icon

Je zodpovedné mať dnes viac ako tri deti?

1. apr 2026

Akurát sa nad tým zamýšľam... je podľa Vás zodpovedné v dnešnej dobe mať viac ako tri detí ? Viem je to každého vec. Internetové siete robia veľa, no v dnešnej dobe okrem problému s financiami si človek nemôže byť istý ani , či mu poslúži zdravie. Veď je už bežné , že odchádzajú 40 ročný ľudia. Práve čítam, že pomôcť rodine. Zomrel 40 ročný otec a zanechal po sebe 5 detí . Veď to je hrozné. Ja pri druhom dieťati som mala obavy a myslela na to, že, ak by sa nám niečo stalo ako to dáme. Či už sa v dnešnej dobe spoliehame na silu internetu, veď keby niečo ľudia sa poskladajú ? Viem, že samozrejme málokto uvažuje, že nešťastie sa môže stať veľmi skoro.

minenkaa
Včera o 10:46
@anonym_851a58

@minenkaa do extremu? Pise fakty ktore su dobre zname. Ty mozes takto hrubo urazat katolikov? Ty si potom co? Pisat to nebudem, je to proti pravidlam na MK

@anonym_851a58 kľudne mi nápis do správy
Neurazam je to pravda ,čo stále robi katolícka cirkev

anonym_851a58
Včera o 11:11
@minenkaa

@eda24 ale veď aj o katolíckej cirkvi je známe čo robili a robia

@minenkaa aj o ateistoch je zname co robili a robia, ze? Tak isto ako medzi ateistami su slusni ludia a robia vela dobra, alebo ludia, ktori siria s robia zlo, tak isto aj medzi veriacimi sa mozu vyskytnut take pripady. Kazdy clovek je zodpovedny za svoje ciny.
Nebudem teba obvinovat za nieco, co si neurobila ty.

A co take robi Cirkev ako taka? Vyzyva ludi aby zili v laske k druhym a pomahaju kde sa da. Za to ze nejaki jednotlivci urobili nieco zle, tak budes vinit z toho celu Cirkev?

minenkaa
Včera o 11:13
@anonym_851a58

@minenkaa aj o ateistoch je zname co robili a robia, ze? Tak isto ako medzi ateistami su slusni ludia a robia vela dobra, alebo ludia, ktori siria s robia zlo, tak isto aj medzi veriacimi sa mozu vyskytnut take pripady. Kazdy clovek je zodpovedny za svoje ciny.
Nebudem teba obvinovat za nieco, co si neurobila ty.

A co take robi Cirkev ako taka? Vyzyva ludi aby zili v laske k druhym a pomahaju kde sa da. Za to ze nejaki jednotlivci urobili nieco zle, tak budes vinit z toho celu Cirkev?

@anonym_851a58 prečo si takto nezastanes tých moslimov čo on o nich píše ,že sú slušní ľudia lebo aj tam sú slušní,milí ľudia čo pomáhajú

anonym_851a58
Včera o 11:15
@minenkaa

@anonym_851a58 prečo si takto nezastanes tých moslimov čo on o nich píše ,že sú slušní ľudia lebo aj tam sú slušní,milí ľudia čo pomáhajú

@minenkaa pisal o ich zvyklostiach co ich ucia robit podla Koranu. Nevsimla som si ze by nieco zle pisal na moslimov ako takych.

minenkaa
Včera o 11:20
@anonym_851a58

@minenkaa pisal o ich zvyklostiach co ich ucia robit podla Koranu. Nevsimla som si ze by nieco zle pisal na moslimov ako takych.

