Druhé dieťa - za a proti
Ženy, mám takú nezmyselnú otázku.
Mám jedno dieťa, extrémne náročné takmer dvojročné chlapča.
Od úplného narodenia doteraz stále sú problémy so všetkými bežnými činnosťami. Stále ho nosiť na rukách, aj odkedy chodí, po ulici sa neprejde. V kočíku neobsedí ani päť minút. Zaspáva ťažko a celý čas tŕpnem nech sa nezobudí, lebo ak sa v noci zobudí inak ako len jeho bežné 3-4x za noc kojenie, čiže ak ho niečo bolí, alebo mu pretečie plienka a musím ho prebaliť, tak potom ďalšie tri hodiny nech robím co robím, nezaspí.
Jesť mi odmieta úplne, keď čítam aké su iné deti nejedaci, len sa chytám za hlavu, ze to je môj sen, aby môj syn aspoň toľko jedol... Pusu neotvorí keď krmim, sám sa nenakrmi, stále sa len koji.
Ísť s nim 30min v aute je nereálne, to je krik a hystéria, vydrží tam do 15min..
Od tehotenstva som si hovorila, ze uz nikdy viac... Hovorila som si to ešte donedávna... Ale neviem co sa deje, ked vidim v mojom okoli zeny ktore su uz zase tehotne a maju bezproblemoce deti, hovorim si, ze aj mne by sa chcelo mat jedno mile neuplakane dievcatko, ktore dobre papa, spinka a nechce byt stale na rukach a nema reflux :D ako mal moj malý..
Často si hovorím, ze sme kataatrofalni a neschopni rodičia.. chce sa mi to druhym dietatom vyvratit... Chcem si dokazat, ze to nie je pravda a naozaj len prvy je taky náročný...
Ae vždy som snivala o 2-3 deťoch... Len som si to predstavovala oveľa jednoduchšie
@makova333 nezomrie, ale nie je to ani nič škodlivé, stačí sa opýtať pediatra alebo si prečítať názory odborníkov
Ahoj, v prvom rade určite nie ste katastrofální rodicia, každý robi co moze a co vie aby to islo ... na otázku či ist do druhého dietata ... za mna ak si predstavis ze ak druhé dieta bude rovnako náročné ako prve (lebo aj to sa moze stat) a si s tým OK, a myslíš ze to zvládnete aj s dvoma náročnými detmi... tak potom do toho ;) ... vsetko je o nastavení, ak si pripravena len na variantu ze bude druhé dieta anjelik tak by som este pockala kým sa starší trosku zlepsi ... držím palce nech sa rozhodnete akokolvek🤞
Ja by som do toho išla. Naša bola tiež náročnejšia - uplakaná, závislá na mne ...otehotnela som keď mala malo vyše rokaa ešte nechodila aamostatne. Prvý pol rok bol extrémne náročný - mala vzdor a pred pôrodom som ju zároveň musela prestať kojiť. Ale prospelo jej to mať súrodenca. Aj to že není všetka pozornosť na nej.
@zuzanockamt nocne krmenie (a tak caste) v tomto veku zatazuje traciaci trakt dietata, traviaci trakt nedostava potrebny cas na travenie potravy a uz mu je posielana dalsia davka. Namiesto nocneho oddychu a natravenia jedla zo dna, musi "makat" aj v noci. Ale rob ako myslis, tvoje dieta.
@zuzanockamt nie je to nic skodlive? Minimalne pre jeho zuby, travenie a spankovy rezim je to EXTREMNE skodlive. Ale, kazdy pocuva iba tych odbornikov, ktori pritakavaju jeho osobnemu presvedceniu, takze skoda casu sa dohadovat
@makova333 presne tak 🙂 žiadne ťažkosti a problémy nemá, nie je to moje prvé dieťa, takže nie som odkázaná na nevyžiadané rady cudzích neznámych žien z netu
@elementissa
@zuzanockamt ty beries diskusiu ako nevyziadane rady? Tak sa do nej nezapajaj 🙂
@makova333 ja som radu nehľadala, napísala som skúsenosť a nepotrebujem odporúčania cudzích žien
@zuzanockamt nevyziadana rada je niekedy najlepsia😉
Lebo vie donutit popremyslat....a vidiet veci inej strany.Hoci niekedy sa tazko prijima.
