icon

Cítila ste, že chcete byť matkou?

sarakkk
15. mar 2025

Ahojte cítili ste že chcete byť matkou na 100%? Mám 21 rokov vždy som chcela byť mladá mama mám možnosť sa o to dieťa postarať finančné a tento rok bude aj svadba za mnou... Ale občas si nie som úplne istá že matkou chcem byť a niekedy zase áno a neviem čím to je... Či tým že som mladá alebo sa občas bojím ako sa moje telo zmení a aká je bolesť pri pôrode... Občas by som nečakala do svadby a to dieťa si spravila preto že nie je nič krajšie... A tak mi povedzte svoj názor ako ste to mali vy? Boli ste si iste alebo ste mali pochybnosti? A čo hovoríte na môj pohľad?

Strana
z2
ivangeline
15. mar 2025

Nikdy som necítila, že chcem byt matkou a som a žijem. ;D

bolarazjedna
15. mar 2025

Mladá mama budeš aj o 4 roky, takže ak sa na to teraz necitis, tak kľudne počkaj. Teraz sa sústred na to, aby si bola finančné nezávislá od iných - píšeš, že sa vieš o dieťa postarať, ale pokiaľ nemáš nejaké mega dedičstvo tak pochybujem, že ako 21rocna más toľko nasetrene z vlastných, že by si bez problémov vedela sama sa postarať o seba a o dieťa.
Tvoje telo v takom mladom veku sa rýchlo zregeneruje z tehotenstva a pôrodu, určite ľahšie, než o 10rokov.
Nemusíš mat dieťa hneď teraz len preto, lebo si si vždy myslela, že v danom veku už budeš chcieť mať dieťa. Kľudne počkaj, kým o tom nebudeš pochybovať vôbec. Možno to príde už o rok, možno o 10rokov. Ja som napr vždy chcela mať deti medzi 27 a 30, a nakoniec manžela som spoznala keď dom mala 26,5 r, a ako 27-28rocna som si nevedela predstaviť mat dieťa, som veľa cestovala, objavovala svet s manželom.... Ale keď som mala 29, tak už bola veľká túžba po deťoch. A aj keď som od malička túžila mat 2 deti a vždy som bola rodinné založená a materstvo som brala ako svoje poslanie, tak ma to riadne prefackalo a je to úplne iné, než som čakala, vôbec si to tak neuzivam, ako som si myslela a je to pre mňa náročné (svoje deti milujem, a myslím si, že časom bude lepšie, teraz majú 1 a 2,5roka, takže dáva to zabrať)

lucia13022023
15. mar 2025

Áno, vždy som vedela, že chcem byť mladá mama, a aj som. Mam 23r, syna som porodila v 21r. A nemohla som nič lepšie urobiť. Telo sa mi nezmenilo, ani nevyzeram, že som rodila. Hneď som bola fit..
Podla mňa, ak človek má financie, dobrého partnera, vlastne bývanie, vie sa o seba postarať, nie je na nikoho odkázaný a chce mať dieťa, tak do toho.

doriiis
15. mar 2025

Áno,v 20 tke som cítila,že chcem deti.Aspon jedno. Mám dve

denisa_deniska
15. mar 2025

@sarakkk cítim to až teraz v 30tke. Vždy som vedela, že chcem mať deti, ale nikdy som nemala momentálnu túžbu. Možno to súvisí aj s tým, že som nemala vhodných partnerov. Občas trošku závidím týmto mladým mamičkám, na druhej strane vidím, že sa “dostatočne nevybúrili” (samozrejme, nie každá, prípad od prípadu). Za mňa je 21 r málo, našetrite si, užite si a potom v 25tke smelo do toho! 🙂

evcagabi
15. mar 2025

V 21 bolo dieta to posledne, na co som myslela

martinka13
15. mar 2025

Nie a už vôbec nie vo veku 21 rokov. To som mala plnú hlavu žúrov a VŠ...

