Koľko deti ste chceli a koľko ich máte?
Kolko deti ste chceli a kolko ich v skutocnosti mate ? Zmenilo Vase rozhodnutie narodenie prveho dietata ?
Chcela som dve, mam dve. Takze narodenie prveho (ani druheho) dietata na tomto nic nezmenilo.
Chceli sme 2-3 a teraz čakám 3-tie a veľmi sa tešíme narodením prvého sa nič nezmenilo ale narodením druhého ktorý je autista sme ďalšie bábo potom už neplánovali ale keďže malý sa nám ako tak dokázal dať doporiadku a už bez záchvatov zúrivosti tak sme šli do toho a dokonca sa aj syn tesi
Keď som mala 12 rokov, chcela som detí 5. 😄 No v dospelosti som svoje nároky zmiernila, a chcela som 3 deti. Mám dve. No keby som mladšia, ešte jedno by som mala. Mužovi však stačia dve. Narodením prvého sa dočasne zmenia predstavy o mnohopočetnej rodine, to je normálne. Tak malé dieťa je veľmi náročné, hoci pol dňa prespí a spí celú noc. Mala som prvé také. Napriek tomu to bolo veľmi vyčerpávajúce. Nuž, aj hormóny robia veľmi veľa. 🤷♀️
Chcela som dve, po narodeni prvej, extremne narocnej dcery, som uz ziadne dalsie nechcela. A nakoniec mam, aj nie vlastnym pricinenim, tri. Inak si to uz neviem predstavit.
chcela som 1 a mam 1, je to konecny pocet 😊
Chcela som vždy 4.. Po narodení dcérky sme sa začali po 4r.snazit o ďalšie, nešlo to, po 2r.snazenia som šla na laparku, kde verdikt - nepriechodné vajíčkovody, len umelé oplodnenie ak chceme ďalšie... Dali sme sa na to.. Po 3.IVF sa nám to podarilo, synček mal práve 2r.,no a v spálni práve leží tretie, zajtra mesacne, bábätko, ďalší syn, ktorý po nepriechodnych vajickovodoch a behu na dlhú trať za umelým, prišiel úplne prirodzene.. Tak uvidím, možno sa mi sen o 4 deťoch aj splní.. Keďže mame ešte jedno embryo zmrazené a keď Boh dá pôjdem si po neho, ale až tak za 2,5r. Keď sa podarí, budem šťastná, keď sa nepodarí, budem šťastná aj tak, lebo mam krásne 3 zdravé deti... Čiže nie, po prvom sa nič nezmenilo🙂
Vzdy som chcela jedno ,uz ho mam a len ma to utvrdilo v mojom rozhodnuti
Chcela som dve, mam jedno... Zatiaľ 🙂
My sme chceli päť, ale narodenie prvých dvoch toto číslo znížilo 😁 ešte to že prvá bola cisárskym... druhá síce prirodzene, ale tiež to nebolo easy... tak tretie ešte dáme, ale viac už nie. Mali sme velke oči
Chcela som vždy 3, mám 2 lebo muž viac nechce...
Chcela som 1 a mam1.🙂
Chcela som 2 a mam 3 🙂. Druhe boli dvojicky 😁
My sme to nikdy nejako neriesili dopredu. Po prvej dcere sme boli ale na vazkach, ci druhe, ci sa nam chce ist znova do babatkovskeho kolotoca a ci druhe budeme vediet rovnako lubit. Ale prisla chvila, ked to z nas opadlo a druha dcera ma uz 2r .. a ano... keby som mladsia,tak sa dame mozno aj na tretie 😀 obcas nam to skrsne v hlave este, ale uz je tam ten vek...
Vždy som chcela minimálne dve a maximálne tri deti, mám dve detičky (párik) a myslím, že úplne stačí 🙂
Chcela som 1, mám zatial 1 a nechystám sa to menit 🙂
Chcela som 3 mam 5
Chcela som jedno a momentalne tretie na ceste, ale uz definitivne posledne.
Chcem 1 a mam 1 😀 zatiaľ😂
Ked som mala 15 rokov, tak som chcela 7 deti. Tri moje a 4 adoptovane. Cakame tretie a koncime, nie len kvoli veku, ale aj pocitovo. A stale spekulujem nad profesionalnym rodicovstvom, ale manzel je absolutne proti a stacia mu nase. Narodenie prveho, aj ked velmi narocneho krpca nic nezmenilo. Pricom to bolo narocne tehotenstvo, aj prvy rok. Druhe dieta ma uistilo v predstave, ze nekoncime. Teraz o chvilku rodim a je pravda, ze moja neochvejna istota mat tretie sa obcas otriasa v zakladoch. Ale uz sa prcka neviem dockat, aj ked viem, ze to bude riadny zahul, kym sa zase skonsolidujeme ako rodina.
Ja som chcela 2,manzel 3.Nakoniec ma ukecal.Mame 3.
No mala som takú predstavu o troch deťoch ( ešte dokonca keď som nebola ani s mojím mužom)..ale narodenie prvého extra náročného ma utvrdilo, že budú aj dve stačiť, teraz čakám to druhé, druhý chlapec, modlím sa aby bol menej náročným ako jeho brat 🙈 a ani fyzicky by som už nedala ďalšie tehotenstvo, prvé dieťa 4,5kg, druhé bude mať tiež tak podobne, možno aj viac...takže ja tehotenstvo už len odratavam dni do pôrodu 🤷 žiadne najkrajšie obdobie života u mňa veru nie je 🙈 dieťa je dar, radosť aj starosť, a treba mať toľko detí na koľko sa reálne cítiš 👍
Som z 3 detí, ako školáčka na ZŠ som chcela mať 4 to som si logicky odôvodnila, že dve a dve nech sa majú s kým hrať keď spolužiaci budú v lete na dovolenkách 😂 a po prvom dieťati (neplánovane som otehotnela v 19-tich) som chcela byť surogatka, akože tehotenstvo, pôrod dám s ľahkosťou, ale výchova a zodpovednost na druhú, to teda ani náhodou 😂😂😂
A potom som sa rozviedla a našla lásku svojho života a potom mi to už bolo jedno, s týmto chlapom by som zvládla detí koľko treba ale tak nejako sme sa úspešne (aj neplánovane) rozmnožili, že mám deti 4 😂 preto hovorím vždy, že bacha na to, čo si človek želá, lebo sa mu to môže aj splniť!
Ja som sa nejako nastavila na 4, zatiaľ máme dve, tretie na ceste tak možno dáme aj to štvrte 😊
@elizita mňa len zaujalo to, že si povedala, že už je tam ten vek, pretože ja som staršia od teba o trošičku... A hej dakedy si poviem, že som mohla byť ako kolegyňa a v dvadsiatke stihnúť dve deti a potom v 40tke už ich skoro aj vydávať a žiť si svoj život sama... Ale my sa dodnes s mužom zhodneme na tom, že to takto malo byt, a co je súdené, neobijdes... Dokonca to mame vynahradene tým, že v našom veku mladneme popri detoch😉
neviem prečo ale ako násťročná som chcela 3. Máme 4.

chcela som 2-3 mám 4 a nič nezmenilo narodenie prvého dieťaťa