@anonym_851a58 a veď píše o obriezkach,o zákazoch pre zeny a to nie je islam
Ale katolícka cirkev ešte stále kryje svoje zločiny ,koľko kňazov je súdených občianskym súdom (minimum)a koľko deti je odsúdených katolíckou komunitou, keď otvoria usta (skoro všetky)

anonym_851a58
Včera o 11:34
@minenkaa

@anonym_851a58 a veď píše o obriezkach,o zákazoch pre zeny a to nie je islam
Ale katolícka cirkev ešte stále kryje svoje zločiny ,koľko kňazov je súdených občianskym súdom (minimum)a koľko deti je odsúdených katolíckou komunitou, keď otvoria usta (skoro všetky)

@minenkaa a tie obriezky a zakazy pre zeny to nie je realita??? To su podla teba utoky a urazky na islam???
Je jedno kto urobi zliocin, ci veriaci ci neveriaci, ako sa to da kryt? Presne tak isto sa to sudi a vysetruje. Kolko deti kde je odsudenych katolikmi??? Ty splietas dve na tri. Jednoducho je v tebe kopa nenavisti

minenkaa
Včera o 11:37
@anonym_851a58

@minenkaa a tie obriezky a zakazy pre zeny to nie je realita??? To su podla teba utoky a urazky na islam???
Je jedno kto urobi zliocin, ci veriaci ci neveriaci, ako sa to da kryt? Presne tak isto sa to sudi a vysetruje. Kolko deti kde je odsudenych katolikmi??? Ty splietas dve na tri. Jednoducho je v tebe kopa nenavisti

@anonym_851a58 a aká nenávisť je vo mne
Je to realita a preto sa pytam prečo katolik kritizuje islam keď v katolíckej cirkvy sa deju svinstva

anonym_8536bf
Včera o 11:42
@minenkaa

@pr85 ty môžeš ist do extrému čo sa týka kritizovania inej viery ,ale že katolíci sú svine už stovky rokov ta netrápi?

@minenkaa vzdy radsej katolici (resp. krestania vo vseobecnosti) ako moslimovia.
Europa a sev. amerika su vybudovane na principoch vychadzajucich z krestanskeho zmyslania. Nase pravo ako ho pozname (zakladne principy) bolo tvorene na zaklade krestanstva.
Kdezto islam ma ine zmyslanie, ine principy v pravach. A ano, vrazdy "zo cti" zenskych rodinnych prislusnikov su uz aj v Nemecku. Naozaj toto chceme v Europe?
V krestanstve (v sucasnosti) ma zena slobodu. V ani jednej krajine kde prevlada krestanstvo nemaju cirkevne zakony vyysiu moc ako zakony danej krajiny. Ona sa sama moze rozhodnut, ci bude alebo nebude robit tak ako chce dana krestanska cirkev. Moze sa slobodne rozhodnut nepraktizovat vieru. A stat, ani cirkevni predstavitelia ju nemozu nutit, nemaju na to ziadne pravne prostriedky. (Prosim nevytahujme tu stare babky na dedine a ich reci, tie za chvilu vymru)
Mame slobodu, tak si ju vazme.

minenkaa
Včera o 11:48
@anonym_8536bf

@minenkaa vzdy radsej katolici (resp. krestania vo vseobecnosti) ako moslimovia.
Europa a sev. amerika su vybudovane na principoch vychadzajucich z krestanskeho zmyslania. Nase pravo ako ho pozname (zakladne principy) bolo tvorene na zaklade krestanstva.
Kdezto islam ma ine zmyslanie, ine principy v pravach. A ano, vrazdy "zo cti" zenskych rodinnych prislusnikov su uz aj v Nemecku. Naozaj toto chceme v Europe?
V krestanstve (v sucasnosti) ma zena slobodu. V ani jednej krajine kde prevlada krestanstvo nemaju cirkevne zakony vyysiu moc ako zakony danej krajiny. Ona sa sama moze rozhodnut, ci bude alebo nebude robit tak ako chce dana krestanska cirkev. Moze sa slobodne rozhodnut nepraktizovat vieru. A stat, ani cirkevni predstavitelia ju nemozu nutit, nemaju na to ziadne pravne prostriedky. (Prosim nevytahujme tu stare babky na dedine a ich reci, tie za chvilu vymru)

