icon

Je nevhodné prebehnúť doma nahá pred malými deťmi?

13. feb 2022

Ahojte, prave ma muz sprdol, preco chodim doma hola pred detmi. Deti maju 7r dcera a 1,5r syn. Naha chodim naozaj len zo sprchy pre oblecenie do skrine, cize par sekund. Syna kojim, cize hore bez ma vidi desatkratdenne. Samozrejme, neplanujem pred nimi exhibovat, ked budu trochu vacsi, ale v tomto veku, respektive pred dcerou mi to pride normalne. Co si o tom myslite? Dakujem.

henka123123
14. feb 2022

Ja spavvam vylucne hola...deti s nami v izbe 4 r a 1.5 r....aj sa prezliekam pri nich je to pre nas normalne zatial

nika_17
14. feb 2022

Ja mam dve dcerky (5 a 4) a byvam pred nimi naha,ved je to normalne. Muz sa pred nimi zakryva a teraz v poslednom case chcu vidiet pipik,nakukaju ked sa sprchuje alebo saunuje.Zakazane ovocie najviac chuti.Tak som mu povedala,ze nech sa pred nimi neschovava a dali pokoj

zoeeoz
14. feb 2022

Jasne je to v pohode 😊

baskustek
14. feb 2022

Podľa mňa v pohode. Len nechápem, prečo si pyžamo nezoberieš do kúpeľne, ale radšej pobehuješ nahá po byte a potom máš výčitky a dávaš to na koňa. Veď je to aj pohodlnejšie, musí ti byť zima, kým sa v izbe oblečieš. Alebo aspoň župan by som si zobrala, keď už potrebuješ pobehovať.

sintra
14. feb 2022

Napisem cisto za seba zo spomienok - moji rodicia predomnou chodili bez problemov nahi, ci zo sprchy, ci ked sa prezliekali. A mne to bolo neprijemne. Dodnes mi je to neprijemne. Ja napr. Od isteho veku deti (cca 5) pred nimi naha nechodim. Muz je v tomto este haklivejsi.

vanilka83
14. feb 2022

Nemaj boja ja som nonstop nahá a moji 5 roč.a 2 roč. synovia ma vidia tak denne 10x ,mne príde skôr cudne keď sa matka hanbí pred svojím vlastným dieťaťom....nevidím na tom nič zlé Véd som ho porodila a mal by poznať fyziognomiu ženského tela a vážiť si ho a práve takto si ho vážiť bude keď mu ukážeš odkiaľ vyšiel kde pije mlieko kde si ho nosila uspavala to je podľa mňa najlepšia škola pre dieťa aby si vazilo mamu a ženské telo...nemôžeš brat nahé ľudské telo ako sexuálny nástroj potom ho tak budú brať aj tvoje deti musíš im ukázať ze na nahom tele nie je nič zahanbujuce ale ze je krásne a ma veľa iných krásnych funkcii

gazpalm
14. feb 2022

Fuuu akoze citam rozne nazory, ale my s nahotou doma problem nemame , sprchujem sa a ked sa nahodou nezamknem a deti nieco " akutne potrebuju" tak pohoda ,aj syn,aj dcera,tak isto manzel,nema problem ,ked sa nezamkne ,a ja si tiez bezne beham v nohavickach prw ine veci na seba v dome a nase deti tiez behaju hole hore dole,kym si pozhladuvaju co si chcu dat...maju 9 a11 ...akonahle mame u nas bratrancov/ sesternice nasich deti ...prezliekaju sa osamote v kupelni ,alebo v izbach ...my sme to takto mali aj doma...ak nasi isli nahi sa obliect , nikto to jednoducho neriesil a to sme boli tri deti doma

klsmat
14. feb 2022

Bežne chodím doma z a do kúpeľne nahá. Keď boli deti malé, stále za mnou chodili, ešte aj na wc. Nemohla som zatvoriť dvere, lebo sa otvárali smerom von malej som do nich pricvikla prsty, keď som ich chcela otvoriť. Všetci sme si zvykli na nahotu ako na niečo úplne prirodzené. Nehanbíme sa navzájom ani teraz, keď majú deti 16,5 a skoro 15 rokov. V pohode môže byť jeden v sprche, druhý na wc, tretí si umýva zuby

hope1622
14. feb 2022

Nezvyknem prispievat do diskusií,len tak som si ju otvorila a čítala pri oddychu až ma donútila opýtať sa svojho 8,5rocneho syna,či sa cíti trápne,keď ma náhodou zahliadne nahú 😅🙈
Kukal na mňa ako puk,že čo sa ho to pýtam za blbosť,prečo by sa mal cítiť trápne alebo zle 🤷takže z toho vyplýva, že pokiaľ to deti berú prirodzene od malička,je to pre nich úplne normálne

Tiež sa nepretrcam,ale stane sa,že prebehnem po byte,vojde mi do spálne keď sa prezliekam ( nie nezatvaram sa pred deťmi),alebo mi normálne vojde do sprchy a umýva si zuby,alebo sa ma príde niečo do kupelne opýtať, čokoľvek..
Samozrejme asi nemá zmysel,aby to tlačil niekto,kto sa sám hanbí a premahal sa aby jeho deti boli iné. Ale keď to beriem prirodzene ja,berú to aj moje deti.. a keď mu to bude trapne,tak mi proste do tej kúpeľne či spálne nevojde 🤷 a keď ja budem vidieť otáčanie pubertálnych očí, tak si na to dám väčší pozor..

