Frustrácie z materstva. Kde je rovnosť rodičovských povinností?
Neviem, ci mne uz s prepačenim *ebe z 3,5 roka stravenych doma kazdy večer, kde nemam uz vlastne “večer” . Neviem ci je to moja chyba alebo čo. Ale nenavidim na materstve to ako sa žene zmeni život od zakladov a otec si može robit čo chce a kedy chce a može ist “vypnut” od tohto rodičovskeho života. Mame 2 deti( 3,5 rocneho a 1 ročnu), starši bol od narodenia zavislak na mne proste mamičkyn ja som si ho tak nevychovala proste taky bol, vecerami som pri nom musela ležat lebo sa budil nonstop, samozrejme som nikam nechodila, uz som si zvykla, a mladšia tá spavala lepšie ale proste otec by ju neutišil ak by sa nahodou vecer prebrala, a tak to je do teraz stale potrebuje mna, syn uz ani tak nie on spi normalne jak človek … len ma vytača to ako my matky proste sa nemozeme zobrat a ist hocikde ako napriklad ist vecer na “pivo” ako muži chodia a prist v akomkoľvek stave, ak by toto urobila matka tak je najhorsia matka na svete ktora sa ide opiť a necha deti len tak s OTCOM. Mam v sebe najvacsi pocit viny ak by som mu nechala obidvoch vecer doma lebo čo ak sa zobudia a co ak budu plakat a neviem čo… to aj vy to takto mate ? Ze ste väzni vo vlastnom dome kvoli detom? Ja ich milujem a ano obetovala som im život doslova.. ja viem že vyrastu a neviem co , nic mi neutecie ani ma uz nelaka niekam chodit a ani neje skym, kazdy ma uz deti a su doma, teda okrem chlapov samozrejme tí možu chodit si jak za “slobodna”… a potom ja som nenormalna lebo ked ide chlap vonku a uz mu pisem ze kedy pride tak ze vzdy musim nieco si najst a hladat problem. Ale ked proste ja som nonstop kazdy vecer doma , 3,5 roka.. lebo si nemozem dovolit niekam “slobodne” ist… toto jedno nenavidim na materstve ako vam to vzalo cely spolocensky život… preco chlap ma na to narok? Chodi do prace, je s detmi ale ide potom vypnuť, raz za tyzden dva tri, ale ide .. a my ? Čo mam chodit od 15 do 18 vonku na vino, ked sa v tom časw da? To zas co by bolo ? Ja neviem povedzte mi vy ci som *ebnuta uz ze mi vadi totalne vsetko kam muz moze slobodne odist…
Aj to bude, o chvilku, ak mate starych rodicov ochotnych postrazit...deti tak vo veku 4-5r radi prespia u starkych, aspon u nas sa to tak zlomilo..
A kebyže prídu starí rodičia k vám a postrážia vám deti? Aspoň sem-tam? Možno deti nechcú byť v cudzom prostredí a doma by to zvládli lepšie, obzvlášť ak majú starí rodičia s nimi dobrý vzťah. Takto sa nedá dlhodobo fungovať, veď to aj ten vzťah s manželom utrpí.
@cyberk bože prepáč, ale z tvojich názorov v diskusiách priam srší, že ty máš len jedno dieťa. Ja pre tvoje dobro dúfam, že pri jednom dieťati aj chceš zostať, lebo ak budeš mať druhé a bude náročné, tak dostaneš veľký preplesk. 😅
@autorka a keby dedkovci prídu strážiť cez noc deti ku vám? Naše baby tiež zle.spia mimo domu. Inak také rande s mužom chyba aj mne. Nám nemá kto strážiť.
