icon

Dieťa v 17. rokoch

12. aug 2023

Ahojte porodila som v 17tich momentálne mám 21 ľudia sa namna stále pozerajú divne že tak mladá a ma decko ak niekam ide už radšej ani nehovorím že mám dieťa a to len kvôli tým predsudkom je to normálne ?
Ale ja pritom žijem s manželom aj dcérkou usporiadaný život.

miadi
12. aug 2023

@elmivelmi dalo by sa povedat ze musela rychlo dospiet ze mala dieta tak mlada ale zniceny zivot ? To je dost prehnane tvrdenie. Jej to len pride odveci ze mà vsetko o com vacsina sniva lasku rodinu svoju domov . Citi sa stastna ako olympijsky vytaz ze ti dala zvladla hoci skor ako je zvykom, A Niekto jej povie chudatko len zlatu si vyhrala na diamantovu nemas ? Proste ju zaraza ze o jej stasti mà Niekto potrebu negativne komentovat .

elmivelmi
12. aug 2023

@miadi Tk ziceny nie,auraz sa ukratila o premna a aj pre mnoho inych suoer zazitky.Lebo povedzme si narovinu ,kedy bola najlepsia zabava??No v mladosti,ked clovek este nebol dospely a zodpovedny a mohol si dovolit robit veci,kt uz v 40 aj keby mohol nebude.Ale kazdy sme iny,mne osobne by bolo luto mat v 17 dieta a ziaden cas na zabavu a srandu.

miadi
12. aug 2023

@elmivelmi lenze jej to luto nie je. Ja som tie roky vobec nevnimala ako najvacsiu zabavu, otec mi mamu prizabil pred ocami v 17., znasilnenie v 18.. zazila som vela party koncerty cestovanie v 20-30 a nebola to najvacsia zabava . Pre mna bolo poslednych 12r naj a zabavu mam s detmi inak Proste taku ozajstnu od srdca radost z malickosti, Bez urazky je jedno ako to vnimas ty ci iny ludia ci Ja . Ze zniceny zivot . To vie ona posudit. Asi by nemenila.

autor
12. aug 2023

@miadi áno mám to rovnako tiež ja nemám moc rada niejake zábavy radšej sa venujem rodine viac ma to napĺňa a kamarátky tie sú aj v práci aj v škole

miadi
12. aug 2023

Uzivaj si svoj život materstvo rodinku a nenechaj si na hovorit ze ti nieco ušlo keby aj tak to uz nejde “ dohnat.”

svetlonos
12. aug 2023

@miadi
myslela som, ci si jej nenapisala v jej (mozno anonymnej) teme. Ty pises priamo a rozumne, to nie vsetkym pasuje, preto som pisala, ze ju tvoj komentar asi vytocil. Ale aj tak to bolo od nej sproste, kedze ty nokoho neurazas v komentoch.

ysseba
12. aug 2023

Ľudia budú kukať divne vždy. Keď máš dieťa v 17tich, kukajú blbo. Keď máš dieťa v 40tich, kukajú ešte blbšie. Nerieš, ich problém 🙂

miadi
12. aug 2023

@svetlonos nie myslim ze to je len čerstvy troll 😈 kto vie na čom frči 🤣viem len ze mà krasneho psa.😉

zuzinka888
12. aug 2023

Aj na mna sa divne divaju - a mam dieta v 39🤷‍♂️. Nech urobis hocico- vzdy sa najde niekto komu to bude divne. Ludom nikdy nevyhovies.

queen_mary
13. aug 2023

Pozri, je divne mat v 17 dieta, to je fakt. Clivek v tom veku realne nie je pripraveny psychicky ani materialne, mozno ani fyzicky. Tie roky su realne urcene na to, aby si skysala, spoznavala svet aj samu seba, robila chyby..
Reakcie okolia mi preto pridu normalne, prirodzene. Tvoje velke stastie je, ze si to zvladla, mas stastnu rodinu, pracujes, studujes. Wow! Vzdy to tym ludom pripomen, pochval sa. A poznamenaj, ze v ich veku budes mat uz velke deti a ako ti bude sveta zit. 🙂

autor
13. aug 2023

Ďakujem každému za príspevok ❤️

elmivelmi
13. aug 2023

@miadi nik nepise ze zniceny zivot,akurat nezazije to ,co by zazila slobodna.Na deti mala este cas,tie jej neutecu.Ale zazitky uz nebudu take.Ja to nemyslim zle,asi je spokojna ved zivot ma usporiadany podla toho ,co pise.Oen ani ti ludia to nemusia mysliet ako si zasa ona domysla.Ale kaudeho mapadne,ze mladost si uz nevrati.
A inak mnoho takychto mladych v 40 ako keby prezije druhu pubertu a chodi s detmi na diskoteky alebo inde si vybija energiu.