Mimochodom,pred rovesníkmi vonku sa syn prirodzene hanbí, zdravo.. ale doma je schopný behať hore dolu aj pol hodinu holý 🙈 pre mňa je domov náš priestor,kde sa máme cítiť bezpečne,preto nemáme problém s nejakou náhodnou nahotou,ktorá je súčasťou bežného života rodiny..

elvia
14. feb 2022

@taga napísala si to dokonale 👌 .. súhlasím.

leskovael
14. feb 2022

Zbytočne sa pýtaš na názory... Niekomu to normalne príde, inému nie... Podla mna natom nič nieje, deti tieto veci vnímajú tak ako im ich rodičia vsugeruju/prezentujú. Ak to dospelý nerobí lebo je to pre neho divné, bude to divné aj pre dieťa... Ak to je pre dospelého prirodzené, bude to za úplne prirodzené považovať aj dieťa. Do určitého veku (a toto je zase individuálne do akého) natom podľa mňa nič nieje

tianna
14. feb 2022

Nevidím na tom nič zle.. máme mini kúpeľnu ozaj tam absolútne nemám kde mať veci, normálne prebehnem, vezmem veci, deti aj muž takisto. U nás aj u nich to bolo rovnako, nemám pocit že by nás to akokoľvek poznačilo.

sonia_wiener
14. feb 2022

Moje deti maju syn 4r a dcera 3r a v pohode pred nimi prebehnem naha...

silesias
14. feb 2022

Jedna dcéra 18rokov, chodila som aj chodím pred ňou nahá a keďže máme sprchu spojenu s wc človek sa tomu nevyhne, nehanbí sa ona predo mnou ja pred ňou. Druhá dcéra 7rokov príde mi to normálne no syn 6rokov pred ním si uz dávam trochu pozor. Ako prsia mi tak nevadia ale spodok uz áno 🤣 to uz sa človek aj trochu hanbí. Ja som naucena z domu že to nie je tabu. Muž keďže boli samí chlapci to berie inak 🤣
Ono chlapy to celkovo berú inak keďže mamy sa pred nimi zahalovali ( súdiac podľa seba) dievčatá zas inak. Nechápem ale čo je na tom, je to prirodzené. My staré školy sme zvyknuté z komunistických plavárni no Nie?

majuska4401
14. feb 2022

@20erika07 presne😂😂😂 a potom to pred kolektívom raz tiež komentovala 😂😂som myslela ze zhorim od hanby, a nemôžeš ani náznak smiechu lebo pritvrdzuje v tom keďže je sranda

tatiana321123
14. feb 2022

@klsmat celý život som to presne takto mala doma, panelákova kúpeľňa všetci v nej lebo naraz z domu 🙂 po prečítaní tejto diskusie som si myslela že sme asi nenormálna rodina 🙂)))

autor
14. feb 2022

@vanilka83 , dakujem, krasne vysvetlenie.

autor
14. feb 2022

@hope1622 , dakujem za tvoj koment a prirodzeny pohlad na vec.

luciac
14. feb 2022

ahojte, nezvyknem prispievat ale tato tema na mna nejak vyskocila a normalne som v soku, necakala som, ze toľko rodin to nema prirodzene. My sme doma boli zvyknuti behat nahi, teda nie narokom ale, ked sme sa prezliekali, sprchovali, dokonca sme sa s bratom dlho spolu kúpali a brala som to prirodzene. S manzelom sa uz dlhe roky sprchujeme bud spolu alebo on vo vani ja v sprche, nikdy sme sa pred sebou nehanbili dokonca aj sex mavame cez den (ked nie su deti doma) a takto to mame uz odkedy mame deti, oni sa kupali, my sprchovali, alebo deti sa kupu ja sa sprchujem (vyuzivam cas) a nikdy ma nenapadlo, ze to je nieco tabu, ani nikdy na nas necumia beru to prirodzene. Ked treba prebehneme nahi do izby a nikoho nenapadne, ze je to nieco zle, ved sme rodina. Je to ine, ked je uz u nas doma akákoľvek navsteva to prirodzene vsetci 4 sa spravame inak, nikdy sme sa o tom nebavili to je proste prirodzene. Mame doma velmi otvoreny komunikativny vzťah a to sa mi paci, moje deti sa neboja a dcerka 9 rokov este aj prisla za mnou, ze ju boli prso a som vdacna za to, ze ju ani nenapadne sa hanbit. Manzel to mal doma uplne inak, nikdy nevidel rodicov ano v spodnom pradle a som rada, ze doma mame taky otvoreny vzťah. Ale chapem aj ine rodiny, kazda sme ina 😊

babatko17
14. feb 2022

U nás je nahota prirodzená vec. Nieže by som sa premávala pred deťmi nahá, ale vidia ma v sprche, alebo keď sa prezliekam a vojdú do izby, nezatvaram sa.nepozastavuju sa nad tým, neobzeraju ma, berú to normálne. Poznám rodinu, kde deti nikdy vyviedli nahé ženské ani mužské telo a keď boli na dovolenke, oči im išli vypadnúť pri pohľade na ženy v bikinách a chlapov v plavkách., ktorých videli prvý raz, lebo predtým sa ani kúpať nechodili, lebo podľa rodičov to bolo neslušné. To je už extrém.

