icon

Keď manžel stráži dieťatko

24. apr 2023

Baby nechávate niekdy strážiť partnera dieťa ktoré nemá ešte ani rok? Ja som do teraz mužovi dôverovala, ale po 3 raze, keď som videla že sa malá vždy niekde buchla, začínam pochybovať či mu ju ešte nechať občas, alebo radšej až keď bude strašia 🤷‍♀️ Na jednu stranu ma teší, že muž má záujem aby som si oddýchla, no na druhú sa bojím že proste nedáva na ňu až taký pozor. Má 5mesiacov, táže behať za ňou nemusí, no už tri krát mala udreté čielko, nič hrozné ani modrina, no ja som taká úzkostlivá že sa bojím 🙄 keď som sa s ním o tom bavila, tak bol hneď urazený že on na ňu dáva pozor, že nevie ako sa buchla atď... Ja viem že sú to prkotiny, no aj tak sa bojím keď to nebolo raz 🙈 dôverujte svojim partnerom a nechávate ich s detičkami čo nemajú ani rok?

veronikastrickova
27. apr 2023

@andreatytler mudrlantka som fakt neni, ale nic ine mi z toho nevychadza, ved ked idete v aute a oblecies dieta normalne neni sanca, aby malo fialove nohy ani v zime. Ja ich nikdy do auta neobliekam hrubo, ale prikryjem dekou a neexistuje, aby mali fialove nohy. Takze nezvaluj to na to, ze chlap nevykuril auto. A nepis sprostosti, ze chlapi sa nevedia 100% postarat o deti. Su muzi, ktori dokazu matku zastupit vo všetkom ked sa nieco stane. Su aj matky, ktore maju na salame na deti, tak isto aj muzi. Ja mam muza, ktoremu stacilo ukazat ako sa prebaluje, ako sa mlieko urobi a robi vsetko plnohodnotne ako ja. Zacali sme spolu chodit, ked som mala 2a polrocneho syna a zo dna na den sa stal "otcom" a zvlada odvtedy naozaj vsetko. S babatkom to je trochu ine, ale urcite neni to co ty pises o chlapoch ze su.

ema22270
27. apr 2023

Muzi su v tomto jednoducho taki. Stava sa to aj u nas... neviem povedat teraz konkretne príklady, ale muzi su tak inak nastaveni, ako my zeny. Ale napr ked sa saleli na gauci so starsim synom, syn spadol na hracku a roztal si zapastie.
Alebo mu manzel privrel prsty do chladnicky... stava sa. Ale aj mne sa stava, ze nie som vkuse pri mensom a spadol na hlavu, ked sa postavil o stol a prevazilo ho to hned dozadu. Uz som ho nestihla zachytit. Urazov este bude... take su deti.

petkazamborska
27. apr 2023

ahojky, neboj sa vsetky to tak maju, jednoducho nam zenam jeto pirodzenejsie, a kazdy si tym prechadzal , ako muz lepsie soferuje zena vie prirodzenejsie s detmi a s ludmi, teraz uz je to len na tebe ci to dokazes prijat a popracovat s tym , a budes mat viac casu pre seba aj do buducna .....
alebo to nechas radsej len na seba ale ako zeny ti pisali ze potom mala bude na teba viac zamerana ...ale u nas to iste , aj na sud som ju brala :D proste chodia uz su dve so mnou vsade...a je mi to prirodzene ...od muzov vela nechci nikdy nebude na 100 starostlivost ...a asi by bol dost v strese kebyze si to pripusta aby sa nic nestalo ...ale viem ze aj nasich vela kamaratov sa s tym s manzelkami hadali , ze boli dost uzkostlive ... stale sa ma pytali ako to mame my , nastastie ja nie som velmi uzkostliva a deti su tym padom dost odvazne ...dost rychlo sa naucili chodit , jeden kamarat mi to aj vysvetloval a mal pravdu , ze ked napriklad nechas deti nech same idu niekam ze ich na 100 nestrazis tak oni ked necitia tui oporu tak prepnu na svoj model a zacnu viac vnimat priestor a na co si davat pozor...to iste plati aj v komunikacii , ze ked nie si za nim 100 stale ty , tak ze je odvaznejsie , a samostatnejsie ...mam kamosku ktora je velmi uzkostliva ma 3 chlapcov , manzel jej vobec nepomaha lebo to tak nastavili a je dost znicena z tych deti vyhoreta ....deti stale chore lebo s nimi nikde nechodila aby sa nieco nestalo , v kuse chore same bacily a chororby od vymyslu sveta...

