icon

Je materstvo ťažšie ako otcovstvo?

5. sep 2022

Moj manzel je velmi dobry manzel aj otec. Napriek tomu mam dojem ze ja to mam tazsie.. Museli sme podstupit IVF pritom lvoli jeho spermiogramu ale ja som ta co musela prejst invazivnymi zakrokmi narkoza odbery atd. cele tehotenstvo ja som ta co si nemohla dat silnejsi liek na bolest davat pozor na seba extra. ja cisarsky davanie sa dokopy rozbiehanie kojenia. nocne kojenia. pritom manzela mi mega pomahal cievkoval babo pri dokrme. vstaval v noci so mnou pomahal preniest prebalit. ale napr dopoludnia spal a tahala som ja. chodieval na poradne ale ja mam stale pocit ze mne sa ten zivit zmenil viac. telo sa mi zmenilo a napriek tomu ze si spravi s dcerou program na 2-3hodky sam aj dvakrat na vikend tak ja mam poict ze aj tak ja som ta co taha viac lebo dcera sa da uspat iba mne a on v praci taha 8micky a ja s dcerkou 12tky.ona malo spi a ja sa jej venujem.zvysok casu. pritom manzel pomaha aj v domacnosti. mam vycitky ze mam vycitky.

Strana
z2
andreatytler
6. sep 2022

@maggie86 Aha chapem. Stres z nevyspatia nepoznam, lebo muz vstava k synovi od 6 mesiacov. Neviem ako sa zapaja tvoj muz, ale bez pomoci toho mojho by som urcite nemala take pekne reci o materstve. Vdaka nemu mam cas aj na seba a to ma zregeneruje.

maggie86
6. sep 2022

Nie su tvoje pocity spojene s tym, ze nemas vysporiadane veci okolo IVF a snazenia sa? Mozno nejaka prezita trauma a nasledny pocit krivdy. Neviem, ako to bolo u vas ale ja som si tiez presla viacerymi ivf, trilion invazivnych vysetreni, stres ci sa vobec podari, potom nervy cele tehotenstvo ako to dopadne. Teraz mam pocit ze potrebujem oddych, cele to spracovat, zresetovat sa, dat si pauzu od celeho toho kolotoca. To sa ale neda pri malom babatku 🙂 mozno prezivas nieco podobne

kiki68
6. sep 2022

Je to o inom a lahsie to neni. Je to zodpovednost z oboch stran. Ako to, ze dieta je mozno viac zavisle na mame sa meni, ten otec ma tiez dolezitu rolu. Pretoze ako to cele vyzera ovplyvni to dieta ako cloveka. Parenting ist fuckin hard work. Tak to proste je

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
sergejj
7. sep 2022

A co to je sutaz ze kto to ma ta tazsie?

Strana
z2