@anonym_8536bf a tu zas netreba vyťahovať extrémny islam lebo ten ma so základmi cirkvi veľa spoločného a ano nemôže ta pán farár nútiť do niečoho lebo nemá oporu v zákone(on to robi tak,že ukazuje na to čo je morálne a správne podľa ich prikázaní) v tomto je to pravda ,ale aj veľa moslimov žije v iných krajinách ,ako je tento extremizmus

anonym_1724e3
Včera o 12:47
@patrike

Kedysi mala minimalne 5 deti skoro kazda rodina a ich zivotna uroven bola nizsia, ako teraz, socialny system v podstate ziadny a zivobytie (pole) zavisle na pocasi. K tomu pravidelne vojna.

@patrike je vedecky dokázané, že čím horšie časy, tým vyššia pôrodnosť plus čím nižšie vzdelanie. Dnes sú tiež svojim spôsobom ťažké časy, mnohí rodičia sú však uvedomelí a rozmýšľajú pár krokov vpred a nechcú žiť z ruky do úst. Lebo dieťa z dojčenia a taniera polievky navyše nevychováš. A potom je tu neuvedomelá skupina rodičov, má viac detí ako finančne a časovo zvládne, a potom vyplakávajú ako je všetko drahé 🫣 a nadávajú na všetko okolo, kritizujú rodiny, ktoré sú na tom lepšie. Nuž, netreba konať v posteli pudovo, ale racionálne

anonym_1724e3
Včera o 12:49
@anonym_8536bf

@anonym_8536bf máš na mysli takýchto odchovancov katolíckej školy?
https://www.topky.sk/cl/10/9363097/Erika--22--p...

zuzana76
Včera o 12:50
@minenkaa

@anonym_8536bf a tu zas netreba vyťahovať extrémny islam lebo ten ma so základmi cirkvi veľa spoločného a ano nemôže ta pán farár nútiť do niečoho lebo nemá oporu v zákone(on to robi tak,že ukazuje na to čo je morálne a správne podľa ich prikázaní) v tomto je to pravda ,ale aj veľa moslimov žije v iných krajinách ,ako je tento extremizmus

@minenkaa a ten extremizmus si prinasaju so sebou

https://www.youtube.com/shorts/FH3koyrRriY napriklad tu

zuzana76
Včera o 12:54
https://www.youtube.com/watch?v=EGXE9XPlCIE

a stat je na strane extremizmu

a vlastnych ludi radsej umlcia a nemozu sa ani vyjadrit

In eigener Sache: Wegen des hohen Aufkommens unsachlicher und beleidigender Beiträge können wir zurzeit keine Kommentare mehr zulassen.

Danke für euer Verständnis – das WELT-Team

zuzana76
Včera o 13:01
@anonym_1724e3

@anonym_8536bf máš na mysli takýchto odchovancov katolíckej školy?
https://www.topky.sk/cl/10/9363097/Erika--22--p...

@anonym_1724e3 ono sa niekde pise, ze je praktizujuca krestanka? na katolickej univerzite moze studovat ktokolvek. Ved aj tu je kopec tem, kde neveriati daju dieta na katolicke gymnazium. To nehovori nic o viere cloveka.

zuzana76
Včera o 13:05

A samozrejme, ze radsej zit v obkopeni krestanmi a ateistami ako moslimami , a to som agnostik vyznanim.

zuzana76
Včera o 13:20
@patrike

@anonym_8536bf Studuj viac. Ked v Europe zuril stredovek a tmarstvo, uz vtedy pisali moslimski ucenci texty o dolezitosti sexualneho uspokojenia zeny. Vtedy aj dnes je povolene pouzivat antikoncepciu, ak je to nariklad kvoli castym porodom zdravotne nevhodne pre zenu. A tie 4 manzelky su teoria, v praxi je takych pripadov minimum, totiz vsetky tie zeny musia by zo zakona rovnako zabezpecene aj uspokojene, ci malokto zvlada.

