Dieťa v 17. rokoch
Ahojte porodila som v 17tich momentálne mám 21 ľudia sa namna stále pozerajú divne že tak mladá a ma decko ak niekam ide už radšej ani nehovorím že mám dieťa a to len kvôli tým predsudkom je to normálne ?
Ale ja pritom žijem s manželom aj dcérkou usporiadaný život.
Ja mam 33 a dodnes mi v robote zakaznici tykaju a pytaju sa ma na ktoru strednu chodim. A uz mi je to fuk. Nerieš 😊
@blaazi ďakujem vôbec tomu nerozumiem normálne chodím do prace študujem VŠ(externe) ja mám pocit že som normálna ale tak niektorý ľudia ako keby som rohy mala
Vies to je tak.. Mas dieta akoze prilis skoro - zle je. Mas uz nejaky akoze "vyssi vek" a este nemas dieta - zle je. Ludia si vzdy nieco najdu 😉 Uzivaj si rodinku a pohlady, nebodaj nevhodne reci druhych neries ❤
Ďakujem za pozitívne komentáre ❤️
Kto a ako divné pozerá? Myslím.ze si to len namyslas...ono pre cudzích nie si až taká dôležitá a v podstate si im ukradnutá.A príbuzenstvo si už dávno zvyklo a dávno spracovalo.ze si rodila v 17.
Tak celkovo keď sa niekde prídem a padne niejaka reč a poviem toto tak niekto je s tým v pohode a iný preboha ty si si zničila cely život a ja len pozerám
Ale ja nemám pocit že mám zničený život veď žijem riadne
No a čo? Ovplyvňujú ich slová tvoj život? Nie. Tak jedným uchom dnu, druhým von.
ešte si mladá tak aký zničený život... bilancovať budeš až niekedy po 40 tke...😉
mne pred pár dňami položila otázku zubárka že prečo mám takého starého syna, že akože koľko mám rokov....ale to bolo ešte stále nič , viac sme sa bavili keď nám povedali že syn je môj manžel a moja najml. dcéra je naše dieťa - tak to som skoro odpadla....
Normalne neni ze ta to trapi😊
Mala by si mat na haku kto co hovori. Je to tvoj -vas zivot
pozri ludia si vzdy nieco najdu. keby to nebolo dieta tak je to nieco ine. najvyssi cas naucit sa ignorovat predsudky a hlupe nazory. ludia vzdy budu mat nieco. zi svoj zivot najlepsie ako vies to je vsetko co potrebujes. nikdy sa nezavdacis vsetkym a to ani nie je cielom tvojho zivota.
Tak kedysi to bolo bezne. No dnes uz menej.
V 17 je este skoro mat dieta, fyzicky aj psychicky. Ale tiez toto neplati na kazdeho a niekto je uz v tom veku dost fyzicky vyspely a aj psychicky pripraveny mat dieta. To sa podla mna neda pausalizovat. A mozno ma niekto takuto poznamku a ty si to zbytocne beries osobne. Ak s tym ty nemas problem, tak by si to tu neriesila.
Ano. Je to normalne. ;D
Tak kym pre teba je bezne mat dieta v 17r,pre spolocnost nie. Neplnolete deti nezvyknu mavat deti. Tak to proste je. Tak sa necuduj,ze ludi prekvapi,ked ta vidia so 4r.dcerou. Ked ta to netrapilo pred 4r.,preco ta to trapi teraz? Moze ti to byt jedno,kto si co mysli.
Ze ta to trapi nema kazdy IQ a EQ na rovnakej urovni, Sa tomu zasmej. Mne tu jedna akurat napisala koment do albumu ze vyzeram ako jej pit bull po kastracii. 🤣 Musis sa naucit selektovat na koho nazore zalezi a kto si len robi dobre zhadzovanim druhych. Take reci ze si si zničila život 😆jednym uchom dnu druhym von. Ludia toho natrepu.