ja_bb
27. apr 2023

Áno môže to byt buchnutie o hracku - eliminujte tvrde hracky,dajte makke alebo silikon. napr.buchnut sa moze aj o postielku,su mantinely a posledna vec nechty 🙂 skrabance viac pri sebe,tiež môže vyzerat ako nejaké buchnutie. mozu byt aj z nich. Ak býva na podlozke na zemi,stačí,že sa pregula na zem,aj tam sa môže tuknut-to ano,to treba pristrazit a da sa tomu vyhnut. Pokym nespadne z postele, bude doudierane babo,lebo vždy nieco robí,tie narazy ale nie su silne.ale co sa da,odstrante a znizi sa nehodovost si myslím. Opatrnost a strach chapem,zrejme je to prvé dieta.ak nie,nikdy nepristupuju obaja rovnako k výchove.ak sa ti bude zdat,že to pokracuje,bude ta to zozierat,tak potom ostavaj s ním ty,ak budeš viac spokojnejsia.najhorsie je,keď je mama nervozna,vystresovana,ako na ihlach...verím,že to poriesite.

lienka9
27. apr 2023

suhlasim.stat sa moze hocico.boli sme 4 dospeli okolo a aj tak kolkokrat nam dieta padlo a udrelo sa..nic strasne,ale stalo sa..netreba to tak prezivat...abybsi sa nedostala do pozicie,ze vlastne mu to dieta nechces davat a on strati zaujem a zrazu sa budes divit,ze s detmi nechce pomahat a travi doma stale menej a menej casu..

kvietocek87
27. apr 2023

@kikulienka94 bože však také deti mecu tými rukami,ja som hocikedy sedela vedľa detí a hrkalkami si buchli po hlave a už hneď červené na hlave.Takym malým deťom netreba ani veľký tlak a už hneď červené alebo hrce na hlave.

modryvrabec
27. apr 2023

@kikulienka94 nas treti syn stvornozkoval v 4. mesiaci a stvrty syn v 5. mesiaci... a niekde sa udru kazdy den, pride mi to uplne normalna sucast zivota, ze ked sa uci hybat, velakrat sa udrie ci padne.

selena_luna
27. apr 2023

Za a, je to aj jeho dieta, nielen tvoje
Za b, muz je s malou cele dni sam, lebo on je teraz na materskej a ja robim. Vybrala som si za partnera pricetneho dospeleho muza a tak sa k nemu aj spravam.

modryvrabec
27. apr 2023

Osobne si myslim, ze pre dieta je obrovsky prinos byt s niekym, kto uzkostne nestrazi kazdy jeho krok a da mu priestor testovat si hranice. To ze sa buchne, udrie, padne je dolezita cast jeho rastu. Nas stvornozkuje od 5. mesiaca a nechavame ho velmi slobodne sa pohybovat. Prislo by mi velmi nerespektujuce vycitat mojmu muzovi, ze sa maly udrel alebo sa snazit o to, aby kopiroval moj pristup. Chlapi robia veci inak a to co pri jeho pristupe dieta ziska, je dar. Nechala by som ho s pokojnym svedomim s jeho otcom, venovala sa vtedy sebe, neriesila a bola vdacna.

kvietocek87
27. apr 2023

Však daj si kameru a uvidíš ako sa stará o dieťa,ako ináč zistíš pravdu.Riesis blbosti.A ani by ma takéto nenapadlo riešiť tu.A teraz tu hejtujes ženy.

maryetta
27. apr 2023

Tak to si ešte uzijes. Kazdy sa o svoje deti bojime. Ale takato prehnana uzkostlivost je len tebe na skodu.

lucka2202
27. apr 2023

Ahoj, z tych ,,chytrych,, komentarov si nic nerob... tu maju vsetky zeny najidealnejsich manzelov, najlepsie deti, a bezchybny zivot... Moj muz, ked bol s dcerou, ked bola mladsia, mala tiez viac urazov ako ked bola somnou, to nehovorim o tom, ze ked bol s nou nemal na robote nic ine, iba byt s nou, kde to ja som musela popri nej robit bezne domace prace, varenie atd... Podla mna su muzi v tomto taki benevolentnejsi, alebo proste ked s tymi detmi nie su tak casto, neodhadnu situaciu a necakaju, ze aha teraz sa otoci a tam je hracka, tak sa buchne... proste im to nenapadne, nemyslim si, ze by to bolo naschval, alebo by nedaval pozor, len mu to nedopne..Mam takeho aj svagra, ten je este asi 10krat horsi ako moj muz 😂 Ja som len muzovi parkrat povedala, ze je este malinka a treba na nu proste davat este viac pozor... Teraz ma skoro 7rokov, mame uz aj mladsieho syna, a vacsinou ked su s muzom vonku, pridu aj viac spinavi, doudierani, atd... Muz im proste viac dovoli co sa tyka vymyslania, ale to uz neriesim 🙂