denuss
13. aug 2023

Ahoj, ja mam 32 a 4 deticky. 10, 8, 4rocne a pol rocne. Cudzi sa vzdy velmi cuduju, vraj vyzeram aj mladsie... Zacuduju sa, vacsinou povedia ,,obdivujem ta/vas', co moze znamenat aj ,,vy nie ste normalni"😄, ale je mi to uplne jedno. Ja som velmi vdacna za velku rodinu. Je to pre mna splneny sen. To mi nepokazia nejake divne poznamky ci pohlady. Netrap sa pre to ani ty.

mikadooo
14. aug 2023

No, si mimo škatuľky 🤷. Hádam nečakáš, že na Slovensku to nechajú ľudia bez povšimnutia, keď sa tu bežne rodina plánuje až po 30tke... Treba sa obklopiť bublinkou, ktorej je to jedno, prípadne jej to nevadí, prípadne sú na tom vekovo a deťmi podobne.

lunademonica
14. aug 2023

Kasli na ludi, keby si porodila len o par rokov neskor, uz by zas bola stara na materstvo, ludom sa furt nieco nepaci, nevyhovies. Je to tvoj zivot

iveta7a
14. aug 2023

Tiež som mala prvé v 17tich keď to niekomu poviem kukaju jak na zjavenie vždy sa nájde niekto kto bude nad tým lamentovať teraz mám 39 a zachviľu budem mať bábo vekový rozdiel bude medzi nimi 21 rokov a tie reči,,šak to už syn by mal mať prvé,, ako prečo on má čas a ja sa ešte cítim na to malé stvorenie a keďže to bude po troch chalanoch vysnívané dievčatko tak o to viac

simca06022011
14. aug 2023

neries 🙂 bud rada... za mna lepsie v 17tke ako v 40+tke.. je ot iba vec nazoru ;)

lenkakravcova
14. aug 2023

Budu to robiť, dokiaľ si to sama neobhajis.
Proste nabudúce keď ti niečo také povedia, že sí si zničila život, tak len ticho nesed ale normálne povedz, že si to nemyslíš. Ze si spokojná, más peknú rodinku, necítiš sa na to mladá. Povedz ze mnohé sa v tom veku zabávajú a nevedia si poriadne ani navariť a ty si proste už niekde inde. Obhaj si to. Inak sa do teba budú navazať donekonečna.

vojtovicka
14. aug 2023

Ja mam 32 a nemam dieta lebo nemozem mat. Tiez pocuvam rozne dristy o premrhanom zivote. A to za svoju situaciu nemozem. Kasli na nich.

andigab
14. aug 2023

@elmivelmi ale autorka môže všetko, čo nestihla, v pohode dobehnúť v 40. Bude mať veľké deti, všetko na poriadku, rozum a skúsenosti, aké v 20 proste nemáme. Ja by som s ňou menila okamžite.
Autorke: Buď šťastná, to, čo máš, nemá každý. Ľudí nerieš, budú čumieť na teba, no v duchu možno závidia. Hlavu hore a s úsmevom

cervenaruza123
14. aug 2023

Na mna divne pozeraju, ze preco som nemala skor dieta a to mam 30, nepripadam si az taka stara. Ludia vzdy si hladaju nieco, preco chcu kritizovat. Dnes je svet konzumny, same zazitky, same uzivanie si a preto je pre mnohych nepochopitelne, ked je clovek rad len tak obycajne zo svojej rodiny. Kto chce kritizovat, vzdy si najde nieco.