@zuzanka.zuzu zeby si ten tvoj nenašiel milenku … ver mi v nasom zivote na taketo veci čas nieje , a ani pomyslenie.. takze gratulujem tebe ze mas uzasneho muza a ze mozno ho zacnes podvadzat ty ked mas tolko volneho casu pre seba ked chodievaš na hotel, zeby si si nahodou ty milenca k sebe nezavolala .. gratulujem ti
@ivinkapink ano ocakavam ze sa to raz zlomi. Ale syn je čisty muž v zmysle tom ze on neostal na prazdninach ani ked mal 6 rokov.. takze pochybujem haha
Autorka my sme pochopili. Viacere sme mali dost urevane deti, psychiatria doma ale väzna sme zo seba nespravili. Nie, nemame dokonale materstvo s dokonalim dietatom
@ivinkapink moj muz tiez chodil do prace, nie cez tyzden v noci k nemu nevstaval ale vstaval cez vikend, cez vikend som napr. spala v inej izbe a nosil mi dieta na kojenie 🤷♀️ a nie nie som dokonala matka a nikdy nebudem a nie nemame dokonaly system a nikdy mat nebudeme ale zaroven manzel nie je do poctu a ja nie som obet, ktora musi potlacit seba, svoje potreby, svoje zaujmy, vzdat sa konickov a zalub asi tolko k tomu
ale je usmevne, ked vidim prispevok, kde jedinym cielom bolo, aby sa ozvali matky, ktore autorku povzbudia v jej utrpeni, potlapkaju ju po pleci a budu si navzajom hovorit, ze to vedia pochopit len oni a tie ostatne, ktore to maju inak isto iste mali dokonale deti s dokonalym rezimom, to urcite
@ivik4 No tak evidentne kazda jedna co sa tu vyjadruje ma dokonale doma všetko asi, ze nechat dieta doma a chodit si na hotel od nich oddychnut je asi tiez na zamyslenie nie ? Ja teda az takto “vypnut” nepotrebujem, radsej by som isla s muzom sama na ten hotel ako totalne sama, by som to skusila a o hodinu som naspat doma radsej sama vo vlastnej posteli…
Ano, ja to tak mám. Najstarsi bol neodlozitelny, nevrestal jedine ked bol na mne, dievcatka boli v pohode, ale tých možností sa niekam dostať sama, kým sú deti malé, je minimum. Vyhodu majú maminky, ktorým má kto pomôcť v rámci rodiny, že sa vedia spolahnut, a aj deti nemusia visiet len na mame. U nás toto nebolo, muž sa mi snažil vždy pomáhať, ale s deťmi sám by si netrufol, bojí sa. Nie každý muž to s deťmi vie a chce. A ano, žena je obvykle tá ktorá sa obetuje, cest vynimkam, a jasné že to neni fér. Mám ale velké šťastie na kamarátky, kolegynky, sesternice, ktoré prídu k nám a nevadí im, že kavickujeme v obložení deti, alebo si spravíme spoločný výlet. Toto mne mega pomaha, aby som sa necítila mentálně odstrihnuta od "normalneho" sveta dospelych.
@petamich a o kolko deti sa staral? Lebo neviem si to celkom predstavit u nas...placuci novorodenec a placuce dvojrocne a do toho 5rocka so svojimi potrebami...My sme si deti podelili. Aby sme sa trochu vyspali a uspokojili potreby vsetkych.
@petamich manzela do počtu teda nemam, ked je doma niekedy aj tri dni po sebe, od rana do vecera, ja som s dcerou, a on je so synom, chodi na nakupy, vybavuje vsetko ostatne ked ja nemozem lebo varim, prebalujem, uspavam, staram sa o domacnost mame to rozdelene jedna k jednej a vobec neje typ chlapa ze si vylozi nohy a pozera ako ja pobehujem dookola a obskakujem ich
Nie,nikdy som to tak nemala.Ucila som od mala deti,že okrem mňa budú tráviť cas aj s otcom,babkou,dedkom a inými ľuďmi.A ja tam nebudem.Nedokazem vydržať s nikým 24/7 a potrebujem aj čas pre seba.Vratila som sa do práce veľmi skoro a jednoducho som niekedy deti nechala iným.A nehanbím sa zato.Takato opicia láska,akú predvádzate vy je niečo,čo si ja predstaviť neviem.
Nechat dieta doma s adekvatnym dozorom vobec na zamyslenie nie je. A nikto Ti nehovori ako dokonalo nastavene to ma; ty si sa pytala ako to maju ostatne a dostala si odpovede ako si to nastavili aby sa nakoniec necitili tak ako teraz ty.
Zeny, ale ona nechce vypadnut sama, ak som dobre pochopila ona chce ist von s manzelom. Ci?
@miriamzba wau druhá nedokonala v obnazeni všetkych dokonalych matiek … ako to zvladas ? Nie je to fer vsak? Ked vecerami musis uspat deti niekedy aj uplne sama lebo chlap sa ide vyvetrať za ten čas co ty ides 24/7 vsak? Nepochopia tu dokonale mamicky co maju dokonale systemy nastavene
@ivinkapink to ta musim sklamat 🙂 presli sme si kadecim, ale ja nie som clovek, co sa vzda a ticho trpi prip. sa pozera ako jej dieta trpi so slovami “je to len obdobie” 🫣
@lalala94 nie je narocne dieta, je len nemozna matka 🙂
@ivinkapink nie toto by urcite nedal 🙂 to uznavam, my mame jeden kus (sice extra narocny ale jeden), takze chapem, ze autorka to ma narocnejsie, akurat tak uplne sudiac podla komentarov nechce zmenit status quo, nastavilo to tak prve dieta a pokracuje to dalej a nevravim, ze je aplikovatelne to co mame doma my, len si stale myslim, ze si vie ukradnut cas sama pre seba, len treba spravit zmenu nastavenia
@petamich hej teraz spia napriklad vsetci traja, deti aj muz, myslite ze mam ist teraz von ? Zasepkam mu do ucha ze idem von si na nich do rana sam ved spia..