lenvam
15. mar 2025

@sarakkk ako,, malá,, som chcela veľa detí milujem deti, ako roky pribúdali vôbec som nad materstvom neuvažovala a keby sa mi ako sa povie nenalepi tak by som asi do toho vedome nešla neviem. Pri druhom som sa nechala ukecat. A to ze ísť do toho neísť to sú hormóny pred menštruáciou tiež mi takto šibe ale keď si predstavím co všetko obnaša výchova a ten strach(pokiaľ nemáš dieťa nevieš čo je to strach) tak ma len strasie ze už určite nie. A čo sa týka veku určite rod do 30.Urcite nebudeš chcieť riešiť pubertalne dieťa keď budeš v prechode

zuzanockamt
15. mar 2025

@sarakkk V takomto mladom veku určite nie. Ani som nad tým nerozmýšľala, mala som vtedy iné priority - štúdium, práca, cestovanie. Záujem o deti prišiel neskôr.

mimikarol
15. mar 2025

Mňa tá túžba chytila keď som mala cca 25. Ale neboli na to vhodné podmienky a rodila som ako 29r. Dieťa som veľmi chcela, také veci ako píšeš ma netrápili, pôrodu som sa začala báť až keď som otehotnela.

lasona
15. mar 2025

Nie, žiadnu túžbu som nemala a ani nemám...ale mam jedno dieťatko a to mi stačí. Ale ľúbim ho😘

zuzi0911
15. mar 2025

Od malicka som citila,ze mamou chcem byt,koľko detí som sa nabavila..namiesto diskoték som robila opatrovateľku ...a aj napriek tomu si dovolím tvrdiť, že na toto sa pripraviť nedá,pochybnosti budu stale .správny čas neexistuje ...možno len vek je taky ,ze citit rozdiel ...rodila som 19,20 a 33...a 33 sa citim omnoho zrelsia a inak to vnímam viac si to uzivam ,ale zato sa aj viac bojim . som aj viac unavená..čize všetko má svoje plus aj mínus....nezaoberaj sa tým ci áno či nie ,ak chcete mať rodinu ...smelo do toho

lucka_ke
15. mar 2025

bolesť pri pôrode netrvá dlho, dôležité je či ho budeš mať s kým vychovávať, či máš bývanie, istý príjem, zázemie...

obleckodogymu
15. mar 2025

Ja som v tvojom veku ani zďaleka na deti nemyslela, prišlo to o skoro o 10r neskôr 😅deti ti zmenia život a veľmi obmedzia slobodu, treba s tým rátať aby si nebola potom frustrovaná z toho 😊
Čo sa týka tela, môžem povedať že mne sa vrátilo do úplne pôvodného stavu, neostalo mi po prvom bábätku naozaj nič, ani po kojeni sa mi prsia nezmenili nijak.
A bolesť pri pôrode nuž áno...nie je to zážitok čo by som chcela zažívať každý rok, ale zvládli to miliardy žien na svete ..prečo by si nezvládla ty? 😊

simsalabim
15. mar 2025

V 20ke nie, vobec, ale smerom ku 30. ano. Nechcela by som deti v takom mladom veku.

estellas
15. mar 2025

@martinka13
Ja mám 21. rokov a kolegyne mi už hovoria že mi tikajú biologické hodiny. Už je najvyšší čas mať dieťa. Ja mať dieťa ešte nechcem respektíve chcem ale neskôr keďže momentálne ešte nemám dobré zázemie na dieťa.

luccija
15. mar 2025

@sarakkk v 21 r zďaleka nie, ale dieťa som aspon jedno chcela.v 27 r som to už cítila a pokým sa podarilo mala som 30.Samozrejme, že najviac som chcela, keď hrozilo, že s tým budú problémy a či vôbec sa podari

martinka13
15. mar 2025

@estellas tak to je ozaj hlúposť. Biologické hodiny začínajú tikat po 30.