sense
14. aug 2023

Pozri kľudne ma aj ukamenuj ale áno, mat dieťa v 17 je skoro, ved pri pôrode si nebola plnoleta a v podstate si ani sama nemohla rozhodnut. Stále rozhodoval za teba zákonný zástupca.....
A myslím si je to môj názor, nemusí ho nikto zdieľať, ze ak je človek vyrovnaný a je si sebou istý a presvedčený ze to co urobil a ako urobil bolo správne a ich to vnútorné naplnilo, nepotrebujú riešiť co si okolie o nich mysli a nezaberajú sa ci je to normálne alebo nie. Poznám par dievcat/zien ktoré rodili ako neplnolete. Nie preto žeby mali materské pudy už v puberte ale preto, ze sa to stalo a rodičia rozhodli a ešte aj svadba musela byt lebo co okolie povie.
Pamätám si ako tetka lamentovala keď prišla dievčina s matkou ze jej syn bude otec a co mienia robiť, on mal 17 a on 16. A musela byt svadba lebo dievčina nesmie urobiť hanbu, lebo co povie okolie keď manžel dievčatá bol vysokopostavený dobre zarábajúci človek a co by to urobilo z jeho kariérou

olusik112
14. aug 2023

Ja mam 40 a minuly rok v porodnici sa ma pytali či mam prvy porod a ja že nie 5ty že čože? To od. 10tich rodite každy rok? Ja že nie 39 mam 😁. Dnes som bola v banke s najstaršou dcerou a najmladšim synom a pytala sa pani že ktorej je to dieta a ja že obidve su moje deti tak jej skoro zabehlo 😁 vraj ja som si myslela že obe mate tak 20r🤣. Ja že hej dcera ma 20 ja 20x2 takže sproste komentare budeš ešte dlho počuvať

maminkalubka
14. aug 2023

Nerieš. Moja známa mala dcéru v 16 a syna v 18. A má s nimi super vzťah, vekovo sú si bližší(už sú dospelí)

annnnie19
14. aug 2023

Ja som mala dcéru v 16 a keď, väčšina je taká ako hovoríš, ale mam vysokú školu, pracu a vždy im poviem ze ľutujem ze som nemala aj v sedemnástich 😊 a dcéra je šikovná, slušne vychovaná a keď vidia ze sa som na ňu hrdá zavriem im tým usta.

lalala94
14. aug 2023

Tak ono mať dieťa v 17tich nie je žiadna výhra a nie je to bežné ani normálne, ale keď je už tu a partner je ok, tak čo s tým? Ono pri týchto témach sa vždy ide do extrémov a vidno to názorovo aj tu - že vždy lepšie v 17tich ako v 40tke. Lenže medzi 17 a 40 je veľmi široké spektrum a omnoho vhodnejšie obdobia. ;) Nechcela by som mať dieťa ako násťročná puberťáčka a nechcela by som mať dieťa ani v 40tke, preto som prvé mala v 28, druhé v 29, stihla som ešte predtým v pohode dokončiť školu, rozbehnúť kariéru, mať dobrú materskú, zabezpečiť bývanie, svadbu a nemusela som sa nijako obmedzovať a spoliehať na pomoc iných. Zase sa tu netvárme, že mať dieťa pred 18tkou je nejaké terno. Ak by sa ťa to nedotklo, tak by si tie reči neriešila - minimálne ja neriešim to, čo si kto myslí.

1mata
14. aug 2023

Ja som mala 19. Teraz mam 3 deti s jednym muzom. Najstarsia dcera 12 rocna je uz taka velka, ze chodime ako surodenci, nie ako mama s dcerou. Ja vyzeram velmi mlado, ludia si musia mysliet ze som rodila ako 14 rocna.A vies co? Je mi to u prdele

sticker
iveta7a
14. aug 2023

@1mata poznám bývalo obdobie kedy si mysleli synovi kamaráti že som jeho staršia sestra vyzerala dosť mlado ešte v dvadsiatich dvoch rokoch mi nechceli predať cigarety to boli časy 😄🤣

chillibubble
14. aug 2023

@andigab tak toto by som absolutne netvrdila, ze v 40-tke moze dobehnut to, co robia pubertiaci. dobre, ju by to mozno nelakalo a nerobila by to, sedela by doma s rodicmi na zadku. ale urcite to v 40tke nedobehne lebo telo uz nebude vladat a nebude to uz s kym dobiehat...

denkabemommy
14. aug 2023

Mám dve deti a úplne vážne vyzerám ako 13-15r dieťa😂. Takže súcitim, zároveň si vždy poviem, že aspon budem vyzerať dlho mladá 👌