icon

Každým dňom viac ľutujem, že som sa dala na ďalšie materstvo

1. dec 2021

Ahojte. Som mama troch deti, trojročné dieťa a malé bábätká dvojičky. Narodili sa v termíne, veľmi som za to vďačna, nič iné som si nepriala.. veď nejak potom bude,hlavne nech su zdravé. Všetko bolo v poriadku. Ale stále každým dňom viac ľutujem, že som sa na ďalšie materstvo dala. Že mala som ostať pri jednom. Je to náročné. Idú im zuby, mrnčia, mám pocit že už vybuchnem. Sú dlhodobo chorí a stále si tu chorobu odovzdávajú.. nevládzem. Ľúbim ich,to je jasné.ale čoraz viac si predstavujem ake by bolo keby ich nemáme. Keby mame len jedno dieťa. A potom sa cítim príšerne. Samozrejme ich mojkam,bozkavam ,to ano. Ale popravde už chcem aby mali 10 rokov,vedeli sa pohrať, ísť sami na ihrisko alebo my ísť spolu na pizzu bez toho aby som musela obliekať 3 deti..viem že to zbehne a hovorí za mňa unava..len naozaj neviem či su tieto pocity v poriadku..ani neviem čo chcem počuť, čítať..viem že na to nie je rada.

Strana
z2
0laracroft0
3. dec 2021

Ja mám 20 mesačného a 3 mesačnú a teda minule som rozmýšľala, ako dobre by mi bolo na psychiatrii, týždeň dva bez vreskov, stresov, nervov, lúpača cesnaku v práčke, ohryzeneho stola, čmáraníc na dlážke, jedla pod stolom, bez varenia… aaach. Radšej nejdem písať, ako som si predstavovala, že sa tam dostanem.
Neviem si to predstaviť s dvojičkami, obdivujem ta. Pri živote má drží len predstava, že jedného dňa budú obaja vo vzdelávacích zariadeniach a fakt, že poobede mi väčšinou naraz spia 2-3 hodky. Ako ich uspavas troch??

lusianda
3. dec 2021

Čo by iný ľudia dali za 3 zdravé deti. Pomysli si na tie matky, čo nemôžu mať ani jedno dieťatko, alebo čo sa im narodí postihnuté dieťa. Chápem, že si vyčerpaná, no raz to prejde. Deti, keď vyrastú a ešte Ti bude ľúto za týmto obdobím...

scorpionflower1
3. dec 2021

Ty nelutujes, ze mas tie deti, si len strasne unavena. Vobec si tie pocity nevycitaj. Zapriahni chlapa ako sa len da, nech ti pomaha, kazda pomoc dobra. Ja mam jedno a mam niekedy dost.

kittykat22
3. dec 2021

@lusianda tieto reci mam najradsej. Mas sa zle? Tak si spomen, ze niekde sa ma niekto horsie a drz hubu a krok. Este raz zistis, ako ti bolo dobre ... Prosim ta, co su to za kecy?

luccija
3. dec 2021

@lusianda ty máš deti s veľkým vekovym rozdielom traja mali prckovia a chvíľa kľudu nie je to musí byť narocne

lusianda
Autor odpoveď zmazal
danieladugard
3. dec 2021

@lusianda toto je naprd koment..

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
lienkashoppingqueen
6. dec 2021

@ayanamirei pozitivne zmyslajuci clovek precitne ked si spomenie na to male nevinne babo, ktore kojila/krmila ako ho drzala v naruci. Tie malinke nevinne stvorenia za to nemozu, ze ich nieco boli, idu im zubky a kazdym dnom rastu. To je proces ktory si nevies predstavit ako to vnimaju a citia. Mozu len placom vyjadrit svoje pocity.

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
lienkashoppingqueen
6. dec 2021

@ayanamirei ojj, ako mozes take nieco povedat. Dietatko ovplyvnujes aj Ty, ked je v brusku, stres, fajcenie, alkohol, verim ze to neviniatko za nic nemoze. A ziadne dieta to nema ako sportovu disciplinu ani nie je sasranca. Prepac, ale vobec s tebou nesuhlasim a nechapem ako sa mozes vyjadrovat tak o malom dietati. V placi je vzdy skryty dovod. Neviem, ale myslim si ze ma aj tak nechapes. Preto chvalabohu ze mas to obdobie za sebou!🙏🙏🙏

ayanamirei
6. dec 2021

@lienkashoppingqueen ad1- je to saranča , nie zasranča 😉 ad2- mozem sa tak vyjadrovat, lebo poznam niekolko takych deti, ktorym boli naplnene vsetky potreby na 110%. a oni aj tak vrestali ako o zivot... A ver si comu chces, je mi to naozaj suma fuk ☺️

lienkashoppingqueen
6. dec 2021

@ayanamirei prepac za ad1😂 vobec netusim co je saranca. A ad2? Fiha, ty vies a poznas naozaj cudzie deti tak dobre? Hm, podla coho🤔 Dozrej, prosim Ta!