ailiba
14. feb 2022

Podľa mňa je to normalne. Bežné nechodime po byte holi, ale keď sa prezliekame, sprchujeme, alebo proste normálne prejdem. Mali sme to tak aj doma. Nahota je prirodzená.... Pre mňa je nepochopiteľné, keď sa 8 ročný synovec zamyká do kúpeľne, aby sa prezliekol. Normálne sa otočím a prezleciem.

monikamarmon
14. feb 2022

My sa občas sprchujeme s dcérou spolu a tiež veľa krát prebehnem nahá... Nechápem ze prečo by to mal byť problém. Neviem, ak ti je to nepríjemné tak to nerob ak ti to nevadí tak potom nevidím problém. 😁

senta_sofia
14. feb 2022

Podla mna je to uplne normalne, nahota patri k zivotu, naha prides na svet, v podstate s holou ritou z neho aj odchadzas. Myslim, ze mnohe generacie su este poznacene tym, ze sa vsetko okolo nahoty a sexu tabuizovalo, dievcata sa aj o menstruacii dozvedeli viac od spoluziacok ako doma. Takze take, ze kupem sa naha a potom si idem po veci mi nepride ziaden extrem.

ali76
14. feb 2022

Úplne normálna vec.Moj syn má 10 a nemám problém sa pred ním prezliecť alebo prebehnúť nahá. Žiadna veda

euka210
14. feb 2022

7r dcera bude raz zena, takze v tom problem nevidim a 1,5r syn tiez v pohode. Aj mne sa stalo ze som si proste nieco zabudla zobrat do kupelky. Najmensi syn mal aj obdobie mozno okolo 2r ze nechcel byt sam len so starsimi a ked bol manzel vecer v praci a v lete ja bez sprchy som nesla do postele, este sa dojcil, ...dal si samerlik ku vani a cakal kym sa osprchujem 😁. Male deti to vnimaju inak. Mame len chlapcov, dlho boli v spalni s nami a nasa hranica bol vek 6r kedy uz musia ist prec zo spalne ked sa prezliekam...starsi sa uz naucili klopat 😁

vilsonka
14. feb 2022

Úplne zbytočná otázka. Čo čakáš…odpovede 50:50.

sasenaef
14. feb 2022

@sashabb ze. Ja akurat neveriaco hladim na komentare. Preboha,ja som nasim xykrat vbehla do kupelne,zobrala co som potrebovala a isla prec. Oni mu vbehli tak isto a nic sa nedialo. V puberte mi to bolo chvilu neprijemne,respektovali to,nechali mi sukromie a potom ma to zas preslo a vobec som to neriesila...ako nvm co je tragicke na tom zahliadnut/vidiet nahych rodicov. Teraz mam 2,5 rocnu dceru a bezne sa spolu sprchujeme,nehysacim,ked ma vidi prezliekat sa (ani muza),proste wtf...😶🙈

tianna
14. feb 2022

@sasenaef tiež nechápem.. 🤔 ani tomu že to ako deti za nimi nikdy na wc nedobehnu? U nás bežná vec, najmladší drobec za mnou docupita, 7 ročný brat ho stráži tak pride s ním za mnou. Starší už vedia pár rokov aj že mám menštruáciu, dokonca mi občas vložku syn podá keď narýchlo do kúpeľne vbehnem osprchovať sa a nevezmem si. Nič zvláštne mi na tom nepríde.. 🤷🏼‍♀️

123kika1234
14. feb 2022

Podľa mňa úplne normálne 🙂 my s mamou sa bežne vidíme nahé, s otcom nie. Pride mi to úplne normálne neviem si predstaviť že by sa mama mala predomnou hanbiť a naopak.

autor
14. feb 2022

@vilsonka , naopak, podla mna vyborna otazka, ale nie preto, aby som sa samohrdila 😃. Skor preto, ako zretelne sa v odpovediach ukazal vysledok vychovy v style "za nahotu v rodine sa treba hanbit". Za mladi som lezala na ORL po tonzilektomii, postupne nas po prebrati z narkozy vyklapali z vozikov do posteli na izbe. Sama mladez sme tam boli. A jedna kocka normalne chytila hystericky zachvat, napriek tomu, ze mala zakazane pouzivat hlas a este to aj paradne bolelo, dokola hysacila, ci sme ju niekto nezhliadli v narkoze nahu. Ze si nechtiac zobrala prilis kratky koselu a urcite sme ju vsetci videli nahu. Proste bola na smiech a polutovanie zaroven. Obavam sa, ze takto mozu dopadnut chudence deti vychovavane od malicka stylom "no no no byt holy".