Dá sa vyrovnať s tým, že môj syn bude jedináčik?
Ako sa s tym vyrovnat, ze moj syn bude jedinacik? A okolo mna sa rodia kamoskam surodenci? Zaboli ma ak ho vidim sameho napriklad na ihrisku a ostatne sa hraju so surodencami.
My uz druhe nemozme mat a trha mi to srdce.
Ja som bola 10r jedinacik a to neznamena, ze som bola sama 🤷🏼♀️ to nie je nejaky druh postihnutia byt jedinacik.
Trapilo by ma ak by som deti chcela a nemohla mat ziadne, keby som uz jedno mala tak neriesim a uz vobec nie preto, ze kamosky maju viac deti 🙈
Deti sa hraju uplne bezne spolu na ihrisku aj ked surodenci nie su a rovnako nema kazdy surodenca. Ja ked mam starsiu v skolke, tak mladsi je tiez “sam na ihrisku” a co? 🤷🏼♀️ vzdy si niekoho najde a skamarati sa.
Chapem tvoje pocity, ze si tych deti chcela viac, ale je to zranujuce a smutne hlavne pre teba, ty sa s tym musis vyrovnat. Tvoj syn bude uplne ok aj bez surodenca. Dalsia vec je, ze surodenec sa automaticky nerovna super partak na cely zivot.
Ja vôbec nechápem takéto otázky. Prečo je problém ze je niekto jedináčik? Véd to nie je postihnutie, ani vada. Bud rada ze je dieťa zdravé a ma sa dobre. Aj ja som jedináčik, a nikdy som s tým problém nemala.
Ja mam staršieho brata, o veľa, vyrastala som v určitom zmysle ako jedinacik. Nebol problém nikdy. Nauč ho správne si vybrať kamarátov a bude to ôk. Môjmu synovi tiež hrozí, že bude jediny. Tiež ma to mrzí, ale snažím sa mu dat všetku lásku sveta a pripraviť ho na to. Som za neho vďačná celému vesmíru a všetkým bohom.
nepreháňaj, mať jedináčika/byť jedináčik nie je žiadna tragédia. Často sú dobrí kamaráti lepší než súrodenci... podporuj jeho socializáciu
V dnesnej dobe je aj tak mat 1 a viac deti luxus
@silvike ja mam jedno a ja som bola tiez jedinacik. Nikdy v zivote mi to nebolo luto. A to, ze sa teraz tvoje male deti spolu zahraju, este neznamena, ze sa v dospelosti budu milovat. V okoli to vidim skor opacne. Hadky, spory, nekomunikacia, bitky za majetky, uprednostnovanie jedneho dietata na ukor druheho. Dakujem, neprosim. A nie, surodenec nie je vsetko.
Mám dve deti.
Dcéra 17. Syn 6.
Mám dvoch jedináčikov 🤷🏻♀️
Dokonca ani v rodine nemáme veľa detí, nestretávame sa tak ako keď som ja bola malá. Niektoré veci nedokážeme ovplyvniť..
Buď vďačná za syna.
Keď sa nedá, tak sa nedá. Prijmi to tak ako to je.
Neboj, syn nebude kvôli tomu trpieť. Nájde si kamarátov, neskôr ženu,...
Držím palce!
Ja som jedinacik, co je na tom zle. Dnes uz bezna vec. Hlavne ked vidim tie vztahy kamosov v dospelosti, tak to je casto velmi zle. Ako deti sa ano spolu pohrali, aj pobili, ale ako dospeli sa bud nekontaktuju, nemaju pochopenie pre druheho styl zivota, vies toto by som nelutovala. No aspon nebude mat syn opletacky s dedicstvom 😀
Kocky, dakujem vam za mile slova. Niekedy clovek fakt nepotrebuje psychologa, staci sem napisat. 😊 otborili ste mi oci vo viacerych miestach. Aj za syna sme bojovali a mame ho z ivf. Som vdacna ❤️
@stanulienkat Ved to je zaujimave, ze nemas surodenca, tvoje dieta nema surodenca a hned to tak zhodnotis, ake je to vlastne od veci mat surodenca, pritom vobec nemas to surodenectvo zazite na vlastnej kozi, nemas tu skusenost.
@silvike pisem niekde, ze je odveci mat surodenca? Nespominam si. Prekrucas ako Fico.