dixinka5
27. apr 2023

Kľudne sa mohlo dieťa ošúchat o bradu manzelovy alebo len tak niekde. Zničíte vztah dieta-otec pre svoj strach a potom dieťa nebude chcieť byt s otcom lebo nebude zvyknuté. Manžel stratí zaujem lebo sa bude báť že co bude. Toto je vás problém, vás strach a neprenasajte ho ďalej

iveta1970
27. apr 2023

Chápem ťa ....to sú určité typy mužov. Aj môj je taký...keď som dvojičky nechala s nim ...zadok mokrý...nevšimol som si...ale poteším ťa ,vekom sa to bude zlepšovať....teraz keď majú 17 má väčšiu autoritu ako ja a skôr ho poslúchnu....aj ma dosť odbremenil vo výchove.

dankanka
27. apr 2023

@lucka2202 ja len vzdy premyslam kde tie zeny ziju..3-4 jazyky plynule, idealny manzel aj deti, vysoky prijem, hranice v kazdom vztahu pevne urcene, stihle a krasne. uzasne pecu ale evidentne to nejedia.. :D a mohla by som pokracovat

autor
27. apr 2023

Nečítala som to tu od dňa, kedy som diskusiu pridala a žasnem koľko hnusných komentárov ešte pribudlo. Niektoré tu píšete, že chudák môj muž zakazujem mu výchovu a neviem čo, ste na veľkom omyle, môj muž sa podieľa na výchove rovnako a to že ma chytáte za blbé slovíčko, "strážil" dieťa je úplne trápne . Ak ste takéto hnusné aj v realite a máte tak blbé reči ako tu, tak mi naopak ľúto tých vašich mužov, že musia toto počúvať. Na koniec ďakujem tým pár normálnym ženám čo písali k veci.

elisebah91
27. apr 2023

Autorka áno si úzkostlivo a áno sú to prkotiny....buď vďačná a rada, že muž má záujem a by si mala čas sa na seba a pre seba. Nie je to také zrejme všade. Myslim, že neskrab si to lebo sa môže stať že sa na to vykasle a nebudeš mať žiadny čas na svoj relax. Naozaj buď rada, nie všetci muži, majú takú citlivosť ako ženy, a čas len dieťa - len otec je tiež veľmi žiaduci

jankadl
27. apr 2023

Ja len nepochopim co je to v dnesnej dobe s Vami ludia. Len sa chcela spytat na nazor inych matiek a hned jej nakladate, urazate a ponukate uzivanie liekov. Kazda matka je ina a inak vychovava svoje dieta. Je to kazdeho osobna vec. Staci sa vyjadrit alebo radsej nekomentovat pokial to ma danej osobe ublizit alebo ponizit. Clovek aj olutuje, ze sa nieco opyta.

andreatytler
27. apr 2023

@veronikastrickova Prestan tu vyryvat, a oznacovat moje nazory za sprostosti. Nevies povedat svoj nazor bez toho aby si ma urazila? Skus na tom trochu popracovat. Zide sa ti to.

sisaka
27. apr 2023

@jankadl ja zase nechápem, čo je s ľudmi, že nedokážu prijať kritiku, prečítať si iný nazor, pohľad na problém z perspektívy nezainteresovanej osoby. Akonáhle sa stretnú s nesúhlasom začnú okolo seba kopať a útočiť na ľudí, ktorí majú iný názor.
Osobne je mi sympatickejšie, keď sa ľudia úprimne vyjadria ako nejaké pritakavanie a potľapkavanie po pleci, aká som úžasná a ako mám pravdu.

andreatytler
27. apr 2023

@dankanka Zarucene ziju tu na konikovi.😀

veronikastrickova
27. apr 2023

@andreatytler ja nepotrebujem, ale prestante zhadzovat chlapov. Ked ty mas dieta nastarosti a ide s fialovymi nohami k lekarovi, to nieje chyba chlapa ale teba ako matky. Ako sa niektory chlapi nevedia postarat 100% tak ani zeny, ale to sa hovorit nesmie verejne.

