icon

Kedy je ideálny čas na ďalšie dieťa?

2. jún 2025

Ahojte. V auguste mám 29 rokov a manžel ma 36 rokov. Chcela by som ešte jedno bábätko časom. Máme už dve deti. Koľko môžme čakať ? Bojím sa, že uz bude neskoro ale teraz sa na to necítim . Najmenšia na 5,5 mesiaca

pribinak
2. jún 2025

Dnes bežne rodia 40 ročne ženy

belllinka
2. jún 2025

my sme tu snáď jasnovidky, že vieme, kedy pôjdeš do prechodu?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
ivik4
2. jún 2025

Vsak bezne rodia dnes zeny aj po 40tke no dolezite je aj to kedy ich chcete Vy. Ja by som vtedy nechcela ani za svet no Vy mozno hej takze co Ti poradime 😃

stellarstar
2. jún 2025

Kamarátka rodila teraz v 45ke, prvé dieťa

oriesocek
2. jún 2025

ja byt na tvojom mieste sa rozhodnem, ak chcem tretie, tak co najskor... predsa budes mat viac energie, menej chorob (svojich), atd.

reela
2. jún 2025

By som pockala, aby ta mala vedela uz samostatne chodit pri kociku, lebo kocikovat 2 deti naraz moze byt zaberak

3petka
2. jún 2025

Záleží aj od tvojho zdravotného stavu. Ak je všetko ok tak máš čas ak nie tak ak chceš dieťa čím skôr.

janickacrazy
2. jún 2025

Máš čas minimálne 10 rokov.

jomarch
2. jún 2025

ja ti poviem za seba, rodila som prve dieta ako 36 rocna a myslim ze 10 rokov dozadu by som mala omnoho viac. energie ako mam teraz 😂😂 ale este som nepoznala svojho muza, cize to su len take keby bolo keby reci 🙂 ale poradim ti, neodkladaj to. na druhej strane, ak si pockas, deti uz budes mat samostatnejsie a budes mat omnoho viac priestoru pre to najmensie. asi nikdy nie je uplne idealny cas….

janaspa
2. jún 2025

Ja som mala prve v 31, druhe 33, tretie 37

anjelicek26
2. jún 2025

Doma mas malicke babatko, ja by som nadd tym nateraz moc nespekulovala... po dvoch materskych do prace, pozriet, ako to zvladate casovo s manzelom - skolka, praca, kruzky, skola, lebo toto bude realita a este horsie pri troch detoch roky rokuce.. Si este mlada, toto rozhodnutie mozes aj 10 rokov este odkladat... za mna si uzi a vypiplaj deti, co mas, za mna tie male vekove rozostupy su strasny zaberak (ano mame viac deti a viem to porovnat...)... este ti ta materska o par rokov a aj celej rodine dobre padne s dvoma vacsimi funkcnymi detmi mat cas aj na to najmladsie...

7lenka11
2. jún 2025

Nemáš sa kam ponáhľať, rodiť môžeš aj v 35tke. Závisí však od vašej situácie, tvojho mentálneho nastavenia a plánov do budúcnosti.
Ja mám dve deti s malým vekovým rozdielom (16 mesiacov). Teraz som rada, že to tak vyšlo, lebo si všetko odbijem naraz a o rok a pár mesiacov sa vraciam do prace. Osobne obdivujem mamičky, ktoré sa rozhodnú pre 3rocny rozdiel. Za mňa je to hrozne dlhá materská a zároveň keď už je dieťa ako tak veľké a samostatné, mne by sa nechcelo zase začínať všetko od novorodenca. Ale ini ti tu napíšu, že 3-4-5 rokov je najideálnejší rozdiel. Každý to vníma inak, takže rozhodnúť sa musíš sama 🙂

andrejka2424
2. jún 2025

Takéto otázky sa tu donekonečna opakujú. Rovnako aj odpovede. Máloktorá prizná, alebo si vie predstaviť, že by mohla byť iná možnosť a situácia lepšia, ako tá jej. Čiže 95% žien ti tu bude chváliť to, čo má doma.

autor
2. jún 2025

Mám trochu strach bojím sa aby neprišiel prechod. Aj keď viem, že asi je to ešte skoro ale všade čítam ako ide po 30tke dole plodnosť preto sa bojím. Ale inak by som rada počkala ale zasa, keby príde menopauza tak si to bude vyčítať prečo som ho nemala skôr.

nevenka
2. jún 2025

Tak ale 2 roky je nic pre Teba, to mozes kludne pockat, ja som mala prve v 30, potom druhe v 32 a este tretie v 37 a stvrte sa pritafilo v 39, narodila sa cca 4 mesiace pred mojou 40-kou. Mam 42 a menopauza v nedohladne, pokial viem. Keby som mala 5,5 mesacne, nad dalsim tehotenstvom by som ani neuvazovala, to je samovrazda, tak maly rozdiel. Ja som mala cca tie 2 rocne rozdiely a bol to zahul.

cafelatte
2. jún 2025

čo najskor, počkala by som aby bol medzi detmi aspon 2 ročný vekový rozdiel, aby si to nemala velmi ťažké...ak budeš čakať roky, budeš sa dlho točiť okolo detí a vo vyššom veku nebudeš mať tolko sil a trpezlivosti.

andrejka1974
2. jún 2025

Ja by som možno počkali dokiaľ mala bude mať tak dva roky však ste ešte mladú ja som mala prvé v 19 a posledné v 38

kajusinka
3. jún 2025

Mali sme to veľmi podobne, ja som rodila v 27 a 29, manžela mám o 6r. staršieho. Po rodičovskej som bola tri roky v práci, zmena dobre padla. Deti sú aktuálne už obe v škole a máme tretie dieťa, ktoré si doma všetci užívame 😊

lenkakravcova
3. jún 2025

Ja by som uvažovala až po 2.roku najmladšieho dieťaťa

zuzanockamt
3. jún 2025

Máš čas 10-15 rokov.

dvanastka
3. jún 2025

Ideálne pre teba okolo 33-35.

katulienkax
3. jún 2025

No určite treba mat s čím najnižším vekovým rozdielom aby si potom tuna plakala, že si nevyspatý, unavená a že ti nik nepomáha 😂

lussy1810
3. jún 2025

Ked aj to druhe dieta bude vediet chodit rozpravat hrat sa jest same a vediet vela veci pochopit a pomoct cize okolo tych troch rokov

olivierko229
3. jún 2025

Ja ti k tomu len poviem, ze v poslednej dobe si vsimam, co mam kamosky v okoli so starsimi muzmi, ze tazsie sa nastavuju na male dieta. Nechce sa im, myslia hlavne na svoje pohodlie, a potom je doma ohen na streche. Cest vynimkam, ale nepoznam taku. Na druhej strane tomu rozumiem, je to narocne ficat 24/7, malo chlapov toto dava, ja sama by som uz babo fyzicky a psychicky nedavala tak ako kedysi.