@stanulienkat 😁😄😆...Jeeeminee...este aj tu Fica tresnes, snad nie...
@stanulienkat ..."Zeny maju vacsinou romanticke predstavy nehynucej surodeneckej lasky, co je vacsinou hlupost.
A citat, ze najviac je dat dietatu surodenca je tiez hlupost. To len matky maju vyhovorku, ked chcu viac deti." ....no, ved si citaj po sebe. Sama hlupost, hlupost, surodenci=hlupost. Ci ?
@silvike ano, ten citat je hlupost. Aj predstava nehynucej lasky je hlupost. Citaj s porozumenim. A ty tresknes, ze mat surodenca je odveci. Citaj text, nedomyslaj si.😉
@stanulienkat Sak z tvojho textu to vyznieva ze mat surodenca je hlupost
@stanulienkat surodenecka laska podla mna hlupost nie je
@silvike nie, nevyplyva. To si si ty domyslela.
@stanulienkat Nebudem sa s Tebou dohadovat. Vies dobre, ze nic pozitivne na temu surodencov z tvojho prispevku nie je citit.
To sú tvoje emócie tvoje dieťa to tak necíti.A, keď už deti chcú súrodenca, tak väčšinou vrstovnika nie malé mimino.Ja som jedináčik a nikdy mi súrodenec nechýbal mala som a mám veľa kamaratok a tiež mám jedináčika dcéra nikdy nechcela súrodenca práve naopak vždy, keď od niekoho prišla tak mi rozprávala ako im kazil hru, vyrusoval, chodil do izby ako je rada, že je sama no typický rozmaznaní jedinacik😛môj svokor je jedináčik, moja babka bola jedináčik vtedy, keď ľudia mali po 4 deti a neboj sa vyrástli z nich šťastni ludia.Tvoje dieťa bude mať spolužiakov, kamarátov a doma vás, ktori nebudete musieť delit čas a starostlivosť medzi ostatných.A s jedným dieťaťom je ľahšia logistika, finančná náročnosť naozaj si nemyslím, že treba byť smutná
Buď vďačná, že sa to jedno zadarilo.Moji rodičia aj muž majú súrodencov a vzťahy veľmi vlažné je pekné, keď si súrodenci rozumejú, pomáhajú držia spolu, ale často to je naopak
@luccija ❤️
Áno, dá, ale musíš sa na to dokázať nastaviť. Môj syn je tiež "nechtiac" jedináčik. Až v čase, keď sme sa snažili o druhé dieťa a zistili sme, že to nejde, tak som tiež bola chvíľu v panike, ale potom som si povedala, že na to asi príliš tlačíme, tak sme si povedali, že možno sa podarí neskôr. Bohužiaľ, nepodarilo sa mi dodnes otehotnieť, ale už vtedy, keď bol syn malý, tak som ho vodíka často medzi deti, vonku sa nikdy nehral sám, iba doma, ale to sa vedel pekne zahrať aj sám. Rád chodil do škôlky aj potom do školy, hlavne kvôli tomu, že tam bolo veľa detí. Aj sa ma kedysi pýtal, že prečo nemá súrodenca, no ja som mu povedala, že som chorá a že už žiadne dieťatko mať nemôžem a že som rada, že mám aspoň jeho. A je to tak, som naozaj rada, že mám aspoň jeho, čo majú povedať ženy, ktoré sú vydaté a proti svojej vôli bezdetné? Takže Ty buď rada, že máš aspoň to jedno a neprenášaj Tvoj smútok na dieťa. Prípadne si zájdi k psychologičke (hlavne kvôli Tvojmu dieťaťu) ak si nevieš rady so svojím smútkom, veď to už dnes nie je žiadna hanba.
Aj moj je sam, a sme radi ze mame aspon jedno. V rodine mame bratrancov vsetkych od 16 rokov hore takze ani kamaratov v rodine nema. Ale ma dobrych spoluziakov a stretava sa s nimi-tak aspon ze tak.

@bytc20 Tak ano, kazdy ma inu skusenost. Ved v dospelosti a v starobe, pri dedeni majetkov a inych zivotnych okolnostiach to moze vypalit vselijako ale ja ked vidim od mala tie nase deti tak ja som velmi rada ze su si navzajom surodencami. A viem, ze surodenecke vztahy su proste ine ako kamaratske.