Kedy sa začnú kontrakcie? 37+4 týždeň tehotenstva
Som 37+4 tt aktuálne a ja mám normálne už pocit že ostanem už navždy tehotná 😶 už každým dňom myslím na to že či sa náhodou nezačnu kontrakcie, či už možno neporodim. Ešte mám asi 17 dní do termínu čo je ešte dosť ale fakt už každý deň myslím na to či sa to nezačne aj skôr. Jedno čo nechcem je že budem musieť prenášať . Už mi je ťažko, už keď niečo doma chcem trocha upratať alebo idem na prechádzku ako dnes tak už sa cítim kompletne ako starý človek - chrbát ma bolí, keď si chcem čupnúť tak mám pocit akokeby mi mali kolená odísť 😄 úplne ako starý človek.. keď sa snažím prevaliť z jedného boku na druhý, keď ležím na gauči, tak si pri tom zavzdycham akokeby som robila niečo veľmi ťažké a náročné a mám pocit že má bolia aj kosti a o únave ani nehovorím...
To len taký môj výkrik do tmy 😶...
A ja som napriek vsetkemu, chcela ostat tehotna co najdlhdie, ale kvoli tlaku mi vyvolavali porod skor. Pre istotu. Tieto skor narodene deti, su spavejsie, maju zltacku, horsie sa prisavaju (alebo vobec) a slabo jedia...
Porodila som v 39+0, no a nakoniec neonatolog urcil, ze dieta je len 37.tyzden...🤨
Takze bojujeme.
No a aby nebolo malo, tak som mala sialene bolesti zo zavinovania maternice, teraz mi skace napriek liecbe, tlak. Nespim uz tyzden...len par zdriemnuti...
Neboj, pride to. Mne hned po porode zacali tie pohyby drobceka v bruchu aj chybat.
Len sa nikam neponahlaj😊 Babo si najde ten svoj cas aj ked tebe to zrovna vyhovovat nebude. Ja som porodila 39+2. Tiez som posledne 2 tyzdne ledva chodila, ale prosila som malu,aby vydrzala kym manzelovi zacne dovolenka (robi tyzdnovky tak nie je stale doma). Ked konecne prisiel v piatok domov, tak som si vydychla s tym,ze od soboty zacnem vsetky babske rady, aby sa spustil porod. Ked sme o 22 lezali v posteli, tak ma zrazu pichlo dole a zacala tiect plodova voda 😁 obaja unaveni, od 7 rana hore a mala nas nenechala ani vyspat 🤣 nakoniec som rodila 15,5 hodiny, vycerpana a nez som konecne v ten den zaspala tak to som bola uz 39 hodin hore 😅 V kazdom pripade to vsetko stalo za to a nase vymodlene dievcatko nam robi uz 5 mesiacov radost...
Mas dva tyzdne do terminu a realny cas porodu moze byt este do dvoch tyzdnov po porode. Tym Ta nechcem strasit, ale kludne este mozes byt mesiac tehotna 🙂
Rodila som vsetky deti v lete. Masaker, ale zvladnes to. Ved nemusis nic robit. Si na MD, do prace nechod, ak nemas ine deti (nespominas), bud rada ze len o seba sa treba postarat a "prezit den". To ze nechces prenasat je pekne, ani ja som nechcela, ale holt smola 🤣
Drz sa.
Mne sa kontrakcie nezačali vôbec ani po vyvolavackach rôzneho charakteru, rodila som 42tt sekciou
@curlie ako veľmi stebou súcitim a súhlasím😀🫠
@tiezjednababa tiež to prežívaš? 🙉 moja 2 mesiace, každý deň chcem vrátiť čas do tehotenstva
@tiezjednababa tiež to prežívaš? 🙉 moja 2 mesiace, každý deň chcem vrátiť čas do tehotenstva
@curlie čiže ešte budem spomínať v dobrom na to čo teraz prežívam? 😄
@curlie áno a je to masakeer🫠🥹 stále pozornosť pýta, idem do sprchy a sa trasiem či nezačne revat🤣😩
@anonym_autor nechcem to hovoriť ako každá druhá, možno to budeš mať inak 😊 ale keby môžem vrátiť čas, užila by som si každú sekundu ešte viac, a to som si užívala dosť, milovala som to celé obdobie, pre mňa najkrajšie v živote 🥹
@tiezjednababa ja beriem aj do sprchy 😢 všade. A aj tak sú dni kedy sa reve a reve
@anonym_autor Tehotenstvo bolo moje najhorsie obdobie, prve mesiace zvracanie, potom tocenie hlavy casto, a potom ma uz bolelo aj ked som vstavala z gauca. Otras obdobie. Po narodeni babatka som bola stastna, ze uz nie som tehotna. Uzivala som si babatko od narodenia 🙂. Teraz som druhy krat tehotna, otras obdobie. Uz sa tesim, ked sa nam druhe babatko narodi. Nikdy mi tehotenstvo nechybalo po narodeni prveho dietatka. Ale clovek tehotenstvo pretrpi, stoji to za ten poklad co sa narodi.
@anonym_autor Tehotenstvo bolo moje najhorsie obdobie, prve mesiace zvracanie, potom tocenie hlavy casto, a potom ma uz bolelo aj ked som vstavala z gauca. Otras obdobie. Po narodeni babatka som bola stastna, ze uz nie som tehotna. Uzivala som si babatko od narodenia 🙂. Teraz som druhy krat tehotna, otras obdobie. Uz sa tesim, ked sa nam druhe babatko narodi. Nikdy mi tehotenstvo nechybalo po narodeni prveho dietatka. Ale clovek tehotenstvo pretrpi, stoji to za ten poklad co sa narodi.
@anonym_49673b ja som vlastne 8 mesiacov bola ok, ešte v 8 mesiaci som išla na túru a dalo sa to v pohode s častejšími prestávkami. No akonáhle prišiel 9 mesiac tak akokeby zo dňa na deň sa to zhoršilo 😀 zrazu mi už začalo byť ťažko a každým týždňom asi o trošku viac. Aj mňa boli ked vstávam z gauča, ide mi to ťažko, musím sa akokeby odraziť rukami nejak aby som vstala... Cítim už aj že bábätko je asi nízko v panve a tlačí ma to.
Za mňa tehotenstvo bolo celkom ok do 8 mesiaca, 1 trimester trochu zle ale dalo sa.
@anonym_autor s prvým som zažila prvých poslickov dva dni pred pôrodom bola som 41+0 keď som porodila. S druhým som to zažila týždeň pred pôrodom, porodila som 40+0 na vyvolávačku a teraz a tretím plačem už tri týždne a som 38+0 otvorená a stále nič 🙂 neboj sa. Navždy tehotná nebudeš

@anonym_autor pani ja vás nechcem strašiť ale to čo príde po pôrode bude iná víchrica ako tento vetrík o ktorom píšete 🫠🫠🫠🫠 držím palce ja som prenášala do posledného dňa a teraz občas by som bola radšej tehotná ten posledný deň a v kľude si pospať ako môcť ležať na bruchu a spať ale nemôžem