Frustrácie z materstva. Kde je rovnosť rodičovských povinností?
Neviem, ci mne uz s prepačenim *ebe z 3,5 roka stravenych doma kazdy večer, kde nemam uz vlastne “večer” . Neviem ci je to moja chyba alebo čo. Ale nenavidim na materstve to ako sa žene zmeni život od zakladov a otec si može robit čo chce a kedy chce a može ist “vypnut” od tohto rodičovskeho života. Mame 2 deti( 3,5 rocneho a 1 ročnu), starši bol od narodenia zavislak na mne proste mamičkyn ja som si ho tak nevychovala proste taky bol, vecerami som pri nom musela ležat lebo sa budil nonstop, samozrejme som nikam nechodila, uz som si zvykla, a mladšia tá spavala lepšie ale proste otec by ju neutišil ak by sa nahodou vecer prebrala, a tak to je do teraz stale potrebuje mna, syn uz ani tak nie on spi normalne jak človek … len ma vytača to ako my matky proste sa nemozeme zobrat a ist hocikde ako napriklad ist vecer na “pivo” ako muži chodia a prist v akomkoľvek stave, ak by toto urobila matka tak je najhorsia matka na svete ktora sa ide opiť a necha deti len tak s OTCOM. Mam v sebe najvacsi pocit viny ak by som mu nechala obidvoch vecer doma lebo čo ak sa zobudia a co ak budu plakat a neviem čo… to aj vy to takto mate ? Ze ste väzni vo vlastnom dome kvoli detom? Ja ich milujem a ano obetovala som im život doslova.. ja viem že vyrastu a neviem co , nic mi neutecie ani ma uz nelaka niekam chodit a ani neje skym, kazdy ma uz deti a su doma, teda okrem chlapov samozrejme tí možu chodit si jak za “slobodna”… a potom ja som nenormalna lebo ked ide chlap vonku a uz mu pisem ze kedy pride tak ze vzdy musim nieco si najst a hladat problem. Ale ked proste ja som nonstop kazdy vecer doma , 3,5 roka.. lebo si nemozem dovolit niekam “slobodne” ist… toto jedno nenavidim na materstve ako vam to vzalo cely spolocensky život… preco chlap ma na to narok? Chodi do prace, je s detmi ale ide potom vypnuť, raz za tyzden dva tri, ale ide .. a my ? Čo mam chodit od 15 do 18 vonku na vino, ked sa v tom časw da? To zas co by bolo ? Ja neviem povedzte mi vy ci som *ebnuta uz ze mi vadi totalne vsetko kam muz moze slobodne odist…
@aurora33 ze to nie je o tom,ze autorka si to nevie zariadiť, ale je v situacii, ze ma maličké deti, ktore su na nu naviazané (ale verim a aj poznam z okolia deti,co ich matky doslova cpali pomaly kazdemu členovi vzdialenej rodiny a deti boli takej povahy,ze s tym boli Ok). Toto si ale ona nemoze dovolit, tak len treba vydrzat a mozno jej pomoze, ze vela zien si tym preslo a treba to vydrzat.
Kto nezazil nepochopi.
Nezabudnem ked dcera mala cca 1,5-2roky???
Isla som na stretavku zo skoly. 2hodiny vkuse vrestala. Vystrajala. Kym som neprisla domov. Este ja som ju musela dalsiu pol hodinu ukludnovat co sa az triasla a vzlykala. Nuz... kazde dieta je ine.
Materstvo za to nemôže,len ty a tvoj vadny kus chlapa
No veru, takto to nemáme a ani sme nikdy nemali. Nikdy som sa necítila ako vo väzení vo vlastnom byte kvôli deťom. A my sme partia kamošiek z čias ZŠ , už sme všetko mami a pravidelne sa stretávame raz za mesiac, ideme si sadnúť a pokecať a všetky deti sú so svojimi otcami. Ty si si to zle nastavila na začiatku. A prepáč, ale áno - ty si si takto vychovala dieťa (deti) a aj muža. Píšeš, že syn sa vkuse budil a musela si byť pri ňom. No nemusela. Tak by sa zobudil. A? Píšeš, že muž by ho neutíšil. Ale utíšil. Ono to trebalo "budovať" už hneď od začiatku a nie aby bolo dieťa zvyknuté LEN na mamu 24/7 a nechať ho zvyknúť, že keď trochu zamrnká, tak mama hneď priletí. Opýtam sa ťa to trochu morbídne, ale.... keby si nedajbože umrela, tak čo myslíš, že deti by teraz už nikdy bez teba nezaspali a muž by ich už nikdy nijako neutíšil? Ale prosím ťa.... 🙂
@cyberk haha, ze dieta je ako stroj 😂😂. Isteze. Pozri su krkavcie matky co nechaju dieta vyrevat aby zaspavalo same, tak ano, ak myslis taketo nieco “vycvicit”, da sa to… ale inak, dieta je jedinecny tvor, kazde ine. Niektore veci vies ovplyvnit, ine nie. Dieta nenaucis aby sa nebudilo napriklad 😅. Ale teraz som sa fakt ze zasmiala 😁
Ja normalne chodim vecer s kamoskami, kolegami na vino, do kina, divadla. Chodim cvicit 2x do tyzdna atd. Syn je s otcom. Mam pocit, ze som nikdy nemala viaccaau na seba ako teraz na rd 🙂
Veď keď sa bojíš ísť na noc kvôli spánku tak choď cez deň s kamoškami do kina či večeru, aj to ti pomôže
A ano "múdre panie" si to vedia zariadiť, a potom tu nemusia vypisovat výlevy takéhoto typu. Ono vieš, tých pár hodín postrazi aj muz, aj babka, či dedko. Aby si ta matka aspoň trošku oddýchla, vypla, myslela na niečo iné. Stačí ze je na nich dieta aspon trosku zvyknuté. Len to treba praktizovať už od mala. A nie robiť pomaly scény, keď mama/svokra chce ísť pokocikovat 4 mesacne dieta von, aby si matka trosku oddýchla. Mne sa od nás z rodiny sami ponúkali, a bola som im neskutočne vďačná. Alebo prišla ku mne kamoska, so 16 rocnou dcérou. Tak v pohode na 2 hodky sla pokocikovat a my sme si zatiaľ aspoň doma dali kafe, pokecali... ono možnosti je nekonecne vela, len treba chcieť niečo zmenit/urobiť. v budúcnosti, aj ja dúfam budem môcť byt takto nápomocná mojim dcéram, lebo sama viem, ze je to proste na mozog 24/7 len okolo deti.