@patrike ano su teoria, pravdou je tiez, ze v islame je zena nikto a uz male dievcata rodicia nutia vydat sa a uz 12-13-14 rocne dievcata sa stavaju matkami, aha, to je naozaj dobry islam, takto funguje vacsina islamu. Nie ako mierumilovní dedusko a babicka niekde v Uzbekistane

https://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20030...

zuzana76
Včera o 14:41
@anonym_1724e3

@patrike je vedecky dokázané, že čím horšie časy, tým vyššia pôrodnosť plus čím nižšie vzdelanie. Dnes sú tiež svojim spôsobom ťažké časy, mnohí rodičia sú však uvedomelí a rozmýšľajú pár krokov vpred a nechcú žiť z ruky do úst. Lebo dieťa z dojčenia a taniera polievky navyše nevychováš. A potom je tu neuvedomelá skupina rodičov, má viac detí ako finančne a časovo zvládne, a potom vyplakávajú ako je všetko drahé 🫣 a nadávajú na všetko okolo, kritizujú rodiny, ktoré sú na tom lepšie. Nuž, netreba konať v posteli pudovo, ale racionálne

@anonym_1724e3 niektori nezvladaju ani to jedno.

anonym_8536bf
Autor odpoveď zmazal
jaroe
Včera o 16:18
@anonym_autor

@patrike poznám históriu ako bolo niekedy. No myslím, že v dnešnej dobe by mal človek viac uvažovať a beriem, že je aj rozumovo vyspelejší.

@anonym_autor hej, takí sme rozumovo vyspelí, že vymierame.

anonym_55d565
Včera o 16:34
@anonym_autor

@patrike poznám históriu ako bolo niekedy. No myslím, že v dnešnej dobe by mal človek viac uvažovať a beriem, že je aj rozumovo vyspelejší.

@anonym_autor keď sledujem dnešnú dobu ,tak o tej rizikovej vyspelosti vážne pochybujem.Ludia sa majú až moc dobre,až tak že ako ľudstvo zaraďujeme spiatočku.

jaroe
Včera o 16:39
@eda24

@patrike s tymto nesuhlasim, poznam okolo seba dost rodin,ktore maju 4 a aj 5 deti,neziju v 2 izbaku,maju rodinne domy a vedia vyzit,o deti je postarane..su veriaci,ale nie zaryti katolibanci..nie vzdy maju iba katolibanci viac deti

@eda24 tiež si myslím, že s tými percentami riadne prestrelil. Až ma dvihlo zo stoličky. My máme 4deti. Teraz ak bude na nás niekto vonku nejako podozrivo pozerať alebo nebodaj zazerať, bude mi to jasné. Sme pre neho socky, fanatici alebo oboje dokopy. Otras.

anonym_4c5df5
Včera o 16:56
@maryetta

@anonym_4c5df5 ste unikat 😉 dakujem za dokaz ze existuju normalne mnohodetne rodiny 😉

@maryetta ja ďakujem.My ked sme niekde vsetci spolu aj sa ludia prihovoria,aj zazeraju.Najmensie ma rok a pol najstarsie o par dni 26.Chceli sme styri,mame 7 dva krat zlyhala antikoncepcia,raz kondom a raz teliesko ale tak clovek nepobezi na potrat.A posledne sme si povedali,ze skusime este jedno bud to vyjde alebo nie a bum hned na prvy krat😀Tak mame maznacika.Nemenili by sme ani na sekundu.

anonym_6c523c
Včera o 17:00
@anonym_4c5df5

@maryetta ja ďakujem.My ked sme niekde vsetci spolu aj sa ludia prihovoria,aj zazeraju.Najmensie ma rok a pol najstarsie o par dni 26.Chceli sme styri,mame 7 dva krat zlyhala antikoncepcia,raz kondom a raz teliesko ale tak clovek nepobezi na potrat.A posledne sme si povedali,ze skusime este jedno bud to vyjde alebo nie a bum hned na prvy krat😀Tak mame maznacika.Nemenili by sme ani na sekundu.

