icon

Keď manžel stráži dieťatko

24. apr 2023

Baby nechávate niekdy strážiť partnera dieťa ktoré nemá ešte ani rok? Ja som do teraz mužovi dôverovala, ale po 3 raze, keď som videla že sa malá vždy niekde buchla, začínam pochybovať či mu ju ešte nechať občas, alebo radšej až keď bude strašia 🤷‍♀️ Na jednu stranu ma teší, že muž má záujem aby som si oddýchla, no na druhú sa bojím že proste nedáva na ňu až taký pozor. Má 5mesiacov, táže behať za ňou nemusí, no už tri krát mala udreté čielko, nič hrozné ani modrina, no ja som taká úzkostlivá že sa bojím 🙄 keď som sa s ním o tom bavila, tak bol hneď urazený že on na ňu dáva pozor, že nevie ako sa buchla atď... Ja viem že sú to prkotiny, no aj tak sa bojím keď to nebolo raz 🙈 dôverujte svojim partnerom a nechávate ich s detičkami čo nemajú ani rok?

ikuska27
26. apr 2023

@mamusa123456789 toto sme mali aj mi. Vonku zima, malý mal zimnú bundu...a muž s ním prišiel s holým zabaleným v deke, že si umýval pri potoku auto a malý do neho spadol 🙈no a jemu sa to náramne páčilo samozrejme 😁

veronikastrickova
26. apr 2023

Chcem vidiet ako sa tu priznas, ked zacne chodit, kolko modrin bude mat, ked ju budes mat na starosti ty.

penelope2066
26. apr 2023

Nikomu tak nedôverujem ako ako manželovi, otcovi našho spoločného dieťaťa.Od narodenia nemal problém sa o dieťa postarať

jojo76
26. apr 2023

Moja mi asi dôverovala, keď ma nechala s 5 mes. dcérou 3 týždne. 😀
Nemala inú možnosť...

mikitilik29
26. apr 2023

Ja už si radšej zaobstaram na stráženie mamu 😃 môj priateľ nezvláda psychicky jedno dieťa 8 mesačne nie to že dve 😃 raz som išla k zubárovi a nechala mu dve dcéry 8 mesiacov a 3 r. A kým som došla ku zubárke tak som mala 100 telefonátov od neho.. Typu že jedna chce spat a druha sa nechce prezliecť a bla bla. A po príchode domov priateľ mal už od nervov až biele ústa a vyzeral ako keby mal dostať infarkt a obe dcéry zarevane. No čistý horor.

rybka16
26. apr 2023

Ak nedoverujes mamzelovi a otcovi dietata, ze sa on dokaze postarat, to dieta si s nim asi nemala mat.

whatever1
Autor odpoveď zmazal
mamusa123456789
26. apr 2023

@ikuska27 autorka by ho za to asi uskrtila 😀

rybka16
26. apr 2023

@mikitilik29 To sa vola weaponized incompetence. Bude sa hrat na neschopneho, aby si uz od neho nabuduce nic nechcela.

petko81
26. apr 2023

Nás starší mal 2 roky muž s ním bola vonku na prechádzke držal ho za ruku.maly spadol udrel si zuby.a roztal dolnú peru

candii
26. apr 2023

Nad tým som nikdy ani nepremýšľala. Jasné že sa muž staral o naše deti .. normálne a aj bezo mňa .. išla som si pospať, s kamoškou na kávu atď .. bez problémov. Nespomínam sa, či sa niekedy niečo stalo pri nom ale môj muž je zase veľmi zodpovedný .. a niekedy aj teraz na nich dáva pozor viac než ja 😁

kittykat22
26. apr 2023

Autorka, neviem ci citas, ale tuto nepozornost a laxnost ma moj manzel. Ma talent nedavat na dieta pozor a boli z toho problemy. Mal 1x rozbitu hlavu lebo s nim salel, 1x ho nechal ist z kopca na odrazadle a nedaval pozor, ze je tam rozkopana cesta tak maly v plnej rychlosti preletel odrazadlo a rozbil si kompletne cele usta. Salel s nim kym sme stali v rade v obchode a maly spadol na hlavu - keby nemal na mieste kde spadol dvojity lem ciapky vlnenej hrubej ciapky s podsivkou , tak tam namiesto velkej modriny a hrce, by tam mal ranu na sitie. V zime ho nechaval sadat na lavicky 🙄 ze maly chcel - tak maly problemy s oblickami. A mohla by som ista dalsie veci. Nakoniec som maleho s nim nechavala len vynimocne sameho. Pre bezpecnost vsetkych. Teraz uz syn chodi do skoly a su partaci - ziadny problem. Ale maly je schopne dieta ktore uz odhadne situaciu. Bohuzial moj muz nema talent odhadnut situaciu.

