icon

Koľko rokov majú otcovia vašich deti?

7. júl 2023

Kolko rokov maju otcovia vasich deti (myslim vek, kedy sa muzovi narodilo “posledne” dieta)
Partner ma 40 ale dieta chceme az tak o 2-3 roky.
Rozmyslam ci uz nebude prilis stary.
Ja mam 33

ptvw
7. júl 2023

Môjho priateľa mal otec v 50tke, všade ho označovali za dedka a teraz ako 30tnik uz ocina nemá, nevládal s nim od narodenia a názorovo si tiež nesadli pre obrovský vekový rozdiel, keď mal priateľ 20 jeho otec mal 70 🤷‍♀️

ptvw
7. júl 2023

@zuzanockamt ja som jej ponúkla "typický" argument s reálnou skúsenosťou 🤷‍♀️

huginko
7. júl 2023

@kamatopo no to áno, a ľutoval, že ich nemal skôr. Boli malé a zomrel. Toto asi nie je moc šťastný pripad

zuzanockamt
7. júl 2023

@ptvw Nuž nie každý je v 50-ke starec. Tiež reálna skúsenosť.

yoxinka
7. júl 2023

Môj muž mal 36 a ja 34 keď sa narodilo naše tretie dieťa. My sme chceli deti stihnúť do 35. Mne to vyšlo, mužovi tesne.

ptvw
7. júl 2023

@zuzanockamt ja som reagovala na to co si písala ze toto píšu len ti co nemajú reálne skúsenosti, čiže nie, píšu to aj tí čo majú reálne skúsenosti,... O fyzických zdatnostiach som sa baviť nechcela

poppy22
7. júl 2023

43 rocny urcite nebude stary na dieta.to dnes nie je ziadny vek..navyse,neklamme si-aj tak sa o dieta stara zena...dieta treba mat,ked obaja chcu a citia to tak,co tam po okoli-ludia nech sa staraju o svoje zivoty...na vsetko su aj tak argumenty za a proti-poviem ti opacny priklad-ja som porodila,ked som mala 18,5 roka...to bolo mudrych reci a ohrnania nosom-teraz mam veget a oni behaju okolo malych deti a vzdychaju...

zuzanockamt
7. júl 2023

@ptvw Áno, chápem. Ale väčšinou mudrujú práve tie, ktoré si to nezažili ani ako deti a ani ako rodičia.

zuzka1117
7. júl 2023

Môj muž mal 29 pri druhom

belllinka
7. júl 2023

@zuzanockamt ano, umieraju aj styridsiatnici, tak ale statisticky mas vacsi sancu, ze umries vo vyssom veku, ako v styridsiatke. Mam po styridsiatke a teda drviva vacsina mojich rovesnikov uz zacina pocitovat rozne zdravotne tazkosti a ani tej energie uz nie je ako v 30 -ke. Ani si neviem predstavit teraz este lietat okolo batolata.

zuzanockamt
7. júl 2023

@belllinka U mňa pohoda 😊 a bez zdravotných ťažkostí.

matkahelka
7. júl 2023

moj otec zomrel ako 45 rocny, ja som bola stvrtacka na VS. nedozil sa ani mojich statnic. a moj dedo sa dozil aj mojich statnic, aj mojej svadby, aj mojej prvej dcery, aj ju kocikoval, aj ju "ucil" chodit, aj sa s nou hraval. zomrel ako takmer 90 rocny. nikto nevie, kolko rokov ho na tomto svete caka.
odpovedam k veci: moj muz (aj ja) sme mali nase posledne dieta ako cerstvi 40-nici.

denden77
7. júl 2023

ja 34, on 43 😁

drakvak
7. júl 2023

@zuzanockamt Tá stužková ma vždy pobaví 😂 Ako keby ľudia vyrábali deti kvôli tomu, že pôjdu na stužkovú a hlavne nech tam nie sú najstarší 🤦🏻‍♀️

tianna
7. júl 2023

@ptvw to nemusí byť len vekom.. mám 37, stredný syn bude mať 9 a mám pocit pri ňom že som už brontosaurus.. 🤣 môj otec bude mať 75 a akurát dnes bol na návšteve a porozprávali sme sa lepšie ako s rovesníkmi 🙂 dokonca aj ten môj mega moderný syn nechcel dedka domov pustiť a to ja som straaasne nudna a stará podľa neho 🤣