katulienkax
15. mar 2025

Otázka je či autorka ma kde bývať alebo sa plánuje nasťahovať do domu k svokruse

sarakkk
autor
15. mar 2025

@evcagabi každý má iné priority alebo inak plánuje budúcnosť

sarakkk
autor
15. mar 2025

@martinka13 tak ja nestudujem a na žúry som nikdy nebola

sarakkk
autor
15. mar 2025

@bolarazjedna ďakujem veľmi pekne za tvoj pohľad a ano našetrené mám s partnerom plus partner má dobrú prácu tak že by sa postarať vedel

sarakkk
autor
15. mar 2025

@lucka_ke všetko z toho mám ďakujem

sarakkk
autor
15. mar 2025

@simsalabim mohla by som vedieť prečo ste nechceli?

sarakkk
autor
15. mar 2025

@katulienkax mám kde bývať so snúbencom máme vlastný byt

bolarazjedna
15. mar 2025

@sarakkk ja som myslela skôr tak, že keby si ostala sama s dieťaťom, či sa budeš vedieť postarať... Nikto si tak život neplánuje, ale žiaľ stane sa to aj v 10rocnych vzťahoch a po vytúžených deťoch, že chlap si to rozmyslí, že on sa na to necíti a začne nový zivot.... Alebo choroba, úraz, smrť partnera..... Sú to hrozne veci a nikto si to pripúšťať nechce, ale stat sa to žial môže... Keďže ta netlačí čas, tak by som teda nasetrila pre taky prípad.

simsalabim
15. mar 2025

@sarakkk lebo som sa chcela venovat sebe, zalubam, kamaratom, cestovat, studovat, zit bez starosti a zavazkov. Etablovat sa v zamestnani, zacat zit sama na svojom. Na dieta som bola pred narodenim prvej dcery “pripravena”., s babatkami som mala skusenost. Napriek tomu to bol pre mna taky preplesk, ze som sa z toho dlho spamatavala. Ciastocne aj tym, aka bola dcera narocna. No nebola som pripravena na taku stratu slobody. V 20ke by som to asi nedala, pred 30kou som si viac vedela povedat, ze treba zatat zuby a vydrzat.

galganka
15. mar 2025

Tiež som sa vydávala v 21. Každý múdro hádal, že sme museli. No my sme si rok, rok a pol užili ešte vi dvojici a potom sme spáchali prvé deťo. Teraz mám tri, už vcelku samostatné a veľké, a známe, čo sú staršie, riešia prvého potomka a aké je to namáhavé. 🤷🏼‍♀️

t1nusa
15. mar 2025

@sarakkk bola som vždy rozhodnutá, že chcem byť mamou a mať aspoň dve deti ☺️ čakali sme len kým dokončím VŠ a keďže sme boli finančne zabezpečení + mali sme svoje bývanie, hneď sme sa do toho pustili… dcérka sa mi narodila týždeň pred mojimi 25 narodeninami, veľmi som sa bála pôrodu, ale chvalabohu som ho mala bezproblémový a stačilo sa sústrediť na dýchanie a správne tlačenie v poslednej fáze pôrodu… hneď ako ju na mňa položili som na všetko zabudla a bol to ten najkrajší pocit držať v náručí takého malého človiečika 🥹 je normálne, že máš obavy, aj ja som mala, aj keď nie z toho ako sa moje telo zmení, skôr z toho ako to zvládnem… telo sa dá doporiadku nejaký čas po pôrode, ale pocit, že mám po svojim boku teraz už takmer 2 ročnú parťáčku je na nezaplatenie ☺️

druha vec je, aký ma na to pohľad tvoj budúci manžel? chcel by už dieťa? cíti sa už na to byť otcom? dieťa je veľký záväzok, musíte sa zhodnúť obaja

maury
15. mar 2025

U mňa to prišlo po 30tke, že som túžila stať sa mamou.

Strana
z2