@miadi ďakujem za povzbudenie ❤️😀
Poznám kočku, ktorá má 30 a 4 deti. Prvé mala 18 ročná. Žiadna socka ani nič. Sú veľmi dobre situovaná rodina, jej manžel skvelo zarába, ona si popri deťoch dokončila vysokú a pracuje z domu na maličký úväzok. Chalan študoval popri deťoch, spravil si aj doktorát, vie štyri jazyky, je veľmi pracovitý. Oni sú tak na 4-5 dovolenkách ročne, žijú si veľmi dobre a tí dvaja majú fakt veľmi pekný vzťah. Deti chceli obaja veľmi skoro, lebo ich chceli mať zdraví a mladí. Žiadne pošmyknutia, chceli štyri, majú štyri. Nerieš iných, zariaď sa podľa seba.
Je to drzost od nich nieco take ti povedat. Ale to neznamena ze maju pravdu. Je to len ich nazor a sudia podla seba - ich zivot by bol zniceny Keby mali dieta v takom veku, ludia su niekedy zli hnusni Lebo im nieco chyba. Laska empatia stastie. A potom maju potrebu taki jednoduchsi ta takto zhodnotit. Aby sa citili lepsie sami zo seba, zi podla seba spokojna stym ako si si zariadila život.
Ale to je super ze v 17. Ja mam okolo 30 a pri deťoch sa cítim ako dôchodca. Skutočne by som bila rada keby som mala deti skôr
Autorka,
podla mna je to skoro ohladom takej psychickej stranky. Tiez som chcela skoro deti a v 20tke som bola presvedcena, ze ich uz mozem mat a dam im do zivota co treba. Bola som tak dobre naladena. S odstupom casu som skonstatovala, ze sim sa vtedy mýlila 🙂
Ale pokial si ty vyrovnana a emocionalne zrelá ( ja som nebola i ked som si to myslela) tak je to super rozhodnutie.
Ved ty budes mat 40 a dospele deti 😃 To je úžasné! Budes este plna energie, mlada a ten zivot si uzijes akoby na novo.
Pokial si ty spokojná, inych neries. A kludne im pripomen, ze ako 40nicka uz budes mat "odchublane" zatial co ine vtedy len porodia 🤪
Nic v zlom - tiez patrym k tym "neskoro" rodiacim 😁
Uzivaj si materstvo, skolu aj vasu rodiny a vsetkych drzaňov posli s kludom anglicana do ... kam len chces 🙃
@svetlonos novy Nick tento mesiac zalozeny nikdy som jej nic nepisala jedine ze ak dala anonymnu temu. Preco by som mala Ja nieco niekomu urobit ? Som ju nasrdila mojimi fotkami v albume o mojom štyle. Ja som z nej primitivneho cloveka neurobila. Poslala som jej srdiecko ze bude lepsie 😄
Neboj, ludia si vzdy nieco najdu. Ja mam 4 deti , 40 rokov a 7 mesacne dieta, tak sa tiez cuduju, ze aka stara ma male dieta 🙃😅. Ludom nevyhovies.
@anonymanonym aj ked mas 40 rocna male babo, aj to je zle 🙃😅
Tak vies ,ked ti ludia povedia ze si si znicila zivot,nemusia to mysliet hned zle alebo ta tym urazat.Skratla maju v istom slova zmysle pravdu,tie zazitky co by si zazila ako slobodna v puberte a po nej v mladoati uz v 40nezazijes,cize si sa o nieco v zivote ukratila.To ze zijes usporiadany zivot a si zodpovedna je ok ale zazitky na mladost uz budes mat ine ako rovesnicky.A inak snad nie si s nejakym ,starym chlapom o 20r starsim,to uz ozaj by som Ta aj ja lutovala.
@elmivelmi nie je starší o 8r mne príde zničený život keď je napríkad niekto alkoholik ale drogovo závislí aspoň tak to hodnotím ja

😊 ľudia si myslia, čo chcú, kedy chcú, nedá sa im vyhovieť. Blahoželám ku krásnej rodinke.