Tak choď von zajtra.Je víkend,muž nevstáva do roboty snád,tak môže spať s deťmi on
Strašne drzo, povýšenecky sa správaš ... voči ženám, ktoré Ti chceli poradiť, hoc si na začiatku napísala A až potom B ... to sa ťažko radí ... tak si poraď sama.
No ale to, ze chceš ísť s mužom si nepísala v úvodom príspevku. Tam sa sťažujes na to, že muži môžu chodiť von a matky nie. Co pravda nie je. A ženy ti tu napísali pravdu, ktorú ty prijať asi nechceš. A ohanas sa tu dokonalými matkami. No nie, nie sme dokonale. Ale nenecháme zo seba robiť väzňov. Ved to aj deti musia vycítiť z teba ze si kôpka nervov. Zajtra nechaj deti s mužom a chod na kávu, keď aj sama.
@doriiis nevstava do roboty ? Haha , vstava ale v nedelu, vravim ze on nepracuje normalne ale kedy ako 😊
Autorka, fakt sa ti tu zisli "dokonale matky". Mne sa otvara noz vo vrecku z vety ako si si naucila, tak mas.
Vyhorela si, to je cele. Musis len preckat to blbe obdobie. Ked starsie pojde do skolky a mensie ti bude spat, vtedy si musis uthnut cas pre seba. Ziadne upratovanie. Len ty a tvoja psychohygiena. Zatial sa drz, ono fakt bude raz lepsie 💪🙂
Autorka ja ale nerozumiem preco si myslis, ze tie ostatne, ktore to maju inak su "dokonale", preco nas zhadzujes? Mala si rovno napisat, ze chces, aby reagovali len tie, ktore ta podporia v tvojom utrpeni a napisu ti, ze to maju rovnako 🤷♀️ ano s dvomi detmi je to komplikovanejsie ako s jednym uznavam, na druhej strane som stale presvedcena, ze ty to zmenit vlastne nechces, lebo si nechces pripustit, ze sa to da aj inak aspon kusok inak (a tym nemyslim, ze je plne aplikovatelne ako to maju ini, ty si ina, vase deti su ine).
Nie nemas mu sepkat do ucha. Mate sa dohodnut vopred, uspim starsie dieta, alebo dieta, ktore zaspava prve a idem von. Alebo dnes uspavas obe, su dni, ked aj ty uspavas obe, verim, ze to zvladne aj on.
Mimochodom na ten wellness vikend so mnou chodia dalsie "dokonale" matky, ktore maju dve alebo dokonca tri deti. Ale to teda manzel tej, co ma tri je pre mna hrdina 🙂 lebo si trufne zostat doma s tromi malymi detmi 🤷♀️. A to nevravim preto, aby som provokovala, lebo ani oni nie su dokonale matky a maju tazke dni a tyzdne a mesiace, o to viac potrebuju cas pre seba.
A urcite to nebude tym, ze maju dokonale deti. Nie ani nahodou. Niekto ide, ked su deti mensie, niekto, ked su vacsie, kazde dieta je ine, mrzi ma, ze ta neviem viac pochopit ale mne podla komentarov znies, ze skratka nechces nic zmenit.
Autorka prepáč.Ale ty nemáš ústa? Nevieš povedať vlastnému mužovi,že sa trápiš a chces zmenu? Vyplakavanie na koňovi ti nepomôže.Komunikacia,dohody a kompromisy.To je to,čo dvaja ľudia vedia robiť.Chces ísť von? Choď.Dohodni sa s mužom,že keď nerobí,tak sa deťom bude venovať on a ty maj čas pre seba
@cyberk ja nie som sklamana, len sa snazim pochopit, kde som teda spravila chybu, ze ako sa to dieta da nastavit aby spalo prip zaspalo bez prsnika s otcom??? Bez toho samozrejme aby plakalo za mamou(prsom🙈)
@ivinkapink skvely priklad si uviedla, prsia su na krmenie, ak si nevies upokojit dieta, ktore ocividne nie je hladne, inak ako strkanim bradavky do ust, je to smutne a na zamyslenie. Myslis, ze ako uspavaju deti matky, ktore nekoja - po flaske im strcia bradavku do ust, aby stichli?
Do polroka je za mna tolerovane vsetko, od polroka ak si nenastavite system bude to tazsie a tazsie v pokusani sa o to.

nie, mám pocit že jediný kto tu nepochopil, si ty 😁 či myslíš si že ostatné chodíme chľastať? 😂 ty si dobre mimo... podľa teba jediný "normálny názor" je ten ktorý s tebou súhlasil. spamätaj sa lebo o rok píšeš prečo si muž nešiel milenku 🙈