sisaka
26. apr 2023

Teraz neviem, či si ženy berú takých úplne neschopných truľov, alebo sa niektoré stavajú do pozície jedinej schopnej, dokonalej, vševeducej, matky a z mužov neschopných robia ony.
Fakt hruza toto tu čítať. 🤦‍♀️

ouwecka
26. apr 2023

Hej si uzkostliva..neries

denithestrange1993
26. apr 2023

Strazit moze opatrovatelka,babka ale manzel je taky isty rodic jak ty. Aj najlepsiemu rodicovi sa moze stat,ze sa pri nom dieta zrani,pokial to nie je vazne a fakt sa jedna len o modriny nad tym by som len mavla rukou. Dieta musi aj spadnut,aj zranit sa aby si uvedomilo svoje hranice. Pokial mate dobre zabezpeceny byt a nenechavate dieta bez dozoru mozte byt relativne v klude.

lunademonica
26. apr 2023

Neni to normalne a nedava na nu dostatocny pozor. Asi kuka do mobilu a dceru mu tam otlkaju ine deti napr. Nech mobil necha doma ked s nou ide alebo co, skus mu viac dohovorit, ze dcerka je este krehka a zdravie ma len jedno.

mandarinka555
26. apr 2023

Keď sa chlap stará, zle je...keď sa nestará, zle je...Veď nemala ani modrinu, tak z toho nerob tragédiu👎 Aby ťa to tvoje úzkostlivé správanie raz neprevalcovalo. A ako tu už baby spomínali, ty nedávaš "strážiť" dieťa!!! Je to otec a podieľa sa na opatrovaní...

slovakboy
26. apr 2023

Neviem prečo vam tak vadí to slovíčko strážiť ktoré autorka použila. Ona to použila vo význame, že má byť otecko pri malej a dávať popri tom aj pozor aby si neublížila. Nie je mi úplne jasné ako sa môže tak malé dieťatko udrieť o hračku pri pretáčaní sa. A aj keď sa udrie nemalo by to nechať stopy na čielku. Keď už si si istá že sa to stalo tak urobila si všetko správne aj že si s mužom o tom hovorila. Aby proste vedel. Nech dáva pozor poriadne. Kľudne mu ju zver aj nabudúce a dôveruj. Neuchrániš ju pred každým rizikom a neverím že by dovolil aby sa jej niečo stalo.

andreatytler
27. apr 2023

Ano, muz mal syna od narodenia, ale je fakt ze muzi nie su taky starorstlivi ako zeny. Su viac ledaboli a viac riskuju, takze je normalne ze sa mama o diea viac strachuje ked je dieta s otcom.
Ja napriklad musim dohliadnut na to aby muz syna poriadne obliekol, lebo muzovi nie je nikdy zima a napriklad na prvu kontrolu k lekarovi sme prisli tak ze mal 5 dnovy syn fialove nohy od zimy, lebo sa mi nechcelo hadat s muzom ze nech ide vykurit auto. Jeho argument bol ze ved to je len 10 minut. Bol januar.

Ale ak si myslis ze to bude jednoduhsie ked bude dieta starsie, tak sa mylis. Dieta bude robit stale viac a viac krkolomne kusky a bude ovela viac prilezitosti sa zranit. Len pekne davaj dieta muzovi teraz aby sa postupne naucil ako sa o nu starat.

veronikastrickova
27. apr 2023

@andreatytler fialove noha od zimy a sli ste v aute? Siel v kratasoch?

blackcat8885
27. apr 2023

No ja som asi zlá mater ale moji keď sa pretacali aj som ich nechala na zemi na deke a išla som na WC alebo pomiešat jedlo alebo urobiť kávu a tu sú obidvaja. Nikdy som im nesedela vyslovene pri zadku robila som si svoje a pozrela na nich keď sa nedalo byt v izbe s nimi. Aj som varila aj upratali. V živote by mi nenapadlo toto že muž nedáva pozor na dieťa. Veď kým nemá modriny tak čo riešiš? Zbytočne stresujes v škôlke bude dieťa otrieskane ako hruška.

blackcat8885
27. apr 2023

Môj keď mal 18mes spadol z gauča na ktorom sedel a rozbil čelo nič hrozné to nebolo. Ja som akurát vysavala bol mi za chrbtom a predsa sa udrel o hranu stolíka. No prežili sme obaja mal tam asi 1cm rozťatu čiaru a trochu krvi a tu je. Stať sa môže každému. Pri mužovi sa zas udrel hlavou o radiátor keď bol menší a jazdil po byte na odrazadle.