sedrik89
27. apr 2023

Čelo nemuselo byť udreté, možno odtlačené. Náš Artík tak má po spánku bežne. Tak malé dieťa ak by spadlo na hlavu ( čelo ), tak by to asi nebolo ok. Blbé je, že sa neopýtaš manžela, ale riešiš to tu. A pýtaš sa ľudí, ktorí Ti ani poradiť nemôžu, lebo to nevideli. Ak by dieťa spadlo, a 3x, tak by to muselo byť jasne vidno.

andreatytler
27. apr 2023

@veronikastrickova
Dieta som nemala na starosti JA. K lekarovi sme sli obaja. Obaja sme ho mali na starosti rovnako. Podla podmienok za akych sme isli som muzovi tvrdila ze bude dietatu zima, on tvrdil ze to bude fajn. Mohla som trvat na svojom a ist vykurit to auto sama, ale nechala som rozhodnut muza, ved on je tak isto rodic. A robim to stale. Stale nechavam muza rozhodnut aj ked si castokrat myslim ze robi chybu, Niekedy sa ukaze ze to chyba je a niekedy sa ukaze ze ma pravdu.

jankadl
28. apr 2023

@sisaka Áno úplne súhlasím ale ja narážam hlavne na to, že všetko sa dá napísať aj slušne bez urážania danej osoby a hlavne odporúčať jej Xanax len preto, že sa moc bojí o dieťa.

veronikastrickova
28. apr 2023

@andreatytler ano kazdy chybuje. Ale urcite nerozhoduje vo vasej domacnosti 100% muz a hlavne co sa tyka dietata. Ked viem, ze auto nevykuri, tak dieta ja ako matka obleciem lepsie.

jaaty
28. apr 2023

Ako vieš, že si udrela čelo, keď nemá modrinu? Ved ak sa 5 mesačne dieťa udrie o hračku, nemôže to byť na čele vidieť. Predpokladám, že kovový bager tam nemá… podľa mňa to trochu preháňaš. Dôveruj otcovi, určite neurobí nič čo vy ju ohrozilo.

andreatytler
28. apr 2023

@veronikastrickova
Vravis ze som mala ignorovat muzov nazor a urobit si po svojom a dieta teplejsie obliect. lebo podla teba som ja ako matka v konecnom dosledku zodpovedna za dieta aj ked sme tam obaja rodicia. Ak by som mala zit s takou zodpovednostou, nikdy by som dieta otcovi nezverila a nenechala by som ho robit ziadne rozhodnutia ak s nim nesuhlasim. A tym padom muz moze so mnou iba suhlasit, alebo mlcat.
Ak to takto funguje u vas ze nechavas muza rozhodovat len vtedy ked na 100% suhlasis s jeho rozhodnutim, a vyhovuje vam to, tak je to v poriadku.
Nam taketo jednanie nevyhovuje. Nechavam muza rozhodovat aj ked s jeho nazorom nesuhlasim. Rozhodujeme rovnako, velakrat sa koli tomu hadame a velkarat si jeden druhemu ustupime a chybujeme obaja rovnako.

veronikastrickova
28. apr 2023

@andreatytler nam deti nepridu s fialovymi nohami ku lekarovi, ani ked idem vlakom a na 2prestupy, autom uz absolutne nie. 🤷🏼‍♀️

andreatytler
28. apr 2023

@veronikastrickova Ved hej, vase deti nikdy nepridu s fialovymi nohami a zarucene sa nestanu ani ziadne ine chyby ktore by mohli byt zapricinene tym ze manzel chybne rozhodne, lebo on nerozhoduje, len pritakava. Ako vravim, kazdy nech si robi ako mu vyhovuje.
Ja som sa poucila po tom prvom raze a uz muza kontrolujem ked sa jedna o teple obliekanie a o tom cela nasa debata je. Ze som nechala rozhodnut muza a nedopadlo to dobre a tak ho uz v tejto oblasti radsej kontrolujem. To bola ako jedna ukazka o tom ze muzi su v opatere deti viac ledaboli a tak je normalne ze sa mama o dieta boji ked je s otcom. Ty sa samozrejme bat nemusis, lebo vies ze tvoj manzel je len praobycajny vykonavac tvojich nariadeni. Len nechapem preco potom pises autorke vyryvacne komentare o tom ako ma mat pochopenie ked sa dietatu nieco stane kym sa o neho stara otec. Ty sama to nerobis, tak co vyryvas do autorky.