yoxinka
7. júl 2023

@zuzanockamt
Tak ja mám pár reálnych príkladov. Na základke som mala spolužiaka, ktorý k nám prišiel ako tretiak, sirota. Mama mu mladá zomrela na rakovinu, otec mal nehodu. Inak, brutal smutný príbeh. Chvíľu ho vychovávala babka, potom ho adoptoval strýko. Kolega môjho muža ovdovel, keď mal 42 rokov a tri deti. Našiel si ženu, vdovu s dvoma deťmi. Chlap ako 49 ročný dostal doma infarkt. Žiadne zdravotné problémy dovtedy nemal. Žena ovdovela druhýkrát, ostala sama s piatimi deťmi. Na druhej strane, stretávam často ženu s chlapcovm starým ako môj syn (11 rokov). Chodili spolu do školy, ale iné triedy, takže len tak z videnia som ju poznala a 5 rokov, čo tam môj syn chodil som si myslela, že je to jeho babka. Stále som dumala, čo tí rodičia musia robiť, keď furt všade chodí tá babka. Po piatich rokoch som sa dozvedela, že je to jeho mama. Myslím, že sa jej narodil, keď mala 45 rokov. Áno, teraz sú ľudia zdraví a vitálni ak vo vyššom veku a áno, teraz je normálne rodiť v 40tke. Kto to takto chce, nech to tak má. Ja som prvýkrát rodila v 27 rokoch a keď som videla, čo reálne obnáša mať dieťa, s mužom sme sa zhodli, že budeme ich mať hocikoľko, ale s plodením a rodením končíme v 35. Zas na druhej strane chápem, keď niekto nemá partnera a stretne ho vo vyššom veku alebo ženy, ktoré nedokázali skôr otehotnieť. Život je nepredvídateľný, každá sme iná, každý má iné podmienky a okolnosti. Neexistuje jediná správna cesta.

zuzanockamt
7. júl 2023

@yoxinka Presne tak 😊 Preto netreba vždy presviedčať, aká je to katastrofa rodiť pred/po 40-ke. Každému vyhovuje iná cesta.

liv1
7. júl 2023

Vzdy je vacsia pravdepodobnost, ze si deti uziju svojich rodicov dlhsie, ked ich maju skor. Moj mal posledne v 37 a poviem ti, ze uz hovoril ze bude dedek ked bude syn dospely. A ano, bude to tak 🤷‍♀️. Vek clovek neoklame, aj ked by velmi chcel. Ale zivotne okolnosti su rozne, niekto na to bud cakal prilis dlho, alebo sa nedarilo, alebo nebol ten spravny partner, financie, cas. Aj tak sa treba riadit vlastnym srdcom bez ohladu na ostatnych

amelie2017
7. júl 2023

Moj ma 42.
Akurat som sa dnes smiala s kolegom, ma 56 a doma dvoch 13 chalanov. Ze ked o 16. skonci (zena robi poobede), necha mu zoznam, co vsetko urobit. Tak pride z roboty, vesia pradlo, sklada, naklada umyvacku, vari, uci sa s deckami..vraj tieto moderne veci robi..kde to kedy jeho otec videl robit nieco take. A on sa na stare kolena musi starat o domacnost. Okrem synov ma aj 31 rocnu dceru. Sa smial, ze kde mal rozum v takom veku..
Ale ked vidim jeho, tak on uz je ozaj taky dedulo. Dalsi kolega ma rovnaky vek a clovek by mu hadal o 10 menej.

ikonica
8. júl 2023

44... A ja som mala cerstvych 40.

mjk40
8. júl 2023

Vyslovene neskoro nieje ani v 50ke, ale zasa čím skôr tým lepšie.

veuska2
8. júl 2023

Ja by som do toho dobrovoľne nešla. Môj otec zomrel na porážku v 56tke, mala som len 9 rokov. Ono sa náchylnosť na choroby a horší zdravotný stav rádovo zhoršuje, plus nebude energia na vychovávanie malého dieťaťa, obrovská generačna medzera. Ale tiež si myslím ze viac záleží na veku matky, ak si ôk s tým ze potencionálne od neho mat pomoc nebudeš, tak ok

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kris_tin257
8. júl 2023

Môj mal 36, môj otec mal 45 keď som sa narodila ja a to už starý na dieťa bol 😊

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
veronicka88
8. júl 2023

Som rada že môj manžel mal deti "skoro"resp skôr....27 a 33...je parťák,vládze s chalanmi,stíha s chalanmi...nehovorím že to nemôže aj starší chlap ale skúsenosti puz v okolí máme že sa im skôr nechce ako nevládzu

foda111
8. júl 2023

@drakvak úplne súhlasím 👍 (Mám 33 a manžel 39, máme 8 ročnú a 2 ročnú).

lenusa20
8. júl 2023

Ja mám 31, muž na Silvestra 45. On má dieťa 13r. Ja dcéru skoro8r. Spolu čakáme prvé a posledné bábo, o necelé dva týždne mám termín. Avšak, my sme sa snažili cca 2-3roky a tri potraty sme mali za ten čas. A rátali sme s tým, že nebudú problémy.

vulka
8. júl 2023

Suseda mala dieťa v 45 a jej manžel mal vtedy 65. Ale dieťa už fakt bralo otca ako dobrotivého deduška.

taily30
8. júl 2023

Moj muz mal 47, dva tyzdne po narodeni nasej malej oslavil 48, ja som mala 39. Nie ze sme to planovali v takomto veku, ale tak sa podarila. Ja som chcela ovela skor, keby to bolo skor mala by aj surodenca...teraz som stastna, ze stiham kmitat. Ale nemenila by som za nic na svete.