pragmaticka
27. apr 2023

5 mesačne dieťa modriny na hlave mi príde divne?! Vychovala som dve deti ale v tomto období teda modriny ešte z čoho mat nemali, začali sa udierat a padať až svornozkovanim, resp. stavním na nohy. Budem asi za paranodinu ale nemohol jej on ublížiť? Inak si to neviem predstaviť.
Ak však riešiš iba trosku začervenane cielko od padnutej hračky napr., tak preháňas hrozne Ty!

nurielka
27. apr 2023

Mňa by zaujímalo čo si týmto príspevkom chcela docielit, potlapkanie po pleci, že áno otcovi "nedávaj strážiť" dieťa, lebo sa dieťa svacne o zem a udrie o hračku.. naozaj to vyznieva veľmi úzkostlivo a hlavne takýmto prístupom môžeš vytvoriť nezáujem zo strany muža o dieťa.. atď. Predstav si to opačne.

preciosa
27. apr 2023

Nechcem byť zlá ale keď budeš taka úzkostliva aby ti manželstvo neskončilo....ked som žila v zahraničí tak som musela od malej 7 m odísť na slovensko vybavovať pas na týždeň...mala som aj obavy prvé dieťa ale neboj sa dieťa prežilo a bolo všetko v poriadku ....potom manžel prišiel o prácu tak sa staral o malú....do škôlky keď pôjde a príde z modriny koho budeš obviňovať?a manžel sa tiež podieľa na výchove a ze bol urazený ani sa nečudujem....co by si povedala keď ti bude dieťa chodiť a rozbije si hlavu a povie ti ze si sa o ňu nestarala???cítila by si sa urazena .

nykkushka
27. apr 2023

@lulupulu prepáč ale nepreháňaš už trošku? Z chudáka chlapa pomaly tyrana spravíš? A kvôli 3 červeným flakom, ani nie modriny, dávať kameru a sledovať muža? No ja by som sa nečudovala, keby sa po tomto na ňu chlap vysere a s dieťaťom sám už nezostal. Veď to je mega ponižujúce, aby ma vlastný manžel špehoval 🤷‍♀️🤦.
A to že tvoja 4.5 si neudrží hračku alebo nič sama nerobí ešte neznamená, že všetky deti sú také isté. Náš mal 5-6mesiacov a často sa mu stalo, že ležal na chrbatiku držal hračku a "pustil" si ju na tváričku. A to som sedela pri ňom, čiže áno stane sa aj tak malému "zle" ale netreba z toho robiť drámu...

andreatytler
27. apr 2023

@veronikastrickova Ano, v kratasoch, mudrlantka.

ali12377
27. apr 2023

baby ja neviem, kde citate tie modriny, vsak v uvodnom prispevku pise, ze "tri krát mala udreté čielko, nič hrozné ANI MODRINA". Vyznie to dost uzkostlivo, este aj pocitas, ze TRI KRAT sa stalo! a pises ze ani modrina, tak potom co to bolo, ze to este aj evidujes, mala sa s niecim svacla pri pretacani alebo pri snazeni sa plazit a lozit, zacala mrncat a plakat a ty si pribehla za muzom a hotova katastrofa, stalo sa to UZ trikrat. Prepac taketo buchnutia ci otlacenia ze dieta sa rozplace to pri detoch je normalne, s dietatko to takto je, prides pomojkas a vobec neevidujes, fungujes dalej,,, a velakrat dieta nie preto place, ze ho to boli, ale sa zlakne nepredvidanej situacie, napr. hracka mu nahle spadne na tvar,, nie ze este pocitas uz TRI kraaaaaat sa stalo..... si uzkostliva popracuj na sebe

erika237
27. apr 2023

Bola by som rada aby sa v 21. storoci nepouzivala konstrukcia manzel strazil nase dieta, fackala by som za to. Papierovo je to rodic a stara sa o dieta, keby som umrela a ma nase dieta na 24/7/365 by ho asi nestrazil.

Tolko moje rozhorcenie a idem si precitat, kde sa moze 5 mesacne buchnut a ked nemava modrinu ako vies, ze sa buchlo.

veronicka88
27. apr 2023

Je to úplne normálne.ja som deti nechávala manželovi pomedzi kojenie a spiace od začiatku od narodenia. Inak by mi doma občas Hrablo,musela som ísť na nákup a vypadnúť. Nebuď taká úzkostliva...čo budeš robiť neskôr?