Ale chápem, že je lepšie zo seba robiť "nenahraditeľnu obet" , ze? @gagik
@aurora33 "nenahraditeľným" matkám to proste nevysvetlis, ze nie je hriech, keď raz za čas myslíš aj na seba a aspoň na 4 hodky sa tvoj život netoci okolo kojenia, pampersiek a grgania. Lebo spokojná matka = spokojne dieta
@beata_k mne zas všetky nože tancujú v kredenci, keď čítam "o opičich materiach"😆
Hold..niekto má svoje deti rád,niekto to vyd*be na ulicu a nemá pojem kde sa mu celý deň decko fláka...
@maryetta mne maly preplakal prveho pol rola, v 5 mesiacoch sme mali za sebou 3 pobyty v nemocnici ale tak som asi nemozna matka, no 😀 zabudla som , tak som si ho naucila! Milujem toto forum
@aurora33 predpokladam ze bolo. Rovnako ako aj mne samej bolo blbe a citila som sa totalne neschopne ked som nevedela casto utisit ani ja svoje pol rocne dieta. Kedy nezabralo nic! Z toho co do vtedy platilo.
Ako pisem. Situacie su rozne.
Ja sa na svoj zivot s detmi nestzaujem. Je to sice niekedy ponorka ale... ak chcem vypadnut idem aj s detmi 🙂
@jablkovastrudla ano. Na to su specialne treningy ako si naucit dieta....
mam kamosku ktora bola v nemocnici.
V tom case jej doma ochorelo dieta. Do nemocnice s nim isla "teta". Lebo bio otec mal vted ine "povinností" a priority... ani toto si kamoska "nenaucila". Ja si stojim za svojim ze v zivote su rozne situacie...
Oh ako ti rozumiem ale veľa žien matiek to ma tak ale ja som to stopla hovorím mužovi ze cez týždeň chápem potrebuje sa vyspať do práce ale víkendy ťahá,ja idem k mamine kuknúť alebo do obchodu vôbec sa neponáhľam a mu dopredu hovorím ze no skus niečo povedať tak pôjdeš na materskú a ja do práce a rýchlo pochopil ze sú to spoločne deti a preto máš možnosť bud vydržíš alebo mu povieš ze aj ty potrebuješ čas len ty a nie ty a deti spolu nájdite riešenie a inak bola som roky sama na dve deti aj keď 8 ročný vekový rozdiel
@maryetta toto sa deje detom, ktorym mamy miznu. Sama mam kamararku, ktora 3r dcere zmizne, osoba ktora ju strazi ju ma za ulohu zabavit, a ked dieta zisti, ze mama nie je, hra de*ila. Lebo inak sa to nazvat neda. Mizne jej od babatka, lebo si mysli, ze to tak je lepsie. Plus deje sa to detom, ktorym rozpravaju, ze mama HNED pride. Aj ked ide na 3 hodiny prec. Nepoznam jedine dietatko, kde od malinka jasne a pravdivo dietatu hovorili, pripravili, mama sa rozlucila, pomojkala, dieta mohlo zakyvat. Ziadne miznutie, ziadne robenie blbca z dietata. Skus si to vztiahnut na vas, ci nemoze byt ten problem. Od babatiek som sa vzdy s detmi rozlucila, ziadne klamanie, ze hned pridem a podobne, ked to nebola pravda. Deti nemali problem, kazde z nich malo vzdy ale obdobie, kedy boli na mna a odchody citlivejsie. Ale nikdy tak, aby sa zadusali. Zadusanie som zazila pri tejto kamaratke, ked mala mala 2r a mala som ju chvilu postrazit. Mne srdce trhalo, posluchala som instrukcie. Vzdy, ked sa rozpravam s niekym, komu deti toto robia, tak prideme k tomu, ze mamy miznu. Alebo mizli doteraz, a dieta nema doveru vytvorenu k situacii, ze mama zrazu nie je. Ak dieta vidi, ze mama sa rozluci, a slubi ze pride, dieta jej veri, moze poplackat, ale nerobin sceny na pokraji zivota a smrti. Akokolvek sa tomu branis, my si tie deti naozaj UCIME, aj spracovavat emocie. Programujeme ich.

@gagik a čo je zlé na tom, že ,,pani múdre” si to vedia zariadiť?