lienkashoppingqueen
6. dec 2021

Ad1 ad2 😂🤣 to uz je iny level! 👌👍 pobavilo😂

zuzahajdulka
Autor odpoveď zmazal
zuzahajdulka
6. dec 2021

Pozor na rozbiehajucu sa depresiu. Pri tychto suradniciach a svetle na konci tunela az za niekolko rokov by si na nu mala plne pravo. Netreba sa snazit byt statocna a obetava, toto je vela aj na kona a deti potrebuju zivu a zdravu mamu. Radsej z kratsej cesty hladat pomoc.

autor
7. dec 2021

Baby len žiadne hádky.. som rada, že to necítim tak sama, a deťom sa polepšilo a zas su to moje krásne usmievavé bubaky.. depresiou som si prešla pri prvom a viem čo to je..🙃 nemenila by som ich za nič ale ten mesiac nespanku a odsavania ma.poznacil ..jasne ze ich nevyhodim von oknom..a raz mi tieto časy budu chybat,ked nebudem spat a čakať ich z diskoteky 😂

katulienkax
7. dec 2021

@janinah ako vieš žeby menili, ja bysom dvojičky nechcela ani kebyže mam ostať bezdetna. Nezávidím maminkám dvojiciek. Ja mam 2 deti každé po 3 rokoch ale pri predstave dvojiciek v povahe mojej staršej dcéry tak ma asi trafi šľak.

katulienkax
7. dec 2021

@ayanamirei presne si vystihla som rada že už nie sú babatka, je to lepšie s väčšími i keď nie úplne podľa predstavy sú ich povahy, hlavne ťažká povaha staršej dcery

janinah
7. dec 2021

@katulienkax možno ako mladej by ti to tak nevadilo,ale mať 50+ a chodiť roky rokúce do roboty a potom domov do prázdneho bytu,kde ťa nik nečaká...a už len čakať na dôchodok a starobu..a dáka dovolenka raz do roka ťa z toho stereotypu nevytrhne...a viem,že ľutujú,že im to s rodinou nevyšlo,ale čo už....

karolinakr
16. dec 2021

Ja som poznala jednu pani, čo mala 3 deti a neplanovane otehotnela 4x a narodili sa jej dvojičky...tak to bola "prdel"

karolinakr
16. dec 2021

Nemôžte zmeniť byt na prve poschodie? 3 bez vyťahu s deckami je masaker, ku nam prišli mladi na terasu, sice maju chlad zospodu z pivnice, ale v lete obrovsky priestor, sa opaluju, mala tam ma domček, pestuju kvety, stol stoličky obedy, posedenie pri vinku , maly bazenik, išli na prizemie s veľkou terasou, decko sa tam vyhrá v lete nonstop samé

karolinakr
16. dec 2021

Susedovi sa narodili 2 deti, hoci to boli najlepši susedia na svete, sa vyparili a presťahovali do rodinneho domu a verim, že teraz su na zahrade a mamka len z okna pozera na ne, ked vari...takže vam by pomohlo sa aj prestahovať pre tvoj kľud

ninka123
16. dec 2021

Ahoj, vôbec sa ti nečudujem, že máš takéto pocity, je to úplne normálne 😉napíšem pohľad z vlastnej skúsenosti - dcéra +dvojky v rozmedzí 18mes. Tieto obdobia chorôb sú ťažké, je dobré dat deťom skontrolovať imunitu. Môjmu synovi došli na imunodeficit, keď sa nastavila liečba, je to lepšie.. Taktiež sme asi 6 rokov v "sezone" fičali na Imunoglukane.. K domácnosti - umývačka je pre vás nevyhnutnosť, sama uvidíš, koľko času a neporiadku ušetriš. A treba trochu zlaviť z nárokov na seba, ponožky, hračky a pod.budú stále 😉

Strana
z2