@anonym_4c5df5 ❤❤❤

maryetta
Včera o 17:02
@anonym_4c5df5

@anonym_4c5df5 proste tie deti tu chceli byť. ❣️ a je krásne a vzácne že ste ich prijali. Nie každý to dokáže.

pr85
Včera o 17:06
@minenkaa

@pr85 ty môžeš ist do extrému čo sa týka kritizovania inej viery ,ale že katolíci sú svine už stovky rokov ta netrápi?

@minenkaa Čo ti ti katolíci také spravili, že nazyvas 60 % obyvateľov Slovenska svinami? Srší z teba nenávisť. Zaujímavé je ale to, ako sa zastavaná islamu. Ale to je u neonacistov (známych ako liberálni progresívci) normálne.

minenkaa
Včera o 17:08
@pr85

@minenkaa Čo ti ti katolíci také spravili, že nazyvas 60 % obyvateľov Slovenska svinami? Srší z teba nenávisť. Zaujímavé je ale to, ako sa zastavaná islamu. Ale to je u neonacistov (známych ako liberálni progresívci) normálne.

@pr85 kde je ta nenávisť ,ja ju necítim a nezastávam si žiadne náboženstvo ,zlo je kazde jedno takéto spoločenstvo

anonym_eaf70f
Včera o 17:19
@anonym_4c5df5

@anonym_4c5df5 veru tak,uz pri velkych detoch je ten najmensi maznacik celej rodiny a dlho bude aj ked budu dospely.

anonym_608fd2
Včera o 17:36

@anonym_autor mam 4 deti . Tri svoje a jedno v pestunskej starostlivosti ( nezodpovedni rodicia v ramci nasej sirsej rodiny ) .
Priestorovo mame pre 4 deti ,3 detske izby , a financne sa mame pravdepodobne lepsie ,nez tristvrrina ludi ,ktori komentuju ,ake nezodpovedne je mat 4 deti . Mame stale zamestnanie ,investujwme ,nakupujeme , majetok rodiny nam kazdym rokom rastie. Deti su vzdelane ,venuju sa mimoskolskym cinnostiam ,ktore nie su s tych finanacne narocnejsich .
Ak by sa stalo nieco jednemu z nas rodicov ?
Ok , tak by sme necestovali , alebo by sme vyciarkli minoskolske cinnosti , predali by sme nieco z nasich investicii ....etc
Aha ..a nie sme veriaci

maryetta
Včera o 17:49
@anonym_608fd2

@anonym_autor mam 4 deti . Tri svoje a jedno v pestunskej starostlivosti ( nezodpovedni rodicia v ramci nasej sirsej rodiny ) .
Priestorovo mame pre 4 deti ,3 detske izby , a financne sa mame pravdepodobne lepsie ,nez tristvrrina ludi ,ktori komentuju ,ake nezodpovedne je mat 4 deti . Mame stale zamestnanie ,investujwme ,nakupujeme , majetok rodiny nam kazdym rokom rastie. Deti su vzdelane ,venuju sa mimoskolskym cinnostiam ,ktore nie su s tych finanacne narocnejsich .
Ak by sa stalo nieco jednemu z nas rodicov ?
Ok , tak by sme necestovali , alebo by sme vyciarkli minoskolske cinnosti , predali by sme nieco z nasich investicii ....etc
Aha ..a nie sme veriaci

@anonym_608fd2 to sa teda prezentujes.... chvalis?.. jedna radost. Samozrejme ironia... ale je mile vediet ze proste su vynimky... ❤️

anonym_eaf70f
Včera o 17:54

U nas 5000eur ide rychlostou blesku,a ano clovek by minul menej,keby mal 2 deti,a este menej keby nemal ziadne.
Ale chapem,ze mnohi nevedia stale pochopit,ze su aj rodiny,biele,pracujuce,co si tolko deti naplanovali od zaciatku vztahu.
Preto radi vsetcia hadzu do 1 vreca vsetky taketo rodiny.