, ze tie posledne najvyssie otacky su najhlucnejsie a vychadzaju zrovna v riadne neskoru nocnu hodinu. Nam pravidelne fici pracka pod postelou v spalni od susedov pod nami, v tych naj otackach okolo pol jednej v noci. Ked mame stastie tak okolo polnoci! 😝 Presne ako pises - je to elementarna slusnost spustat spotrebice v prihodnu dobu a ak to nestihnem tak smola, proste z ohladov na druhych to odlozim. Ja tiez v noci neperiem, umyvacku riadu naposledy pustam tak, aby do tej 20 tej hodiny doumyvala. Ak mam plnu neskor, spustam rano! No to niekomu nevysvetlis, proste vidia len seba. 😝 Ale navtipnejsie je, ze cez den budu poaktori pozadovat hrobove ticho lebo oni maju babatko a to spi a ty prestan existovat. Potom nasledne sputia v noci spotrebice. Akoze vsak pohoda....Aj take sa nam stalo.
@mihula ak maju nocny program, to znamena, ze su tichsie? Ci k comu sluzi ten nocny program? To co zazivame kazdu druhu noc my, rozhodne nie je pracka s upravenym ruchom, to su take otacky jak svina a je to vrchol chrapunstva.
Inak, k tym spotrebicom, my mame napr. vysavac tzv. ultrasilencer, t.j. mimoriadne tichy chod motora. Cize, mohla by som ho pustit aj neskoro vecer ci v noci. Ale za predpokladu, ze nebudem ako ebnuta rieskat kefou do rohov stien ci nabytku ako to bezne robi nasa susedka, ktora dostane upratovaci rapel zasadne po desiatej vecer a potom vyse hodiny presuva nabytok, srka hlucne kefou po plavacke, ktora krasne rezonuje a naraza do vsetkeho co jej stoji v ceste. Takze darmo ma niekto spotrebic s tichym chodom ak sam sa v noci sprava akoby bol biely den.
@ancovickaschilli moja suseda v noci cvičí na steperi, susedia pod nimi sa prišli na nich sťažovať, že v noci klepú mäso 🙂 lebo tak im to znelo a odpoveď tej susedky vedľa mňa na celú situáciu bola - my sme vegetariáni! a bolo vymaľované 🙂 cvičí ďalej 🙂
@jabadaba nikto nepovedal,ze nou opovrhujem, stale jej pomozem ked treba,bravam ju ku nam a davam jej jest. len to nemusim pisat,kedze som opisovala vztah so susedom. ale co sa cudujem,ze? Furt odbehnut od temy.

@limetka69 cele nie,len tvoj uvodny prispevok,ja reagujem na teba