Osobna skusenost😁
@terezka1947 len ja neplánujem momentálne nič meniť...všetko mi vyhovuje tak, ako je
@zuzanockamt a ja som ti ani nic neodporucala, napisala som ti: "Ale rob ako myslis, tvoje dieta."
@zuzanockamt ja som to vo vseobecnosti myslela😉
Máme doma odstup 2,5 roka medzi deťmi
Prvá bola tiež nejedačka, cickomaniak
Odstavila som ju v tehu pri druhej ako 22 mesačnú.
Rozjedla sa, dospela, aj keď stále dosť žiarli atd.
Ja som dosť prísna. Pri mne sú deti poslušnejšie ako pri mužovi. Podstatne poslušnejšie.
Ale vedeli sme, že chceme druhé, a áno povedali sme si že bude lepšia, lepšie spať, papať a bude dievča.
A je.
A aj keď v dvoch rokoch začína byť osobnosť, my ako rodičia sme tiež neni dvakrát tiché typy takže môžem chcieť od detí aby boli tiché, keď to nemajú v génoch.
Hovorí sa, že druhé je za odmenu a aj vy mat budete.
Smelo do toho.
Synovi určiť hranice. A pôjde to
@zuzanockamt súhlasím s @makova333 že tvoje dieťa v noci mlieko nepotrebuje a 2-3 krát už vôbec nie, je to zlozvyk. Ak konzumuje päť krát denne plnohodnotnú stravu, mlieko v noci nepotrebuje, potrebuje neprerušovaný spánok a jeho tráviaci trakt oddych. Nikto ti nepíše, že máš niečo meniť, nám je úprimne jedno, či dieťaťu dávaš v noci mlieko alebo nie, iba píšeme, že v jeho veku je to zlozvyk, nie potreba.
Stale som bola proti, presne kvoli tomu co si opisovala, mam velmi narocnu dceru, doteraz. Proste to nepreslo a to uz ma 7. A az minuli rok sme sa rozhodli pre surodenca,ktory ma 4mesiace.. takto spatne ti poviem ze urcite za, ale zvaz kedy. Neviem si predstavit, ze by sme mali druhe ked mala 2 alebo 5😂🙈 by som skoncila bud zavesena niekde na konari, alebo v lepsom pripade v Pezinku na Pinelovej😆
Ja mám pocit, že potrebuješ druhé dieťa. Syna som kojila do 18 mesiacov. Tiež sa casto budil v noci. Potom som otehotnela a kvôli liekom som musela prestať kojiť. Odvtedy syn prespí celú noc. Aj sa normálne naje, dovtedy pár lyziciek a mlieko. Som na rizikovom, nemôžem syna dvíhať, rýchlo to pochopil a keďže kočiar nepoužívame od roka, ak niekde ideme musí ísť peši. Už sa ani na ruky neťahá, keď sa chce prituliť ja si k nemu sadnem.
@elizabet173 ďakujem za názor, super, že vieš lepšie ako ja, čo moje dieťa potrebuje a nepotrebuje
Jejda, obuli sa do toho kojenia...ja mám kojeneho 2,5 ročného a je v pohode, taký ako opisujes tvoje vysnívané bábätko, len chlapec 😉. Vlastne som ho chcela s vidinou prespatej noci odstaviť, keď mal 2 roky a aj som ho odstavila na týždeň, fakt mi aj mlieko odišlo aj všetko, ale moc to nepomohlo, neprespal ani jednu noc ani tak, iba bol nervózny a nespokojný, taký akého ho nepoznám Potom ma nejako zas presvedčil a začali sme znovu a aj mlieko sa zas dorobilo. Odvtedy tomu nechávam voľný priebeh - len, že to odstavenie nezaručuje žiaden úspech...
S druhým by som počkala, dokiaľ budeš schopná ich neskatulkovat. Neujde ti..drž sa. To náročné obdobie prejde.

@zuzanockamt 1,5 a viac rocne dieta zomrie na dehydrataciu ak za jednu noc nedostane 3-4 x mlieko?